ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κως: Επέμβαση αστυνομίας στην μηχανοκίνητη πορεία που ετοίμαζε το Εργατικό κέντρο για το Πολυτεχνείο | Καταγγελία ΕΚ

44
5568

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

«Κόντρα» αστυνομίας και Εργατικού κέντρου Β. Δωδεκανήσου από τις 4 και μισή το απόγευμα έως τις 7 παρά, απόψε στο πάρκινγκ έξω από το Εργατικό κέντρο Κω.

Ειδικότερα το Εργατικό κέντρο με άκρα μυστικότητα κάλεσε τα μέλη του στις 16:30 να ξεκινήσουν μηχανοκίνητη πορεία με ντουντούκα για να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου και να καταγγείλουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Η αστυνομία που φαίνεται τους παρακολουθούσε διακριτικά, με έξι οχήματα (περιπολικά και της ασφάλειας) και 17 άτομα προσωπικό, τους σταμάτησε τελικά στο πάρκινγκ.

Ζήτησε και κράτησε τις ταυτότητες της Ιωάννας Λάμπρου και της Κικής Μακρή ζητώντας εξηγήσεις, ενώ επέβαλε πρόστιμα (των 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση σε όσους δεν είχαν έγγραφα ή sms για τον πραγματικό λόγο μετακίνησης) σε έξι παρευρισκόμενους, οι οποίοι και δεν υπέγραψαν τελικά ότι τα παραλαμβάνουν.

Η διαμαρτυρία των υπευθύνων του Εργατικού κέντρου ήταν εντονότατη… (βίντεο)

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το εργατικό λαϊκό κίνημα ούτε φιμώνεται , ούτε τρομοκρατείται.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τα σωματεία που αποφάσισαν την σημερινή συμβολική μηχανοκίνητη πορεία με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, καταγγέλλουν τον αυταρχισμό και την καταστολή που επέδειξαν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν απέναντι στους συνδικαλιστές, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να μην πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις τιμής για το Πολυτεχνείο με πρόσχημα την πανδημία.
Έφτασαν ακόμα και στο σημείο να μην αναγνωρίζουν το δικαίωμα μελών της Διοίκησης και του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου να αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση!
Η σιγή νεκροταφείου, που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ ως ο καλύτερος υπηρέτης των εντολών της μεγάλης εργοδοσίας αλλά και των αμερικανονατοικών συμμάχων της, δεν θα περάσει .
Η απαράδεκτη απαγόρευση συγκεντρώσεων και συναθροίσεων σε όλη την χώρα αποφασίστηκε γιατί ενοχλούν τα επίκαιρα συνθήματα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ- ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, αλλά και τα αιτήματα των ταξικών σωματείων για μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγειάς μας και την εξασφάλιση του εισοδήματος μας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει το θράσος να προφασίζεται την προστασία της δημόσιας υγείας, που άνοιξε τον τουρισμό στην Κω γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τα μέτρα προστασίας, έκανε λάστιχο τα πρωτόκολλα υγείας, για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων, των μεγάλων τουριστικών ομίλων βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους. Μιλάει για προστασία της υγείας μας όταν έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τα αιτήματα για μόνιμες προσλήψεις στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία που λειτουργούν στα όρια τους.
Ο σημερινός υπερβάλλων ζήλος της κυβέρνησης της ΝΔ εξαφανίζεται όταν πρόκειται για χώρους δουλειάς, νοσοκομεία, ΜΜΜ, σχολεία . Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αποστάσεις, τα μαζικά τεστ, οι μόνιμες προσλήψεις ,τα πρωτόκολλα είναι κόστος και η ατομική ευθύνη μεταφράζεται σε «ο σώζων εαυτό σωθήτω».
Ότι κι αν κάνουν σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.. Τον φόβο μας να έχουν … και τον έχουν.
Το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία της περιοχής δηλώνουν ότι:
Συνεχίζουμε τον αγώνα !!!Προετοιμάζουμε την 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ. ΤΟ ΔΣ
17/11/20

 

44 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ….ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ…ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΜΟΥ ΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ…. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ……

    • Πιο /α…κας πεθαίνεις… Εαν την γλυτώσεις από τον Κορονοιο σίγουρα θα πας από την /α…κια που σε δέρνει.

      • Ας έβαζαν 6 στο μήνυμα… επαναστατικής γυμναστικής που επιτρέπεται να μαζεύουν και πρόστιμο οι κομπλεξικοί ΕΡΑΣΤΈΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΉΣ ΧΟΥΝΤΑΣ…

    • ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠ ΑΥΞΑΝΩ, ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΙΟΥΣ…. ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ…

    • Ρε εξυπνακηδες ολοι, τι κοροιδευετε τους ανθρωπους. Δεν βλεπετε σε τι χαλι ειναι? ΝΤΡΟΠΗ. Αμαρτια απο τον ΘΕΟ. Αυτοι χρειαζονται την ΣΥΜΠΟΝΙΑ μας. Τους κοροιδευει ο καθε Κ@ΥΤΣ@ΥΜΠΑΣ και αυτοι το δεχονται αβιαστα. Και παλι ΝΤΡΟΠΗ…

    • Εφοσον ηταν μηχανοκινητη η πορεια ποιο ηταν το προβλημα; Στην 28η που εγινε πορεια με αυτοκινητα επενεβη καμια αστυνομια; Ή δεν υπηρχε κορονοιος τοτε;

    • Είμαι απολα αυτά. Και Ψεκασμενος και ΜΑΚΚΑΚΑΣ. Εγώ γιατί δεν πήρα πρέφα ότι απαγορεύεται η πορεία? Μάλλον είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Λες να κολλησα? Και αν ναι πως θα το ξεκολλησω? ΒΟΗΘΕΙΑαααααα!!!!!!!

    • ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΗ Ο ΑΡΧΗΓΟς ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ. ΚΟΡΟΙΔΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΙς ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

  2. ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ…..ΚΚΕΚΕΔΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ …….ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ……ΒΡΕ ΜΕΣΑ……

  3. Την εξουσία της η κυβέρνηση να την δείξει λαμβανοντας υγειονομικά μέτρα που θα σώσουν ζωές και θα περιθαλψουν τους νοσουντες οχι με αστυνομικά μέτρα. Τα αστυνομικά μέτρα είναι για την αντιμετώπιση εγκληματιων και οχι δημοκρατικών πολιτών

  4. Και πολύ καλά σας έκαναν . Εμείς δηλαδή για να προστατέψουμε τους παππούδες μας και τις εποχιακές μας επιχειρήσεις να καθόμαστε μέσα σαν του μ…ες ? Εσείς τι είστε οι έξυπνοι? Ξέχασα. Αριστεροί φασίστες που δεν σας πιάνει ο νόμος . Μαζέψαμε λέει 100αδες υπογραφές. Σιγά μην σκισετε κανένα καλτσον. Πιο πολλες υπογραφες έβαλα πριν κανένα μήνα στο ΚΕΠ και στην αλφα μπανκ. Πρόστιμο σπίτι και μούγκα κουμμουνια. Αριστερός με δεξιά τσεπι γίνομαι και εγώ .

  5. …. βιουγιουκλακη wannabe έφερε και μεγάφωνο. Κλαίω . Άλλος με την βάρκα άλλος με την βάρκα 300 ευρώ είναι ο ναυλος . Πάμε γερά .

  6. Και πολύ υπομονή έδειξε η αστυνομία !!!! Πρέπει να ντρέπονται όλοι τους η μεγαλοσυνδικαλιστές !!!! Αυτοί μας έφτασαν σε αυτο το χαλί!!! Αρκετά με του τεμπελοχαναδες !!!!

    • ‘Ακούγετε’ ότι το επίπεδο είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα αφού οι περισσότεροι πατριώτες είναι ανορθόγραφοι, τί να κάνουμε τώρα;

  7. Άκου εκεί πρόστιμο για δικαίωμα ! Ελευθερία κύριοι! Τήρησαν μέτρα μάσκας και απόστασης ! Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή! Δεν κλείνετε σε μουσεία ούτε το θυμόμαστε όποτε γουστάρουμε. Είναι συνεχής αγώνας

  8. Για όσους το ξέχασαν αυτή είναι η δεξιά. Προσλαμβάνει αστυνομικούς αλλα όχι γιατρούς και νοσηλευτές. Όταν θα ψοφατε ρε παλιοκαθικια γιατί δεν έχει ΜΕΘ να ζητήσετε βοήθεια από την αστυνομία

    • Αυτή είναι η δεξιά . Υπάρχει βέβαια και η αριστερά με πρώην υπουργό και γιατρό με τραπεζόματα εν μέσω πανδημίας με τσιγάρο στο φουλ παρά την απαγόρευση και είσοδο σε νοσοκομείο χωρίς μάσκα . Τελικά προτιμώ δεξιά

    • Αυτή είναι δεξιά που έχει υπουργό δημόσιας τάξης θαυμαστή του ΚΚΕ από παιδί έτσι είπε ο ίδιος στο ΣΚΑΪ..Παντως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι καλύτερες στρατιωτικές παρελάσεις έγιναν επί Τσίπρα και οι καλύτερες πολιτικές πορείες με ασφάλεια εν μέσo covid19 παγκόσμια επί Μητσοτάκη.Ο Τσίπρας έκλεισε τράπεζες και ο Μητσοτάκης εκκλησίες. Ο Μητσοτάκης αφορισμενος ο Τσίπρας όχι. Με το νόμο Παυλόπουλου όταν ήταν υπουργός μονιμοποίηση συμβασιούχων Σημίτη.Μετα πρόεδρος στον Τσίπρα.Κατι Μακεδονικά κάτι προσφυγές στα δικαστήρια κτλ πρόεδρος στον Μητσοτάκη η Σακελλαροπούλου.Ποιος είναι δεξιά και ποιος αριστερά……. Κρίμα στον κόσμο που δεν έχει να φάει.Το χειρότερο πράγμα είναι η φτώχεια και τα γηρατειά. Ολα τα άλλα είναι φαπαριές.Υγεια everybody.

    • απ’ τους παπάδες. Ακόμα δε φοράνε μάσκες πουθενά, έχουν γεμίσει τις ΜΕΘ, κολλάνε συναδέλφους τους, κολλάνε καλόγριες, πεθαίνουν (ή «ψοφάνε», όπως τόσο ευαίσθητα και ανθρώπινα είπατε). Και τώρα ζητάνε τη βοήθεια γιατρών και νοσηλευτών αντί για τη θεία, εκεί πάνω.

  9. Όποιο θέμα και ν ανοίξει θα τσακώνονται οι Μαυροφασίστες με τους Κοκκινοφασίστες.

    Μέχρι να φτάσουν στον πάτο όλοι μαζί..το αθάνατο ελληνικό πεπρωμένο,ο εμφυλιοπολεμικός αχταρμάς που τόσα δεινά έφερε..η αέναη κατασκευή εχθρών και αντιπάλων,μέσα σ αυτούς προστέθηκαν και οι κορονοφασίστες!!!

  10. Άμα κάτσετε στα σπίτια σας για κάμποσο καιρό δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιησουμε τις ΜΕΘ ούτε θα ψοφαμε. Σπίτια σας η Αλλιός 300αρες. Από κάπου πρέπει να αποπληρωθεί ούτως ή άλλος το χρέος. Να είστε καλά αριστεροφασιστες . Με τα λεφτά σας κάνετε μάγκες την ΝΔ

  11. Πολλά μπράβο στην αστυνομία και πολύ καλά έπραξαν! Έπρεπε να κόβουν και πρόστιμο βλακείας. Αλλά δεν θα έφταναν τα μπλοκακια..

  12. TO ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ S3X!!! ΑΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ!!!!

  13. Μετά από Πάσχα , 25 Μαρτίου , 28 Οκτωβρίου , τώρα σας έπιασε ο πόνος να τιμήσετε !!!!!!!???????
    Έτσι για να δείξετε την ανωτερότητα σας με τα κόμπλεξ που κουβαλάτε και την καφριλα που σας διακατέχει.

  14. Αντε παλι με τους επαγγελματιες δημοκρατες επαναστατες.Τους εμισθους του ΚΚΕ.Διαβαζει ο αλλος ΕΚ και νομιζει οτι ειναι καποιος κοσμος απο πισω.Απορω πως ανεχεστε ολοι οι εργαζομενοι στη Κω αυτα τα 5-6 ατομα να μιλουν στο ονομα σας.Πρεπει να σταματησει επιτελους αυτο.Δεν ειναι πια ανκδοτο να μιλαει το ΚΚΕ για δυμοκρατια.Ειναι τραγικο.

  15. ενω φετος, τους μηνες απο ιουλιο εως οκτωβρη με το ανοιγμα του τουρισμου που υπηρξε διασπορα και αρκετες φορες συνωστισμος..ολοι μουγκα..
    η προστασια της δημοσιας υγειας πηγε περιπατο..
    τωρα σας πηρε ο πονος..επιλεκτικα

  16. Το νησί θέλεις η δεν θέλεις Καλώς ή κακος ΧΡΕΙΆΖΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ δημοσιοβολεμενε.
    Μια σεζόν πήγε λίγο στραβά και η ανεργία έφτασε το νούμερο 1 στην Ευρώπη. Γκουγκλαρε το. Τσοπάνη Ε τσοπάνη. Και όχι φίλε δεν είχαμε ουτε ιουλιο ουτε Αύγουστο ούτε Σεπτέμβρη μεσα σεζον 2000 κρούσματα . Αφου τελείωσε η σεζόν και βγήκατε στα εφετεία και σας χαλάρωσε λίγο το λουρι ο κουλης πήραμε την κάτω βόλτα . Μην ξεχάσω και τους λαθροτενεκεδες που ερχονται ηδη μολυσμενοι η τους τσιγγανους . Αλλά όχι. Σου φταίει ο άγγλος που ήρθε να σκάσει το χιλιάρικο

    • ναι, κυριε αυστραλοπιθηκε, μου φταιει, που κανεις γαργαρα, τον αγγλο και τον καθε αγγλο που μετεφερε και μεταδωσε τον ιο -απλα και μονο- επειδη αφηνει το χιλιαρικο!!
      και τον θυμηθηκες τωρα τον ιο.!!!

      Υ.Σ να σου θυμησω, οτι ολο το καλοκαιρι ειμασταν γεματοι στην Κω στα κρουσματα -οπως και στην υπολοιπη Ελλαδα αλλα δεν τα ανακοινωναν και τα απεκρυπταν.
      επισης να σου θυμησω, μπαμπουινε οτι τον μαη ειχαμε μηδενικα κρουσματα…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ