ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Χωρίς το καθιερωμένο πανηγύρι & λιτάνευση της Εικόνας η εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Αντιμάχεια

2
1532

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς  φιλαρμονική, στρατιωτικό άγημα και  λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας λόγω των περιοριστικών μέτρων, πραγματοποιήθηκε φέτος ο Εσπερινός της Κοιμήσεως στην Αντιμάχεια.

Στον εσπερινό χοροστάτησε και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο με την προσέλευση μεγάλου αριθμού προσκυνητών.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος, ο εφημέριος του ΙΝ π. Αντώνιος και οι Ιερείς π. Ηλίας, π. Νικόλαος και π. Αναστάσιος.

Τους ύμνους απέδωσαν δύο χοροί ιεροψαλτών υπό τους Ιωάννη Πεταλά και Μιχαήλ Ανδρέου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του με αφορμή την μη πραγματοποίηση της λιτανείας αναφέρθηκε στην χρήση των περιοριστικών μέτρων τονίζοντας ότι ο χώρος του ιερού ναού είναι καθαγιασμένος ωστόσο η τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη. Σε ότι αφορά την λιτανεία τόνισε ότι οι θερμές προσευχές όλων των πιστών υπερκαλύπτουν την έκτακτη αυτή έλλειψη και αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Γ. Καλλούδης, ο Πρόεδρος Αντιμάχειας Ν. Φραζής, ο εκπρόσωπος της 80 ΑΔΤΕ Διοικητής του 80 ΕΤΕΘ, ο Φ. Καλλούδης, η Λ. Καστανού και πολλοί προσκυνητές.

Φέτος, για πρώτη φορά λόγω των έκτακτων μέτρων δεν θα πραγματοποιηθεί και το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι της Κοίμησης που ήταν ανέκαθεν από τα μεγαλύτερα του νησιού.

Η ενοριακή επιτροπή και αδελφότητα πρόσφεραν μετά το πέρας του εσπερινού παραδοσιακούς λουκουμάδες σε όλους τους προσκυνητές.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο!!Η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι πάντα στο πλευρό όλων όσων την επικαλούνται και σέβονται τη μνήμη της!Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά στους ιεροψάλτες που λάμπρυναν με τη φωνή και την παρουσία τους την Μεγαλύτερη Εορτή της Χριστιανοσύνης μετά την Λαμπρή!Ο Πρωτοψάλτης μας ο κ.Γιάννης με ενημέρωσε για τον Εσπερινό και μαζί με την σύζυγό μου ήρθαμε στο Προσκύνημα και ακούσαμε όλο τον Εσπερινό! Τον ευχαριστούμε από καρδιάς!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ