Ιωάννης Καμπανής: Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι η ευκαιρία για το νέο Νοσοκομείο της Κω

28
1616

Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

είναι η ευκαιρία για το νέο Νοσοκομείο της Κω

 

 

Με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν και παρουσίασαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, για το νέο πρόγραμμα «Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης», που φέρει το όνομα του Αντώνη Τρίτση, ο Έπαρχος Κω – Νισύρου, Ιωάννης Καμπανής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η ευκαιρία της Κω να κάνει πραγματικότητα το «όνειρο» του νέου Νοσοκομείου στο νησί, διαγράφεται μέσα από το νέο πρόγραμμα «Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης», που υπογράφηκε από τους συναρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Στο νέο αυτό πρόγραμμα, το οποίο έχει διάρκεια έως το 2023 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – δράσεις και έργα που αφορούν στις υπηρεσίες προστασίας της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Υπάρχει δε, η δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης, εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση από τους δήμους και τις περιφέρειες.

Θεωρώ πως είναι χρέος όλων των αιρετών του νησιού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, να καταβάλλουμε από κοινού, κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να πάρει σάρκα και οστά, ένα μεγαλόπνοο έργο, που θα διασφαλίζει την βελτίωση των παροχών υγείας στην πατρίδα του Ιπποκράτη, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο, τη δυνατότητα που δίνει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Στην κατεύθυνση αυτή, σημαντικό ρόλο καλούνται να διαδραματίσουν και οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι.

Θεωρώ αναγκαίο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να καταρτιστεί μια πρόταση υλοποιήσιμη, δίνοντας, αφενός στην Αυτοδιοίκηση την αναπτυξιακή επανεκκίνηση που χρειάζεται και, αφετέρου, προσφέροντας στο λαό της Κω, ένα έργο ζωτικής σημασίας».

 

 

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου

Ιωάννης Καμπανής

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυριε Καμπανη,
    Ακομα και να το πετυχουμε να το σηκωσουμε το νεο νοσοκομειο,
    Με τι γιατρους θα λειτουργησει?
    Αφου δεν υπαρχουν κινητρα να ερθουν!!
    Φοβουνται να κατοικησουν σε ενα νησι τον χειμωνα!!

    • Μπαρμπασουλη εχεις χασει τον παλμο. Τα τελευταια χρονια η Κως θεωρειται απο τις καλυτερες πολεις να ζεις . Αλλωστε δεν ειναι το νησι που θυμασε εσυ ( της εποχης σου) Η πολη εχει πλεον 20000 κατοικους + λιμενικους , δασκαλους , μεταναστες μη εγεγγραμενους . Ειναι εκατονταδες αυτοι που επιλεγουν πλεον το νησι για μονιμη κατοικια μετα το περας της καλοκαιρινης περιοδου , διοτι αντιλαμβανονται τα ασυγκριτα πλεονεκτηματα της Κω . Αν γινει και ενα νεο νοσοκομειο νομιζω οτι θα ακολουθησουμε τα χναρια της Ροδου πλυθυσμιακα .

  2. Τουλάχιστον 20 χρόνια τώρα,κάποιοι προσπάθησαν να γίνει νέο νοσοκομείο.τουλαχιστον 20 χρονια κάποιοι άλλοι βρέθηκαν απέναντι (τ.δημαρχοι και τ.υπουργοι)γιατί δεν ήθελαν να χρεωθεί ένα τέτοιο έργο στον πολιτικά αντίπαλο!γνωστά αυτά!Αυτούς να απομωνωσουμε κι αμα χρειαστεί να τους φτυσουμε!Για το καλό του νησιού προχωρήστε το.!!!κι όλους αυτους.που βρίσκουν ακόμα και τώρα ένα λόγο να αντιδρούν αρνητικά ξεσκεπαστε τους!πάνω απ όλα το καλό του συνόλου!αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση είναι μόνο ζημιά για τον τοπο.Και ντροπή Επίσης!προχωρήστε το!Οι έχοντες νου είμαστε μαζί σου!και Επίσης είμαστε ..παρα πολλοί! Προχωρήστε…

  3. ……………… καλύτερα να μη μιλά καθόλου για τέτοια θέματα και να χαμοκάτσει γιατί ανήκει και σε ευπαθή ομάδα….

  4. αν μπορεις να κανεις κατι καντο μην περιμενεις οσο εισαι επαρχος, γιατι το πολιτικο συναφι ζει μονο για την υστεροφημια του γιαυτο δεν εχουμε νοσοκομειο τοσα χρονια μην πει ο ενας οτι εγινε επι δημαρχια μου ή επι της επαρχειας μου μικροψυχος νεοελληνιπολιτικος παραλογισμος.

  5. κε Έπαρχε «Ιδού Πεδίον Δόξης Λαμπρον» για όλους εσάς τους «αιρετούς» και κοινοβουλευτικούς, αφήστε τις καρέκλες σας (όλοι), τις όποιες φαύλες αντιπαραθέσεις σας, και ασχοληθείτε (όλοι εσείς) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΑ για ένα σημαντικότατο θέμα του νησιού

  6. Ο καλύτερος έπαρχος. Αν φτιάξει και το νέο νοσοκομείο θα μείνει εφόρου ζωής σε αυτή τη θέση. Μπράβο Γιατρέ. Άξιος.

  7. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ενημεροσω τον κόσμο να ξέρει τι γίνεται και για καλό όλων μας το aegeanews να το γράψει σε άρθρο. Υπάρχει κρούσμα κορονοιου και μάλιστα θετικό όπου ήρθε απο Σουηδία και τον άφησαν έτσι. Έχει έρθει σε επαφή με 40 άτομα και στο αεροπλάνο και στην Κω. Σας μιλάω από καρδιάς δεν υπάρχει λόγος να πω ψέματα . Θα το γράψω παντού για να το βάλουν άρθρο.!

    • Υπάρχει ήδη ένα άρθρο ενός αναγνώστη, το οποίο λέει ότι ταξίδεψε από Αγγλία. Εσύ τώρα μας λες για Σουηδία;Εσύ πού ξέρεις με πόσα άτομα ήρθε σε επαφή; …και επίσης που ξέρεις ότι είναι θετικός στον κορονοϊό;
      Καλό θα είναι να ενημερώνεται ο κόσμος, όχι όμως έτσι με κάθε ανώνυμο σχόλιο!!!

    • Ντόπιος να είναι, προμμμάεμμμα να μην είναι, μην κόψουσι οι ππούλλλες, εν έχω μαεδιά πιό.

  8. Περιμένουμε τις προσωπικές σας ενεργειες εκτός από τις δηλώσεις για το χρέος όλων μας

  9. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΑΧΕΘΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΔΕΥΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

  10. Νέο κτήριο χρειάζεται ή περισσότεροι ιατροι? Γνωρίζω ότι το λεγόμενο κτήριο ΙΚΑ και νέο είναι και αχρησιμοποιητα μηχανήματα έχει. Συνεπώς καλύτερη διαχείριση του δημοσίου πλούτου και κατάλληλο προσωπικό χρειάζεται μάλλον, παρά νέα τσιμεντα… Αλλά από τη διαχείριση των υπαρχοντων υποδομών δεν βγαίνει λάδι

  11. Ότι μπορείς να κάνεις σήμερα μην το αφήσεις για αύριο, ξέρω εγώ. Κύριε Καμπανη αφού αναφέρατε αυτό το θέμα που απασχολεί όλους μας, καλο είναι να προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε κιόλας. Μπορείτε να κάνετε Ότι περνάει απ το χέρι σας για αυτό το μεγάλο ζήτημα που μας αφορα και Εμείς θα είμαστε δίπλα σας σε αυτό.

  12. ase mas kai esy more edo den mporite na epandrosete to kentro ygeias stin polh, den mporite na litourgisete to kentro ygeias sto aerodromio dipla pou otan simvi kati to asthenoforo kanei 45 lepta na erthei apo tin polh ti mas les twra.. ante kai na gini pos tha stelexothei….. kai san ti tha litourgi? kentro ygeias geniko nosokomio?

  13. Σιγά μην αφήσουν τον θεοδοση να το φτιάξει,τόσους που έχει και τον πολεμούν,απιαστο όνειρο,μακάρι να γίνει.

  14. Για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που συζητάμε το «Νοσοκομείο μας» δεν χωράει καμία αντιπολίτευση και καμία κόντρα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΊΝΕΙ. Ζούμε στο 2020 και δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να υλοποιήσουμε αυτό το έργο. Με τις ζωές δεν πρέπει να παίζει κάνεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ