ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ένα συναρπαστικό οινογαστρονομικό γλέντι από τον Σύλλογο τοπικής γαστρονομίας Κω στη Ν. Φαντασία (Τιμήθηκαν οι εθελοντές Σεφ)

7
5019

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε απόψε η πρώτη γιορτή μαγείρων Κω σε ένα οινογαστρονομικό γλέντι με άφθονο ποτό και ξεχασμένες τοπικές γεύσεις από τον Σύλλογο τοπικής γαστρονομίας «Ασκληπιός» στη Νέα Φαντασία.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Ποταμούσης τόνισε ότι η Κως είναι το μοναδικό νησί που από το 2ο πΧ έχει χαρτογραφημένη γαστρονομία. Βέβαια δεν ήταν δυνατόν να πάνε τόσο πίσω σε συνταγές και γεύσεις, αυτό που έκαναν όμως είναι να συγκεντρώσουν συνταγές της τοπικής γαστρονομίας του ’40 και του ’50 από παππούδες και γιαγιάδες προσπαθώντας απόψε να δοκιμάσουν πάνω σε αυτά τα πρότυπα. Όλα όσα μαγείρεψαν απόψε ήταν όπως αυτά που μαγείρευαν τότε, επιδιώκοντας την αναβίωση αυτών των γεύσεων.
Οι δύο βασικοί πυλώνες του Συλλόγου «Ασκληπιός» είναι η στήριξη των τοπικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα (προϊόντα γης, ζωικά κλπ) αλλά και της μεταποίησης (γάλα-τυρί κλπ) θέλοντας πρωτίστως να περάσουν το μήνυμα της κατανάλωσης τοπικών προϊόντων. Γι’ αυτό το λόγο και καθιερώθηκε η γιορτή τοπικών προϊόντων (στην Μαρίνα Κω και την Καρδάμαινα) από τον Σύλλογο τοπικής γαστρονομίας, τον ΔΟΠΑΒΣ, τους τοπικούς παραγωγούς και την Ένωση Ξενοδόχων.
Απόψε λοιπόν ο «Ασκληπιός» τίμησε όλους αυτούς τους εθελοντές-μέλη του που δούλεψαν με μεράκι και αγάπη για την επιτυχία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων απονέμοντάς τους αναμνηστικούς επαίνους (φωτό-βίντεο).
Να σημειώσουμε ότι στην είσοδο της Νέας Φαντασίας τα μέλη του Συλλόγου υποδέχονταν τους προσκεκλημένους με ένα ποτηράκι ντόπιο γλυκό κρασί, ενώ στον μεγάλο μπουφέ που είχε στηθεί είχαν ετοιμάσει μια μεγάλη ποικιλία από τοπικές συνταγές σε ορεκτικά, σαλατικά, μαγειρευτά, ψητά κλπ και φυσικά ανάλογα τοπικά γλυκίσματα για επιδόρπιο.
Το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τον μαέστρο Θανάση Πουλιού στο σαξόφωνο, ακολούθησαν ο Α. Σαλαχώρης στο μπουζούκι και η Κ. Μαρούλη στο τραγούδι και στην συνέχεια τη σκυτάλη πήραν ο Δ.  Πέτρου στο βιολί και το τραγούδι με τον Γ. Σκαρπαθιωτάκη στο λαούτο τον Μ.Παπούλη στο αρμόνιο και τον Α.Χατζηπαυλή στα ντραμς δημιουργώντας ατμόσφαιρα δυναμικού γλεντιού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εξέφρασαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου στον Δήμο Κω, στον «άρχοντα» Β. Τράκα, την Β. Έψιμου και συνολικά σε όλο το προσωπικό της Ν. Φαντασίας καθώς και στα ΜΜΕ για την στήριξή τους.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Θ. Μουζουράκης και Ε. Χατζηχριστοφή, η επικεφαλής του Οράματος Ι. Ρούφα με την τοπ. σύμβουλο Π. Κάννη, ο Υπεύθυνος Πολιτικής προστασίας Σεβ. Μαραγκός, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μ. Κιάρης (οι οποίοι μόλις είχαν τελειώσει με τα εξωτερικά συνεργεία αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών φοβούμενοι από την δυνατή βροχόπτωση που ευτυχώς ήταν διακεκομμένη, όπως μας είπαν), ο τοπ. σύμβουλος Γ. Κυπραίος, η Πρόεδρος της Έν. Ξενοδόχων Ν. Σβύνου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, διευθυντές και υπεύθυνοι ξενοδοχείων, τοπικοί παραγωγοί κ.α.

(το τελευταίο βίντεο είναι από dhras.gr)

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάρα πολύ ωραία, συγχαρητήρια στους διοργανωτές, μπράβο και για τα φαγητά που έφτιαξαν οι μάγειρες, μπράβο και για το σέρβις της φαντασίας που πάντα είναι όλοι οι σερβιτόροι άψογοι. Το μόνο που με χάλασε ήταν η ένταση του ηχου….που μου τρύπαγε τα αυτιά. Όσες φορές έχω βρεθεί στην φαντασία και παίζει το συγκεκριμένο σχήμα που κατά τα άλλα είναι μια χαρά, με χαλάει το πόσο δυνατά ακούγεται η φωνή και το βιολί ειδικά όταν ανεβαίνω να χορέψω.Ας το χαμηλώσουν λίγο. Ευχαριστώ

  2. Οινογαστρονομικό γλέντι χωρίς τον πρώτο διδάσκοντα και εκλογομάγειρα σαν τον επίτιμο αρχηγό της......χικ χικ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ γίνεται;;;;;

    Όλοι αυτοί οι δάσκαλοι μαγειρικής δεν πιάνουν ούτε κατσαρολάκι μπροστά στον μερτ του πολιτικού μαγειρείου που είχε στήσει ο ΚΩΣΤΟΥΚΟΣ που όμως τον χάσαμε, έχει εξαφανισθεί, πήρε τα όρη και τα βουνά.

  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ. ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΟΣ.

  4. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ. ΒΛΕΠΩ ΣΑΒΟΥΡΟΣΑΤΕ ΚΑΛΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΣΤΙΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΒΟΥΡΑ. ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΣΕΦ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΑΝΙΔΕΣ..

  5. Ρε παιδια δηλαδή ελεος.. ειχεκ αι λαικο πρόγραμμα ανεβαστε κατι και με το λαικο !!!!
    μονο νησιωτικο? απιστευτο …. ελεος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ