ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ: «Αίτημα έκτακτης σύγκλησης διαπαραταξιακού οργάνου Δήμου Κω» για τις δομές φιλοξενίας

6
1171

 

Κως, 07 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΟΣ:

Δήμαρχο Κω

κ. Θεοδόση Νικηταρά

ΚΟΙΝ:

  1. Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Αλλαγής Κως 2023»

κ. Γιώργο Κυρίτση

  1. Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»

κα. Κυριακή Μακρή

  1. Πρόεδρο Κοινότητας Πυλίου

κ. Θεόδωρο Πάχο

Θέμα: «Αίτημα έκτακτης σύγκλησης διαπαραταξιακού οργάνου Δήμου Κω»

 

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε από τη πρώτη στιγμή και της νέας δημοτικής περιόδου, ως παράταξη, έχουμε θέση σε προτεραιότητα το ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος πάντα με σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο αλλά και ρεαλισμό για το τι είναι και τι όχι εφικτό σε επίπεδο αντιμετώπισης των συνεχόμενων ροών.

Η Κως, όπως και όλα τα νησιά της πρώτης γραμμής, έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος και οφείλουμε ως τοπική διοίκηση σε αγαστή συνεργασία με την Κυβέρνηση να βρούμε τις ενδεδειγμένες λύσεις που σέβονται τον άνθρωπο αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζουν τα συμφέροντα της τουριστικής Κω καθώς και την ομαλή διαβίωση των κατοίκων της Κοινότητας Πυλίου, η καθημερινότητα των οποίων ανατράπηκε από το 2016.

Παρά τις επιμέρους διαφορές μας η ξεκάθαρη δήλωση της Επικεφαλής μας, Ιωάννας Ρούφα, στο δημοτικό συμβούλιο της 2ας Δεκεμβρίου 2019 «είμαστε εδώ για να βάλουμε πλάτη» δεν επιδέχεται παρερμηνείας.

Σε αυτό το πλαίσιο και έχοντας λάβει ενημέρωση για πρόσκληση της Κυβέρνησης σε συνάντηση με θέμα τις δομές φιλοξενίας στις 9 Ιανουαρίου, ζητάμε την έκτακτη σύγκληση του διαπαραταξιακού οργάνου του Δήμου Κω ώστε να θέσουμε από κοινού το πλαίσιο με το οποίο θα προσέλθουμε στο διάλογο.

Η δική μας ενότητα και η ορθή τεκμηρίωση των θέσεών μας αποτελεί εχέγγυο για την εξεύρεση μίας βιώσιμης λύσης.

Με εκτίμηση,

για τη Δημοτική Παράταξη «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ»

 

 

Γιάννης Μ. Φραγκούλης

Δημοτικός Σύμβουλος Κω

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι το ένα απ τα δύο που χρίζουν Διαδημοτικής συνεργασίας

    Το Προσφυγικό και τα Τροχαία…Μπράβο στην Ιωάννα που δεν την ψήφισα,αλλά θα το κάνω και είμαι σίγουρος ότι θα βγει δικαιωμένη στο τέλος.Αυτό το πέπλο που δήθεν χάριν των εορτών έβαλε φίμωτρο σ όλα τα ΜΜΕ ανά την επικράτεια,είναι μια απίστευτη λοβοτομή των Κυβερνώντων.Γίνονται τόσα εκεί μέσα καθημερινά,αλλά και στα υπόλοιπα Νησιά που έπρεπε ο χρησιμοποιών την λέξη δημοσιογράφος να αισχύνεται.Κρίμα.Βάλτε λίγο την Σαμιώτικη Τηλεόραση να καταλάβετε τι εννοώ!!!

  2. Αν τουλάχιστον ήταν επικεφαλής κάτι θα κέρδιζε η Κως, όμως έχουμε την τραλαλα τραλαλο…

  3. Μόνο με τριώροφες εγκαταστάσεις στο hot spot θα λυθεί το πρόβλημα φιλοξενίας ΛΑΘΡΟ στο Αμανιού.

    Θα είναι η πρόταση του κοψιμιού 3flor ΤΕ@ΝΤΌΣΗ… Θα ανοίξει δουλειές με φούντες για την φιλοξενία 10.000 όπως προβλέπεται από την φασοστοδεξιά κυβέρνηση του Κούλη της Νουδούλας…

  4. ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΝΟΗΣΕΤΕ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..

  5. Οι συνθήκες στο camp του Πυλιού είναι τραγικές για όλες αυτές τις ανθρώπινες ψυχές που ήρθαν στην πατρίδα μας για μια καλύτερη ζωή. Οι υπεύθυνοι είναι τραγικοί. Από την μια η χαβούζα που ζουν οι άνθρωποι αυτοί και από την άλλη αυτοί να περιφέρονται σε γιορτές και πανηγύρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ