Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Στο εδώλιο για αρπαγή, εκβίαση και ξυλοδαρμό δύο κάτοικοι της Κω

Στο εδώλιο για αρπαγή, εκβίαση και ξυλοδαρμό δύο κάτοικοι της Κω

2
4975

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου θα καθίσουν αύριο 45χρονος και 35χρονος κατηγορούμενοι για την αρπαγή, εκβίαση και ξυλοδαρμό ενός 26χρονου!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια στην Κω και είχε – ευτυχώς- αίσιο τέλος, καθώς ο 26χρονος απελευθερώθηκε και οι δύο δράστες συνελήφθησαν, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες και τη συνεργασία του πατέρα του παθόντος, με το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας Κω!

Σε βάρος του 45χρονου και του 35χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για αρπαγή από κοινού, απόπειρα εκβίασης από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, αντίσταση και παράνομη οπλοφορία για τις οποίες θα λογοδοτήσουν αύριο, στο αρμόδιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο παθών ήταν τότε 22 ετών και φέρεται να χρωστούσε στον 45χρονο και στον 35χρονο το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, χρήματα τα οποία δεν τους είχε δώσει. Έτσι στις 16 Απριλίου 2015 περίπου στις 5.30 το απόγευμα οι δύο άνδρες τον εντόπισαν στην πόλη της Κω όπου και του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με τα χέρια τους. Ο 26χρονος κατάφερε να τους ξεφύγει όμως τρεις ώρες αργότερα οι δράστες τον εντόπισαν και τον απήγαγαν, επιβιβάζοντάς τον στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 45χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για περίπου δύο ώρες ο 45χρονος και ο 35χρονος μετακινούνταν με το αυτοκίνητο και τον 26χρονο σε διάφορες απόμερες περιοχές του νησιού (Ψαλίδι, Άγιο Νεκτάριο κ.α.) προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί. Κατά τη διάρκεια της «βόλτας» οι δύο άνδρες ξυλοκόπησαν και πάλι τον 26χρονο προκαλώντας του χτυπήματα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Όταν πλέον αντιλήφθηκαν ότι χρήματα από τον 26χρονο δεν θα λάμβαναν, οι δύο δράστες επικοινώνησαν με τον πατέρα του νεαρού από τον οποίο και ζήτησαν να τους δώσει εκείνος τα 500 ευρώ ώστε να ελευθερώσουν τον γιο του.

Ο πατέρας άμεσα κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Κω και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση ασφαλούς απελευθέρωσης του 26χρονου και σύλληψης των δραστών.
Έτσι σε συνεργασία με τον πατέρα καθορίστηκε σημείο στο οποίο θα γινόταν η συνάντησή του με τους δύο δράστες.

Περίπου στις 2 τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου 2015, πράγματι ο πατέρας πήγε στο σημείο του ραντεβού και εκεί βρήκε τους δράστες μαζί με τον γιο του. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν διακριτικά πραγματοποίησαν «έφοδο» την κατάλληλη στιγμή και κατάφεραν να συλλάβουν τον 45χρονο και τον 35χρονο και να απελευθερώσουν τον 26χρονο.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κω για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν.
Μετά τις απολογίες τους οι δύο άνδρες είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Α εδώ στο νησί κυκλοφορούν δηλαδή αυτά τα λουλούδια??? Και γιατί δε μας λέτε τα ονόματα τους? Μη τυχον και προσβληθούν τα αποβράσματα?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ