ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Σεβασμιώτατος, Δήμαρχος, Έπαρχος, Ταξίαρχος άναψαν από κοινού το Χρ. Δέντρο στο Γηροκομείο Κω (Γιορτινή ατμόσφαιρα με κάλαντα από Δημοτική Χορωδία & πολύ κόσμο)

2
3460
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Ξανθίππη Αγρέλλη (πρόσθετες φωτό-βίντεο Γ. Κιάρης)

 

Εκεί που η μοναξιά παρέα με τα αναπόφευκτα γηρατειά, μοιράζουν τη λύπη τους, υπάρχει ελπίδα.

Αυτή βρίσκεται, στον καλά φροντισμένο χώρο του Γηροκομείου της Κω. Όταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Ναθαναήλ Α’ είχε την ευγενή ιδέα, να ιδρύσει Γηροκομείο στο νησί μας ,πέτυχε να καλύψει ένα μεγάλο κενό.

Με την ευκαιρία του εθίμου, για το άναμμα του δένδρου στο Γηροκομείο της Κω, βρεθήκαμε σ’ ένα ανακαινισμένο και φιλόξενο χώρο, που στεγάζει επτά ηλικιωμένους, οι οποίοι απολαμβάνουν την φροντίδα όλου του προσωπικού. Ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ ο Β’ από την αρχή πού ανέλαβε τα υψηλά του καθήκοντα, έδωσε μεγάλο βάρος στην ανακαίνιση και στη σωστή λειτουργία του Γηροκομείου. Με τις ευλογίες του και εφέτος τηρήθηκε το έθιμο του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, όπου την εκδήλωση χρωμάτισε με τις Γιορτινές μελωδίες της, η χορωδία του Δήμου, υπό τον μαέστρο κ. Νίκο Γκαναβούρα. Πολύς κόσμος βρέθηκε εκεί,με σύσσωμες τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας, όπως τον Δήμαρχο τον Έπαρχο τον Ταξίαρχο κλπ επισκέπτες.

Ο οικοδεσπότης κ.κ. Ναθαναήλ, μας υποδέχθηκε με φιλόξενη διάθεση και στο τέλος μας ξενάγησε στους λειτουργικούς χώρους του Ιδρύματος, για να θαυμάσουμε την άψογη καθαριότητα και οργάνωση του. Τίποτα δεν τους λείπει, όπως διαπιστώσαμε όλοι μας. Μόνο λίγη παρέα, λίγη συντροφιά, γιά να απαλύνει την μοναξιά που ακολουθούν τα γηρατειά, μαζί με τις συνήθεις ασθένειες που τα συνοδεύουν.

‘Κύριε το γήρας περικράτησον’ λέει ο υμνωδός της Εκκλησίας μας και εμείς ας ευχηθούμε στους ανήμπορους υπερήλικες, Καλές Γιορτές .

Ξανθίππη Αγρέλλη.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΕΚΕΙ, ΖΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΛΗ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΉ ΕΚΔΗΛΏΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.

  2. προς υπευθυνους. ειμαι αστεγος και δεν εχω περιουσια καθλου. γινομαι δεκτος στο γηροκομειο;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ