ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κω | Η πορεία προς το μνημείο, η κατάθεση στεφάνων & το «επέσατε θύματα αδέρφια εσείς»

10
1214

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με την παρουσία κυρίως των δυνάμεων του ΠΑΜΕ (έπειτα απο διαφωνία επειδή οι εκπρόσωποι του ΕΚ δεν δέχτηκαν να δοθεί ο λόγος στον εκπρόσωπο του συλλόγου εργαζομένων του δήμου που δεν ανήκει στο ΠΑΜΕ, αποχώρησαν αρχικά οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ) πραγματοποιήθηκε η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στην Κω χωρίς εκπροσώπους των τοπικών αρχών, όπως άλλες χρονιές, παρά μόνο του Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, υποψηφίων της Λαϊκής συσπείρωσης και της Συμπαράταξης-Όραμα & δράση.

Πρωτομαγιά του 2019, με παρακαταθήκη την 20χρονη σπουδαία πορεία του ΠΑΜΕ -όπως τόνισε στην κεντρική ομιλία της η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωάννα Λάμπρου αμέσως μετά το χαιρετισμό απο τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Ας αποτελέσει αφετηρία για συνολική ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στον κυβερνητικό εργοδοτικό κρατικό συνδικαλισμό για νέες κατακτήσεις της εργατικής τάξης της πατρίδας μας και βεβαίως για την ανάκτηση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης μέσα στην κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες βιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε πολύ χρήσιμο εργαλείο για το κεφάλαιο, τόνισε. Όχι μόνο ξέπλυνε την προηγούμενη πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο ξέπλυνε την πολιτική της ΕΕ και το ΝΑΤΟ αλλά κάνει τα πάντα για να ρίξει στα τάρταρα τις απαιτήσεις του λαού και της νεολαίας με τις λογικές των ελάχιστων και των κατώτατων στο όνομα του δήθεν ρεαλισμού και του μικρότερου κακού.

Ας δούμε το «προοδευτικό» στον τόπο μας, στο νησί μας, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Είναι άραγε «προοδευτικό» η συνεχιζόμενη υποστελέχωση σε προσωπικό και σε εξοπλισμό του Νοσοκομείου στο νησί του Ιπποκράτη;

Είναι άραγε «προοδευτικό» ότι οι κάτοικοι στο τρίγωνο Ηρακλειδών δεν μπορούν να πιούν ούτε να μαγειρέψουν λόγω της ακαταλληλότητας του νερού;

Είναι άραγε «προοδευτικό» στον τρίτο προορισμό της Ελλάδας οι εργαζόμενοι να δουλεύοουν 10ωρα και 15ωρα χωρίς ρεπό;

Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές να σηκώνουν μεγαθήρια μέχρι τελικής πτώσης;

Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ να δουλεύουν κάθε Κυριακή και να πληρώνονται με κουπόνια;

Είναι άραγε προοδευτικό να απολύονται μαζικά οι εργαζόμενοι;

Να φοβόμαστε να μη βρέξει, να μην κάνει πολύ ζέστη, να μην κάνει σεισμό γιατί από την εσκεμμένη ανυπαρξία αντιπλημμυρικών, αντιπυρικών και αντισεισμικών μέτρων, ως μη επιλέξιμα, βάζει την ίδια τη ζωή μας σε κίνδυνο;

Είναι άραγε «προοδευτικό» ο εγκλωβισμός εκατοντάδων μεταναστών στο νησί μας που συμφώνησε η κυβέρνηση με την ΕΕ;

Είναι άραγε «προοδευτικό» να παραχωρείται γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς;

Μόνο για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου αγωνιούν… τόνισε ακόμη η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωάννα Λάμπρου, ενώ στο ψήφισμα που εγκρίθηκε προτείνεται μεταξύ άλλων και η κατάργηση του hot spot και η μεταφορά και καταγραφή των εισερχόμενων μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία με συνθήματα προς το μνημείο των ηρώων, κατάθεση στεφάνων και το  «Επέσατε θύματα αδέρφια εσείς» (ΒΙΝΤΕΟ)

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κρίμα, νέοι άνθρωποι με Μουμιοποιημένη ιδεολογία που διώχνει την εργατική τάξη από τους βολεμένους συνδικαλιστές...

    Τώρα που ύψωσαν και την γροθιά θα αναστηθεί και το καθεστώς της Σταλινικής δικτάτορας με χιλιάδες κομισάριους του ΚΚ να ξεζουμίζουν τον ιδρώτα των εργαζομένων … Όνειρα θερινής νυκτός από επαγγελματίες του βολέματος. ®Νυχτοκαβαλάρης©

    • ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
      ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ..ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΙΡΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΝΤΕΛΗ Ο ΚΟΠΑΝΟΣ!!
      ΠΑΛΙ ΟΙ ‘5’ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΡΩΓΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΨΩΜΙ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΝΑ’ΧΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΑΝ!!
      ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΣΜΟ ΖΕΙΤΕ?? ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ! ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΞΕΡΕΤΕ… ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ!

  2. ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗς …….
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ: «βΡΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΝΕ …… ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ;

  3. «Η Ελλάς από της 4ης Αυγούστου έγινε κράτος αντικομμουνιστικό, κράτος αντικοινοβουλευτικό, κράτος ολοκληρωτικό, κράτος με βάση αγροτική και εργατική και κατά συνέπειαν κράτος αντιπλουτοκρατικό. Δεν έχει βέβαια κόμμα ιδιαίτερο να κυβερνά. Αλλά κόμμα είναι όλος ο λαός, εκτός από τους αδιόρθωτους κομμουνιστάς και τους αντιδραστικούς παλαιοκομματικούς».
    (Ι. Μεταξάς)
    Εορτάζουμε σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά, την οποία από της καταστροφικής μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν καπηλεύονται οι πάσης φύσεως μαρξιστές, δήθεν «εργατοπατέρες». Την Πρωτομαγιά, που ως «Εθνική Εργατική Εορτή» την καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Εθνικός Κυβερνήτης Ι. Μεταξάς, αποκαλούμενος από τους Έλληνες εργάτες «Πρώτος Εργάτης». Κέρδισε με το σπαθί του αυτόν τον εξαιρετικά τιμητικό τίτλο, καθώς επί των ημερών του:

  4. 1ον) Καθιερώθηκε το 8ωρο ημερησίως και το 48ωρο εβδομαδιαίως, καθώς και η πληρωμή των υπερωριών.

    2ον) Καθιερώθηκε η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.

    3ον) Απαγορεύθηκε αυστηρώς και δια ροπάλου η παιδική εργασία.

    4ον) Καθορίσθηκαν κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων – το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφηκαν οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

    5ον) Ιδρύθηκε το ΙΚΑ.

    6ον) Ιδρύθηκε η Εργατική Εστία, με αυξημένες δραστηριότητες για «μετά την εργασίαν ψυχαγωγίαν των εργατών» και «εξασφάλισιν στέγης εις αυτούς»..

    7ον) Καθιερώθηκε η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

    8ον) Καθιερώθηκε η άδεια μετ’ αποδοχών.

    9ον) Ιδρύθηκαν κρατικοί παιδικοί σταθμοί.

    10ον) Η ανεργία σχεδόν εξαφανίσθηκε. Για τους ελαχίστους ανέργους δημιουργήθηκε η «Εργατική Οργάνωσις Μετακινήσεως και Προστασίας Ανέργων» (πρόδρομος του ΟΑΕΔ), η οποία παρείχε επιδόματα ανεργίας και φρόντιζε για την οργανωμένη μετακίνηση των ανέργων σε περιοχές που υπήρχε εργασία.

  5. Αντιθέτως, όπου επικράτησαν οι μαρξιστές επέβαλλαν εργασιακό μεσαίωνα και εξαθλίωση των εργατών, σύγχρονο δε παράδειγμα είναι η κομμουνιστική Κίνα. Στην Ελλάδα σήμερα, το ΚΚΕ, επικαλούμενο την οικονομική κρίση, απολύει σωρηδόν τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις του και μάλιστα χωρίς αποζημίωση!

    Βεβαίως, όλα τα ως άνω επιτεύγματα του Ι. Μεταξά, καταργούνται ή πρόκειται να καταργηθούν λίαν συντόμως από την συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας.

  6. Ξέρουν από εργατική Πρωτομαγιά; Δεν νομίζω! Κάνουν την επανάσταση τους για να ρίξουν στα 27 τους ΝΔ. Γιατί για εκεί ειναι

  7. Είναι προοδευτικό το ότι ενώ η χώρα μας έχει επίσημα πάνω από 30% Ανεργία,στα All Inclussive

    το 70% των υπαλλήλων να είναι Αλβανοί,Βούλγαροι,Ρουμάνοι,Πακιστανοί???
    Είναι δυνατόν στις Οικοδομές να μην μπορεί να βρει δουλειά Έλληνας επειδή οι Αλβανοί έχουν κάνει γκέτα?
    Είναι προοδευτικό κάποιοι υπάλληλοι ξενοδοχείων να είναι απλήρωτοι για μήνες και για σεζόν και να μην ανακοινώνετε τίποτα,συμμετέχοντας σιωπηρά στον εκβιασμό που δέχονται?
    Είναι προοδευτικό να μην ανακοινώνεται ο ακριβής αριθμός των ξένων παράνομων στο Hot-Spot και στις άλλες δομές,στα Ξενοδοχεία και στα σπίτια?
    Είναι προοδευτικό να μην δημοσιοποιείτε τους ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων που ασκούν Bullying σε υπαλλήλους,που τους απολύουν 7 φορές καθημερινά,που βρίζουν υπαλλήλους?
    Είναι προοδευτικό που ενώ ξέρετ 6 ιδιοκτήτες All Inclussive ,που παίρνουν φαρμακευτική αγωγή και είναι για…δέσιμο,σκυλοβρίζουν όποιον βρεθεί μπροστά τους,ενώ μέσω κάποιων ‘δωρεών’ τους ,φιγουράρουν ανάμεσα στους πονόψυχους πλούσιους?
    Αυτά που περίμενε κανείς να τα καταργήσει η πρώτη φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,τα έχει παγιώσει με δεκανίκι εσάς φυσικά!!!!

  8. Η συμμορία των εργατοφασιστών του ΠΑΜΕ επιβάλλει την αποκλειστικότητα δια τραμπουκισμών και ροπαλοφόρων αλά Τεμπνέρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ