Ν. Σοφιανός (Συγκέντρωση ΚΚΕ Κω): Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες/μετανάστες από τα νησιά όχι άλλα hot spot! Nα προωθηθούν στην ενδοχώρα & να αποζημιωθούν οι νησιώτες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

14
637

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ (ολόκληρη η ομιλία του Νίκου Σοφιανού)

Η κατάσταση που, με ευθύνη κυβέρνησης – ΕΕ, επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου, τόνισε χαρακτηριστικάτο μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός, σε αποψινή ομιλία του στην γεμάτη από μέλη και φίλους του ΚΚΕ ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Εργ. Κέντρο Κω, χαρακτηρίζεται από το διπλό εγκλωβισμό περισσότερων από 16.000 προσφύγων και μεταναστών, ενώ η δυναμικότητα είναι μόνο για 8.000, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, από πολύμηνες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου και αβεβαιότητα για την τύχη τους, με επιπτώσεις και στη ζωή των κατοίκων των νησιών.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη το αίτημα, που έθεσε το ΚΚΕ σε επίκαιρη ερώτησή του, για: Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και, στη συνέχεια, από τη χώρα, το κλείσιμο των hot spots, όχι κι άλλα που πάνε να κάνουν, κέντρα κράτησης κλπ και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών προσωρινής υποδοχής.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σοφιανός (ο οποίος επισκέφτηκε νωρίτερα και το Hot spot στο πυλί)  θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε καταγραφή και  αποκατάσταση των πιθανών ζημιών, στις τοπικές κοινωνίες των νησιών  που οφείλονται στην αναγκαστική συμβίωση σε ακατάλληλους χώρους και περιοχές (στο 20ο λεπτό η σχετικές αναφορές).

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ν. Μυλωνάς και η επικ. της Λαϊκής Συσπείρωσης και Πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Κ. Μακρή.

«Σε αυτό το στημένο και συμφωνημένο σκηνικό σε ένα νέο δίπολο με πολλούς πρόθυμους να το στρηρίξουν: ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια, Λεβέντηδες. Ναζιστές πρόθυμοι να παίξουν το ρόλο των αφεντικών στο πλαίσιο αυτού του σάπιου συστήματος, η μόνη απάντηση», όπως τόνισε ο κ. Σοφιανός- είναι ισχυρό ΚΚΕ.

Να δυναμώσει την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία της 8ης Δεκεμβρίου.

Η κατάσταση στο Αιγαίο-τόνισε- οξύνεται το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την αντιπαράθεση Ρωσίας – Τουρκίας, την ανάπτυξη στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας στη Βόρειο Συρία, αλλά και την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με την απόφαση της Συνόδου υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, μετά από αίτηση και της ελληνικής κυβέρνησης. Η ανάμειξη αυτή αξιοποιεί ως πρόσχημα το Προσφυγικό, αλλά ουσιαστικά σχετίζεται με τους ανταγωνισμούς και την κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία, ενώ προετοιμάζει νέες πιθανές επεμβάσεις σε άλλες χώρες της περιοχής. Αυτή η εξέλιξη θα οξύνει το πρόβλημα των προσφυγικών κυμάτων. Την ίδια στιγμή, αυτή η εξέλιξη αποθρασύνει την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, όπως φάνηκε και από τις ενέργειες των τελευταίων ημερών, που αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, αξιοποιώντας τη γνωστή θέση του ΝΑΤΟ, ότι το Αιγαίο αποτελεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο, γεγονός που ανοίγει ζήτημα κατάργησης των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποσύρει τη συμφωνία της για ανάμειξη ναυτικής ΝΑΤΟικής δύναμης στο Αιγαίο. Να μην παραχωρήσει καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή ή βάση, χρήση χερσαίου, εναέριου ή θαλασσίου χώρου, που θα χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία ή την πραγματοποίηση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων. Επίσης, να αποσύρει τη στήριξή της στις αποφάσεις της ΕΕ, που, μαζί με τη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου, καταδικάζουν χιλιάδες πρόσφυγες σ’ εγκλωβισμό στην Ελλάδα, παρά τη θέλησή τους.

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή που έγινε φανερή η τάση έξαρσης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, καταδίκασε την πολιτική της ΕΕ στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα, ως βασική αιτία του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών σε διάφορες χώρες – πύλες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 23ης Σεπτεμβρίου 2015 δημιούργησε τις συνθήκες για να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση ασφυξίας κι εγκλωβισμού. Αυτή η απόφαση, που χαιρετίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση ως επιτυχία, καθορίζει τη μετεγκατάσταση σε χώρες της ΕΕ ενός ελάχιστου αριθμού προσφύγων, που θέλουν να απορροφήσουν οι καπιταλιστικές οικονομίες ευρωπαϊκών χωρών, ενώ για τη μεγάλη πλειοψηφία προβλέπεται η καταστολή, η επαναπροώθηση, ο εγκλωβισμός σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Να σταματήσει η επιβολή πλαφόν στον αριθμό αιτήσεων ασύλου, στη λογική της αναλογικής κατανομής σε βάθος χρόνου, με βάση τις ποσοστώσεις που έχει αποφασίσει η ΕΕ, πρακτική κατάφωρα αντίθετη με το Προσφυγικό Δίκαιο.

Γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού στα κέντρα υποδοχής (όχι με 400 ευρώ, υπενθυμίζοντας ότι κάποτε λέγαμε για τη γενιά των 700 ευρώ και τώρα φτάνουμε σιγά-σιγά στη γενιά των 200 ευρώ…), ειδικά τους χειμερινούς μήνες, καθώς και υποδοχής, περίθαλψης και καταγραφής, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ οι οποίες είναι ελεγχόμενες και κατευθυνόμενες από το μεγάλο κεφάλαιο.

Δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για όσο διάστημα διαρκούν οι διαδικασίες πρώτης υποδοχής, περίθαλψης, καταγραφής και προετοιμασίας των εγγράφων, που θα επιτρέψει την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων θέλουν – που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία – ή εξέτασης των αιτημάτων ασύλου για όσους επιλέγουν την Ελλάδα ως χώρα τελικού προορισμού, που είναι συγκριτικά μια μικρή μειοψηφία.

Τα «hot spots», τα κέντρα μετεγκατάστασης, οι καταυλισμοί προσφύγων – μεταναστών είναι χώροι διαλογής ελάχιστων, που θα μεταφερθούν οργανωμένα σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ και εγκλωβισμού των περισσότερων στην Ελλάδα, παρά τη θέλησή τους. Αυτό αποδείχτηκε μετά και από τη φανερή αποτυχία του λεγόμενου προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων της ΕΕ. Οι 50.000 θέσεις «προσωρινής», κατά την κυβέρνηση, φιλοξενίας, αποδείχτηκε ότι είναι θέσεις μόνιμου εγκλωβισμού, όπως προέβλεψε το ΚΚΕ, και φυσικά δεν θα είναι μόνο αυτές, αφού ήδη υπάρχει προετοιμασία για περισσότερους από 100.000.

Το ΚΚΕ, με τα παραπάνω αιτήματα, απευθύνεται κυρίως στον ελληνικό λαό, ο οποίος αντιμετωπίζει τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Σε ένα πολιτικό και ιδεολογικό εγκλωβισμό, όπως τόνισε άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που πουλάει αριστεροσύνη και κάνει τη βρώμικη δουλειά, πότε με δάκρυα στο μπλόκο της Κοκκινιάς και πότε με τον Κάστρο και την Κούβα και από την άλλη επιβάλει τα πιο αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων πηγαίνοντας για το 4ο. Πρώτα απ’ όλα στη νεολαία που τον υποστήριξε και το Όχι το έκανε Ναι μέσα σε ένα 24ωρο.

 

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σύντροφοι της ΞΥΛΙΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, κυβερνήσατε και εσείς, κάτσατε στην ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΦΛΩΡΑΚΗ» πριν τους ΤΣΙΠρΑ-ΚΑΜΕΝΟ

    Ξεχάσατε τα γιαπράκια και τα τηγανόψωμα της ΜΑΡΙΚΑΣ;;; ΤΑ ΙΔΙΑ μας έλεγαν και οι γιαλατζί «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ του ΣφΥΡΙΖΑ» με το πρόγραμμα της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ μέχρι που έκατσαν στην ΚΑΡΕΚΛΑ και άρχισαν να γλύφουν το ΜΕΛΙ… Θα έσκιζαν τα μνημόνια αλλά μας ξέσκισαν, δεν θα έκοβαν συντάξεις και μας πετσόκοψαν, ψηφίσαμε ΟΧΙ και το βάφτισαν ΝΑΙ… -Monkey Hangers-

  2. Ο Άγιος ΒΑΣΙΛΗΣ την Πρωτοχρονιά φέρνει την νησιωτικότητας του ΣφΥΡΙΖΑ, 24% ΦΠΑ, αύξηση εισιτηρίων, καυσίμων, μείωση μισθών-συντάξεων.

    Και όλα αυτά τα μέτρα που κάθε τόσο μας τσαμπουνά ο «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΒΑΛΟ Κάπτεν Ηλίας ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ», που θα πλήξουν κυρίως τα λαϊκά στρώματα τα έχει ψηφίσει στα τέσσερα μια μόνο κατ’ όνομα αριστερή κυβέρνηση… Φτάνει βρεεεεεέ με ΦΠΑ 24% ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ και ανάπτυξη, με την ακρίβεια στην αγορά, με πανάκριβες μεταφορές , εισιτήρια, με τους γιατρούς που όλο έρχονται και όλο χάνουν τον δρόμο. Θα μείνουν στην ιστορία για την ανικανότητα τους, η κυβέρνηση της ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑΣ, για τα ΨΈΜΑΤΑ, τον ΛΑΪΚΙΣΜΟ και το στρατόπεδο ΛΑΘΡΟ στο Αμανιού που με τον καινούργιο χρόνο θα το κάνουν κλειστή φυλακή τύπου Αμυγδαλέζας..

  3. εσείς στο βαθύ ύπνο σας. Προτιμάτε ΝΔ-ΠΑΣΟκ κλπ στην κυβέρνηση και ικανοποιείστε να ξεσκίζουν το λαό για να το παίζετε εσείς οι μοναδικοί δήθεν υποστηριχτές των εργαζομένων

  4. Από την 1η Ιανουαρίου 2017, τα ελληνικά θα διδάσκονται ως ξένη γλώσσα επιλογής στα σχολεία της Ρωσίας. Τη σχετική απόφαση και έγκριση των εκπαιδευτικών εγχειριδίων υπέγραψε η Ρωσίδα υπουργός Παιδείας, Όλγα Βασίλιεβα, στις 10 Νοεμβρίου.
    Της υπουργικής απόφασης είχε προηγηθεί σχετική πρόταση για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως γλώσσας επιλογής από την έδρα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Κουμπάν στο Κρασνοντάρ (νότια Ρωσία), στο πλαίσιο της πολιτικής της χώρας για τη διδασκαλία των γλωσσών των μειονοτήτων της περιοχής. Τελικά αποφασίστηκε η εκπαίδευση στα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα να παρέχεται σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα στην Ε’ και Στ’ Δημοτικού και στις τρεις τάξεις του γυμνασίου.

  5. Μία χώρα υπερδύναμη, όπως η Ρωσία εισήγαγε στο εκπαιδευτικό της σύστημα τα ελληνικά, τη στιγμή που οι εθνομηδενιστές που κυβερνούν την Πατρίδα μας επιθυμούν την κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, των οποίων τη συνέχεια αποτελούν τα νέα ελληνικά. Δυστυχώς όμως, όχι μόνο οι εθνομηδενιστές της αριστεράς, αλλά και οι εθνοπροδότες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες, με αποφάσεις τους περί απλοποιήσεων και αντικατάστασης των συγγραμμάτων συντέλεσαν στο να μην μαθαίνουν τα ελληνόπουλα στα σχολεία σωστά την ελληνική γλώσσα.
    Η απόφαση αυτή των Ρώσων δείχνει το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού. Αφενός μεν, δείχνει το μεγαλείο της γλώσσας, όπου σύμφωνα με τον Κικέρωνα «ει θεοί διαλέγονται, την των Ελλήννω γλώττη χρώνται», αφετέρου δε δείχνει την πραγματική φιλία και αγάπη των Ρώσων προς την Ελλάδα. Είναι πραγματικά Τιμή μας που η ελληνική γλώσσα επιλέχθηκε να διδάσκεται στα σχολεία της Ρωσίας, αλλά είναι και ντροπή μας που τα ελληνόπουλα πλέον δεν γνωρίζουν καν την ορθογραφία της

  6. Η υποκρισία που διέπει όλο το εγχώριο μιντιακό, αλλά και πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Τις τελευταίες ημέρες όλοι ασχολούνται με τους «πρόσφυγες» και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στον καταυλισμό στην Πέτρα Ολύμπου, ο οποίος λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων έχει καλυφθεί με χιόνι.
    Σε όλα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τα ενημερωτικά ιστολόγια βλέπουμε τις εικόνες που ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Collective Calling και συγκεκριμένα ο Ισπανός γραμματέας του, Paul Carr. «Προσευχηθείτε για τους πρόσφυγες εδώ στην Ελλάδα. Ξυπνήσαμε κάτω από ένα στρώμα χιονιού και συνεχίζει να ρίχνει», έγραψε στην πρώτη του ανάρτηση, ενώ συνέχισε με πολλές ακόμα στις οποίες ανέβαζε φωτογραφίες από τον χιονισμένο καταυλισμό.
    Όλοι ανέδειξαν και ασχολήθηκαν με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι λαθρομετανάστες στον εν λόγω καταυλισμό, κανείς τους όμως, δεν ασχολήθηκε με τους Έλληνες άστεγους, οι οποίοι είναι και εκείνοι αντιμέτωποι με το κρύο, χωρίς καν να τους εξασφαλίζεται έστω μία μερίδα φαγητού.

  7. Κανείς δεν ασχολήθηκε με τον Έλληνα άστεγο, ο οποίος έκανε διάρρηξη σε Ι.Χ αυτοκίνητο, δεν έκλεψε τίποτα και έπειτα ο ίδιος, αυτοβούλως πήγε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ομολόγησε την διάρρηξη και ζήτησε να συλληφθεί, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει φαγητό και στέγη, λόγω της κακοκαιρίας.
    Το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύει περίτρανα την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει εκατοντάδες Ελλήνων από τις προδοτικές πολιτικές των μνημονίων που εφήρμοσαν οι τελευταίες κυβερνήσεις. Αντικατοπτρίζει πλήρως, την αδιαφορία των κυβερνόντων για τους Έλληνες, οι οποίοι κόπτονται μόνο για τους λαθρομετανάστες.
    Τέλος, επιβεβαιώνει την άποψή μας πως ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στην Ελλάδα είναι αυτός κατά των Ελλήνων!

  8. Η Χρυσή Αυγή διακρίνει τους Έλληνες πολίτες από τους αλλοδαπούς υπηκόους νόμιμα διαμένοντες στην χώρα και φυσικά από τους λαθρομετανάστες εισβολείς (παράνομους ή παρανόμως νομιμοποιηθέντες). Οι λαθρομετανάστες εισβολείς αποτελούν ασύντακτο στρατό, που αποσυνθέτει την κοινωνική δομή και αλλοτριώνει την εθνική μας ταυτότητα. Επομένως οι λαθρομετανάστες, ως ξένο προς την ελληνική κοινωνία σώμα και ως παραβάτες της κείμενης νομοθεσίας, πρέπει άμεσα να απελαθούν:
    – Άμεση σύλληψη και επαναπροώθηση όλων των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Μέχρι τον οριστικό επαναπατρισμό τους προβλέπεται η μεταφορά τους σε ειδικούς χώρους κράτησης μακράν των κατοικημένων τόπων της ελληνικής επικράτειας, όπου οι συνθήκες δεν θα ομοιάζουν με ξενοδοχείο 5 αστέρων.

  9. – Το φαινόμενο της εσαεί κράτησης παρανομούντων σε πολυτελή κέντρα με κλιματισμό, δωρεάν γεύματα και ανέσεις που λείπουν από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, είναι απαράδεκτο και θα διακοπεί πάραυτα.
    – Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί αλλοδαπός. Οι ποινές δεν θα εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου παράλληλα θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου.
    – Πάταξη του παρανόμου εμπορίου των αλλοδαπών και αυστηρός φορολογικός έλεγχος στα εμβάσματα που αποστέλλουν στις χώρες τους οι λαθρομετανάστες. Να πάψει η τεράστια απώλεια εσόδων για το ελληνικό κράτος. Μηδενική ανοχή στα διεθνή κυκλώματα λαθρεμπορίας.

  10. ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»! 1

    Ερώτηση «για τα σοβαρά και άμεσα προβλήματα διαβίωσης των προσφύγων, στις συνθήκες του χειμώνα, στους καταυλισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας και σε άλλες ακατάλληλες δομές της χώρας», κατέθεσαν στη βουλή προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής (Λαθρομετανάστευσης) βουλευτές του… τιμημένου κουκουέ. Και ζητούν τα εξής:
    «Να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφορά των προσφύγων σε αξιοπρεπείς, στεγασμένους, θερμαινόμενους και προφυλαγμένους από τα καιρικά φαινόμενα χώρους, σε ξενοδοχεία και άλλα κατάλληλα καταλύματα, ειδικά για οικογένειες με παιδιά, ώστε κανένας πρόσφυγας να μη μένει σε σκηνές.
    Να δοθούν άμεσα χειμωνιάτικα ρούχα, παπούτσια και ειδικά κλινοσκεπάσματα για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.
    Να εξασφαλισθούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής, επαρκούς σίτισης και δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης, σε όλους τους χώρους που σήμερα στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες»

  11. ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»! 2

    Να εξασφαλισθούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής, επαρκούς σίτισης και δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης, σε όλους τους χώρους που σήμερα στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες»
    Παρατήρηση 1η: στους δρόμους, στις πλατείες και στα πάρκα της χώρας, αλλά και μέσα σε παλιά αυτοκίνητα, ζουν πολλοί Έλληνες άστεγοι (ξεσπιτωμένοι, λόγω Μνημονίων…). Γι’ αυτούς δεν ενδιαφέρεται καθόλου το… τιμημένο και δεν ζητάει καμία κρατική μέριμνα! Ούτε καν για τα μάτια του κόσμου!
    Παρατήρηση 2η: αν καίγονται τόσο πολύ τα κομμούνια για το που θα βγάλουν τον χειμώνα τα «προσφυγάκια», ας αφήσουν τα μεγάλα λόγια κι ας δείξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους: να τα πάρουν στο «Σπίτι του Λαού» στον Περισσό και στα υπόλοιπα (χιλιάδες…) ακίνητα που έχει σ’ ολόκληρη τη χώρα το «κόμμα του λαού», το οποίο είναι δεύτερο στην κατάταξη ιδιοκτητών ακινήτων στην Ελλάδα, μετά την Εκκλησία! Αλλιώς, συντρόφια βγάλτε το σκασμό!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ