ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με την ευχή σύντομα να χτυπήσουν οι καμπάνες για τα Θυρανοίξια του ΙΝ του Αγ. Γεωργίου και να ακουστούν μέχρι τα μνήματα στην απέναντι Αλικαρνασσό η βασιλόπιτα των Μικρασιατών Κω

23
3207
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Ξ. Αγρέλλη-Γ. Κιάρης-Χ. Χριστοφή

Με μεγάλη προσέλευση, πολλές ομιλίες, πηγαδάκια, κληρώσεις και πλούσια δώρα, πραγματοποιήθηκε  απόψε στην φιλόξενη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου Μικρασιατών Κω «ο Ηρόδοτος».
Παρόντες ήταν όλες οι θρησκευτικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αλέκος Μαρκόγλου καλωσόρισε όλους τους παριστάμενους, ενημέρωσε εν συντομία για τις δράσεις του νέου Διοικητικού συμβουλίου που ανέλαβε πρόσφατα μετά τις αρχαιρεσίες και ευχαρίστησε τον Δεσπότη, τον Ταξίαρχο, τις Τοπικές αρχές καθώς και όσους συμβάλλουν στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Αλικαρνασσό Κω.
Ευχαρίστησε, επίσης τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο που στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του 2019 συμπεριέλαβαν την αποκατάσταση του αύλειου χώρου του ΙΝ του Αγ. Γεωργίου.
Τα βασιλοπιτάκια ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από τους Ιερείς, τον Ταξίαρχο, τις Τοπικές αρχές και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου Μικρασιατών, με την συγκινητική ευχή πολύ σύντομα να χτυπήσουν οι καμπάνες του Ναού του Αγ. Γεωργίου και να ακουστούν δυνατά μέχρι απέναντι στα μνήματα των προγόνων μας στην Αλικαρνασσό. Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι καθώς ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μπορεί να λέει ότι έχει βεβαρυμένο πρόγραμμα, αλλά μπορεί και ανά πάσα στιγμή να ορίσει μια ημερομηνία και να ρθει για τα θυρανοίξια του Ναού, γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την αποπεράτωσή του.
Παράλληλα, δόθηκε ο λόγος και στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών για ένα σύντομο χαιρετισμό και συγκεκριμένα στον κυβερνητικό Βουλευτή Η. Καματερό, στον Έπαρχο Γ. Χαλκιδιό, στην εκπρόσωπο του Δημάρχου (ο οποίος δεν κατάφερε να έρθει λόγω γρίπης) Ειρήνη Χατζηχριστοφή, στον πρ. Υπουργό Αρ. Παυλίδη, στον πρ. Δήμαρχο και Αρχιτέκτονα του έργου Θ. Βαρκά και στην Επικεφαλής της παράταξης Όραμα & Δράση Ι. Ρούφα .
Ακολούθησε πλούσια λαχειοφόρος με διάφορα δώρα (ο έπαρχος Κω κέρδισε ένα ποδήλατο…βίντεο) την βραδιά έντυσε μουσικά ο Μαέστρος κ. Θανάσης Πουλιού.
Τα φλουριά ήταν δύο το ένα βρήκε η κ. Αικατερίνη Ζαντά-Μαρκόγλου η οποία κέρδισε μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου και το δεύτερο έπειτα από κλήρωση κέρδισε ο Βαγιανός Κώστογλου.
Προσφέρθηκαν τσάι και νόστιμα βουτήματα.
Ξανθίππη Αγρέλλη

23 ΣΧΟΛΙΑ

    • Που την είδες την Τριόφλορη λεβεντιά βρε ζωντανό;;; Τέσσερα χρόνια ο κοψιμιός του σΟυΡΑΜΑτος κρυβόταν στο πηγάδι...

      Δειλός να αναλάβει την ήττα και τις ευθύνες, πολύ λίγος για τον Δήμο της Κω. Πέντε μήνες αναπληρωτής του Καΐσερλη μόνο δημοπρασίες έργων με τα μελάκια και πρόστιμα για καταστροφή του περιβάλλοντος εισέπραξε στα Θερμά και στο Ζηνί … Οι δημότες πληρώνουμε τις …λακίες του με 220.000 ευρώ… Για να δούμε, θα αντέξει μέχρι τις εκλογές ή θα την κοπανήσει πάλι….

    • ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΜΥΡΙΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ.

  1. Πέντε απλοί άνθρωποι, Μικρασιάτες, άρχισαν πριν 20 χρόνια μια τιτάνια προσπάθεια, ΤΩΡΑ τρέχουν οι Μαυρογιαλούροι για ψηφουλάκια...

    Τώρα που η προσπάθεια του Γιώργου, του συγχωρεμένου Μιχάλη και των άλλων Πετρουμιανών φτάνει στο τέλος της μαζεύτηκαν οι ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ της πολιτικής που δεν έχουν προσφέρει ΤΊΠΟΤΑ να στρογγυλοκάθονται στο πρώτο τραπέζι παραμονές των εκλογών, όλο χαμόγελα και χαιρετούρες για ψηφουλάκια … Αρκετοί ανακάλυψαν ότι έχουν ρίζες Μικρασιατών και έβαλαν πόδι στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά το χέρι στην τσέπη ΠΟΤΕ, έχει καβούρια… -Αλεξίκακος –

  2. ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ……ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ…..

  3. ποιο πετερουμι και ποιος αγιος γεώργιος . Τα ιερά και τα όσια με το να υμνή το κυρίτση

  4. ΕΧΘΕΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΚΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ…

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΕΣΤΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ;;
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΊΣΑΜΕ.

  5. Και ο Αη Γιωργης και ο Αης Νικολας και η Αγια Παρασκευη

  6. Ρε βλ….κα Μπορείτε να κερδίσετε τον κυριτση με 10συμβουλους τον Ιανουάριο?είστε με τα καλά σας?Αυτοκριτική για την διάλυση της παράταξη ς θα κάνεις?

  7. Λυπάμαι για αυτα που γραφονται ανώνυμα αλλα δυστυχως αλήθεια .Ποσοι ειμασταν καθε χρονο στην βασιλόπιτα οι Πετρουμιανοί και εφετος ατομα που δεν τα ειδαμε τοσα χρονια πρωτη φορα εφετος και να μας χαιρετάνε κιολας

  8. Λυπάμαι για αυτα που γραφονται ανώνυμα αλλα δυστυχως αλήθεια .Ποσοι ειμασταν καθε χρονο στην βασιλόπιτα οι Πετρουμιανοί και εφετος ατομα που δεν τα ειδαμε τοσα χρονια πρωτη φορα και να μας χαιρετάνε κιολας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ