ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Αγ. Σπυρίδωνα στο Ζηπάρι – κ. Ναθαναήλ: «Φέρτε μου χρήματα να σας κάνω όλους πτυχιούχους…»

30
2619
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένου από πολλούς Ιερείς εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ζηπάρι.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Σ. Μαλιλής, η Δημ. σύμβουλος Π. Κιαπόκα, ο Τοπικός σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής και αρκετοί προσκυνητές παρά τη δυνατή βροχή από νωρίς.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον απλό και συνάμα θαυμαστό βίο του Αγίου Σπυρίδωνα ο οποίος ήταν βοσκός ξέροντας μόνο να διαβάζει την Αγία Γραφή και μετά το θάνατο της γυναίκας και της κόρης του αφιερώθηκε στο Θεό. Ήταν τέτοια η απλότητα, η ζωή και η ευσέβειά του που κλήρος και λαός τον ανέδειξαν όχι μόνο Ιερέα αλλά και Επίσκοπο στην περιοχή του. Γι’ αυτό και βλέπουμε στην εικόνα του ότι ο Άγιος συνέχιζε και όταν ήταν επίσκοπος να φοράει το ψάθινο καπέλο που φορούσε όταν ήταν βοσκός.

«Θέλω δημοσίως να πω κ. Δήμαρχε, επειδή με κατηγορούν συνεχώς ότι χειροτονώ κληρικούς χωρίς πτυχία… Εκείνο που έχει ανάγκη ο κόσμος μας είναι η πίστη. Η καθαρή καρδιά. Η διάθεση να δει ο άνθρωπος σήμερα στο πρόσωπο του άλλου ανθρώπου την εικόνα του Θεού, να την αγαπήσει και να την σεβαστεί. Γιατί πτυχία; Φέρτε μου χρήματα να αγοράσω για όλους, να σας κάνω όλους πτυχιούχους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Το χρυσό φίδι που ζωντάνεψε

«Ήταν τέτοια η απλότητα και η καθαρότητα της καρδιάς του που όλος ο κόσμος έτρεχε σε αυτόν και αυτός τους έδινε ότι είχε και δεν είχε…Μια μέρα, ένας πτωχός με μεγάλη οικογένεια χτύπησε την πόρτα του Αγίου Σπυρίδωνα, επισκόπου Τριμυθούντος της Κύπρου. Πλησίασε τον άγιο και με δάκρυα του ζήτησε ένα δάνειο. Το ήθελε για να πληρώσει κάποιο χρέος του σ’ ένα πλούσιο, που απειλούσε να του πωλήσει το μικρό σπίτι του που του το είχε βάλει ως ενέχυρο και που να έμενε μετά με την οικογένεια του ο δύσμοιρος. Πού να βρει όμως ο άγιος ένα τόσο μεγάλο ποσό για αν τον βοηθήσει;

Πόνεσε η καρδιά του Αγίου μπροστά στην θέα των δακρύων του πτωχού που σπάραζε για το μέλλον της οικογενείας του. Ο στοργικός επίσκοπος στενοχωρημένος άρχισε να βηματίζει στην αυλή έξω από την οικεία του. Ξαφνικά εκεί μπροστά του, πήρε το μάτι του ένα φίδι να σέρνεται μέσα στην πρασινάδα. Σαν αστραπή πέρασε από τον νου του το ραβδί του Ααρών, που στο παλάτι του Φαραώ τ’ αφήκε να πέσει στη γη κι έγινε φίδι.

Κι αμέσως άρχιζε να ψελλίζει «Ας ήταν, Κύριε, το φίδι αυτό να γινόταν χρυσάφι για τον πτωχό αυτόν οικογενειάρχη. Ναί, Κύριε. Ας γινόταν χρυσάφι, για να βοηθηθεί το δυστυχισμένο αυτό πλάσμα σου», ξανάπε και σήκωσε το χέρι. Το φίδι σταμάτησε. Κι ο άγιος έσκυψε και το πήρε. Στο χέρι του το ερπετό της πτώσεως του ανθρώπου από τον ποθητό παράδεισο μεταμορφώθηκε κι άστραψε τώρα, έγινε χρυσό. O πτωχός γεμάτος χαρά πήρε το χρυσό φίδι κι έτρεξε και το έδωσε ως ενέχυρο στον πλούσιο δανειστή.

Όταν αργότερα με τη βοήθεια του Θεού πλήρωσε το χρέος του, ο δανειστής του επέστρεψε το χρυσαφένιο ενέχυρο. Κι ο πτωχός το πήρε και με δάκρυα ευγνωμοσύνης το γύρισε στον Άγιο ευχαριστώντας με δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης στα μάτια του. Ο Άγιος Σπυρίδων αφού το έλαβε στα χέρια, έστρεψε τα μάτια στον ουρανό, δόξασε τον Θεό για την άπειρη φιλανθρωπία του κι ύστερα το έριξε στη γη. Και ώ του θαύματος! Το χρυσό φίδι ζωντάνεψε κι άρχισε να σέρνεται μπροστά στα μάτια του πτωχού μες τα χόρτα έως ότου χάθηκε από τα μάτια τους.

Φοβερό και ίσως δυσνόητο στον ανθρώπινο νου αλλά για τον θεό και τους Αγίους που έχουν ποτιστεί με την Χάριν του τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο τίποτε δεν αποτελεί εμπόδιο της αγάπης τους.

Ευχαρίστησε τέλος θερμά ο Σεβασμιώτατος για άλλη μια φορά τους κτήτορες που έκτισαν και συντηρούν παραδειγματικά τον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνα στο Ζηπάρι (ο Ναός ανηγέρθη το 2006 σε οικόπεδο της οικ. Χατζηπέτρου) καθώς και όλους τους προσκυνητές με την ευχή να έχουν τη χάρη και την ευλογία του.

Όπως κάθε χρόνο η κ. Άννα πρόσφερε λουκουμάδες, μπακλαβά και τσουρέκι σε όλους τους προσκυνητές, ενώ ο Σεβασμιώτατος μοίρασε μικρές εικόνες του Αγίου Σπυρίδωνα.

 

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα χρυσοκέντητα ράσα του παπαδαριού θα τάιζαν πολλούς φτωχούς, αλλά τέτοιοι υποκριτές είστε!!!

    • Κυριε κυριε Ναθαναηλ δεν θελουμε πτυχια!!
      Ολοι μονο ζηταμε να προστατεψετε την Σ…….που ειναι ντοπια και ειναι φτωχεια!
      τα στοιχεια της υπαρχουν στην προνοια του νησιου

    • Με αυτές τις αστείες δηλώσεις ο Θεός θα μας..... και μάλιστα χωρίς ΛΕΦΤΆ...

      Γεμίσαμε παπάδες που πληρώνουν οι πολίτες και στο νοσοκομείο δεν μπορούν να διορίσουν γιατρούς και νοσηλευτές… Άβυσσος η επιθυμίες του κυρίου…

    • Προς άπαντες που σχολιάζουν τον Σεβασμιότατο …αφήστε τα πληκτρολόγια και τα εν κρυπτώ σχόλια και πηγαίνετε να προσφέρετε το 1% στο φτωχό, πεινασμένο, δυστυχισμένο συνάνθρωπο μας , από αυτά που προσφέρει ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ.
      Όλοι κρίνετε εκ του ασφαλούς και το παίζετε φιλάνθρωποι , υπεράνω , μορφωμένοι και παντογνώστες Δικαστές.
      Λοιπόν παλιό λούγκρες , υπολείμματα αφόδευσης αρουραίων…ασχοληθείτε με τις οικογένειες σας , τα παιδιά σας που τα έχουν χαμένα από τη ζωή σας , τις γυναίκες σας που την ώρα που γράφετε σας γεμίζουν κέρατα τα άδεια κεφάλια σας.
      Και για να μη με πείτε θρησκευόμενο….σας λέω ότι δεν ξέρω τίποτε από εκκλησίες και θρησκείες.
      Το μόνο που ξέρω καλά είναι ότι είσαστε και είμαι εάν τίποτα με μπόλικο καθόλου…τουλάχιστον εγώ έχω το Γνώθι Σ’αυτόν και γελάω μαζί σας γιατί είσαστε ένα μάτσο κ@ρι@λες.
      Στο δια ταύτα , δεν σας παίρνει με τίποτα θρασύδειλοι …που εάν σας την πέσει κανείς στο δρόμο..το μόνο που θα μείνει είναι τα σκ@τ@ σας.

  2. Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα σε όσους γιορτάζουν. Ο Άγιος Σπυρίδωνας να μας φυλάει υπό την σκέπη Του.Πολλες ευχές στην οικ. Χατζηπετρου,ευχόμαστε ο Άγιος να τους χαρίζει υγεία,ευλογία ώστε να συνεχίσουν να συντηρούν τον Ναό με τόση αγάπη και αφοσίωση.

  3. Δέσποτα δεν θέλεις παπάδες με πτυχία θες αμόρφωτος γιατί αυτοί είναι του χεριού σας και τους κάνεις ότι θες.Ενώ οι μορφωμένοι αντιδρούν και ελέγχουν δεσποτα.ΆΣΕ τώρα δεν τρώμε κουτόχορτο δεν ξέρεις μόνο εσύ κόλπα ξέρουν και άλλοι.

  4. Άντε και καλά κρασιά. Δεν το φανταζόμουνα ότι θα έλεγε τέτοια επιχειρήματα ο δεσπότης μας. Ούτε στο μεσαίωνα.

  5. Αμόρφωτοι ιερείς. Τουλάχιστον οι μουλάδες είναι και πολύ μορφωμένοι. Αλλά εντάξει είναι και το άγιο πνεύμα που θα τους φωτίσει. Βρε που ζούμε.

  6. Στρατιώτες θέλουμε για τα χαρακώματα. Άσε που μπορούν να βρούν το χρυσαφένιο φίδι. Οι λοχαγοί και ταγματάρχες θα ψάχνονται μην τους δαγκώσει

  7. Είναι κρίμα τη σήμερον ημέρα να μην υπάρχουν ιερείς με τη στοιχειώδη μορφώση.Όλα γίνονται με μεγάλη προχειροτητα από την επιλογή τους έως την τοποθέτηση τους Λυπάμαι πολύ δεσποτα μας απογοητεύεις καθημερινά.

  8. Λυπηρή η αποστροφή του λόγου του δεσπότη μας ότι φέρτε μου χρήματα να αγοράσω σε όλους πτυχία! Και αυτό γιατί αποτελεί ακραίο λαϊκισμό, ισοπέδωση και οπισθοδρόμηση. Το μεγαλείο του μπορεί να το δείξει εάν με την πρώτη ευκαιρία διορθώσει και ανασκευάσει τις δηλώσεις του αυτές.

  9. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν ιερωμένοι οι επιστήμονες. όμως χωρίς επιστήμονες η εκκλησία μας αντί μπροστά πάει πίσω. Είναι μια δύσκολη εξίσωση και η επίλυση της απαιτεί μεγάλες αλλαγές στην εκκλησία μας. Το καθισιό και το δημοσιουπαλληλίκη στην εκκλησία δεν πάει και η αλλαγή χρειάζεται τόλμη και όχι χρήματα.

  10. Την ανηφόρα δηλαδή τη σκάλα τησ ζωήσ μασ την ανεβαίνουμε απο την αρχή μεέχρι το τέλοσ μας εδω την ανεβήκαμε στη αρχή μέχρι τη μέση και τώρα γυρίσαμε εκεί που ανοίκουμε

  11. ΑΚΟΥΣΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΓΕΛΟΜΑΙ ΑΠΕΞΩ

  12. Ντροπή ρε!Αντί να κάθεστε να σχολιάζετε τον Δεσπότη και τους παπάδες δεν ασχολείστε καλύτερα με αλλα πράγματα μπας και αλλάξουν λίγο τα μυαλά σας……….!!!

  13. Γ.Κ. : Δέσποτα μην ακούς τιποτα. Ήμουν και εγώ σερβιτόρος κάποτε, δικαιούμαι θέση;

    Τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορώ: Μανώλης Πετσίτης: Το golden boy του Μαξίμου -Από σερβιτόρος σε πιτσαρία στις 200.000 εισόδημα… (ΒΙΝΤΕΟ)… https://voicenews.gr/μανώλης-πετσίτης-το-golden-boy-του-μαξίμου-από/

  14. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ , ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΤΙΧΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ Η ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΛΛΟΣ Η ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ.

    ΥΓ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ »ΑΡΠΑΝΕ » ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΣΣΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΡΑΣΟ ,ΝΤΡΟΠΗ

  15. Απορία: Πως ο φτωχός του επέστρεψε του Αγίου το ενέχυρο -το χρυσό φιδι δηλ.- αφού το έδωσε στο δανειστή του για να ξοφλήσει;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ