ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεγαλειώδης & εντυπωσιακή η παρέλαση μαθητών-συλλόγων & στρατού στην κατάμεστη από κόσμο παραλιακή λεωφόρο Κω

31
7253

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ (ακολουθούν κι άλλες φωτο σε λίγο…)

Εντυπωσιακή και μεγαλειώδης, με ηλιόλουστο καλοκαιρινό καιρό, ήταν η παρέλαση στην Κω, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με νεανικό παλμό η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, στα βήματα της παράδοσης με εντυπωσιακές φορεσιές η παρέλαση συλλόγων και οργανώσεων, ενώ το θερμότερο χειροκρότημα απέσπασαν τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Κω που παρέλασαν για πρώτη φορά.

Στην συνέχεια πέρασαν τα οχήματα του Λιμενικού και της Πολιτικής Προστασίας με το νέο εντυπωσιακό Πυροσβεστικό όχημά της.

Επίσης, εντυπωσιακό παρών έδωσαν τα σκάφη του Λιμενικού και της ΕΟΔ την ώρα των εκδηλώσεων.

Ακολούθησε τέλος, με δυναμισμό και με εθνική υπερηφάνεια η παρέλαση του στρατού, στην κατάμεστη από κόσμο (που χειροκροτούσε διαρκώς), παραλιακή λεωφόρο.

Στην εξέδρα των επισήμων ήταν εκ μέρους της κυβέρνησης η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, ο  Ηλίας Καματερός, ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο Μάνος Κόνσολας ως εκπρόσωπος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Σκανδαλίδης,  ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο Γεώργιος Επιτήδειος  ως εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, μαζί με τις τοπικές αρχές πολιτικές και ένστολες (ο Δήμαρχος Κω μετέβη στις εκδηλώσεις σε Πυλί και Αντιμάχεια, ενώ ο Σεβασμιώτατος όπως κάθε χρόνο βρέθηκε στη Νίσυρο, ενώ στη Δοξολογία αλλά και στη θέση του στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκε ο συμπατριώτης μας Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας).

Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων ξεχώρισε η τεράστια σημαία από την ομάδα ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ Κω (οι οποίοι και τραγουδούσαν δυνατά τα στρατιωτικά εμβατήρια που έπαιζε η μπάντα με έμφαση στο «Μακεδονία ξακουστή»)

 

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Του ζητούσαν να παραδώσει χιλιάδες χρόνια Ιστορίας, ενός τόπου που, όπως έγραψε ο αείμνηστος Άγγελος Βλάχος, «έμαθε όλο τον κόσμο να ζει και, αν χρειαστεί, θα τον μάθει πώς να πεθαίνει».
    Οπως στους Ελληνες πρωθυπουργούς από το 2009 και μετά τους ζήτησαν να παραδώσουν την Ελλάδα, στις «μεραρχίες» των ξένων τοκοφλύφων και τα σμήνη των «γυπών» των αγορών, με την μόνη διαφορά ότι εκείνοι τα έδωσαν όλα: Γ.Παπανδρέου, Λ.Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς. Οι ευρισκόμενοι στον αντίποδα του «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά…Ο Ι.Μεταξάς, όμως, δεν δίστασε ούτε λεπτό. Πώς ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, πώς θα μπορούσε ένας Έλληνας, και μάλιστα ένας Έλληνας αξιωματικός, να προδώσει «της πατρίδος τα ιερά»; Δεν μπορούσε να συμβεί. Νομοτελειακά δεν μπορούσε να συμβεί.
    Και ο Μεταξάς το γνώριζε. Εκείνο το βράδυ ο Μεταξάς εξέφραζε όλους τους Έλληνες που έζησαν στους αιώνες.

      • Ρε μπαρμπα Σουλη αφου σε πειραζει το ατιμο το Μεταξα κοψτο να παει στο διαλο γιατι δεν σε βλεπω καλα…μας τα πριζεις συνεχεια εχεις απαντηση για ολα ελεος πια…ΑΛΑΝΙ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ.

        • …..ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΙΚΡΕ ΜΟΥ?
          ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΕΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ?

      • η ιστορία μας έχει τα πάντα. Έχει τον στρατηγό Τσολάκογλου που παρέδωσε την Ελλάδα στους Ναζί και έγινε και Πρωθυπουργός έχει και τον Στρατηγό Σαράφη που ηγήθηκε του ΕΛΑΣ και πολέμησε τους Ναζιστοφασίστες παντού. Έχει αντάρτες αλλά έχει και ταγματασφαλίτες συνεργάτες των ναζί που σκοτώναν έλληνες πατριώτες. Και στο νησί μας γνωστοί οι μαυροπουκαμισάδες συνεργάτες των Ιταλών

    • Ο Μεταξάς αρνήθηκε να αναλάβει θέση στο Μικρασιατικό μέτωπο. Διορίσθηκε δικτάτορας από τον βασιλιά και προσκυνούσε τους Εγγλέζους.

      Ο φασίστας δικτάτορας Μεταξάς που θεωρούσε τον Μουσολίνι δάσκαλο του, πιόνι του αγγλικίνητου βασιλιά και των Άγγλων. Έφτιαξε μόνο ένα σχέδιο άμυνας και ξαφνίστηκε και ο ίδιος με τον Παπάγο μόλις νικούσαμε. Τον φασίστα έκαναν ήρωα επείδή είπε το αυτονόητο με τον βασιλιά να ελέγχει τον στρατό.

  2. πάνω απ’όλα διέγραψε μονομερώς το ελληνικό εξωτερικό χρέος, χωρίς να πειράξει ούτε δραχμή από τα εθνικά ταμεία και τα ομόλογα των Ελλήνων.

    • Η δικτατορία του Μεταξά είχε αρκετά εξωτερικά γνωρίσματα των φασιστικών καθεστώτων, αλλά ουσιαστικά κατατασσόταν από σύγχρονους παρατηρητές ως «απροσδιόριστο» και όχι φιλοφασιστικό καθεστώς.[24] Δημιουργήθηκε η ΕΟΝ, οργάνωση νεολαίας – η συμμετοχή στην οποία αρχικά δεν ήταν υποχρεωτική – στην οποία χρησιμοποιούσαν σκούρες μπλε στολές (αντίστοιχα οι Ιταλοί φασίστες φορούσαν μαύρες στολές), υιοθετήθηκε ο χαιρετισμός δι’ ανατάσεως της δεξιάς χειρός (όπως στη Γερμανία του Χίτλερ).

      • Διέγραψε το χρέος για να αυξήσει ραγδαία τον πληθωρισμό. Δεν κατόρθωσε να μειώση το χρέος στους Άγγλους που διπλασιάστηκε και δεν δεχόντουσαν ούτε παράταση χρόνου όταν την ίδια στιγμή μας υποχρέωσαν να μην πουλάμε στους Γερμανούς.

  3. Σκέτη παρωδία… Όταν ο κόσμος βγαίνει μέσα στη μέση του δρόμου για να έχει καλή θέα και δε σκέφτονται ότι εμποδίζουν την ίδια την παρέλαση κάτι δεν πάει καλά. Λίγη ντροπή!

  4. Μέρα που είναι σήμερα θα κατακλυστούμε για μια φορά ακόμη από τους γνωστούς μύθους και τα τσιτάτα που τη συνοδεύουν. Ο ηρωισμός των Ελλήνων (της εποχής) είναι ιστορικά καταγεγραμμένος και δεν χρειάζεται κανέναν μύθο για να στηριχθεί. Η αναπαραγωγή τέτοιων μύθων μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει.

    Για παράδειγμα το πολύ γνωστό που ακούγεται σχεδόν σ’ όλους τους λόγους που εκφωνούνται «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»
    http://ellinikahoaxes.gr/2014/10/31/churchill-heroes/

    • ρε χαλβα αφου εισαι ανθελληνας γνωστος τι θες και μας πρήζεις? τραβα να πνιγεις ρε και αδειασε μας την γωνια.

    • Ξεφτίλα, εμετική προσέγγιση ειδικά αυτή την ιστορική μέρα για όλους τους Έλληνες! ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΊΟΙ !!!

  5. Το ειδαμε και αυτο…στο βιντεο μολις πηρε θεση ο εχων το προσταγμα περναει ενα αμαξι του ΛΣ και τρεις υδροφορες του δημου και μετα οι πολεμικες σημαιες. Χρονια πολλα σε ολους.

  6. οι Ακριτες ειχαμε και εχουμε ηθικο ακμαιοτατο Χρονια πολλα σε ολους τους Ελληνες σε ολη την Χωρα μας !!!

  7. Εχουμε γεμισει φωτογραφους στη Κω.Ολοι μεσα στη μεση εμποδιζοντας τη παρελαση.Απλα αισχος με τους κομπλεξικους.Αληθεια αυτοι που στις παρελασεις ηταν απεναντυ απο την εξεδρα των επισημων και ελεγαν διαφορα που ειναι τωρα?Στην εξεδρα?Αληθεια αυτη η μανταμ στους επισημους εκπροσωπος του Συριζα αφου βαριοτανε τι καθοταν εκει?

    • Το θέμα δεν είναι οι πραγματικοί φωτογράφοι, είναι ότι η κάθε μαντάμ και ο κάθε χωριάτης την έχει δει φωτογράφος και κοτσάρεται στη μέση του δρόμου αδιαφορώντας αν εμποδίζει. Για να μην πω βέβαια γι αυτούς που κάθονται μες τη μέση για να βλέπει καλύτερα την παρέλαση το βλαστάρι τους. Και αδιαφορούν αν εμποδίζουν την παρέλαση ή τους υπόλοιπους! Τους λένε οι άλλοι να μαζευτούν και έχουν το θράσος να ρωτάνε που είναι το πρόβλημα!!

  8. 喜多福,乾拌麵,拌麵,乾麵,呷什麵,關廟麵,手工麵,手作麵,沙茶咖哩,川味麻辣 牛肉風味

  9. Οι εξεδρες των επισημων πρεπει να καταργηθουν. Ειναι ξεπερασμενες και προκλητικες. Να βλεπουν στο ιδιο υψος με ολο τον κοσμο, αντε να δουμε

  10. χάρηκα σήμερα τα νιάτα του λαού μας που παρέλασαν και σκεφτόμουνα το δύσκολο μέλλον που τους επιφύλαξαν αυτοί που πτώχευσαν τη χώρα μας. ΝΔμοκρράτες και ΠΑΣΟΚοι πρέπει πρώτα να ζητήσουν συγνώμη από το λαό για όσα έκαναν

    • ΚΟΥΔΑΣ.Ενω με τους Συριζοκαμμενοψεκασμενους ο λαος μας παει απο το καλο στο καλυτερο….εγω λεω καλυτερα να κοψεις τον μπαφο που κανατε νομιμο ρε ουστ…

      • ρε Κούδα έχει δίκιο ο ΒΟΥΔΑΣ. Αυτοί μας πτώχευσαν ας ζητήσουν και μια συγγνώμη τουλάχιστον. Εσύ τι ζόρι τραβάς; μαζί τα φάγατε;;;

        • Ρε ΒΛΑΝΙΚΑ ειμαι απλα αντι Συριζοψεκασμενος το καταλαβες?Αν οχι κανε τον μπαφο σου και ασε εμενα να τους βριζω αφου αυτοι εκαναν τελικα την χωρα μ..ρδελο….

    • Βρικόλακες του φασισμού σήμερα είναι αντιφασιστική ημέρα.

      Πατριδοκάπηλοι θρησκόληπτοι ακραίοι που βεβηλώνουν μια εθνική γιορτή.
      Θα μπορούσαν και κάποιο άλλοι να πάρουν μια σημαία και να φωνάζουν έξω για πάντα οι φασίστες από την Ελλάδα. Σε μια τέτοια εκδήλωση δεν χωράνε πολιτικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ