Νίκος Μυλωνάς: Ο τριπλός θάνατος της ΒΙΜΕΛ! Προϊόν πολιτικής σκοπιμότητας!

51
1527

ΘΕΜΑ: ο τριπλός θάνατος της ΒΙΜΕΛ! προϊόν πολιτικής σκοπιμότητας!

Α..Βρεθήκαμε μια πατριώτες μελισσοκόμους μετόχους της ΒΙΜΕΛ και τους ρωτήσαμε:

—είσαστε ικανοποιημένοι με την εξέλιξη του θέματος της ΒΙΜΕΛ; Τι βλέπετε να γίνεται;

—γιατί να είμαστε ικανοποιημένοι; Αυτό που εμείς έχουμε καταλάβει είναι ότι η ΒΙΜΕΛ πέθανε! από καιρό την πέθαναν! Τώρα απλά γίνεται η κηδεία της που θα κρατήσει μέχρι και τις εκλογές!! Εμείς που δεν φταίμε σε τίποτα, περιμένουμε να μας έρθει ο λογαριασμός να πληρώσουμε τα χρέη. Αυτό μεθοδεύει τώρα ο κ. Κυρίτση, που και εσύ τον στήριξες! Ο διάλογος είναι πραγματικός.

Β. Έχουμε παρακολουθήσει την πορεία της ΒΙΜΕΛ από την δημιουργία της. Ξεκίνησε σαν πρωτοπόρα προσπάθεια! Στόχος της: η βοήθεια των παραγωγών (θυμάτων των μεγαλέμπορων του μελιού), η παραγωγική ανασυγκρότηση με τον υποδειγματικό εκσυγχρονισμό ενός ιστορικού και ανταγωνιστικού τοπικού προϊόντος της αγροτικής παραγωγής ξεπερνώντας την μονοδιάστατη τουριστική ανάπτυξη, την συνεργασία των παραγωγών και την επέκταση της με την ενεργή σύμπραξη της τοπικής πολιτικής ηγεσίας. Τι έγινε όμως; Γιατί και πως φτάσαμε στον σημερινό θάνατο της ΒΙΜΕΛ;

Γ. Ζητήσαμε από δημοτικούς συμβούλους την έκθεση του ορκωτού λογιστή της διαχειριστικής περιόδου 2011-14 της ΒΙΜΕΛ. Μας την έδωσαν λέγοντας μας ότι δεν πρέπει ούτε φωτοτυπίες να βγάλουμε, ούτε να την δημοσιοποιήσουμε. Δεν θα σεβαστούμε την άποψη τους γιατί η μυστικότητα στις δημόσιες υποθέσεις είναι αντιδημοκρατική. Εξ άλλου δεν τηρήθηκε από την δημοτική αρχή και την μειοψηφία αλλά και γιατί δεν μπορούσε να τηρηθεί!

— ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1998-2010: Η εταιρεία ξεκινά, μπαίνει σε πρόγραμμα στήριξης και χρηματοδότησης, λειτουργεί, παράγει, απασχολεί προσωπικό, πωλεί το σπουδαίο προϊόν της. Υστερεί στο αναπτυξιακό της πρόγραμμα και γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Υφίσταται την φθορά των πελατειακών σχέσεων του πλειοψηφούντας μετόχου που είναι ο Δήμος. Τα θεμέλια της κακής διαχείρισης στην ΒΙΜΕΛ εδράζονται στις ελλείψεις και τα λάθη της πολιτικής διαχείρισης.

Αυτά συνιστούν τον πρώτο θάνατο τη ΒΙΜΕΛ

—ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011-2014: Εδώ θα μιλήσει ο διαχειριστικός έλεγχος της Β! περιόδου Κυρίτση. Αυτά που καταγράφει ο έλεγχος δεν είναι ούτε φοβερά και ούτε τρομερά. Υπήρξε μια κακοδιαχείριση. Μια άθλια διαχείριση. Η σημαντικότερη λαθροχειρία που καταγράφεται αφορά ποσό 12.500 ευρώ του ειδικού τραπεζικού λογαριασμού εισφορών στο ‘’ταμείο αλληλοβοηθείας μελισσοκόμων’’ (σπουδαία πρόβλεψη κοινωνικού χαρακτήρα!). Ο τότε πρόεδρος του Διοκ. Συμβ. που παρανόμως είχε:1) οριστεί και διαχειριστής και διευθύνων σύμβουλος 2) αμείβονταν με 1000 ευρώ μηνιαίως, έκανε την ανάληψη χωρίς να την καταχωρήσει με παραστατικά και χωρίς να δώσει διευκρινήσεις στην γενική συνέλευση των μετόχων! Στην συνέλευση μπήκε θεμα ψηφίσματος για την κακοδιαχείριση του ταμείου αλληλοβοηθείας αλλά με πολιτική μεθόδευση της δημοτικής αρχής Καΐσερλη απερρίφθη!!!

Αν λοιπόν το κακό παράγινε και η πληγή κακοφόρμισε ήταν γιατί μηνύματα υπήρχαν αλλά δεν λειτούργησε η δημοκρατία και ο δημόσιος έλεγχος! Όμως μια εταιρεία ναυαγεί, κυρίως όταν η πολιτική της κατεύθυνση είναι λάθος ή όταν δεν υπαρχει! Ο κ. Καΐσερλης είχε μιλήσει για το πολιτικό έλλειμμα στην στρατηγική της ΒΙΜΕΛ λέγοντας: ‘’Ο Δήμος δεν μπορεί να διαχειριστεί την ΒΙΜΕΛ’’! Αποφεύγοντας να το εξηγήσει γιατί δεν μπορούσε να μιλήσει για την παθογένεια των προβλημάτων της ΒΙΜΕΛ που ήταν ο κομματισμός και ο παραγοντισμός! Συμπλήρωσε ότι ‘’ θα πουλήσει το 20% των μετοχών του σε νέους παραγωγούς’’, σβήνοντας τον δημοτικό χαρακτήρα της ΒΙΜΕΛ. Το αποτέλεσμα της περιόδου Καΐσερλη ήταν καταστροφικό και οδήγησαν στον δεύτερο θάνατο της ΒΙΜΕΛ.

—ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014-2018: Σήμερα η δημοτική πλειοψηφία κάνει πολιτική πάνω σε ένα πτώμα

χωρίς την διάθεση να το αναστήσεις αλλά με προφανή στόχο να το εκμεταλλευτεί πριν το θάψει οριστικά μετά τις εκλογές του 2019! Πρώτα έστησε ένα μύθο γύρω από γνωστά γεγονότα. Διακηρύσσει με στόμφο ότι το πόρισμα του ορκωτού περιέχει φοβερά και τρομερά πράγματα! Εστιάζει σε δευτερεύοντα και λαϊκίστικα στοιχεία όπως εισιτήρια, ταξίδια και δώρα χωρίς παραστατικά. Αποφεύγει επιμελώς να μιλήσει και να συγκεκριμενοποιήσει τα πολιτικά λάθη και πολιτικά προβλήματα που θέτει ο διπλός θάνατος της ΒΙΜΕΛ που περιγράψαμε. Μιλά καταδικαστικά για το χθες περιόδου Καΐσερλη και προωθεί την δικαστική συνέχεια. Αποφεύγει σκοπίμως να μιλήσει για την παρεμβατικότητα, το έλεγχο, την ποδηγέτηση, την εκμετάλλευση των πελατειακών πρακτικών, την απουσία δημοκρατίας και διαφάνειας της δημοτικής διαχείρισης με ευθύνη της κάθε φοράς Δημοτικής πλειοψηφίας. Οργανώνει λαϊκή συνέλευση στην Αντιμάχεια, φέρνει το θεμα στο δημοτικό συμβούλιο και καταθέτει μηνυση (η δίκη τελεσιδικήσει μετά από 10 χρόνια…τότε κανείς δεν θα θυμάται την λέξη ΒΙΜΕΛ!). Επικεντρώνει την λαϊκή προσοχή σε λογιστικά και οικονομικίστικα στοιχεία πριν τα δώσει το στους μετόχους της ΒΙΜΕΛ και πριν συνομιλήσει μαζί τους στο ΔΣ της εταιρείας! Ο τρόπος συζήτησης του θέματος που επιβλήθηκε μαζί με την ένταση και την βιασύνη προσφυγής στα δικαστήρια και προ πάντων η αποσιώπηση των πολιτικών διαστάσεων της κρίσης είναι προϊόν πολιτικής σκοπιμότητας! Η μεθόδευση εξυπηρετεί αποκλειστικά ευτελείς πολιτικούς στόχους. Μεγεθύνει υπερβολικά τα ανώδυνα και τον όγκο της κακοδιαχείρισης 2011-14 προσπαθώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά! Το σπουδαιότερο: χωρίς να λέει κουβέντα για το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΙΜΕΛ, οδηγώντας την στην τελευταία και πλέον επώδυνη πράξη της κηδείας της. Το πολιτικό καθήκον της νέας περιόδου Κυρίτση ήταν η εξυγίανση και η επαναλειτουργία της επιχείρησης. Αυτό θέλαμε και αυτό είχαν υποσχεθεί! Η δεύτερη πλάνη απεδείχθη ‘’χείρον της πρώτης! Η β! περίοδος Κυρίτση χρεώνεται τον τρίτο (και φαρμακερό) θάνατο της ΒΙΜΕΛ! επιβεβαιώνοντας τον Αντιμαχείτη συνομιλητή μας! (ενημερώνοντας τον ότι ο λογαριασμός που θα πληρώσουν οι 25 μέτοχοι μελισσοκόμοι είναι από 0,00-75.000 ευρώ).

Ε. Το ζητούμενο του τριπλού θανάτου της ΒΙΜΕΛ ήταν και είναι ο προσδιορισμός του πολιτικού ελλείμματος στην διαχείριση των δημοτικών μας πραγμάτων. Ο λόγος της χρεοκοπίας της ΒΙΜΕΛ είναι ίδιος με τον λόγο που χρεοκόπησαν και άλλες δημοτικές επιχειρήσεις όπως η ΔΕΥΑΥΚ και η Επιχείρηση Δημοτικών Κινηματογράφων (ΕΔΗΚ). Είναι η απουσία διαφάνειας, ελευθερίας έκφρασης, αυτόνομης και αδέσμευτης συμμετοχής των δημοτών στην διαχείριση και η απομάκρυνση από τις πολιτικές σκοπιμότητες της κάθε δημοτικής πλειοψηφίας. Αυτές οι ελλείψεις είναι η πραγματική απειλή και για την ΔΕΥΑΚ, την ΜΑΡΙΝΑ, το Λιμενικό Ταμείο. Αντί να συζητούμε τα πολιτικά προβλήματα και το έλλειμμα αναπτυξιακής προοπτικής μοχλών και εργαλείων ανάπτυξης του Δήμου μας με όρους αυτογνωσίας θεραπεύοντας και μη επαναλαμβάνοντας τα κακώς κείμενα, χανόμαστε στις εντυπώσεις και στους ψευδοκαυγάδες και οδηγούμε το νησί από το κακό στο χειρότερο.

Ν Μυλωνάς.

51 ΣΧΟΛΙΑ

  1. —γιατί να είμαστε ικανοποιημένοι; Αυτό που εμείς έχουμε καταλάβει είναι ότι η ΒΙΜΕΛ πέθανε! από καιρό την πέθαναν! Τώρα απλά γίνεται η κηδεία της που θα κρατήσει μέχρι και τις εκλογές!! Εμείς που δεν φταίμε σε τίποτα, περιμένουμε να μας έρθει ο λογαριασμός να πληρώσουμε τα χρέη. Αυτό μεθοδεύει τώρα ο κ. Κυρίτση, που και εσύ τον στήριξες! Ο διάλογος είναι πραγματικός.

    • Αγριεύει κατόπιν εορτής ο Μυλωνάς, έχασε την κατεδάφιση της ΑΒΙΚΩ από τον Κυρίτση και τα βγάζει τώρα στην φόρα...

      Και μην σας φανεί παράξενο εάν πριν τις εκλογές, που από ότι φαίνεται Θα χάσει πανηγυρικά ο Γιωργάκης, όχι από την μουρλοΓΚΑΓΚΑ αλλά από την νέα δημοτική παράταξη που έρχεται, φέρει πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο που θα ψηφίσουν οι ΓΛΑΣΤΡΕΣ της Δύναμης Αρπαχτής για αλλαγή των όρων δόμησης του οικοπέδου του ναυτικού ομίλου που από ότι ακούγεται πηγαίνει ολοταχώς στους ιδιοκτήτες της νέας ΑΒΙΚΩ… Και τότε μετά τις εκλογές που θα στείλουν τους σημερινούς αφέντες στην αποστρατεία και την απαξίωση θα δούμε ποιος μηχανουργός κρύβεται πίσω από το μεγάλο φαγοπότι… και ο ΜΥΛΩΝΑΣ θα καταγγείλει ξανά γιατί έχασε την άδεια για οικοδομή με πολλά πατώματα όπως στο Ψαλίδι… Διαπλοκής το μεγαλείο σου Μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης…

      • Φυσικά ένας διαπλεκόμενος με Δ.Σ. γλάστρες μπορεί να αλλάξει τους όρους δόμησης, να προσφέρει το φιλέτο της ΑΒΙΚΩ...

        Έγινε σε πολλές περιπτώσεις από την Δημοτική αρχή Κωστούκου όπως στον Άγιο Φωκά με την αλλαγή των όρων δόμησης στην παραλιακή ζώνη, οικόπεδο του φίλου, απουσιάζοντας από τις δικές, εσκεμμένα!!! Θα μπορούσε κάποιος να κατηγορήσει τους προηγούμενους και για την παραχώρηση δημοτικών ακινήτων στις συνεργατικές φίλων και συγγενών. Όμως δεν ανησυχώ τον Ναυτικό Όμιλο γιατί υπάρχει «φύλακας» στις αποφάσεις του δημοτικού μας Συμβουλίου ο κύριος Μυλωνάς που ξέρει τον δρόμο για τον εισαγγελέα όταν θέλει… αλλά ξεχνά την καταστροφή με τα 10όροφα παλούκια στο Ψαλίδι έργο της συνεργατικής γιαλατζί αριστερών με δεξιές τσέπες… Θυμάσαι Νικολάκη και ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρε το παραδάκι που έβρεξε;;;

    • Ο Μυλωνάς καρφώνει με έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.... Γιώργος κερνά, Γιαννάκης πίνει στην ΑΒΙΚΩ...

      Να μην εξασφαλίσει και μια μεγάλη δουλειά για την μετά Δημαρχία περίοδο;;; Να δει και αυτός το όνομα του σε μια μεγάλη οικοδομή που το έχει παράπονο και κόμπλεξ…

      • Ο συνέταιρος του ψηλού στα 10όροφο του Ψαλιδιού ξεσκεπάζει τα γατάκια στην ΑΒΙΚΩ...Πως η πολεοδομία Καΐσερλη έβγαλε άδεια;;;

        Και στην ΑΒΙΚΩ η ίδια πελατειακή συμπεριφορά με τα 10όροφα στο Ψαλίδι. Η οικοδομική άδεια με μπόλικες παρατυπίες και παραλήψεις, μη σύννομη….Και την κατεδάφιση στα μουλωχτά μολονότι ήξεραν για τον αμίαντο, και τις μελέτες για την νέα οικοδομή που θα φτιαχτεί και στο ξεπούλημα του γηπέδου του ναυτικού ομίλου χωμένοι μέχρι τα μπούνια… Την δόξα πολλοί απερχόμενοι της εξουσίας εμίσησαν, το χρήμα και το …. βόλεμα ουδείς ….

      • «Οι φωνασκούντες...» με ΡΟΥΦιΑνιές και καταγγελίες σταμάτησαν το κολυμβητήριο στον Ν. Όμιλο και με βλακώδεις αναφορές το ακύρωσαν...

        Υπήρχε η μαγιά 300.000 € στο ταμείο του Δήμου που έστειλε ο Ζωίδης και που επιστράφηκαν για να ξεκινήσει μια αθλητική εγκατάσταση. αναγκαία για την Κω, ΟΜΩΣ με κραυγές, αντιπολιτευτικό μένος, ΜΥΛΩΝΑΣ, ΡΟΎΦΑ, ΖΕΡΒΟΣ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣΦΥΡΙΖΑ του ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ με καθημερινές καταγγελίες ακόμα και στον Αρχιεπίσκοπο… σταμάτησαν τις εργασίες. Σήμερα που η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε αφορμή να το πάρει πίσω, χαρίζοντας το μαζί με χιλιάδες άλλα ακίνητα στο ΤΑΙΠΕΔ των δανειστών, ΚΑΜΙΆ ΦΩΝΉ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΎΓΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΤΌΤΕ ΦΩΝΑΣΚΟΎΝΤΕΣ παρά μόνο αστείες δικαιολογίες για το αποτέλεσμα της ΡΟΥΦιΑνιάς τους. Ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΝΑ ΚΡΎΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΗΓΆΔΙ …

      • Με ΡΟΥΦιΑνιές και καταγγελίες το σΟύΡΑΜΑ, ΜΥΛΩΝΑΣ, ΖΕΡΒΟΣ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣφΥΡΙΖΑ σταμάτησαν το κολυμβητήριο...

        Είχαν κάνει σημαία αντιπολίτευσης το μπλοκάρισμα της αθλητικής εγκατάστασης και κάθε έργου οι γιαλατζί προστάτες του περιβάλλοντος… Σήμερα σκούζουν με κροκοδείλια δάκρυα και ζητάνε να ξεσηκωθεί ο λαός, να μας επιστρέψει η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ξεπουλά στους δανειστές τα πάντα, αυτό που είχαμε και που με την βλακώδη και ηλίθια ΡΟΥΦιΑνιά τους χάσαμε. Ανεγκέφαλοι, ξεγάνωτοι ντενεκέδες, τώρα είναι αργά να διορθωθούν τα αποτελέσματα της βλακείας σας…

      • -Αλεξίκακος-Η συμμετοχή στην πολιτική και στα Δημοτικά είναι προσφορά ανιδιοτελή στα κοινά και όχι ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ και ταξιδάκια...

        Να συμμετέχεις σε ένα χώρο που δίνει ελπίδα, ελπίδα για κάτι διαφορετικό και ριζικό χωρίς αυταρχισμό, λαϊκισμό, ψέματα, κολωτούμπες και η προσφορά στον τόπο σου είναι κάτι που πρέπει να το αισθάνεται κάποιος και όχι να ζητά αντιπαροχές και μηνιάτικα και συνέταιρους… Αμάρτησε για το ….!!! κατάλαβες Γιώργο;;;

    • Τελικά η πολιτική φέρνει πελάτες και χρήμα, ο ένας ιδικός στα 10όφοφα καρφώνει και ο άλλος με μαεστρία καπαρώνει...

      Ω του Ιπποκράτη χώρα, τι γαδάρους τρέφεις τώρα…

    • Εσένα το μυαλό σου Νικολάκη έχει κολλήσει στην υπερφορολόγηση των πολιτών όπως κάνει η Φασιστο-Αριστερή κυβέρνηση σου του κ@λου…

      Μια ζωή κολλημένοι με τα φράγκα, ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ γιαλατζί αριστερών … ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΑΚΟΜΑ;;;

  2. Ο ΚΙΛΙΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΕΣΥ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;

    Η κα Ρούφα μεταξύ άλλων:

    1. Αποκάλυψε το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα Πρόεδρος της ΒΙΜΕΛ είναι ο κος Κιλιμάτος.

    2. Αποκάλυψε το γεγονός (σελ. 9 της έκθεσης) ότι ο κος Κιλιμάτος έλαβε γνώση των στοιχείων του ελέγχου από τις 10 Οκτωβρίου του 2017 όταν όλοι οι άλλοι μέτοχοι, μελισσοκόμοι και δημοτικό συμβούλιο, κρατούνται μέχρι και σήμερα στο σκοτάδι (επισυνάπτουμε τη σχετική σελίδα).

    3. Αποκάλυψε (σελ. 66 της έκθεσης) την επιχείρηση συκοφαντίας και λάσπης του κου Κυρίτση ο οποίος μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο για ακάλυπτες επιταγές.

    • ΣΟΥΡΑΜΑΤΑ, τις αλήθειες σας για την ΒΙΜΕΛ στον ανακριτή και στο δικαστήριο...

      Αφού έχετε τόσα κρυφά χαρτιά για κομπίνες και της σημερινής Δημοτικής αρχής γιατί δεν κάνετε και εσείς μια καταγγελία στον εισαγγελέα, να κάτσει και η μοσχαροκεφαλή στο σκαμνί να σπάσουμε πλάκα όλοι μας για το κατάντημα σας;;;;;;;

    • Σκέφτηκε σοβαρά το σΟύΡΑΜΑ, αντί για σχόλια καταγγελία- απολογία θα καταθέσει μήνυση για ΨΕΥΔΉ ΚΑΤΑΜΥΝΗΣΗ...

      Και μια αγωγή βρε υπόλοιπα παράταξης, να έχετε να τρώτε τώρα που πάτε στα αζήτητα….

  3. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΡΟΥΦΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΚΩΤΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ;;;

    . Αποκάλυψε το γεγονός ότι η ΒΙΜΕΛ θα έπρεπε ήδη να διεκδικεί από τον διαχειριστή, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, τουλάχιστον 100 χιλιάδες ευρώ και διερωτήθηκε αν η συνεχής κωλυσιεργία μπορεί να οδηγήσει και σε παραγραφή αδικημάτων.

    5. Αποκάλυψε ότι ο κος Κυρίτσης κατάφερε μόνο το 2015 σε μία εταιρεία χωρίς καμία δραστηριότητα να δημιουργήσει ζημιές ύψους 41 χιλιάδων ευρώ!!!

    Δεν ξέρουμε τι θα προκύψει αν ελεγχθούν το 2016-2017-2018.

    6. Αποκάλυψε τον κίνδυνο ο κος Σταματάκης που άλλοτε εμφανίζεται στην έκθεση ως Πρόεδρος της ΒΙΜΕΛ, άλλοτε ως εντεταλμένος και άλλοτε ως υπεύθυνος να έχει την τύχη της κας Παντελίκιζη, εφαρμόζοντας τις εντολές Κυρίτση, καθώς υπάρχουν εισροές και εκροές χρημάτων που κάνεις δεν ξέρει ποιος έχει υπογράψει και ποιος έδωσε εντολές από τη στιγμή που το διοικητικό συμβούλιο που ορίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 ουδέποτε ανέλαβε επισήμως καθήκοντα.

  4. 7. Αποκάλυψε την συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης των αποτελεσμάτων της έκθεσης της ορκωτού. Μέχρι σήμερα κανένας μέτοχος δεν έχει λάβει αντίγραφο της έκθεσης και αναλάβαμε την υποχρέωση να το κάνουμε εμείς.

    8. Αποκάλυψε την συνειδητή καθυστέρηση έναρξης του οποιουδήποτε ελέγχου για τη ΒΙΜΕΛ και την προσφυγή στη δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές αρχές.

    Η δημοτική αρχή Κυρίτση ανέλαβε την 1/9/2014.

    Ο διαχειριστικός έλεγχος ανατέθηκε δύο χρόνια μετά (2/9/2016) τα «αποτελέσματα» εμφανίστηκαν το 2018.

    Τους πήρε μόνο 4 ολόκληρα χρόνια και κάτω από τη δική μας ασφυκτική πίεση να πράξουν το αυτονόητο χωρίς όμως να διεκδικούν τίποτα για την εταιρεία.

    9. Αποκάλυψε τη συνειδητή απαξίωση και διάλυση της εταιρείας.

    Η ΒΙΜΕΛ ήταν «βαριά τραυματισμένη» αλλά ζωντανή όταν την ανέλαβε ο κος Κυρίτσης ο οποίος φρόντισε να της δώσει την χαριστική βολή.

  5. 10. Αποκάλυψε (σελ. 109 της έκθεσης) την ύπαρξη ισολογισμού για το οικονομικό έτος 2016 στο οποίο ουδεμία αναφορά γίνεται μέσα στην έκθεση. Ουδείς γνωρίζει ποιος τον συνέταξε και ποιος τον υπογράφει (επισυνάπτουμε τη σχετική σελίδα).

    Κλείνοντας η κα Ρούφα επεσήμανε την αταλάντευτη στάση, σύσσωμης της παράταξης της οποίας ηγείται, στη διαφάνεια και την απόδοση ευθυνών όπου και αν υπάρχουν.

    Ξεκαθάρισε ότι τόσο στο θέμα της ΒΙΜΕΛ όσο και στα άλλα θέματα που αφορούν τη διοίκηση Κυρίτση στο Δήμο της Κω εμείς θα ακολουθήσουμε τη δική μας πορεία ως προς την ανάδειξή τους και την ενημέρωση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών και προπάντων της Κωακής κοινωνίας.

  6. Διάβασα με προσοχή το κείμενο του κυρίου Μυλωνά. Πραγματικά εξεπλάγην. Ο κύριος Μυλωνάς είναι στενός συνεργάτης του Δημάρχου Κυρίτση, μάλιστα διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Αρχής Κυρίτση και από το 2014 είναι βασικός παράγοντας της διαχείρισης του Δήμου. Άρα ο κ. Μυλωνάς είχε την υποχρέωση να γνωρίζει με λεπτομέρειες τι συνέβη στη ΒΙΜΕΛ και φυσικά την ευθύνη να ανατάξει την άσχημη πορεία της. Απ΄ότι φαίνεται τίποτε απ΄αυτά δεν έκανε. Και όμως κρίνει. Για να επιβεβαιωθεί το ρηθέν. Μην κρίνεται για να μην κριθείτε.

      • Ειλικρινα περιμενετε ο Μυλωνας να μιλησει ως ενας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ οπως ολοι μας ;;;;;;;ΟΧΙ…..ο Μυλωνας δεν ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ…..ο Μυλωνας ειναι ΠΝΕΥΜΑ, το ΑΣΠΙΛΟ, το ΑΜΟΛΥΝΤΟ….και ως τετοιο δεν δεχεται οποιαδηποτε ΕΥΘΥΝΗ ……η’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Ειναι ΠΝΕΥΜΑ και τιποτα αλλο. Επομενως εχει το ΑΝΕΥΘΥΝΟ και επισης , το ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ…….Ειναι ΑΥΛΟΣ , και επομενως ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ….

  7. τεσσερα ολοκληρα χρονια ησουνα προεδρος του δημοτικου συμβουλιου Μπορεις κυριε μου να μας πεις τι εκανες; Δεν ηξερες οτι η βιμελ δεν λειτουργουσε;; δεν ειχες δει καποιον μελισσοκομο τοτε να σου τα πει;; Τελικά μπορεις να μας πει ποιος έκλεψε και ποσα λεφτα ήτανε;;

  8. ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΜΕΛ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΚΙΛΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΔΕΚΑΜΙΣΗ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΜΥΛΩΝΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

  9. Μπορεί να μας πει κάποιος σοβαρός άνθρωπος πόσε λεφτά φαγωθηκαν από την ΒΙΜΕΛ και την έκλεισε ο κυρίτσης;

  10. Νίκο απο ότι φαίνεται ο γιωργης σε έριξε… Έπρεπε να το ήξερες ότι είναι φαταουλας

  11. ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΗΚΕΣ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ? ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ? ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ…… ΣΠΟΥΔΑΖΕΣ ΚΙ ΕΣΥ?

  12. Κάποιον λάκκο έχει η φάβα. Κάτι δεν πάει καλά με την ΒΙΜΕΛ. Κάτι μας κρύβει ο Κυρίτσης. Και να υπήρχε και κανέναν οικόπεδο ή μερικά στρέμματα κάτι θα καταλάβαινα. Αλλά τώρα πολύ θολά είναι τα πράγματα

  13. Αν μου πει κάποιος τι έργο έκαμε ο Μυλωνάς τα τέσσερα χρόνια που ήταν στην εξουσία του Δήμου θα κερδίσει 300 στρέμματα.

  14. Τώρα κατάλαβα γιατί έγινε η συνεργασία του Μυλωνά με τον Κυρίτση πριν από πέντε χρόνια. Όπως λένε οι παλιοί κύλισε η τέτζερη και βρήκε το καπάκι.

  15. Ρωτάς τι έκανε ο Μυλωνάς τέσσερα χρόνια Μα προσπαθούσε να αναστήσει την πεθαμένη ΒΙΜΕΛ κάνοντας αέρα στον Κυρίτση

  16. κανει την καλυτερη αντιπολιτευση στον Κυριτση με τις μεχρι τωρα αποκαλυψεις του

  17. αν κατάλαβα καλά ο κ. Μυλωνάς καταγγέλει τον κ. Κυρίτση για ….εωνιά. Πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον δηλαδή

  18. τι παράταξη είναι αυτοί ρε παιδιά της Δύναμης Αρπαχτηςς, φαταούλες και ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Ε βέβαια, με ΜΕΣΙΤΗ αρχηγό τι περιμένεις

  19. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  20. Το είδαμε και αυτό. Ο Μυλωνάς έγινε προφήτης μετά το θαύμα. Και καλά έτσι γίνονται πολλοί πολιτικοί, αλλά να συμμετέχεις στο θαύμα, να σκωτώνεις κάποιον που είχε σκωτωθεί δύο φορές και να ανακαλύπτεις μετά από τέσσερα χρόνια το πτώμα που εσύ έθαψες δεν είναι απλό γεγονός. ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΙΟΣ

  21. νεκροθαφτη πες μας ποσοι συνεταιρισμοι επιχειρησεις βιοτεχνιες βιομηχανιες εκλεισαν επι χουντας λογω

    χεωκοπιας? ΚΑΜΜΙΑ!αντιθετα ανοιξαν χιλιαδες επιχειρησεις που εργαζονταν ο λαος.ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ ΚΛΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!!ΤΩΡΑ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΦΘΗΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ!ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΜΑΣΑ.ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.

  22. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ… ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Ενώ σε πολλές χώρες της Ευρώπης τα κόμματα του… «δημοκρατικού τόξου» που ασκούν την εξουσία σύντομα παραπαίουν και καταρρέουν, σε όσες κυβερνούνται από πατριωτικές δυνάμεις, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του Βίκτωρος Όρμπαν στην Ουγγαρία, που προσφάτως εξασφάλισε την εκλογή του για τρίτη τετραετία και του Σαλβίνι, που μέσα σε λίγους μήνες διακυβέρνησης στην Ιταλία, βλέπει τα ποσοστά του κόμματός του να έχουν διπλασιαστεί!
    Το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει πλέον και στην Πολωνία, όπου το κυβερνών πατριωτικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) εξασφάλισε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών στην επαρχιακή συνέλευση στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθηκαν χθες.
    Η νίκη των Πολωνών πατριωτών οφείλεται κυρίως στην πολιτική τους στο λεγόμενο «προσφυγικό» ζήτημα, στο οποίο είναι κάθετοι: ούτε ένας «πρόσφυγας» στην Πολωνία!

  23. Είναι ο πιο φοβερός πολιτικός. Δεν ξέρεις από πού θα σου ρθε.. Και θα σου φύγει

  24. είναι καπαρωμένα και τα δυό ποσοστά, πολλά χρόνια τώρα. Οι πολιτικοί μηχανικοί από όποιο χωριό κι αν προέρχονται είναι απλά παρακολουθήματα!

  25. Καταγγέλει ο Μυλωνάς ότι ο Κυρίτσης έστησε ένα μύθο για ανύπαρκτα και επουσιώδη φοβερά και τρομερά πράγματα στη ΒΙΜΕΛ για να θάψει τον Καίσαρλη. Αυτό το ξέρουμε και μεις. Δεν χρειαζότανε να μας το επι ο Μυλωνάς. Εκείνο που δεν μας λέει είναι οτι το παραμύθι το στήσανε μαζί και εκείνος δεν πήρε χαμπάρι.

  26. Τον έκαμες Δήμαρχο. Συνεργάστηκες τέσσερα χρόνια μαζί του Και σήμερα τον αποκαλείς παραμυθά.

  27. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ

  28. AN ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΒΙΜΕΛ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΜΥΘΟ. ΤΗΝ ΒΙΜΕΛ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΛΥΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ