ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κοσμοσυρροή στο πανηγύρι του Άι Γιάννη του Περιγιαλίτη στο Μαστιχάρι | Εντυπωσιακά ανακαινισμένος χώρος – Δυναμικό γλέντι με παλιούς & νέους μερακλήδες

10
3487
Συνεργάτης aegeanews.
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε έναν εντυπωσιακά ανακαινισμένο χώρο με εμφανή και ουσιαστικά έργα αναβάθμισης με μεγάλες προσφορές δωρητών υπό την καθοδήγηση του  νέο δραστήριου Προϊστάμενου του ΙΝ των Αγ. Αποστόλων, Αρχιμανδρίτη π. Διονυσίου (τους αναφέρει όλους αναλυτικά στην ομιλία του-βίντεο) πραγματοποιήθηκε απόψε το πατροπαράδοτο μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι στον Άι Γιάννη τον περιγιαλίτη στο Μαστιχάρι.

Τον εσπερινό τέλεσαν από κοινού ο π. Διονύσιος, με τον π. Νικόλαο και τον π. Αντώνιο. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, η Επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα συνοδευόμενη από την Π. Κάννη, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΜ και υπεύθυνος Υγείας του Δήμου Στ. Λοΐζος, η Πρόεδρος Αντιμάχειας Μ. Σκουφεζή, ο Διοικητής του ΑΤ Ηρακλειδών Δ. Δελής, ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας και Τοπικός σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής,  σύμβουλοι της περιοχής και πλήθος προσκυνητών.

Μάλιστα η προσέλευση του κόσμου ήταν τέτοια από την ώρα του εσπερινού που πολλοί στην συνέχεια δυσκολεύτηκαν να βρουν τραπέζι και θέση να καθίσουν. Παρ’ όλα αυτά με την πολύ εξυπηρετική ομάδα των εθελοντών της ενορίας και της περιοχής γενικότερα τακτοποιήθηκαν όλοι.

Το παραδοσιακό κοκκινιστό με τα Αντιμαχείτικα πιτταρίδια, που ετοίμασε με πολλή αγάπη και μεράκι η δυναμική ομάδα των εθελοντών Αντιμάχειας (φωτο),  ήταν άφθονο κι έφτασε για όλους, όπως και οι λουκουμάδες που προσφέρθηκαν.

Το κέφι με πολλούς παλιούς και νέους μερακλήδες (Δ. Κουσπακίδη, Γ. Μαστόρο, Ζ. Συνεσίου, Γ. Μπάρκα κ.α.) απογείωσε όπως πάντα η παραδοσιακή ορχήστρα με τον Δημήτρη Πέτρου (βιολί-τραγούδι), Γιώργο Σκαρπαθιωτάκη (λαούτο-τραγούδι), Νίκο Τσατσακλά (λαούτο) και Μανώλης Τσακίρης (τουμπελέκι και βιολί-σε κάποια τραγούδια).

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς όταν ο π. Διονύσιος θέλοντας να τιμήσει τον επί 45 χρόνια Ιεροψάλτη των Αγ. Αποστόλων Αντιμάχειας Βασίλη Συνεσίου τον κάλεσε να πει μερικά παραδοσιακά τραγούδια (καθότι και καλλίφωνος παραδοσιακός τραγουδιστής). Παρά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του ο Β. Συνεσίου δεν αρνήθηκε αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου (τόσο για την ερμηνεία του όσο και για τα θερμά λόγια με τα οποία μίλησε για τον νέο και πολλά υποσχόμενο Ιερατικό Προϊστάμενο των Αγ. Αποστόλων π. Διονύσιο – ΒΙΝΤΕΟ).

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση:

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα τελευταία πανηγύρια σας ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ, έρχονται εκλογές τον Μάιο, γελάστε ψεύτικα, χαιρετίστε τους ψηφοφόρους.

    Όπου γάμος και χαρά πολιτικοί με τα συνολάκια τους πρώτοι… Το μενού με μπόλικο κοκκινιστό, παρόντες η μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης, μπόλικα ζαρζαβατικά και κολοκύθες σαν τον Ταξιδευτή και την Λαίδη Τζιοβάνα ΓΚΑΓΚΑ…. Νερό εμφιαλωμένο, όχι σαν το κίτρινο που τρέχει στις βρύσες της Αντιμάχειας και της Καρδάμαινας.

  2. Πολύ ωραία όλα. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ξανάρθουμε. Μπράβο στους παπάδες και την επιτροπή για τα έργα που κάνουν.

    • Ποιος; ….που έθεσε βέτο εάν δεν γίνουν όλα αυτά θα δώσει το μοναστήρι σε άλλον πάπα…….
      Και μα είναι καλά ο Ντίνος που τα έτρεξε όλα αυτά ο άνθρωπος αλλά για τον άλλο που λέτε.. Αν δεν ξέρετε να μην μιλάτε..

  3. ΑΛΛΑ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΜΕΡΙΚΩΝ (ΑΡΚΕΤΩΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ)!ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΦΕΤΟΣ,ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΡΟΥΧΑ!ΜΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΝΤΩΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ.
    Ο ///// ΔΙΝΕΙ ΡΕΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ,ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ /////// ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΟΥΣΤΑ!
    ΨΕΥΤΕΣ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ ΟΧΙ!ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΕΙΧΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ,ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΦΥΡΙΧΤΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ.ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ!ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ