ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ρεκόρ προσέλευσης στη μεθυστική, απολαυστική και γλεντζέδικη ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ στην Ευαγγελίστρια Ασφενδιού

19
5203
Συνεργάτης aegeanews.
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάνω από 2.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι πέρασαν απόψε από την καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ στο Ασφενδιού. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε φέτος ασφυκτικά τον αύλειο χώρο και το θεατράκι του παλιού δημοτικού σχολείου Ευαγγελίστριας απολαμβάνοντας άφθονο, εκλεκτό ντόπιο κρασί και τοπικούς μεζέδες που το συνόδευαν.

Την εκδήλωση διοργάνωσε και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασφενδιού Ο ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ, με στη στήριξη της Περιφέρειας (πρόσφερε το φαγητό, το οποίο φέτος ήταν δωρεάν) της Κοινότητας Ασφενδιού, του ΔΟΠΑΒΣ και των οινοποιών της περιοχής μας  και συγκεκριμένα από τα Οινοποιεία: Βάκχος (Σκευοφύλαξ Σ. – Ζερβός Π.), Μαρίνου-Petra, Μωρέ-Μεσαριανό, Z. Παπακωσταντίνου, Τριανταφυλλοπούλου, Χατζηεμμανουήλ και Χατζηνικολάου, που πρόσφεραν δωρεάν και σε μεγάλες ποσότητες το εκλεκτό κρασί τους.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασφενδιού ο «ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ» Γ. Γραβάνη, ευχαρίστησε όλους όσοι πρόσφεραν και βοήθησαν για την επιτυχία της βραδιάς, την οποία αφιέρωσε στον αειθαλή πρωτοχορευτή μας Δημήτρη Κουσπακίδης και στον προσφάτως εκλιπόντα Ηλία Φλάσκο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Μ. Ζερβός και ο Πρόεδρος Ασφενδιού Σ. Μαλιλής εκφράζοντας τη χαρά τους  για το «ζωντάνεμα» με τόσο πολύ κόσμο του παλιού σχολείου της Ευαγγελίστριας (όπου λειτουργεί παράλληλα και το ΕΚΦΕ). Κλείνοντας απηύθυναν κάλεσμα για το μεγάλο Χορευτικό Αντάμωμα «Άννα Καραμπεσίνη» που θα γίνει στον ίδιο χώρο 1 & 2 Σεπτεμβρίου.

Στην συνέχεια εντυπωσίασε και χειροκροτήθηκε θερμά η αναπαράσταση του τρύγου από το χορευτικό του Θεόκριτου, όπως και το φιλοξενούμενο χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Έμπωνα Ρόδου  Ο ΑΤΤΑΒΥΡΟΣ (το οποίο προσκάλεσε τα μέλη του Θεόκριτου στην δική τους Γιορτή κρασιού που θα γίνει την επόμενη βδομάδα)

Στην συνέχεια αφού έγινε η παρουσίαση της παραδοσιακής ορχήστρας «ΔΙΚΑΙΟΣ» με τους Μανώλη Κεφαλιανό (βιολί), Μανώλη Πόγια (ακορντεόν-σαντούρι-τραγούδι), τους Γιώργο Σκαρπαθιωτάκη (λαούτο-τραγούδι), Σάββα Κεφαλιανό (λαούτο-τραγούδι), Ζαχαρία Κασίου (λαούτο) και Θεοδόση Παπαϊωάννου (λαούτο) η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΘΕΟΚΡΙΤΟΥ τους τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά τους στην παράδοση του τόπου μας.

Οι παραδοσιακοί χοροί κατά την διασκέδαση ήταν το κάτι άλλο, από τους απόδημους και ντόπιους μερακλήδες κάθε ηλικίας.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, ο Αντιδήμαρχος Μ. Χατζηκαλύμνιος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Μ. Ζερβός, οι δημ. σύμβουλοι Σεβ. Μαραγκός, Β. Πη, Π. Κιαπόκα και Σ. Πης, οι Πρόεδροι Ασφενδιού, Αντιμάχειας και Καρδάμαινας Σ. Μαλιλής, Μ. Σκουφεζή και Ν. Πόγιας, ο πρ. Ταξίαρχος Σ. Σεργεντάνης, ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω ΙΓ Καρδαράς, ο Συντονιστιής Πολιτικής Προστασίας Μ. Γιωργαλλής κ.α.

Σημειωτέον ότι οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, τα μέλη της ΕΟΔ, Αστυνομικοί κλπ επέβλεπαν και διευκόλυναν την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στην περιοχή (φωτο)

(1ο βίντεο από Μιχάλη Χατζηθέμελη)

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιορτή κρασιού ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ χωρίς τους γητευτές των ποτηριών και τα υπόλοιπα του σΟυΡΑΜΑτος που προκλητικά απουσιάζουν;;;

    Ελάχιστο το κρασί, απουσίαζαν οι παραδοσιακοί παραγωγοί του Ασφεντιού με το γλυκό τους κρασί και το φαγητό για κλάματα χωρίς γεμιστό κατσικάκι ούτε για δείγμα… Σύσσωμη η παρέα Κυρίτση ΜΟΝΟ για τις χαιρετούρες, ψεύτικα χαμόγελα για ψηφουλάκια.

    • ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΑΤΣΙΓΚΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ.ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΛΥΘΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΥΦΤΟ.

      • ΤΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΣΤΟΝ ΦΑΚΙΣΤΑ ΣΟΥ.ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ .ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΕ 9 ΜΗΝΕΣ.ΧΑΡΑΜΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ.

  2. ΠΛΉΡΗΣ ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ, οι φωστήρες δεν φρόντισαν για χώρο στάθμευσης. Φρακάρε από αυτοκινητα ο δρόμος προς το Λαγούδι.

    Δεκάδες οι εγκλωβισμένοι… Από το Ζηπάρι έφτανες άνετα μέχρι την Ευαγγελίστρια. Δεν φρόντισε για χώρο στάθμευσης ο φωστήρας πρόεδρος και ο Δήμος. Στην πλατεία οι τροχονόμοι έστελναν τα αυτοκίνητα προς το Λαγούδι, φρακάρε ο δρόμος με τα αυτοκίνητα που ερχόντουσαν από τον δρόμο της Μινιέρας και περάσαμε δυο ώρες στο αυτοκίνητο βρίζοντας τα χαζοχαρούμενα ζουντούβουλα του Κυρίτση που μόνο για τα πανηγύρια και για να στήνουν παράγκες κάνουν……

  3. Και καλά, ο «πρόεδρος» κοιμάται, η τροχαία γιατί δεν φρόντισε να ρυθμίσει την κυκλοφορία όπως στον Ασώματο;

    Δεν τους έκοψε να βρουν, έστω με ενοίκιο, δυο χωράφια για προσωρινό χώρο στάθμευσης; Άχρηστοι, μόνο για προεκλογική περατζάδα κάνουν.

  4. Φράκαραν τα αυτοκίνητα στον δρόμο του Λαγουδιού σαν στο Μάτι, ευτυχώς χωρίς φωτιά... Μυαλό κουκούτσι οι εκλεκτοί του Κυρίτση.

    Κάποιοι διέδωσαν ότι οι Ασφεντιανοί θα πρωτοτυπήσουν με γεμιστό κατσικάκι και έτρεξε ο κόσμος. Τελικά ούτε την ρεβιθάδα της Παναγιάς της Σπηλιανής δεν τους πρόσφεραν… και για γλυκό Ασφεντιανό κρασί ούτε λόγος.

  5. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΦΑΙ ,,,,,ΟΙ ΕΚΔΗΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΛΕΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΓΩ ΛΕΩ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ,,,ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ,,,

  6. Εθελοντές και έμμισθοι, γίνεται; από όσο ξέρω είναι ηδη υπάλληλοι του δήμου, τα συμπεράσματα δικά σας.

  7. Η γιορτή του γύφ….
    Η είσοδος ασφυκτικά πολιορκημένη με παιχνίδια και μπαλόνια //// να βάζουν τον κόσμο στην σειρά μην τους ξεφύγει κανένας.
    Οι γυναίκες να κυνηγάνε τα παιδιά και να τους φορτώνουν παιχνίδια και στην συνέχεια να απαιτούν τα λεφτά από τους γονείς.
    Και να μην μιλάει κανένας. Μια κυρία που τόλμησε να πει κάτι για το επικίνδυνο κλείσιμο της εισόδου μόνο ξύλο δεν έφαγε. Και που να φτάσουμε στη φοροδιαφυγή και απάτη.

    Γιατί δεν τους μαζεύει κανένας?

    2 γκαστρομένες να γυρίζουν να κυνηγάνε ανήλικους πελάτες και ο νταβας με την μπυροκοιλιά να ελέγχει από ψηλά.

    Σημερα στο παιδικό θέατρο στο στάδιο, δεν υπήρχε ούτε νερό ούτε τουαλέτα αλλά τέτοιους με μπαλόνια, δόξα τον Θεό είχαμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ