ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ Δεν έχει τέλος η τραγωδία: Στους 81 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική | 186 τραυματίες (23 παιδιά) Ώρες αγωνίας για τους αγνοούμενους)

43
2018

Φωτιά τώρα – Δεν έχει τέλος η τραγωδία: Στους 77 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Φωτιά τώρα - Δεν έχει τέλος η τραγωδία: Στους 76 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Ανεβαίνει ώρα με την ώρα ο αριθμός των θυμάτων – Υπέκυψε 84χρονος στο Θριάσιο, απανθρακωμένη εντοπίσθηκε γυναίκα στο σπίτι της, στο Μάτι – 79 νεκροί ήταν ο απολογισμός που ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική λίγο νωρίτερα

Δεν έχει τέλος η λίστα των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό από την Πυροσβεστική οι νεκροί πλέον είναι επιβεβαιωμένα 79, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων. Στο μακρύ κατάλογο όμως, μετά τις ανακοινώσεις της εκπροσώπου της Πυροσβεστικής προστέθηκαν άλλοι δύο άνθρωποι και έτσι πλέον οι νεκροί είναι 81.

Πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι υπέκυψε στα βαρύτατα εγκαύματα που είχε υποστεί ένας 84χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Θριάσιο Νοσομείο. Μια γυναίκα, βρέθηκε νεκρή από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής που κάνει έρευνες από σπίτι σε σπίτι, νεκρή μέσα στην οικία της, στην οδό Χρυσανθέμων, στο Μάτι. Ετσι πλέον, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει στους 81.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το καμένο σπίτι στην περιοχή Μάτι, μέσα στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη η άτυχη γυναίκα. Πυροσβεστικές δυνάμεις και αστυνομία, ερευνώντας την περιοχή από σπίτι σε σπίτι ήρθαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα και περισυνέλεξαν το πτώμα.

count
Σε αυτό το σπίτι στην περιοχή Μάτι βρέθηκε νεκρό το 81ο θύμα της τραγωδίας στην Αττική

Όπως ανακοίνωσε στις 11 το πρωί η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 79. Όπως είπε »μέχρι στιγμής έχουμε δεχθεί δεκάδες κλήσεις για καταγραφή αγνοούμενων ατόμων. Επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίθησης των θυμάτων, ενδεχομένως κάποιοι από τους νεκρούς να βρίσκονται στη λίστα των αγνοουμένων, καθώς και άτομα που έχουν επιστρέψει στους οικείους τους χωρίς να έχουν ενημερώσει γι’ αυτό στις αρχές». Η κ.Μαλλίρη πρόσθεσε ότι οι αγνοούμενοι δηλώνονται από τους συγγενείς τους στον αριθμό 199 της Πυροσβεστικής, ενώ όπως είπε, συνεχίζονται οι έρευνες από σπίτι σε σπίτι από πεζοπόρα τμήματα της υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Φωτιά Μάτι | Φωτιά ΤΩΡΑ: Εθνική τραγωδία – 74 σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές σε Ραφήνα, Μάτι, Νέο Βουτζά – Δύο νεκροί εντοπίστηκαν λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ στο Μάτι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 77 – 163 ενήλικες τραυματίες και 23 παιδιά – Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο – Αγωνία για τους αγνοούμενους

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις χειρότερες τραγωδίες όλων των εποχών.

Τα πιο εφιαλτικά σενάρια επιβεβαιώνονται. Η πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την ανατολική Αττική το απόγευμα της Δευτέρας (23/07), αφήνει πίσω της δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, καμένες περιουσίες και κατεστραμμένες ζωές.

Το εφιαλτικό σκηνικό παραπέμπει στην καταστροφή της Ηλείας το 2007, καθώς πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον πύρινο όλεθρο.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Σύμφωνα την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής λίγο πριν από τις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται στους 74. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, 164 είναι οι ενήλικες τραυματίες και 23 τα τραυματισμένα παιδιά.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα δύο ακόμα άτομα εντοπίστηκαν νεκρά μέσα σε καμένο σπίτι στο Μάτι, μετέδωσε λίγο μετά τις 20:00 ο ΣΚΑΪ, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 76. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ηλικιωμένο ζευγάρι. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα δύο άτομα εντοπίστηκαν νεκρά από άνδρες της ΕΜΑΚ και πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή για τον εντοπισμό αγνοούμενων.

Την ίδια στιγμής εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για πολλούς αγνοούμενους.

Νωρίτερα, εντοπίστηκαν δέκα ακόμη άτομα απανθρακωμένα στο Μάτι Νέας Μάκρης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν απανθρακωμένα μέσα σε σπίτι, τέσσερα ακόμη σε καμένο αυτοκίνητο και δύο νεκροί βρέθηκαν σε πλαγιά λόφου.

Δυστυχώς, μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με τις ίδιες, υπάρχουν και παιδιά.

Δείτε ΕΔΩ τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πληγέντες

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας

Με δημόσια δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Επίσης, έπειτα από την κήρυξη, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αποφάσισε τη μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια από την 24η Ιουλίου έως και την 26η Ιουλίου 2018, καθώς και την αναστολή των δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων.

Ανασύρουν συνεχώς νεκρούς

Το πρωί της Τρίτης (24/07), το Newsbomb.gr αποκάλυψε πρώτο πως μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή – απανθρακωμένη στο σπίτι της στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Ελπίδος, στο Μάτι. Η άτυχη γυναίκα, προφανώς, δεν κατάφερε να φύγει, η φωτιά τύλιξε το σπίτι της με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Την ίδια περίπου ώρα, άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν ακόμα έναν νεκρό στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας. Πρόκειται για έναν άνδρα που εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού. Μετά τον εντοπισμό του, μεταφέρθηκε με πλωτό σκάφος του Σώματος στο Λιμεναρχείο Ραφήνας, για τις διαδικασίες ταυτοποίησης.

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σταυρούλα Μαλλίρη απηύθυνε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οικογένειες με παιδιά κάηκαν αγκαλιασμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι

Σοκ στο Πανελλήνιο έχει προκαλέσει η περίπτωση των 26 ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν σε ένα μονοπάτι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη φωτιά αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους.

Στο Κόκκινο Λιμανάκι, το χωράφι όπου βρέθηκαν τα 26 θύματα είναι μόλις 15 μέτρα από τη θάλασσα.

Στην περιοχή δεν υπάρχει ακτή αλλά βράχια, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι που πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες.

Δείτε το βίντεο:

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Newsbomb.gr από την οδό Περικλέους είναι συγκλονιστικές.
Η ευρύτερη περιοχή στο Μάτι έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές, με τις εικόνες από τα καμένα σπίτια και τ’ αυτοκίνητα να είναι αποκαρδιωτικές.

Αγωνία για τους αγνοούμενους

Ώρες αγωνίας ζουν οι συγγενείς και οι φίλοι των αγνοουμένων που έχουν να μάθουν νέα για τους ανθρώπους τους από το απόγευμα της Δευτέρας (23/07).

Ήταν οι εκείνες οι στιγμές που οι φλόγες είχαν κυκλώσει την ανατολική Αττική και έφταναν μέχρι τις παραλίες στη Ραφήνα και το Μάτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

Εικόνες απόλυτης καταστροφής

Συγκλονιστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται τις τελευταίες ώρες από το Μάτι, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr και του Κώστα Τσιτούνα, ανασύρονται συνεχώς νεκροί ενώ οι αγνοούμενοι αυξάνονται συνεχώς. 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κοκόλη και του διασώστη του ΕΚΑΒ Β. Ανδριόπουλου:
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες και από το Μπλε Λιμανάκι, στο Μάτι – Δείτε το βίντεο:
Απόγνωση κι απογοήτευση και για τους κατοίκους στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου η καταστροφική μανία της φωτιάς άφησε πίσω της στάχτη κι αποκαΐδια.
Δείτε το βίντεο:
Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει και η περιοχή του Νέου Βουτζά, όπου έγιναν «στάχτη» δεκάδες σπίτια και πολλά αυτοκίνητα. Δείτε το βίντεο:
Ίδια εικόνα και στον Άγιο Νικόλαο Ραφήνας, όπου η φωτιά κατέκαψε τεράστιες εκτάσεις γης – Δείτε το βίντεο:

«Βιβλική» καταστροφή και στην Κινέτα

Την ίδια στιγμή, οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Newsbomb.gr, στο Πανόραμα Κινέτας αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής.

kineta2

Η κάμερα του Newsbomb.gr κατέγραψε αποκαρδιωτικές εικόνες από τις καμένες περιοχές και δραματικές μαρτυρίες των κατοίκων που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Συγκλονίζουν οι νέες μαρτυρίες

Ήρωας γιατρός έσωσε από τις φλόγες παιδί, γυναίκα και βρέφος. Γυναίκα είδε ένα κορίτσι να καίγεται και να πέφτει από τον γκρεμό. Άνδρας έβλεπε παντού μπροστά του καμένα πτώματα. Οι ιστορίες και οι μαρτυρίες ανθρώπων που κατάφεραν να γλιτώσουν από τις φλόγες τους προκαλούν ανατριχίλα.

Δήμαρχος Ραφήνας: «Πιστεύω ότι οι νεκροί από τις πυρκαγιές θα ξεπεράσουν τους 100»

Φωτιά ΤΩΡΑ - Δήμαρχος Ραφήνας: «Πιστεύω ότι οι νεκροί από τις πυρκαγιές θα ξεπεράσουν τους 100»

Εφιάλτης στις στάχτες – Δεκάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πυρκαγιές σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα – Για αρκετά μεγαλύτερο αριθμό των νεκρών προειδοποιεί ο δήμαρχος Ραφήνας

Την εκτίμηση ότι οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική θα ξεπεράσουν τους 100 εξέφρασε σήμερα, Τρίτη (24/07/2018) ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Ο κ. Μπουρνούς υποστήριξε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων είναι μεγάλος και αυτός που θα καθορίσει τον τελικό απολογισμό.

«Πιστεύω ότι οι νεκροί θα φτάσουν τον αριθμό 100 ή θα τον υπερβούν κατά λίγο», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας  αργά το απόγευμα στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις καταστροφές που έχει αφήσουν πίσω τους μέχρι στιγμής οι πυρκαγιές υποστήριξε πως περισσότερα από 2.000 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε μεταξύ των σπιτιών που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς είναι και το δικό του.

Αυτά είναι τα πρώτα έκτακτα μέτρα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Φωτιά Αττική: Αυτά είναι τα πρώτα έκτακτα μέτρα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Φωτιά ΤΩΡΑ: Τα έκτακτα μέτρα για την ελάφρυνση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (24/07/2018) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, μετά το τέλος της κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση θα διαθέσει κονδύλιο 20 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών το οποίο έχει ήδη αποδεσμευτεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικού λογαριασμού στο υπουργείο Οικονομικών, «με τη συμμετοχή του Δημοσίου και των ιδιωτών, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό». Μέσω του ειδικού λογαριασμού θα χρηματοδοτηθούν τα έργα επισκευής και αντικατάστασης των υλικών ζημιών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε παράταση στις φορολογικές υποχρεώσεις παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, παράταση έξι μηνών στην καταβολή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών, ένα μέτρο που αφορά και τις ήδη υποβληθείσες δηλώσεις καθώς και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2018 για τα ακίνητα που επλήγησαν, ένα μέτρο που δεν αποκλείεται να παραταθεί.

Επίσης, αποφασίστηκε ενίσχυση των μικτών περιπολιών αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Στρατού στις πληγείσες περιοχές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι για την ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης, ήδη από νωρίς το μεσημέρι βρίσκονται στους τόπους της καταστροφής 188 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών, ενώ από αύριο θα προστεθούν άλλοι 120.

Για τους πυρόπληκτους, παρέχονται 200 κλίνες στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα και 200 σε κτήριο του υπουργείου Εργασίας στο Καλαμάκι.

Παράλληλα, λαμβάνονται μέτρα στήριξης για όσους μένουν στο γηροκομείο Μεγαρέων και το γυμναστήριο της Ραφήνας, ενώ θα λειτουργήσει κέντρο συντονισμού εθελοντικών δράσεων και προσφορών, στο τηλέφωνο 210 4819001.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι «μετά τη συνολική αξιολόγηση της κατάστασης θα ανακοινωθεί και η κύρια δέσμη μέτρων στήριξης οικογενειών καθώς και έκτακτες ενισχύσεις και αποζημιώσεις».

Εμφανίστηκε ο Ψινάκης: 40 οι αγνοούμενοι-Ευτυχώς που κάηκε το σπίτι μου!

Για 40 αγνοούμενους έκανε λόγο μιλώντας στον Alpha ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος μετά τις έντονες αντιδράσεις για την απουσία του, παρότι στην περιοχή του δήμου του ανήκει το (κατεστραμμένο από τις πυρκαγιές) Μάτι, εμφανίστηκε σε δύο ΜΜΕ.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι κάηκε και το δικό του σπίτι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς που κάηκε. Γιατί αλλιώς θα έλεγαν ότι έβαλα εγώ τη φωτιά»

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πυρόπληκτους -Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η χώρα, με τα μέτωπα πυρκαγιών που είναι ακόμα ενεργά σε πολλά σημεία της Αττικής. Αρκετοί είναι οι χώροι όπου οι πληγέντες από τις πυρκαγιές μπορούν να βρουν προσωρινό κατάλυμα και φαγητό, μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

Για δήλωση αγνοουμένων από τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές μπορείτε να καλέσετε στο 199, ενώ άνοιξε γραμμή βοήθειας στο 108. Όποιος θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες να μεταβεί στο Σισμανόγλειο. Η διέλευση από τα διόδια είναι δωρεάν.

Λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104).

Ανοιχτό είναι το Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης με κυλικείο και σταθμό πρώτων βοηθειών.

Το κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Ραφήνα παρέχει νερό και φαγώσιμα, ενώ στο κέντρο του Πικερμίου, οι καφετέριες EVEREST και Γρηγόρης μικρογεύματα προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό

Για όσους βρίσκονται Κινέτα υπάρχει ανοιχτή αυλή στους Αγίους Θεόδωρους για τα αδέσποτα ζώαπου κινδυνεύουν. Αν δείτε ζώο κοντά στην πυρκαγιά μαζέψτε το και καλέστε στο 6975664142. Για περίθαλψη ζώων μπορείτε να καλέσετε και στο 2108013302.

-Στέγη και περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη, ΚΑΠΗ Κινέτας και Μεγάρων, αλλά και στο Δημαρχείο και το Πνευματικό κέντρο Ραφήνας

-Στέγη στο Marathon Beach hotel Λεωφ Ποσειδώνος 12, Μαραθώνας Νέα Μάκρη 2294 095022

-Δημοτικό κτήριο Νέας Μάκρης 22943-20582

-Δωρεάν στέγη και φαγητό από το La Playa Marathon

-Δωρεάν στέγη στο ξενοδοχείο Νηρέα-Νέα Μάκρη 2294091214

-Το 1ο και 2ο δημοτικό Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στέγη μέχρι νεωτέρας

Τριήμερο Εθνικό πένθος -Τι ισχύει για το Δημόσιο (απόφαση)

Τριήμερο εθνικό πένθος για τις καταστροφικές πυρκαγιές που άφησαν τουλάχιστον 76 νεκρούς, κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμά του.

Σε ένδειξη πένθους, το κράτος αποφασίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ή σχολείων, την ανάρτηση των σημαιών μεσίστια για μία ή περισσότερες ημέρες.

Παρόμοια εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε συναθροίσεις και συγκεντρώσεις.

Ένας άλλος τρόπος ένδειξης πένθους είναι η ανάρτηση μαύρων κορδελών.

Οι μαύρες κορδέλες μπορούν να αναρτηθούν σε προσόψεις δημοσίων κτιρίων, σε κεραίες αυτοκινήτων, αλλά και στην άκρη της οθόνης σε εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών και ιστοσελίδων.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αποφάσισε τη μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια από την 24η Ιουλίου έως και την 26η Ιουλίου 2018, καθώς και την αναστολή των δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων.

Μεσίστια κυματίζει και η σημαία της Βουλής με εντολή του προέδρου Νίκου Βούτση.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας

Με δημόσια δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Επίσης, έπειτα από την κήρυξη, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αποφάσισε τη μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια από την 24η Ιουλίου έως και την 26η Ιουλίου 2018, καθώς και την αναστολή των δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων΅.

«Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας αβοήθητο. Αλλά και τίποτα δε θα μείνει δίχως απαντήσεις»: την προσωπική αυτή δέσμευση έδωσε στον ελληνικό λαό στο διάγγελμά του από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα η Ελλάδα πενθεί. Και στη μνήμη όσων χάθηκαν, κηρύττουμε τριήμερο Εθνικό πένθος». Από την άλλη, συνέχισε, «δεν πρέπει όμως να αφήσουμε το πένθος να μας καταβάλει. Γιατί αυτές οι ώρες είναι ώρες μάχης, ενότητας, θάρρους και πάνω από όλα αλληλεγγύης», σημείωσε.

Δείτε ΕΔΩ πού υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενεργά πύρινα μέτωπα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

43 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αναμένεται ανακοίνωση των στελεχών του Οράματος…………..φταίει ο Κυρίτσης.Αν με θεωρήστε υπερβολικό θα δητε υπομονή.

    • Την ώρα που ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ έκανε σόου στο κέντρο συντ. της Πυροσβεστικής δεν βρέθηκε κανένας να συντονίσει...

      Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι, χιλιάδες χαμόσπιτα καμένα, αυτοκίνητα, οικοσκευές… Τώρα οι χιλιάδες πυρόπληκτοι θα απολαύσουν την κοινωνική πρόνοια της κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μπόλικα θα, θα, θα, με αποζημιώσεις και άτοκα δάνεια, όπως οι πλημμυροπαθείς της Μάντρας και οι σεισμοπαθείς της Λέσβου και της Κω…

    • Δεν βρέθηκε ένας να δόσει εντολή εκκένωσης του οικισμού και να βοηθήσει τους χιλιάδες εγκλωβισμένους να βρουν διέξοδο;;;

      Κατά τα άλλα μετά τον άψογο συντονισμό τους νεκρούς, τους αγνοούμενους, τα χιλιάδες καμένα σπίτια, υπουργοί, Περιφερειάρχης και όλοι οι ανεύθυνοι – υπεύθυνοι θα παραμείνουν καζικομένοι στις καρέκλες της εξουσίας… Θα ακούσουμε για ευθύνες στην ΔΕΗ, σε οικοπεδοφάγους, σε ασύμμετρη απειλή εξωγήινων και πρακτόρων του εχθρού…

    • Φρόντισε κανείς να ελέγξει τις δεξαμενές νερού στο ορεινό Ασφεντιού, στην Πλάκα, στην Τσουκαλαριά και τους κρουνούς πυρόσβεσης;

      Έχει ο Δήμος τις απαραίτητες γεννήτριες για να λειτουργήσουν οι γεωτρήσεις ή οι αρμόδιοι ασχολούνται με το στήσιμο της γιορτής αγροτικών προϊόντων στην Μαρίνα;;;;; Έχει γίνει πρόβλεψη από τις λιμνοδεξαμενές να υπάρχουν κρουνοί πυρασφάλειας σε όλο το αρδευτικό δίκτυο;;;Με έναν μόνο στον Πλατή ποταμό, δυο τρις στο Ασφεντιού και άλλους τόσους στην Πλάκα το πρόβλημα υπάρχει.

      • θα σώσει την πόλη,τα δάση τα χωριά,δεν βλέπεις πως είναι όταν σταυρώνει τα χέρια του μπροστά…μόνο η πιπίλα λείπει απ αυτήν την πόζα.

    • ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΓΥΡΤΗΣ?

      ΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ!!
      ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ..ΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ,ΠΟΥ Η ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥ,ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΣΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΕΝΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
      ΟΥΤΕ ΣΑΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΦΤΥΣΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΑΛΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΒΡΕ ΥΠΑΝΘΡΩΠΕ?
      ΠΙΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΣΑΙ, ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!
      ΑΓΓΕΛΟΣ

      • Αφού λόγω πένθους έκοψε τις ΣΟΥΡωΑνακοινώσεις βρήκε αφορμή να ρίξει χολή και ξερατά στον ανώνυμο και ξεχαρμάνιασε για σήμερα…

    • ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ… Τι επιπτωσεις θα εχω οταν καταγγειλω εναν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΟΔΗΓΟ που θα πεταξει το τσιγαρο του εξω απο το αυτοκινητο του?

  2. Όλα δείχνουν ότι είμαστε στο μηδέν,ειδικά ο κρατικός μηχανισμός

    Οτιδήποτε έχει σχέση με το Δημόσιο ζει στον δικό του κόσμο.περιμεναν την φωτιά,είχαν καιρικά δελτία με κόκκινο συναγερμό,έγινε στην Αθήνα,αλλά κανένα σχέδιο plan B,κάτι σαν τον σεισμό εδώ που όλοι πήγαιναν στα τυφλά,ούτε σειρήνες,ούτε κάποιο σχέδιο συγκέντρωσης,ούτε βρέθηκε κανείς να δείξει προς ποια πλευρά να πάνε,που βγαίνει η θάλασσα.Καληνύχτα Ελλάδα.

  3. ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.
    ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ;
    ΠΟΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ;
    ΠΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ;(ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ).
    ΠΟΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ, ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ;
    ΠΟΤΕ ΕΔΕΙΞΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;
    ΠΟΤΕ = ποτέ.

  4. Είμαστε μια χώρα απάτη!! Σκέτη απάτη! σε όλους τους τομείς!! πουθενά και τίποτα δεν λειτουργεί , η ζωή σου δεν έχει κανένα νόημα…πληρώνεις φόρους και εισπράττεις κοροϊδία…ανεργία, ανασφάλεια, ανυποληψία, δυστυχία. Ένα σωστό κολαστήριο. Προπαγάνδα και κυνισμός υπάρχει…το Delivery boy της αμερικανικής προστασίας θα δώσει παράσταση. Μαζί του και όλο το παλιό διεφθαρμένο σύστημα των μνημονίων.
    Για όσο διάστημα οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν ότι ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Κυριάκος, ο Καμμένος, ο Παυλόπουλος και ο Τσίπρας είναι μια κοινή αδιαίρετη συμμορία που ελέγχεται από τους τοκογλύφους δεν θα καταλάβουν ποτέ τι τους συνέβη. Δεν θα καταλάβουν ποτέ γιατί δεν υπάρχει μέλλον. Θα παίζουν οι τοκογλύφοι με τα «είδωλα» και θα τους παραπλανούν. Για κάποιους θα φταίει ο Σημίτης και ο Παπανδρέου και για κάποιους άλλους ο Καραμανλής, ο Σαμαράς και ο Τσίπρας. Ξανά μανά τα ίδια πράγματα.http://ixnos.blogspot.com

  5. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ «ΧΟΥΝΤΑΣ» ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    Ενώ οι καταστροφικές πυρκαγιές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνέχεια, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και οι καταστροφικές πυρκαγιές ήρθαν στην Ελλάδα μαζί με την «δημοκρατία» της μεταπολίτευσης του 1974! Μαζί με τα χρέη, τη φτώχεια, την ανεργία, τους λαθρομετανάστες, την εγκληματικότητα κι όλα τ’ άλλα δεινά.

    Εφτά ολόκληρα χρόνια κυβέρνησε την Χώρα η «χούντα» (όπως την αποκαλεί η κλεφτουριά της μεταπολίτευσης…) κι ούτε μία καταστροφική πυρκαγιά δεν υπήρξε! Γιατί τότε και όχι τώρα;

    Διότι:

    1ον) Το καθεστώς της 21ης Απριλίου είχε εκπονήσει πλήρες σχέδιο προστασίας των δασών και πυρόσβεσης, ο δε κρατικός μηχανισμός λειτουργούσε άμεσα και αποτελεσματικά! Και προληπτικά και κατασταλτικά!

  6. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ «ΧΟΥΝΤΑΣ» ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    2ον) Υπήρχε έλεγχος των πάντων από το κράτος, και δεν ήταν η Ελλάδα μας ξέφραγο αμπέλι, όπως είναι σήμερα, που έχει μαζευτεί εδώ «κάθε καρυδιάς καρύδι», απ’ όλο τον κόσμο. Έτσι, δεν υπήρχε περιθώριο δράσης ξένων πρακτόρων, οικοπεδοφάγων και πάσης φύσεως εμπρηστών!

    3ον) Εκτός από το κράτος, λειτουργούσαν τέλεια και οι νόμοι. Έτσι, ο κάθε επίδοξος εμπρηστής γνώριζε πολύ καλά πως και θα συλληφθεί οπωσδήποτε και θα πέσει απάνω του βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης!

    (ΥΓ): Κατά διαβολική δε σύμπτωση, οι καταστροφικές πυρκαγιές κατακαίνε φέτος την Ελλάδα μας στα «γενέθλια» της «δημοκρατίας» τους. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!

  7. Δυστυχώς, δεκάδες άνθρωποι χάθηκαν…
    Δυστυχώς δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.
    Δυστυχώς το περιβάλλον καταστράφηκε μαζί με περιουσίες…
    Δυστυχώς όμως ήταν οι πολιτικές μας επιλογές που μας έφτασαν εδώ και συνάμα ο ωχαδερφισμός μας και η καλοπέραση μας.
    Πριν από αυτές τις καταστροφές, υπήρξε η Μάνδρα, και πριν υπήρξε κάτι άλλο… Δυστυχώς δεν διδασκόμαστε…
    Ελπίζω πια να μας γίνει μάθημα και στο μέλλον να μην εμπιστευθούμε ανθρώπους που θα μας ζητήσουν την ψήφο για να δίνουν λεφτά στους μετανάστες και στις ΜΚΟ αντί για πυροσβεστικά αεροπλάνα και πυροσβεστικά αυτοκίνητα.
    Ο πόνος δεν έχει πολιτική!
    Αλλά η πολιτική φέρνει τον πόνο στους πολίτες με πολλούς τρόπους…
    Μην αφήνετε κανέναν να σας ρίχνει στάχτη στα μάτια…
    Πηγή: unpolitical.gr

  8. ΟΡΓΗ ΠΑΝΤΟΥ! ΟΠΑΔΟΙ ΠΑΟΚ: «ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ, ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ»!

    Με τον δικό τους τρόπο εξέφρασαν προ ολίγου οι οπαδοί του λαοφιλούς δικεφάλου του βορρά, την οργή και την αγανάκτησή τους για τα εθνικά και κοινωνικά εγκλήματα της συμμορίας Τσίπρα-Καμμένου!

    Σήκωσαν πανό στον αγώνα κόντρα στη Βασιλεία -για το 2ο προκριματικό γύρο του Champions League- που έγραφε: “Σκοτώσατε τον κόσμο στη Ραφήνα, πουλήσατε τη Μακεδονία για το χρήμα”.

    Να φύγει τώρα το συριζοψεκασμένο αληταριό, που ρήμαξε τη χώρα!

  9. ΗΤΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

    13 εστιες σε 3 μετωπα!
    Ολες οι εστιες διπλα σε κατοικημενες περιοχες!Καποιες απο αυτες,<> διυλιστηρια!!Ολες μπηκαν σε σημεια της Αττικης οπου ΤΟΠΙΚΑ θα ειχαν τις χειροτερες κλιματολογικες συνθηκες,λογω μορφολογιας του εδαφους αλλα και ποιοτητας της χλωριδας!!Το τελευταιο σημαινει οτι οι εστιες ηταν καλα προετοιμασμενες απο επιστημονικο προσωπικο!!Και ειναι απολυτως βεβαιο αυτο,γιατι σε ολη την Αττικη ειχαμε ανεμους 5-7 μποφωρ,τοπικα ομως ειχαν <> που αγγιξαν και εισηλθαν στα ορια ανεμοστροβιλου επιπεδου 1. Αυτο ηταν ο στροβιλισμος των ανεμων!
    Ολες οι εστιες και βασει της φορας των ανεμων,μπηκαν στοχευοντας την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!
    Την καταστροφη περιουσιων!
    Την καταστροφη του φυσικου περιβαλλοντος!
    Την τουριστικη αναπτυξη!https://www.triklopodia.gr/ηταν-πολεμικη-επιθεση-με-εμπρηστικεσ/#

  10. Η πρωτοφανής ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ Κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα την Μεταπολίτευση, σε συνδυασμό με την ΔΙΑΛΥΣΗ της Κρατικής Μηχανής (όχι από τα Μνημόνια και την Χρεοκοπία) αλλά από την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ και τις ΕΜΜΟΝΕΣ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα τρία χρόνια που κυβερνούν, αποτελούν την βασική αιτία της Εκατόμβης που θρηνούμε.https://www.triklopodia.gr/τσίπρας-ο-ασύμμετρος-τόσκας-ο-ολίγιστ/

  11. Βιώνουμε τραγικές καταστάσεις όπου η απώλεια της ανθρώπινης ζωής είναι ένα απλό νούμερο σε ένα μικρό ή μεγάλο αριθμητικό σύνολο. Πριν από 11 χρόνια κάηκαν πάνω από 60 συμπολίτες μας στην Ηλεία και αντί οι κυβερνώντες διαχρονικά να αφυπνιστούν και να ενεργοποιηθούν συνέχισαν τον μακάριο ύπνο της εγκληματικής τους αδράνειας.Ειδικά οι σημερινοί Αριστεροί Κατσαπλιάδες δείχνουν ότι το ζήλο και την υποτιθέμενη ανθρωπιά τους την εξαντλούν κατά κόρον στους απανταχού λαθρομουσουλμάνους που καταλαμβάνουν σιγά σιγά την πατρίδα μας.Για την ολοένα αυξανόμενη μετανάστευση των παιδιών μας στο εξωτερικό καθώς και για τις καθημερινές αυτοκτονίες των απελπισμένων συνανθρώπων μας λόγω των προδοτικών τους πολιτικών δεν φαίνεται να τους καίγεται καρφί δίνοντας την εντύπωση των παχύδερμων όπου το λίπος τους έχει γίνει η συνδετική κόλα με την καρέκλα τους.Πριν λίγους μήνες χάσαμε λόγω βροχής 24 ανθρώπους στην Μάντρα και κανένας δεν είχε την πολιτική ευαισθησία να παραιτηθεί.https://www.triklopodia.gr/ο-θίασος-των-ανικάνων-συνεχίζει-το-ξεκ/#

  12. Γιατί η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την τραγωδία είτε κτύπησαν την χώρα πράκτορες είτε η κακή της η... μοίρα

    Είτε ήταν μαφιόζικο κτύπημα από διάφορους που έχουν βάλει στο μάτι το Κόκκινο Λιμανάκι, είτε ήταν πράκτορες… της Τουρκίας, ή όποιου άλλου που θέλουν να «γελάσουν» με την ελληνική κοινωνία, είτε ήταν κάποιο τυχαίο γεγονός όπως το πέταγμα ενός τσιγάρου, το γεγονός παραμένει πως το ελληνικό κράτος οφείλει να προστατέψει τους πολίτες τους από όλα αυτά τα γεγονότα που αναφέραμε… by any means necessary και ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.Η κυβέρνηση ποντάρει στο βαρύ πένθος που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώνουν οι πολίτες οι οποίοι από το υστέρημά τους συγκεντρώνουν κάθε είδους βοήθεια για να συνδράμουν τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.Ελπίζει μάλιστα, λόγω της θλίψης και των… μπάνιων που έρχονται τον Αύγουστο να ξεχάσουν οι Έλληνες τα απαράδεκτα χάλια που είδαμε όλοι κατά την κατάσβεση των πυρκαγιών.

  13. Γιατί η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την τραγωδία είτε κτύπησαν την χώρα πράκτορες είτε η κακή της η... μοίρα

    Δεν υπάρχουν δικαιολογίες κύριοι της κυβέρνησης. Ο θυμός είναι πολύ μεγάλος και το κυριότερο εκφράζει ολόκληρη την χώρα. Χρειάζονται απαντήσεις άμεσα και να είναι πειστικές όχι του… κ@λου.

    Στην τελική, έχουμε βροχές πεθαίνουμε από πλημμύρες, έχουμε πυρκαγιές πεθαίνουμε από τις φλόγες, έχει σεισμούς πεθαίνουμε από τις κακοτεχνίες, ότι κι αν συμβεί δεν ξέρουμε τι θα πάθουμε…

  14. Γιατί η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την τραγωδία είτε κτύπησαν την χώρα πράκτορες είτε η κακή της η... μοίρα

    Τις προσεχείς ημέρες και όταν το πένθος υποχωρήσει θα αναζητηθούν ευθύνες τόσο για τις αρχικές όσο και για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις στον σχεδιασμό και στον συντονισμό των δράσεων.

    Αλλά πολύ λίγη σημασία έχουν όλα αυτά. Οι νεκροί δεν γυρίζουν πίσω και τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα συνεχίσουν τις ζωές τους λειψά και «ακρωτηριασμένα» γιατί κάποιοι δεν έπραξαν τα αυτονόητα.http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/701686_giati-i-kyvernisi-einai-ypeythyni-gia-tin-tragodia-eite

  15. Αυτό το δημόσιο έστησαν οι κυβερνησεις της δεξιας και του πασοκ.όλοι οι άχρηστοι μεσα.

  16. » ΠΡΩΤΗ φορά απαγόρεψαν στον στρατό να συμμετεχει σε κατάσβεση!»
    Καταλαβαίνετε γιατί γράφω για … ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ;;;
    ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ….
    ΤΣΕΚΑΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΦΑΓΕΣ!
    ΘΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ…!
    Καλλιόπη Σουφλήhttps://attikanea.blogspot.com/2018/07/blog-post_186.html

  17. Δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει Οργανωμένο κράτος.Οι Οίκοι ανοχής έχουν καλύτερο σύστημα.

    Και πριν την φωτιά ,κατά την διάρκεια και μετά ένα μπάχαλο.Που είναι τα ανταποδοτικά οφέλη απ τους κεφαλικούς φόρους?Που είναι η ΑΑΔΕ ,που είναι τα κέρδη απ την μεγαλύτερη φορολογία σε ανεξάρτητο κράτος? Χθες είχε 10 κλιμάκια στην Κω και ξέκαναν σεισμοπαθείς που πέρσι έμεναν άπλυτοι στα Βουνά.Έχουν άδικο οι Αλβανοί που λένε ότι μόνο για μπουζούκια κάνουμε,μόνο γιορτές και φιέστες,φραπεδιά και κώλος φινιστρίνι?Ο Θίασος που Κυβερνά έδωσε οντότητα και αξία μόνο στις συλλογικότητες,μόνο σε διαφορετικότητες . Καλά αυτοί άφησαν τα ονόματά τους στο Πάνθεον των προδοτών. Που είναι ο Κοτζιάς.Οι άνθρωποι καίγονταν και το Γκαβό έκανε live ενημέρωση απ το κέντρο Πυροσβεστικής.Εμένα προσωπικά Πυροσβέστης μου έλεγε ότι μετά τις μειώσεις των μισθών τους δεν πρόκειται να ξανά-κινδυνεύσει για κατάσβεση.Ένα μπουρδέλο!!!!!!!

  18. Η κρατική αποσύνθεση σε εικόνες: Εστειλαν τον... Στρατό (!) να κάνει διανομή τροφίμων στους πυρόπληκτους στο Μάτι

    Τρόφιμα σε πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής, διανέμουν αυτή την στιγμή. Ποιος τα διανέμει; Η Περιφέρεια; Οχι! Η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών; Οχι! Η Πολιτική Προστασία; Οχι!
    Τότε ποιος; Ο… Στρατός!
    Τέτοια είναι η διάλυση των κρατικών υπηρεσιών που επιλέχθηκε ο Στρατός για να αναλάβει την πιο απλή διαδικασία: Να μοιράσει τρόφιμα σε ένα προάστιο της Αττικής γιατί έχει αποσυντεθεί συνολικά η κρατική μηχανή και δεν υπάρχει καμία οργανωμένη κρατική οντότητα να κάνει το πιο απλό πράγμα!
    Η διανομή γίνεται στην ταβέρνα «Αργυρά Ακτή» η οποία έχει καταστραφεί από την πυρκαγιά.http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/hersaies-dynameis/701798_o-stratos-dianemei-trofima-se-pyropliktoys-sto-mati-foto

  19. Εγκληματικά κατώτεροι των περιστάσεων,κανένα σχέδιο διαφυγής,στο καλύτερα φυλασσόμενο Δάσος της Χώρας.

    Λόγια,σαχλαμάρες,δελτία προπαγάνδας και διαφήμισης,δεν υπήρχε ένα σχέδιο,ένας συντινισμός,σκεφτείται να είχαμε μια τρομοκρατική επίθεση,μια φονική έκρηξη στο κέντρο.Τα άτομα αυτά είναι για καταλήψεις σχολείων και δεκαπενταμελών.Κάτι σαν τις κοκόνες του γκέτο του Κέντρου,που θέλουν τσιφλίκι τους όλους τους δρόμους και τις πλατείες και να μην ακούγεται ούτε μηχανοκίνητος θόρυβος,ούτε φωνή,επειδή ο ψυχίατρος έχει συστήσει μπαλκονοθεραπεία

  20. Όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου όπως και σε εμπορικές τράπεζες στον οποίο θα καταθέσει συνεισφορά 10 εκατομμυρίων ευρώ.Παράλληλα, καλεί τους πολίτες και τον επιχειρηματικό κόσμο που επιθυμούν να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό, να καταθέτουν χρηματικές εισφορές σε αυτούς τους λογαριασμούς.https://www.protothema.gr/greece/article/808084/i-kupros-dinei-10-ekat-euro-gia-tous-puropatheis/

  21. Από τον απλό πολίτη που τρέχει να προσφέρει από το υστέρημά του μέχρι εταιρείες όπως ο Σκλαβενίτης όλοι τρέχουν να βοηθήσουν τους δύσμοιρους που χτυπήθηκαν από την τραγωδία.

    • Αυτοί που αποτελουν τις ΜΚΟ και που είναι άνθρωποι που βοηθούν όλο τον κόσμο όσο εσύ βλέπεις εχθρούς και θαυμάζεις τα ιδρωμένα μπράτσα του Κασιδιάρη να σβήνει φωτιές είναι από την πρώτη στιγμή στο καθήκον της ανθρωπιάς χωρίς να αυτοπροβάλλονται.Τωρα πιες την πρωτείνη σου.

  22. Η Μπαρτσελόνα, στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook συνεχίζει κι αυτή την αλυσίδα αγάπης που σχηματίζεται.

    «Η Μπαρτσελόνα στέκεται αλληλέγγυα με τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες και στέλνει τη συμπαράσταση στον ελληνικό λαό αυτές τις δύσκολες στιγμές» ήταν το υπέροχο μήνυμά της.

  23. Τους εγκατέλειψαν στη μοίρα τους και ανακοινώνουν μέτρα «ζήτω που καήκαμε»

    Άμεση ανάλυση των μέτρων: Τι χτίζεις με €20.000;

  24. Το ότι φταίνε οι άχρηστες Δημόσιες Υπηρεσίες, Δήμοι, ανύπαρκτο Κράτος, ανύπαρκτες δομές κι έλεγχοι, και, και…………. αλλά μη βγάζουμε την ουρίτσα μας κι’ εμείς απέξω.
    Ποιος χτίζει τα αυθαίρετα, ποιος μπαζώνει τα ρέματα, ποιος έχει άδεια για 100 τ.μ. και χτίζει 500. Ποιος κλέβει μέτρα από τον δρόμο (και στην Κω) και τα βάζει την ιδιοκτησία του και, και, και…………………
    Στο Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι όλες οι παραλίες (δεκάδες μέτρα) έχουν αποκλειστεί από τους μαντρότοιχους των αυθαιρέτων, με καμία πρόσβαση στην αμμουδιά !!!
    Αυτός ο ΠΟΙΟΣ είμαστε ΕΜΕΙΣ, τα σόγια μας, οι φίλοι μας, οι ψηφοφόροι κάθε καραγκιόζη Πολιτικού.
    Μόνο εμείς μάγκες………

  25. ΠΑΡΑΙΤΕΙΘΕΙΤΕ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΕΥΘΥΞΙΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ! ΠΑΡΑΙΤΕΙΘΕΙΤΕ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ! ΕΛΕΟΣ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ! ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ! ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΈΡΟΥ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ