ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου & δυναμικό γλέντι έως αργά τη νύχτα το παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στην Κω

0
4603
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλος αριθμός προσκυνητών (πάνω από 700-800 άτομα) συνέρρευσε για άλλη μια χρονιά στο παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας Κω που έχει καθιερώσει από το 1993, εδώ και 25 χρόνια, ανελλιπώς, η οικογένεια Μαρκάκη (στο ύψωμα πάνω από τον βιολογικό καθαρισμό στο Ψαλίδι).

Αρχικά τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από τον Γενικό Αρχιερατικό π. Ιωάννη Διακοπαναγιώτη και τον π. Χρήστο Τσουκνιά και στην συνέχεια παρατέθηκε πλούσια τράπεζα με γίδα βραστή, ντολμαδάκια, τυρί της πόσας, κλπ.

Συνολικά, φέτος διατέθηκαν 20 γίδες προσφορά από τους αδερφούς Μαρκάκη, ενώ στα ντολμαδάκια, τις σαλάτες και την λοιπή προετοιμασία βοήθησαν οι πολύ δραστήριες κυρίες της ενοριακής αδελφότητας Αγ. Αθανασίου Πλατανίου.

Το δρόμο έφτιαξε φέτος αφιλοκερδώς ο κ. Νιοκαστρίτης -όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γιάννης Μαρκάκης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Αντιδήμαρχος Δ. Γερασκλής, ο Πρόεδρος της Μαρίνας Σεβ. Μαραγκός κ.α.

Ακολούθησε μεγάλο γλέντι με πολύ χορό (και από πολλά νέα παιδιά, δασκάλους και μαθητές χορού που έδωσαν άλλον αέρα… και πολύ κόσμο) μέχρι αργά, με την παραδοσιακή ορχήστρα των: Δημήτρη Κεφαλιανού (βιολί), Στέφανου Κώστογλου (λύρα) και Νίκου Μάμμη (λαούτο-τραγούδι).

ΦΩΤΟ Χαρίκλεια Χριστοφή

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ