ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Δέος, συγκίνηση & θερμά χειροκροτήματα στην Τελετή Έναρξης του 26ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ψυχιατρικής στο Ασκληπιείο

8
2435
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με μεγάλο ενδιαφέρον, δέος, συγκίνηση και θερμά χειροκροτήματα πραγματοποιήθηκε απόψε στο Ασκληπιείο η τελετή έναρξης του 26ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ψυχιατρικής το οποίο ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη στο νησί μας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή  θα διεξαχθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Kipriotis.

Η επιλογή της Κώ συνδυάζει την Ιπποκρατική παράδοση με την ανάγκη της μελέτης και των λύσεων στα προβλήματα που γεννά η παρουσία χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στον Ασκληπιείο Κω, τον πιο ιερό χώρο του νησιού, όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος του ΔΙΙ Κω και μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Ψυχίατρος Νίκος Στ. Μανούση ο οποίο και πραγματοποίησε μια πολύ μεστή και περιεκτική εναρκτήρια ομιλία για τον πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη και την Ιπποκρατική Κω, ευχαριστώντας θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής καθηγητή Δ. Πλουμπίδη για την αποδοχή της πρότασής του να διεξαχθεί στην Κω το 26ο πανελλαδικό συνέδριο της Ε.Ψ.Ε.

Προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί του Πανοσιολογιώτατου Αεχιμανδρίτη π. Νικήτα εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου (ο οποίος απουσίαζε για τον εσπερινό της Αγ. Κλαυδίας), του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση ο οποίος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους στο νησί μας, του Περιφερειακού συμβούλου Νίκου Τσακίρη εκ μέρους του Επάρχου Κω και της Περιφέρειας, του Διοικητή του Νοσοκομείου Κω Ν. Γεωργαντή ο οποίος ανακοίνωσε τον επόμενο στόχο για τη λειτουργία ψυχιατρικής κλινικής στο Νοσοκομείο Κω. Εκ μέρους της Περιφέρειας παρόντες ήταν επίσης οι Περιφ. σύμβουλοι Ε. Νάκη και Ν. Τσακίρης, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Κω Α. Κρητικός, ο πρ. Δήμαρχος Θ. Βαρκάς, εκπρόσωποι του ιατρικού συλλόγου κ.α.

Με δέος, συγκίνηση και θερμά χειροκροτήματα τέλος όλοι οι σύνεδροι παρακολούθησαν την Τελετή Αναπαράστασης του Ιπποκρατικού Όρκου τον οποίο απέδωσε συγκλονιστικά, από στήθους, τόσο το πρωτότυπο κείμενο όσο και την μετάφρασή του.

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κυριτση φερε τους γιατρους στο επομενο δημοτικο συμβουλιο, να εξεταστουν όλοι εκει μεσα. Να δουμε ποσοι θα μεινουν. Θα εχετε και αλλοθι για την ηττα που ερχεται.

  2. θεατρινισμοί και Χαμόγελα Ψεύτικα μόνο και μόνο για το Φαίνεστε, ….. στο Νησί του Ιπποκράτη με Δημοτική Αρχί…… και παρατρεχάμενους. Φέρτε Πρώτα ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΤΟ …ΜΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ …. ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΛΕΤΕ.

    Δήμαρχε τα έχεις κάνει τόσο …..που δεν μας φτάνουν 10 χρόνια να τα μαζέψουμε.

    (Γιάννη όπως είναι να το ανεβάσεις σε παρακαλώ να το διαβάσουν αυτοί που πρέπει)

  3. Εξαιρετική η πρωτοβουλία των Γιατρών Ψυχιάτρων στο νησί του Ιπποκράτη. Πόσες Ιατρικές και Παραϊατρικές Ειδικότητες υπάρχουν; Εκατό, διακόσιες, από δύο συνέδρια να κάνουν τον χρόνο στο νησί μας συν την συμμετοχή των ξένων συναδέλφων τους, αρκεί για να ανασάνει η τοπική κοινωνία, όλον τον χρόνο. Καλά τα ΑΙ, αλλά ας κάψουμε και λίγη φαιά ουσία να σκεφτούμε. Απλά πράγματα.

  4. Θα έπρεπε να τεθεί θέμα ηθικής αυτουργίας στο σύνολο τής κοινωνίας.
    Δεν «μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι» .
    Αποδιοπέμπει το παραδοσιακό στύλ αξιών και οι αστυνομεύοντες φορείς του τους διαφωνούντες,
    με επικύρωση και βούλα των «ειδικών » περί της ψυχής. Αντί να ασχοληθούν με την διαμόρφωση
    καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και τις αυτόματες αντιδράσεις που εμπνέουν τους άμοιρους πολίτες…
    Βρε πόύ πάμε ρε….
    Εμ δεν πάμε….

  5. Η κυρία Αϊρίν-Εβελυν-Μικέλα-Μαίρη Σαρπ, που γεννήθηκε το 1954 στην Καλαμάτα, είναι η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας…

    Ήταν αυτή, που το 2010, έκρινε με την εισήγησή της, θετικό το ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;; (ακολουθεί η εισήγησή της).

    Είναι η ίδια , που ως εισηγήτρια θα εκδικάσει την προσφυγή για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, που υπέβαλαν 7 δικηγόροι και εφοριακοί…

    Δεν νομίζω πως περιμένετε κάτι διαφορετικό από… απόρριψη των προσφυγών…

    Είναι … ελληνικό το επώνυμό της ή μήπως… «περιουσιακό»;;;

    Κι έχεις και τον παραιτηθέντα Σακελλαρίου, να μας λέει πως πρέπει ο ελληνικός λαός να εμπιστεύεται την … δικαιοσύνη…

    ΡΕ, ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!

    Καλλιόπη Σουφλή

    attikanea.blogspot.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ