ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Εργατική Πρωτομαγιά Κως 2018 με πολλές παρουσίες & θεατρικό «ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών» (Προσπάθεια αποκλεισμού & πάλι για το στεφάνι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ)

47
2247
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με κεντρικό σύνθημα «ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών», πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου στην πλ. Ελευθερίας Κω παρουσία του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση, δημ. συμβούλων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Κω και του ΚΚΕ (έγινε και η καθιερωμένη «παρεξήγηση» με την κατάθεση στεφάνων στο τέλος στο μνημείο των ηρώων, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Κω μας κατήγγειλαν προσπάθεια αποκλεισμού τους από το ΠΑΜΕ).

Το  μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπως εκφράστηκε στην κεντρική ομιλία της Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωάννας Λάμπρου, αλλά και της προέδρου του Σωμ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κ. Μακρή στην αρχή, είναι η ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα, της εργατικής λαϊκής πάλης και της οργάνωσης παντού ενιαία για την κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών νόμων, για την ανάκτηση όλων των οικονομικών απωλειών που είχε ο εργαζόμενος λαός στα εννέα ματωμένα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.

Με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με κατάργηση της φοροληστείας, ταυτόχρονα με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις του θανάτου, για να σταματήσει η αιμορραγία των εργαζομένων, του λαού μας από τις συνεχείς πολεμικές πιστώσεις για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και βεβαίως για την αποδέσμευση τελικά από όλες τις λυκοσυμμαχίες, όπως τονίστηκε και στο ψήφισμα που διαβάστηκε στο τέλος και εγκρίθηκε με τα χειροκροτήματα των παρισταμένων (ΒΙΝΤΕΟ αναλυτικά οι ομιλίες, οι παρουσίες και τα συνθήματα).

Θερμά χειροκροτήθηκε επίσης το θεατρικό που παρουσίασαν μέλη της θεατρικής ομάδας Κω (βίντεο).

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πορεία με εργατικά συνθήματα στο μνημείο των ηρώων, όπου έγινε η κατάθεση στεφάνων.

Εκεί για άλλη μια χρονιά έγινε η συνήθης  «προσπάθεια αποκλεισμού» όπως καταγγέλλει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, μετά την κατάθεση στεφάνου από το ΚΚΕ αγνοήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας αμέσως «και τώρα ενός λεπτού σιγή». Αμέσως έσπευσε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει φωνάζοντας «ΣΥΡΙΖΑ», τότε κάποιος από κάτω φώναξε «εδώ γελάνε…» αλλά τελικά με την υπενθύμιση για την τήρηση ενός λεπτού σιγής δεν υπήρξε συνέχεια…

Συγκινητική ήταν επίσης η κατάθεση λίγων λουλουδιών στο μνημείο από τον Μάκη Καρανάσιο για τον αξέχαστο συναγωνιστή τους Μαχίρ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε με διανομή φυλλαδίων και η Αντιφασιστική κίνηση Κω.

Πρόσθετες φωτό και βίντεο Χαρίκλεια Χριστοφή

47 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τι δουλεια εχουν με τους εγαζομενους; κραξιμο παντου απο δω και μπρος

  2. Την Πρωτομαγιά, που ως «Εθνική Εργατική Εορτή» την καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Εθνικός Κυβερνήτης Ι. Μεταξάς, αποκαλούμενος από τους Έλληνες εργάτες «Πρώτος Εργάτης». Κέρδισε με το σπαθί του αυτόν τον εξαιρετικά τιμητικό τίτλο, καθώς επί των ημερών του:

    1ον) Καθιερώθηκε το 8ωρο ημερησίως και το 48ωρο εβδομαδιαίως, καθώς και η πληρωμή των υπερωριών.

    2ον) Καθιερώθηκε η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.

    3ον) Απαγορεύθηκε αυστηρώς και δια ροπάλου η παιδική εργασία.

    4ον) Καθορίσθηκαν κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων – το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφηκαν οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

    5ον) Ιδρύθηκε το ΙΚΑ.

    6ον) Ιδρύθηκε η Εργατική Εστία, με αυξημένες δραστηριότητες για «μετά την εργασίαν ψυχαγωγίαν των εργατών» και «εξασφάλισιν στέγης εις αυτούς»..

    7ον) Καθιερώθηκε η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

  3. 8ον) Καθιερώθηκε η άδεια μετ’ αποδοχών.

    9ον) Ιδρύθηκαν κρατικοί παιδικοί σταθμοί.
    10ον) Η ανεργία σχεδόν εξαφανίσθηκε. Για τους ελαχίστους ανέργους δημιουργήθηκε η «Εργατική Οργάνωσις Μετακινήσεως και Προστασίας Ανέργων» (πρόδρομος του ΟΑΕΔ), η οποία παρείχε επιδόματα ανεργίας και φρόντιζε για την οργανωμένη μετακίνηση των ανέργων σε περιοχές που υπήρχε εργασία.
    Αντιθέτως, όπου επικράτησαν οι μαρξιστές επέβαλλαν εργασιακό μεσαίωνα και εξαθλίωση των εργατών, σύγχρονο δε παράδειγμα είναι η κομμουνιστική Κίνα. Στην Ελλάδα σήμερα, το ΚΚΕ, επικαλούμενο την οικονομική κρίση, απολύει σωρηδόν τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις του και μάλιστα χωρίς αποζημίωση!
    Βεβαίως, όλα τα ως άνω επιτεύγματα του Ι. Μεταξά, καταργούνται ή πρόκειται να καταργηθούν λίαν συντόμως από την συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας.

    • — Τον Μάη του 36 στη Θεσσαλονίκη, υπήρξαν 12 νεκροί πυροβολημένοι εν ψυχρώ από την χωροφυλακή. Ποιος ήταν στην κυβέρνηση τότε;
      — Το 36 επικυρώθηκαν οι αποικιακές συμβάσεις που έδιναν το μονοπώλιο ρεύματος και μεταφορών στις Πάουερ και Τράξιον. Ποιος ήταν στην κυβέρνηση τότε;
      –Ξέχασες να πεις ότι ο Μεταξάς κατέλαβε την Τριπολιτσά!!! Θα ήταν μπούρδα βέβαια, αλλά μήπως τα άλλα τι είναι; Ενδεικτικά αναφέρω πως το οκτάωρο θεσπίστηκε από τον Βενιζέλο το 1932 όπως και δημιουργήθηκε η Εργατική Εστία. Ακόμη το ΙΚΑ δημιουργήθηκε το 1934 από τον Παναγή Τσαλδάρη και οι συλλογικές συμβάσεις καθιερώθηκαν το 1935.
      — Λέγε λέγε ψέμματα, κάποια κουτορνίθια θα τα πιστέψουν, έτσι σκέφτεσαι;

  4. Μυτιλήνη: 17 διμοιρίες ΜΑΤ θα φυλάνε τον Τσίπρα και την κουστωδία του!

    Στην Λέσβο θα βρεθεί τις επόμενες μέρες ο Τσίπρας για το 14ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου. Μαζί του ταξιδεύουν 17 διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες θα φροντίσουν για την αποστείρωση, από Έλληνες, της περιοχής που θα περνά ο πρωθυπουργός.
    Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο νησί είναι ότι ήδη σχεδιάζονται διαμαρτυρίες τόσο για το ΦΠΑ, όσο και για τους λαθρομετανάστες που κατακλύζουν το νησί, ενώ φορείς και από την Χίο δηλώνουν ότι θα μεταβούν στην Λέσβο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα όσα υφίστανται από τις πολιτικές του Σύριζα, που τους υποβαθμίζουν την ζωή.Μπορεί να λέει ότι είναι «δημοκρατικός» ο Τσίπρας, αλλά δεν είναι κορόιδο να καθίσει να συζητήσει με τους νησιώτες τα προβλήματα που δημιουργούν οι πολιτικές του. Βάζει 17 διμοιρίες συν τις Αστυνομικές Διευθύνσεις δύο νησιών (της Λέσβου και της Χίου) μπροστά και από πίσω αυτός θα κάνει προπαγάνδα για «ανάπτυξη» και άλλα κουραφέξαλα, που απολύτως καμία επαφή με την πραγματικότητα δεν έχουν.

  5. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ ΤΟ 1936.

    ΚΑΙ ΤΟ 1963 Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΦΕΚ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009!!!.ΠΑΛΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟ 201Ο. ΤΥΧΑΙΟ ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ. ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ?ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ 3 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!!!!!!

  6. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ ΤΟ 1936.

    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Έβαλαν την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου (παππού ΓΑΠ), με Υπ. Οικονομικών το Κων/νο Μητσοτάκη να αναγνωρίσει και να επαναδιαπραγματευτεί τα διαγραμμένα χρέη, και αυτά που είχε επιτύχει την διαγραφή τους ο Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ, ως εξής:Πρώτο: Αναγνωρίστηκε, αφενός ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους (!), αφετέρου ότι θα έπρεπε να καταβληθεί στους δανειστές, ως ασφάλιστρο κινδύνου (να και το CDS) ποσό ίσο με το 60-70% του κεφαλαίου! ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2,5 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!!!
    Τα 100 έγιναν αυτομάτως 270…!!!
    Μια ζωή σκλαβιά μέσω ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ χρέους και μέσω ξεπουλημένων πολιτικάντηδων!

  7. ΧΑΧΑΧΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

    ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

  8. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!!ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΣ-ΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ,ΝΔ,ΚΚΕ ΚΛΠ.ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ Δ ΡΑΙΧ!

    ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ!!ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!!!ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!!Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

  9. ΧΑΧΑΧΑΧΑ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ. ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ…. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ ’19 ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΩΣ Ο ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ. ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕ ….. !!

  10. αραια αραια γεωργιε να φανουμενε καμια πενηνταρεα……….

  11. Κατανομή ποσού ύψους 28 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

    Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 28.050.000 ευρώ σε όλους τους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητάς τους, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

  12. Δηλαδή κ.Δήμαρχε αν κάνω επίσημη Δημόσια Καταγγελία για 3 ξενοδοχεία,

    που έχουν απλήρωτους δεκάδες εργαζομένους ,κάποιους ομήρους μια τριετία,δίνοντας τους ψίχουλα..εξαθλιωμένους οικονομικά,θα παρέμβετε?Παλιότερα υπήρχε περίπτωση φυγής στο Εξωτερικό και με σήμα του Κράτους συνελήφθη για χρέη στα Δημόσια Ταμεία,τώρα οι Ξενοδόχοι απολαμβάνουν προνόμια Βασιλικά…Να σας προτείνω και κάτι απλό,έτσι για την κουβέντα,στείλτε κάποια όργανα μία Κυριακή στα Ξενοδοχεία,και απροειδοποίητα να κάνουν έλεγχο πόσοι δουλεύουν και τι αμείβονται,ώρες και φυσικά να ψάξουν τους κρυμμένους…Να έχουν και κάμερα μαζί να μάθει όλος ο Κόσμος την αλήθεια.Ελλάς:Το Βασίλειο της Διαφθοράς!!!!!

    • Και γιατί δεν κάνεις την επίσημη καταγγελία στον εισαγγελέα? Αν έχεις στοιχεία και κουράγιο, να την κάνεις…

      • Πως φαίνεται ότι έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στην ....Ελληνική Δικαιοσύνη !!!!

        Πάντως η λέξη σου κουράγιο λέει πολλά ,το στοιχεία φυσικά ναι υπάρχουν,και να σου πω ένα μυστικό…μπορεί να επιβεβαιωθούν απ τους άδειους λογαριασμούς,του εκάστου βιβλιαρίου που δηλώνεται απ τον κάθε εργαζόμενο.Απλά όπως ξέρεις τους λογαριασμούς τους ψάχνουν μόνο για να …κατασχέσουν τίποτα χρωστούμενα οι Ελληνικές Αρχές,αν είναι για να ελέγξουν ασυνέπειες πληρωμών Ιδιωτικού Τομέα,κλπ,…έχουν γελοίες δικαιολογίες.Ελπίζω να σε κάλυψα.

  13. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ: Ο Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ (ΚΑΙ) ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Γεμάτα αφιερώματα στην Πρωτομαγιά και στον εορτασμό της στην Ελλάδα είναι όλα τα ΜΜΕ (λόγω της ημέρας…), αλλά υπάρχει κάτι που μας κρύβουν επιμελώς: ποιος καθιέρωσε τον επίσημο εορτασμό στην Ελλάδα. Προφανώς, έχουν τους λόγους τους…Το λοιπόν, στις 7 Απριλίου του 1937, με τον Αναγκαστικό Νόμο 606/1937 το καθεστώς της 4ης Αυγούστου καθιερώνει την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου σαν «Εβδομάδα Εργατικής Αλληλεγγύης» και την 1η Μαΐου σαν «Ημέρα Εορτασμού της Εργασίας».Ο νόμος προβλέπει, μεταξύ άλλων, ηθικές αμοιβές σε εργαζόμενους, οι οποίοι κρίνονταν από τους υπευθύνους της Εργατικής Εστίας ότι έχουν προσφέρει στην βελτίωση της εθνικής παραγωγής, «ώστε να απονέμονται αι προσήκουσαι τιμαί εις την εργασίαν εν τη εθνική ιδεολογική και πραγματική αυτής έννοια λαμβανομένης»

  14. Όταν τα 480 ευρώ καθαρά βαφτίζονται …μισθός.Όταν ακόμα και σ αυτό το ποσό ξεφτίλα ψηφίστηκε καταργηση αφορολόγητου,όταν διαιρέσεις το ποσό αυτό που παίρνεις πέντε μήνες για 12 που πρέπει να ζήσεις,όταν η Κως περιβάλλεται από άγονα νησιά και αντί οι Αρχές να απορροφήσουν τους ανέργους κατοίκους,τους στέλνουν στο Εξωτερικό ( με ρεκόρ όπως η Κάλυμνος) και προσλαμβάνουν Αλβανούς και Βαλκάνιους,που με το πληρωθούν βγάζουν ομαδικά τα λεφτά στις Πατρίδες τους με Western Union..Όταν με το Κοινωνικό μέρισμα του Δεκεμβρίου,δώρο απ το πλεόνασμα,έφυγαν για τις πατρίδες τους 5000 περίπου εποχικοί και μη τοπικοί Βαλκάνιοι Εργάτες για Χριστουγεννιάτικες διακοπές!!Όταν οι συνθήκες στα All Inclussives είναι ίδιες με Αφρικανικά Κράτη δεκαετία του 70.Όταν κάθε Νοέμβρη ανοίγοντας Αγγελίες στα Τοπικά Έντυπα και Άυλα ΜΜΕ,βλέπεις να ζητούν για εργασία υπαλλήλους όλων των Ειδικοτήτων,αδειάζοντας,όλους περσινούς,που δεν είχαν προσόντα ρουφιάνου και σκλάβου!!!

  15. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΥΛΙΣΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ??

  16. Ένας πρώην γραμματέας του Πασοκ τώρα κανείς δεν ξέρει τι,ένας δεξιός, ένας πρώην Συριζα,αλλά Κυριτσικός,ένας πρώην Παπανδρεικός φτωχοσυνταξιούχος, τώρα ποιός ξέρει τι….ένας πρώην Συριζα,μετά ΛΑΕ,,,,,κρατήστε την…

  17. ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ Η Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ

    ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ:1)ΞΕΝΑΓΟΙ-ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΗΣ TUI ,ΜΕ ΔΥΜΑΝΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ,2)ΚΑΜΑΚΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ,ΚΡΑΧΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ,3)ΓΥΦΤΟΙ ΜΕ ΠΑΝΕΡΙΑ,ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ,4)ΑΝΙΜΑΤΕΡ ALL ΙNCLUSSIVE,ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΙΔΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΩΝ,5)ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ,6)ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΑΠΙΛΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΒΕΛΙΑ ΕΝΑΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟΣ ΜΠΟΥΦΕΣ ΜΕ ΚΟΨΙΔΙΑ,ΣΠΛΙΝΑΝΤΕΡΑ,ΠΑΙΔΑΚΙΑ,ΣΦΟΛΙΑΤΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΧΥΜΑ ΜΠΟΜΠΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ.ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

  18. Πρώτη Επίσημη καταγγελία κατά της πολιτικής των All Inclussive στις τοπικές Κοινωνίες

    Σήμερα στην εκπομπή του Παπαδάκη και στο Δελτίο του Αντένα,όπου βγήκαν πολίτες απ τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και διαμαρτύρονταν ότι πάνε ξένοι στα εστιατόρια με τα φαγητά τους.Σε λίγο θα είναι από πίσω τους συνοδεία ένας μεγάλος αριθμός εγγεγραμμένων στα Εργατικά Κέντρα,οι υπάλληλοι για όλες της Δουλειές,Αλβανοί ημεδαποί.

  19. Ειναι αυτο που λεμε ..... και ο σκυλος χορτατος (6 χιλιαρικακια)

    …και η πιτα ολοκληρη (λαικοι αγωνιστες).

  20. Όλα τα κουμουνια στο μεγαλείο τους αυτή θα μας σώσουν εφόσον κάψουν την Αθήνα με τίς μολότοφ θα έρθει ο κουτσουμπας πρωθυπουργός να τα φτιάξει όλα!!!

  21. …. με τα …….των 30 ευρώ την ωρα με τι μούτρα μιλάνε για κομμουνισμό! ΥΓ: οταν ο κομμουνισμός βγαίνει απο δεξιά στη ΝΔ και βαζει…. γκοοοοολ

  22. ΓΕΩΡΓΙΕ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΩΝ. Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ, ΟΤΙ ΔΙΝΕΙΣ ΠΕΡΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΘΕΡΙΖΕΙΣ. ΓΕΛΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΠΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΧΑΧΑΧΑ.

  23. GEORGE, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ? ΕΣΥ ΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ Ή ΩΣ ΠΡΟΚΟΜΕΝΟΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ? ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΗΣΟΥΝ, ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΗΤΕ ΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΤΗ. ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ…..

  24. Βολεμένων και δηθεν ιδεολόγων! Στη πλειοψηφία δημοσιοι υπάλληλοι, που δεν γουστάρουν την αξιολόγηση, και φυσικα η ενδοξη συνομοσπονδια της γενιας των συνταξιούχων των 50 και βγάλε! Ελλάς το Μεγαλείο σου. Και ναι θα συμψωνήσω νε την τοποθέτηση του προηγούμενου με το Μεταξα. Καινοτόμος, πατριώτης, που εβλεπε πολύ μπροστά απο την εποχή του. Απο την αλλη, οι φασαριωζοι του τιποτα, της ουτοπίας και της τεμπελιτιδας. Πολύ περισσοτεροι απο την πορεία για την Μακεδονία πάντως……!

  25. ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΚΙΑΡΗ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΖΟΥΜΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΙΛΩΘΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΛΕΜΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ;
    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ..
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ!!

    • Και κουκουεδοσυριζαίοι σε κατάθεση στεφάνου για γέλια και για κλάματα μαζί….

  26. ΑΠΛΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Κ ΕΘΕΣΕ ΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Κ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.ΤΟ 1936 Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 6 ΕΚ ΧΡΥΣΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗ ΒΕΛΓΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ Κ ΤΟ 1939 ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ.ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΠΠ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΙΛΙΚΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΒΕΛΓΙΚΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Κ ΕΧΑΣΕ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΑΠΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΕΣ ΠΟΡΔΕΣ

  27. ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΕΣ ΚΟΥΡΑΔΕΣ.Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΟΥΤΕ ΕΚΑΙΓΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ.Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΓΙΑ Ν ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ.Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΕΤΕ.Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ Κ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ(ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ)ΕΝΩ ΣΕΙΣ ΒΡΙΖΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ Κ ΔΕΡΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ.Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΡΧΙΔΙΑ

  28. Γεμίζεις αίσθημα υπερηφάνειας και σιγουριάς,όταν βλέπεις τις ομπρελοφυτείες τίγκα στους προβληματισμένους συμπολίτες…τέτοια σιγουριά δεν είχα ποτέ μου.Απορώ γιατί δεν έγινε κατάθεση ψάθινου στεφάνου στις Ξαπλωστροπλατείες…

  29. Καλύτερη επανάσταση κάτω απ την ψάθινη Ομπρέλα δεν υπάρχει.

    Ζήτω η Ξαπλώστρα..ζήτω η καταπολέμηση της διαφθοράς.Ψάθινο στεφάνη στο Μνημείο αγνώστου Λιασμένου σε Παραλία.

  30. Η Τοπική DisneyLand.Που είναι ρε άχρηστοι η καταγγελία κατά της Κατάργησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    Εργαζομένων?Που είναι αναφορά στις παρανομίες των Σκλαβάδικων?

  31. Ακούω τα παιδιά, τριαντάρηδες και βάλε, να μιλούν προχθές. Θέμα η ανεργία.
    Λέει η κοπελιά. Γιατί δεν προσφέρουν εργασία μέσω ΟΑΕΔ, την ΠΟΞ, Τουριστικές Επιχειρήσεις, σε ανέργους στα εποχιακά επαγγέλματα, έστω και για πέντε μήνες, παρά να κάθονται άπραγοι, χωρίς εισόδημα, το όποιο εισόδημα και σε απελπισία.
    Λέει το άλλο παλικάρι. Γιατί να δουλέψουν; Θα πάρουν ένα επίδομα 200 – 300 ευρώ και θα την βγάλουν. Γιατί να τρέχουν τώρα για δουλειά στην άλλη άκρη της χώρας;

    • Να δημοσιοποιηθούν οι προσλήψεις στον ΟΑΕΔ κάθε μονάδας,τα τελευταία 8 χρόνια

      ώστε να πληροφορηθεί ο κάθε λογικός νους την ποσόστωση πρόσληψης ανάμεσα σε Έλληνες και Βαλκάνιους.(Αν και φέτος κάπως άλλαξε η ισορροπία)….Επίσης διενέργεια έρευνας απ τις Ελληνικές Επίσημες αρχές,όπως κλιμακίων ΙΚΑ και Ελεγκτών ,και τους λόγους !!! Έλεγχο και των ‘αδιάφθορων’ για το ποια μέλη κλιμακίων μένουν μέσα στα All Inclussive,τρώνε αστακούς και υπογράφουν ..μέσω τσέπης.»Το πρόβλημα της Κρίσης είναι η οριζόντια και κάθετη διαφθορά»,το είπε η Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξ.Δημητρίου σε συνέδριο με τίτλο ‘Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.Περίμενα απ τον κ.Μυλωνά να γράψει κάτι γι αυτές τις απόψεις!!!!!!!

  32. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το χρέος που διέγραψε ο Μεταξάς το ανεγνώρισε η κυβέρνηση του Παπανδρέου

    Όταν η Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου 1964 (18 Φεβρουαρίου 1964 – 15 Ιουλίου 1965) σχηματίστηκε δύο ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές του 1964, κανείς δεν περίμενε ότι θα χρέωνε την χώρα με τα διαγραφέντα με τελεσίδικη απόφαση χρέη της κυβέρνησης Μεταξά. Δηλαδή η Ελλάς φορτώθηκε χρέη που είχαν διαγραφεί για να μην δυσαρεστηθούν οι ξένες τράπεζες, με τις υπογραφές των Α. Παπανδρέου, Στ. Στεφανόπουλου, Παύλου Βαρδινογιάννη, Ι. Ζίγδη και λοιπών πρωτοκλασάτων ονομάτων της πολιτικής και όχι μόνο.https://istosnews.com/2018/02/αποκαλυψη-το-χρέος-που-διέγραψε-ο-μετα/

  33. τὸ Διεθνὲς δικαστήριο δικαίωσε τὴν Ἑλλάδα, δημιουργώντας νομικὸ προηγούμενο, στὸ ὁποῖο μάλιστα τὸ 2003 στηρίχθηκε ἡ Ἀργεντινὴ καὶ ὁ ἀείμνηστος πρόεδρός της, Νέστωρ Κίχνερ, ὁ ὁποῖος ἐπέλεξε νὰ διαγράψει μονομερῶς τὸ μεγαλύτερο μέρος τοῦ δημοσίου χρέους τῆς χώρας του, ἀντὶ νὰ τὴν ὑποδουλώσει στὸ Δ.Ν.Τ.!http://www.pronews.gr/istoria/641516_ioannis-metaxas-pos-diegrapse-hreos-tis-elladas

  34. 10 ΦΙΛΙΙΠΠΙΝΕΖΟΙ ,14 ΚΚΕ-ΠΑΜΕ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ,17 ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ,5 ΑΙΡΕΤΟΙ ( ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ,ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ),ΣΥΝΟΛΟ 39 ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ………Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ……ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 5 ΑΙΡΕΤΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΙΑΤΕΣ ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ 10ΑΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ…….ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟΙ…….Η ΠΑΠΑΤΖΑ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ……..ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ,ΣΤΑΛΙΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ