Γ. Νικητιάδης: Δηλώνω διαρκώς & αδιαλείπτως «παρών» για τα νησιά μας! (Ας έρθουν να δουν οι κακαντρεχείς αν γέμισε ή όχι ο Ορφέας… Pics & Video)

49
1811

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

“Κάποιοι κακεντρεχείς έλεγαν ‘σιγά μην γεμίσει τον Ορφέα…’ Ας έρθουν να δουν, έχει κι από πάνω κόσμο…

Θέλω επειδή δεν είμαι από αυτούς που αφήνουν τα πράγματα ανοιχτά. Έχω το θάρρος της γνώμης μου. Για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τις φήμες και τα δημοσιεύματα που έχουν υπάρξει σε σχέση με πιθανές υποψηφιότητες δικές μου,

Να δηλώσω ότι και με το βιβλίο -όπως είπε ο δήμαρχος- είμαι παρών. Να δηλώσω ότι ανεξαρτήτως βιβλίων για τα νησιά μας θα είμαι διαρκώς και αδιαλείπτως παρών για οποιοδήποτε θέμα και αυτό θα γίνει για οποιαδήποτε θέση κριθεί σκοπιμότερο.”

Με την παραπάνω δήλωση ο Γ. Νικητιάδης σήμερα το πρωί κατά την παρουσίαση του βιβλίου του στον γεμάτο από κόσμο Ορφέα ουσιαστικά ξεκαθαρίζει τη θέση του για το αν θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης ή όχι και μπορεί εύκολα ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

«Όλα τα λεφτά» ήταν η παρατήρηση του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση (ο οποίος έφτασε λίγο καθυστερημένος κατευθείαν από το συνέδριο της ΠΕΔ, όπου απουσίαζαν επίσης οι δήμαρχοι Καλύμνου, Λέρου & Αστυπάλαιας οι οποίοι ήθελαν να ήταν παρόντες στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Νικητιάδη και απέστειλαν χαιρετισμό) «αν απέστειλε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης…» Οπότε, ο Α. Παυλίδης δεν έχασε την ευκαιρία λέγοντας την ατάκα του «δήμαρχε εσένα δεν εξουσιοδότησε να τον μεταφέρεις;» Ενώ και ο Γ. Νικητιάδης συμπλήρωσε με νόημα «ίσως εξουσιοδότησε τον έπαρχο να τον μεταφέρει…δεν είναι εδώ ο έπαρχος;»

Παρόντες ήταν πάντως πέραν από τους ομιλητές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο δήμαρχος Νισύρου (και συμμαθητής του Γ. Νικητιάδη όπως ανέφερε ο δεύτερος) Χ. Κορωναίος, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Σ. Σεγεντάνης, ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω, Αντιδήμαρχοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι (από τους Περιφερειακούς συμβούλους παρούσα ήταν η κ. Σβύνου), οι πρώην δήμαρχοι Ν. Παπανικολάου και Σ. Μπίλης και αρκετοί συμπολίτες μας από όλο το πολιτικό φάσμα (στην ομιλία του ο Γ. Νικητιάδης ξεχώρισε επίσης συγκινημένος τους πρώην καθηγητές του, εκφράζοντας τη βαθεία ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες του («χάρη σε αυτούς μπορώ σήμερα να γράφω βιβλία»)  την κ. Αφρούλα Ζερβάνου, την κ. Ευαγγελία Διακογιάννη-Τσαταλιού, την κ. Σώκιαλη και τον κ. Μιχάλη Σωμό, όπως και την καλύτερη φίλη της αείμνησης μητέρας του κ. Ζαχαρώ Γιαννιού «η οποία αντικαθιστά τη μάνα μου, την οποία έχασα πρόσφατα» την οποία και ευχαρίστησε ιδιαίτερα (με τον κόσμο να χειροκροτά).

Χαιρετισμό απέστειλαν επίσης οι Βουλευτές Δ. Γάκης και Δ. Κρεμαστινός.

Αρχικά για το βιβλίο μίλησε ο συνταγματολόγος καθηγητής Γιώργος Σωτηρέλης (ο οποίος και προλογίζει την έκδοση του βιβλίου) και αναφέρθηκε στις παθογένειες του εκλογικού πελατειακού συστήματος και στην κατάτμηση της μεγάλης περιφέρειας Αττικής.

«Το θέμα δεν είναι νομικό αλλά βαθύτατα πολιτικό. Οι πολίτες ψηφίζουν κυρίως κόμματα και όχι βουλευτές», είπε και αναφέρθηκε σε επιχειρηματολογία που ενισχύει την κατάργηση του σταυρού προτίμησης και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η ενέργεια στην εσωκομματική λειτουργία των κομμάτων. «Τι ιδεολογία παρήγαγε ως τώρα ο σταυρός;», δίνοντας ο ίδιος την απάντηση, «Διαβάστε το βιβλίο και θα καταλάβετε και συχνά θα φρίξετε. Τι ιδεολογία παράγει η κατάργηση του σταυρού;  ιδεολογία πολιτική απελευθέρωσης,  ιδεολογία πολιτικής συμμετοχής,  ιδεολογία εκδημοκρατισμού των κομμάτων. Δεν αξίζει να το δοκιμάσουμε; Όχι πρόσκαιρα αυτή τη φορά, όπως μας προτρέπει ο συγγραφέας;».

Και ο καθηγητής Ηλίας Νικολακόπουλος (από τους κορυφαίους στην επικοινωνία , όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Νικητιάδης) αναφέρθηκε στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Από το 2009 με τον Καλλικράτη, η κατάτμηση είναι έτοιμη ακολουθώντας τις περιφερειακές ενότητες, Δύση, Βοράς, Νοτοπανατολικά. Γιατί δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία από τότε; Ο κ. Νικολακόπουλος μίλησε με συγκεκριμένα παραδείγματα καταθέτοντας τον προβληματισμό του στην εφαρμογή με απόλυτο τρόπο της λίστας, θέλοντας να δείξει ότι λειτουργεί αποτρεπτικά. «Η εσωκομματική δημοκρατία προηγείται της πλήρους κατάργησης του σταυρού προτίμησης».

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Π. Αβρίθη.

Ο Δήμαρχος Κω μίλησε για την ανάγκη θεμσικών αλλάγών στο σύνταγμα και τη λειτουργία των κομμάτων προκειμένου να ξεπεραστούν ο λαϊκισμός και οι πελατειακές σχέσεις. Άμοιρα ευθυνών δεν είναι και τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι πρότινος, τόνισε (απευθυνόμενος προς τον Α. Παυλίδη και θυμίζοντας τη ρήση του «η σταυροφαγία δεν έβλαψε ποτέ, κανέναν…»). Ενώ για το θέμα των πελατειακών σχέσεων τόνισε ότι «το τανγκό θέλει δύο…» εννοώντας ότι ευθύνη δεν έχουν μόνο οι υποψήφιοι και τα κόμματα αλλά και οι πολίτες. «Θα πρέπει να μετεξελιχθούν σε κόμματα αρχών και ιδεών, όχι μηχανισμών, όπως είναι σήμερα. «Αυτή τη στιγμή με τον τρόπο που είναι διαρθρωμένα τα κόμματα-σας το λέει αυτό ένας που υπηρέτησε τον κομματικό μηχανισμό- θα οδηγήσει στην απόλυτη κυριαρχία των μηχανισμών και το αρχηγών των κομμάτων», κατέληξε χαρακτηριστικά. Θεσμικές αλλαγές στο σύνταγμα και τη λειτουργία του κράτους, αλλά και εκδημοκρατικό των κομμάτων θεωρεί ως το κλειδί για τη λύση του προβλήματος ο Γ. Κυρίτσης (ο οποίος τόνισε ότι αν κάπου πρέπει να καταργηθεί άμεσα ο σταυρός προτίμησης είναι στις ευρωεκλογές όπου εκλέγονται οι υποψήφιοι ανάλογα με την αναγνωρισιμότητά τους (celebrities κλπ).

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω Π. Αβρίθης χαρακτήρισε το βιβλίο ως «μια μελέτη του «κατόπιν ενεργειών μου…’ που ξέρουμε μέχρι σήμερα κι έρχεται σήμερα ο Γ. Νικητιάδης να μας πει ότι ‘κατόπιν ενεργειών μου σας αφύπνησα…»

«Γνωρίζουμε ότι ο Γ. Νικητιάδης της γενιάς του Πολυτεχνείου, βοήθησε και βοηθά τον τόπο του, η παρουσία του είναι διαρκής στην Κω, έρχεται μετά από 20-30 χρόνια παρουσίας στην πολιτική να ομολογήσει τα λάθη και τα σφάλματα του συστήματος, ήρθε να ομολογήσει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι», ανέφερε ο Π. Αβρίθης, κάνοντας λόγο για «φιλιππικό και αγόρευση στην κοινωνία» με αυτό το βιβλίο. «Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος στην κοινωνία για το τι πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι το πόνημα αυτό είναι έργο μοναδικό και τον ευχαριστώ, κατέληξε ο Π. Αβρίθης.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Νικητιάδης, ξεκαθάρισε ότι στόχος της συγγραφής του βιβλίου ήταν να προκαλέσει την έναρξη του διαλόγου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και της κατάργησης του σταυρού προτίμησης. Ο λόγος που δεν φτιάχνεται η υγεία ή τα νοσοκομεία, ή το ΑΣΕΠ είναι για να μπορείς όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κάθε υποψήφιος να διορίζει ή να εξυπηρετεί στα νοσοκομεία κλπ (το «κατόπιν ενεργειών μου…» που τόνισε και ο Π. Αβρίθης). Με τον διάλογο που προηγήθηκε μεταξύ των ομιλητών, θεώρησε ότι ο στόχος του επετεύχθη καταχειροκροτούμενος απ΄ όλους τους παρευρισκομένους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Γιώργος Νικητιάδης, με απλό και εύσχημο τρόπο, επιχειρηματολογεί υπέρ της κατάργησης του σταυρού προτίμησης. Εξηγεί με σαφήνεια τους λόγους και τις σκοπιμότητες που συντηρούν εδώ και χρόνια το σημερινό σύστημα εκλογής και το πελατειακό κράτος. Αντλώντας δεδομένα από εκλογικά συστήματα άλλων χωρών, προτείνει διαδικασίες για να ξεπεραστεί αυτή η παθογένεια του πολιτικού συστήματος της χώρας, που έχει εγκλωβίσει τόσο τους πολίτες όσο και τους βουλευτές σε μια ψευδαίσθηση δήθεν ελεύθερης και δημοκρατικής επιλογής.

  • Αμέσως μετά τις κύριες ομιλίες το λόγο πήραν και πολίτες καταθέτοντας τους προβληματισμούς τους (Δ. Χατζηπαναγιώτης, Γ. Βάσσος) ενώ ο Α. Παυλίδης ανέβηκε στο πόντιουμ θυμίζοντας μάλιστα στους παλαιότερους πως όταν ως νεαρός βουλευτής ζητούσε από τον τότε δήμαρχο Κ. Καΐσερλη τον Ορφέα για ομιλία, εκείνος για να τον τιμωρήσει του έβαζε να είναι πιο ψηλό από εκείνον… (οπότε, όπως τόνισε με χιούμορ ο ίδιος έβαζε κάποιον γνωστό του να του έχει πρόχειρο ένα τελάρο από εργοστάσιο ντομάτας…) Δεν έχασε την ευκαιρία δε να πει στον Γ. Κυρίτση ότι «καϊσερλίζει…» (όταν ο πρώτος παρατήρησε τον ογκώδη φάκελο που κρατούσε, φοβούμενος μην μιλήσει πολύ)

Στην τοποθέτηση του ο Α. Παυλίδης (και αφού είπε με νόημα απευθυνόμενος προς τον Σεβασμιώτατο ότι είναι από τους λίγους που ξέρει να κρατά φακέλους…) υπεραμύνθηκε του σταυρού προτίμησης κάνοντας μια αναδρομή από το ’58 με την ΕΔΑ Αξ. αντιπολίτευση μέχρι τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και σήμερα που ούτε οι λεγόμενες προοδευτικές κυβερνήσεις δεν προχώρησαν τελικά στην κατάργησή του (ο διάλογος ήταν έντονος και στα τελευταία λεπτά – βίντεο

Η εκδήλωση έκλεισε με την εύστοχη «ατάκα» του καθηγητή Μ. Χατζηαντωνίου, ο οποίος είπε ότι το «μαύρο και δαγκωτό» του έδωσε το έναυσμα να γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «λευκό και φιλημένο» που έχει να κάνει με την παιδεία του Ελληνικού λαού…

Ο κ. Νικητιάδης δήλωσε παρών , ξεκαθαρίζοντας ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την όποια θέση κριθεί σκόπιμο , προκειμένου να εξακολουθήσει να υπηρετεί τις κοινωνίες των νησιών.

Αργότερα στην δήλωσή του στον ΔΗΡΑΣ, επανέλαβε ότι η μόνη του επιθυμία είναι να προσφέρει στην κοινωνία , ανεξάρτητα από τις θέσεις εξουσίας.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Π. Αβρίθης επίσης σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Νικητιάδη και στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο στήριξης του , ξεκαθάρισε ότι ανήκει στον χώρο της Ν. Δ. Κ και ότι τις αποφάσεις για την επιλογή των στελεχών του αποφασίζουν πρωτίστως τα συλλογικά όργανα του κόμματος.

49 ΣΧΟΛΙΑ

    • Κακαντρεχής: Εκατοντάδες μηνύματα και τηλέφωνα για να μαζέψει το πολύ 150 άτομα ο πολιτικά τελειωμένος...

      Τόλμησε να δοκιμάσεις ξανά και θα φας πάλι ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ Γιωργάκη. Δεν κατάλαβες ακόμα ότι όλοι εσείς που οδηγήσατε, άλλος λίγο, άλλος πολύ στην εξαθλίωση της κοινωνίας είστε καμένα χαρτιά;;; Ο κόσμος θέλει νέα πρόσωπα που έχουν σχολιαστεί και δεν έχουν καμια σχέση με το παλιό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

      • ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΚΑΙ ΜΙΣΗΣΜΕΝΟΣ.ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ.

        ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ.ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ.Η ΨΕΥΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.Ο ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ.

      • Εάν γράψω και εγώ βιβλίο αναφερόμενος στις πολιτικές μούμιες των τελευταίων ετών σίγουρα θα με χώσουν μέσα...

        Σκέπτομαι να το γράψω περιγράφοντας όλα αυτά τα κοράκια της καρέκλας εξουσίας και να το μοιράσω στους συγχωριανούς μου με ταχυδρομείο… Τότε όλοι αυτοί που ζητάνε ακόμα ψήφο θα πάρουν τα όρη και τα βουνά…

        • Σιγά, σιγά τα μαθαίνουμε όλα ΝΙΣΥΡΙΑΔΗ, που στήριξες ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ αλλά έγλυφες τον ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ, τον ΣΟΥΡΑ αλλά γλύφεις τον ΚΥΡΙΤΣΗ.

          ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΊ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ και στήριζες τον Γιωργάκη τον ΒΛΑΚΑ, τον εχθρό της Κω ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ, τον ΣΟΥΡΑ που στήριζε ΣφΥΡΙΖΑ και ότι ευκαιριακά σε βόλευε… Τώρα μετά το ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ που έφαγες ΓΛΥΦΕΙΣ ΠΑΛΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ… Ένας παλιός πολιτικάντης της φουρνιάς της συναλλαγής και της διαφθοράς…

        • ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ. Δεν αντέχω να βλέπω όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια μας να ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…

          Ανοίγω την τηλεόραση και την κλείνω γιατί με την κατάθλιψη που μοιράζει μας τρελάνει και πάνω που πάω να ηρεμίσω ΝΑΝΤΟΣ ΕΝΑΣ συνυπεύθυνος για την κατάντια μας να «παρουσιάζει βιβλίο για τον σταυρό και πως τον θέλει» χωρίς να νοιάζεται για αυτόν που μας έχουν σταυρώσει τα σάπια κατάλοιπα της διαφθοράς….

      • Την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΟΝΟ, ένας Κώος που ζει στη Ρόδο για χρόνια και που έχει γυναίκα Καλυμνιά από δεξιά οικογένεια...

        Να είναι γνωστός σε όλη την Δωδεκάνησο, να πέρασε από την πολιτική χωρίς να ακουστεί τίποτα εις βάρος του και να είναι καθαρός σαν το νερό της πηγής του Πυλιού. Όλοι οι άλλοι που μέσα από την πολιτική γέμισαν πελάτες τα γραφεία τους δεν έχουν ελπίδα καμιά.

        • Είναι αυτό που λέει ο κοσμάκης, από Δήμαρχος κλητήρας!!!

      • Ούτε ένας από το ΣΟΥΡΑΜΑ, ούτε ΡΟΥΦΑ ούτε ο ΤΡΙΏΡΟΦΟΣ, μερικοί του ΚΥΡΙΤΣΗ, παπάδες και στρατιωτικοί.

        Αλήθεια, πόσοι από όσους παρευρέθηκαν πήγαν για το βιβλίο, από υποχρέωση, ή είναι ψηφοφόροι του σαν τον Μ……?

    • ΚΥΡΙΤΣΗ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ; Σε πολέμησε στις δημοτικές εκλογές με κάθε τρόπο και στήριζε τον ΣΟΥΡΑ...

      Τα ίδια έκανε στον ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ στηρίζοντας ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ!!! Τώρα τι παιχνίδι παίζουν και πια συμφωνία έχουν κάνει πιστεύοντας ότι οι ψηφοφόροι είναι ζώα που τα τραβάνε οι παραπάνω από το καπίστρι στην κάλπη; Θα φάνε ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ γιατί το παλιό και διεφθαρμένο πρέπει να πάει στον αγύριστο…

      • Κανεις δεν σε πιστευει.Ξευτιλισμενε,ελεεινε,βρωμιαρη,σκουληκι.

        • Πολλά λες, 12Χ11 σειρές =132 - 11 άδειες θέσεις +7 άτομα στον εξώστη ΣΥΝΟΛΟ=128

          Έτσι Γιώργο δεν πας ούτε δήμαρχος Νισύρου…

    • Εάν γράψω και εγώ βιβλίο αναφερόμενος στις πολιτικές μούμιες των τελευταίων ετών σίγουρα θα με χώσουν μέσα...

      Σκέπτομαι να το γράψω περιγράφοντας όλα αυτά τα κοράκια της καρέκλας εξουσίας και να το μοιράσω στους συγχωριανούς μου με ταχυδρομείο… Τότε όλοι αυτοί που ζητάνε ακόμα ψήφο θα πάρουν τα όρη και τα βουνά…

  1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ,Κράτος και τράπεζες έφαγαν 604 δις και μας πάνε για bail in!!αι

    Από την τρόικα και το κουαρτέτο έχουμε πάρει 250 δις ευρώ.
    Το διαβόητο PSI κόστισε 130 δις ευρώ.
    Το μάρμαρο του τρίτου μνημονίου εκτιμάται τουλάχιστον σε 86 δις ευρώ. Και μέσα σε αυτές τις εκατοντάδες δις ευρώ, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε και το δημοσιονομικό όφελος των 138 δις ευρώ, που υποτίθεται ότι είχε η χώρα από τα δύο κουρέματα του δημοσίου χρέους το Φεβρουάριο και τον Δεκέμβριο του 2012.
    Δηλαδή, την περίοδο 2010-2016, με την εγγύηση του αίματος του ελληνικού λαού, κράτος και τράπεζες έλαβαν ή επωφελήθηκαν 604 δις ευρώ και παραδόξως η χρηματοοικονομική τους κατάσταση σήμερα είναι κατά πολύ τραγικότερη απ’ ότι ήταν το 2010 (250+130+86+138=604). http://attikanea.blogspot.gr/2016/11/604-bail-in.html

  2. ΣΑΜΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ

    Πανσαμιακή συγκέντρωση κατά της λαθρομετανάστευσης αλλά και της αύξησης του ΦΠΑ , θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, στη 1 το μεσημέρι. Όπως έγινε γνωστό, στην συγκέντρωση θα πάρει μέρος και ο Μητροπολίτης Σάμου.
    Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, δηλώνει πως δεν πάει άλλο με την λαθρομετανάστευση:«Με αγωνία αλλά και οργή η τοπική κοινωνία παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό. Σε μια φιλήσυχη και ειρηνική κοινωνία, όπου το κλειδί ήταν πάντα στην εξώπορτα, έχει εμφανιστεί ο φόβος και η ανησυχία. Οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της δύσκολης κατάστασης, δηλαδή οι κυβερνώντες, απόντες από τα πάντα, αρκούνται στις παλαιότερες αλλά και πρόσφατες υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται ούτε στο ελάχιστο. Κατά μια άλλη άποψη, όλα αυτά γίνονται με σχέδιο ώστε να εξαναγκαστεί η κοινωνία να συναινέσει σε νέες δομές και σχέδια για μακροχρόνια παραμονή των μεταναστών. Εδώ και τώρα άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας».

  3. Το 4ο Μνημόνιο προ των πυλών: Το μόνο που δεν έχει αποφασιστεί, αν θα το υπογράψει Τσίπρας ή Μητσοτάκης!

    Φαίνεται πως οι διαπραγματεύσεις που είχε αποκαλύψει το ΔΝΤ βαίνουν προς ολοκλήρωση και το πλαίσιο συμφωνίας του 4ου Μνημονίου έχει ήδη αποφασιστεί.
    Από τότε έχει υπάρξει σωρεία δηλώσεων περί του ζητήματος και εν τέλει φτάσαμε στις νέες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ενός νέου μνημονίου, σε αντάλλαγμα για την «ελάφρυνση του χρέους», δηλαδή μία αναδιάρθρωση των δόσεων ή για να το πούμε πιο ξεκάθαρα την παράταση της μνημονιακής βαρβαρότητας, την επέκτασή της και στα παιδιά μας.
    Οι κύριες απαιτήσεις για αυτό το νέο πρόγραμμα είναι οι εξής:
    Να πέσει το αφορολόγητο κάτω από 5.000 ευρώ
    Να γίνει περαιτέρω περικοπή των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων
    Κοινώς, το ΔΝΤ για μία μικρή και άνευ ουσίας αναδιάρθρωση του χρέους, που μόνη της χρησιμότητα θα είναι να αποτελέσει προπαγανδιστικό εργαλείο για όποιον υπογράψει το 4ο Μνημόνιο, απαιτεί την εξόντωση των συνταξιούχων και την περαιτέρω φορολόγηση των ήδη δοκιμαζόμενων Ελλήνων.
    Αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τα «έκτακτα» που κάθε φορά προκύπτουν στις «διαπραγματεύσεις».

  4. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εισπράξεις από φόρους πλοίων το 2013 ήταν 14.013.519,90 ευρώ, το 2014 ήταν 13.154.712,39 ευρώ και το 2015 το ποσό ανερχόταν σε 17.617.781,18 ευρώ. Τα έσοδα στην τριετία ανέρχονται σε 44.786.013,47 ευρώ, το ποσό αυτό όμως παύει να φαίνεται μεγάλο, αν κάνει κάποιος την «αριθμητική». Ενδεικτικά, για το έτος 2014 ο ελληνόκτητος στόλος αριθμούσε 3.885 πλοία σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Αφού τα φορολογικά έσοδα, το ίδιο έτος, ήταν 13.154.712,39 ευρώ, κάνοντας τις πράξεις, βλέπουμε ότι κατά μέσο όρο οι εφοπλιστές πλήρωσαν για κάθε πλοίο κάτι λιγότερο από 10 ευρώ τη μέρα! Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ημερήσια έσοδα για έναν εφοπλιστή –ειδικά στην κατηγορία των δεξαμενόπλοιων- μπορούν να φτάσουν και επταψήφια ποσά!
    Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/naytilia/story/688020/omologia-sok-h-kyvernisi-den-xerei-posa-xrostoyn-oi-efoplistes-stin-eforia#ixzz4PobysJtC

  5. Ακόμα κλαίνε οι σιωνιστές της Jerusalem Post για την νίκη του Τραμπ 1

    Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές έναντι της αγαπημένης μαριονέτας του Τζορτζ Σόρος και των σιωνιστικών λόμπι, Χίλαρυ Κλίντον ήταν ένα χαστούκι στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
    Μετά το Brexit τα σιωνιστικά λόμπυ παγκοσμίως συνειδητοποιούν ότι με την προπαγάνδα τους και με όσα δισεκατομμύρια και αν σπαταλήσουν, δεν μπορούν πια να καθοδηγήσουν τους λαούς.
    Η ναυαρχίδα της σιωνιστικής προπαγάνδας, η Jerusalem Post, φαίνεται πως ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει τον θρίαμβο του Τραμπ και το γεγονός πως η νίκη του χαιρετίστηκε από τα πατριωτικά κινήματα σε όλο τον κόσμο.
    Έτσι προχώρησε στην γνωστή μέθοδο της λάσπης και της συκοφαντίας, κάνοντας λόγο για «νεοναζί» ανά τον κόσμο που πανηγύρισαν την νίκη Τραμπ.

  6. Ακόμα κλαίνε οι σιωνιστές της Jerusalem Post για την νίκη του Τραμπ 2

    Έτσι, μετά την δήλωση του Γκερτ Βίλντερς:»Θα επιστρέψουμε την Πατρίδα μας στους Ολλανδούς» γράφουν πως ο εκπρόσωπος Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή τόνισε πως η εκλογική νίκη Τραμπ είναι μια παγκόσμια αλλαγή, η οποία θα συνεχιστεί με την επικράτηση των Εθνικιστών στην Αυστρία, στην Γαλλία και στην Ελλάδα με την Χρυσή Αυγή.
    Καλομελέτα κι έρχεται!

  7. Κύριε Νικητιάδη ο κ. Παυλίδης συνεχάρη τον κ. Δήμαρχο Κω για τη θέση του για το μεταναστευτικό, δεν άκουσα τη δική σας θέση ποια είναι

    • Μαλλον δεν άκουσες καλα, τον συνεχαρη για την ομιλία του στην πεδ για το μεταναστευτικό,οχι για τις θέσεις του! Για τις θέσεις του και τις κινήσεις του τον εχει κράξει ΚΑΙ ο Παυλιδης…

  8. ΟΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΦΕΡΑΝ… ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ!ΑΦΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;

    Στο αντίθετο αποτέλεσμα –όπως αναμενόταν βάσει της κοινής λογικής- οδήγησε η μνημονιακή υπερφορολόγηση των τελευταίων χρόνων.Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», από το πρώτο μνημόνιο έως και σήμερα, έχουν επιβληθεί μέτρα συνολικού ύψους 72,6 δισ. ευρώ (περικοπές δαπανών, νέοι φόροι, κ.τ.λ.), αλλά όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, το ίδιο διάστημα τα έσοδα του κράτους… μειώθηκαν κατά 9,2 δισ. Ευρώ αντί να αυξηθούν.
    Οπότε, επανερχόμαστε στο κλασσικό ερώτημα: αφού αποδεδειγμένα χάνουν, γιατί συνεχίζουν να το κάνουν; Η απάντηση είναι προφανής: η διάλυση του οικονομικού ιστού της χώρας προβλέπεται από το σατανικό σχέδιο των «δανειστών», προκειμένου στο τέλος να ξεπουληθεί η πλήρως χρεοκοπημένη πλέον Ελλάδα, «μπιρ-παρά»! Οι δε εκάστοτε μνημονιακοί κυβερνήτες, κάνουν ότι κάνουν εις γνώσιν τους, γιατί είναι στο κόλπο!
    Κάθε άλλη λογική εξήγηση δεκτή!

  9. Γ.Νικιτιαδης ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΥΓ-Υπαρχει και σε βιντεο μεσα απο τη βουλη.Για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοι για τους βρυκολακες των μνημονιων.Μπεεεεε…..

  10. Να εχεις μαζι σου τις ευχες ολων των συγγενων αυτων που πηδηξαν απ τα μπαλκονια μετα το Καστελοριζο του αρχηγου σου του ΓΑΠ.Καλη επανοδο και υπουργος το παλικαρι μου να χαρω.

  11. ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΚΥΡΙΤΣΑΚΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

    πασοκ και κυριτση, ψηφισαν το 70% του νησιου. και τωρα με πιεσεις και υποσχεσεις, δεν μαζεψατε ουτε 150 που λεει ο αλλος παραπανω. ΤΟ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. σταγονα σταγονα…μεχρι τελους

  12. Ο μέγας πολιτικός απατεώνας Τσίπρας συνεχίζει να ψευδολογεί και να υπόσχεται πως θα ελαφρύνει το ελληνικό χρέος, όπως έλεγε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τους μισθούς και θα χτυπήσει την διαπλοκή. Την ίδια ώρα, με δική του εντολή προχωρά η αφαίμαξη του ελληνικού λαού για να εισπράττουν παράνομα τοκοχρεολύσια τα κοράκια της διεθνούς τοκογλυφίας.

  13. ποσο κοσμο θα μαζευε ο καματερος σε μια τετοια εκδηλωση αραγε ? γιατι γραφει και γραφει και γραφει και δεν εχει αναρωτηθη γιατι ο κοσμος τον φτυνει και νομιζει οτι βρεχει …..

  14. ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΟΣΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΩς ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥς ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

  15. Νικητιάδη ξέρεις καλα οι περισσότεροι ήρθαμε μετά απο τηλέφωνα και μηνύματα που μας έκανες επανηλειμενα.Στις εκλογές είμαστε απελευθερωμενοι να σε μαυρισουμε.Μια δοκιμή θα σε πείσει.Αν και πιστεύω πήρες το μήνυμα.

  16. Τα σενάρια που διακινούνται στις ΗΠΑ για το μέλλον του ελληνικού λαού είναι πλέον συγκεκριμένα:

    Ο βασανιστικός θάνατος που προετοιμάζεται για τον ελληνικό λαό, θα είναι αργός και με σκαμπανεβάσματα για να κρύβεται έτσι, με αποτελεσματική παραλλαγή, ο σχεδιαστής της ευθανασίας. Θα υπάρξει μερική αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού με το πρόσχημα ανθρωπιστικών λόγων και η προπαγάνδα των εβραιοαριστερών θα εστιάζει συνεχώς στα «προσφυγόπουλα» για να προκαλεί συναισθηματικές αντιδράσεις. Θα γίνει εκδίωξη στο εξωτερικό των ελληνικών παραγωγικών πληθυσμών.
    Μετά θα έχουμε δημιουργία μειονοτικών αναταραχών και τελικά, αν υπάρξει ο κατάλληλος σπινθήρας θα προκύψει ατελείωτος εμφύλιος σπαραγμός (Λιβανοποίηση και Συριοποίηση), με τελική καταστροφή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, εκείνου του λαού που έδωσε τα πάντα στον κόσμο.

  17. Τραμπ: «Θα απελαθούν άμεσα 2-3 εκατ. λαθρομετανάστες με ποινικό μητρώο»!

    «Θα απελάσει 2-3 εκατομμύρια λαθρομετανάστες που έχουν ποινικό μητρώο άμεσα» , δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ αμέσως μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του.
    \»Θα αρχίσω αμέσως τις απελάσεις των λαθρομεταναστών κακοποιών από αυτή τη χώρα, κυρίως των εκατοντάδων χιλιάδων που απελευθερώθηκαν από τις φυλακές επί των ημερών της κυβέρνησης Ομπάμα – Κλίντον», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος νέος πρόεδρος.

  18. «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε τους ανθρώπους που είναι εγκληματίες και έχουν ποινικά μητρώα, τα μέλη συμμοριών, τους εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι πιθανότατα ανέρχονται σε δύο εκατομμύρια – θα μπορούσαν να είναι ακόμη και τρία εκατομμύρια – να τους βγάλουμε έξω από το χώρα ή να τους φυλακίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ στην εκπομπή.
    Εξήγησε μάλιστα ότι «μόλις τα σύνορα είναι ασφαλή, τότε η Αρχή Μετανάστευσης και Τελωνειακών Υπηρεσιών θα αξιολογήσει την κατάσταση για τους υπόλοιπους παράνομους μετανάστες της χώρας. Αν είναι «καθαροί» και πληρούν τι προϋποθέσεις και πληρώσουν τους φόρους τους θα τους χορηγηθεί άδεια παραμονής». .

  19. Καταιγίδα φοροεισπρακτικών μέτρων αναμένεται να ξεσπάσει με την είσοδο του νέου έτους. Από την 1η-12017 αυξάνονται σημαντικά οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα, επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες, οι φόροι στα καύσιμα και τα τσιγάρα, ενώ επιβάλλονται νέοι φόροι στην κατανάλωση καφέ, στη σταθερή τηλεφωνία και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα

  20. Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ «ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ 1

    Η ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ που χαιρετίστηκε έντονα στην Άγκυρα καθώς οι πρώτες δηλώσεις ανθρώπων του επιτελείου του ήταν άκρως φιλοτουρκικές και παράλληλα η αιφνίδια επίσκεψη του κεντρικού συμβούλου του Πούτιν, του Αλεξάντερ Ντούγκιν στην Άγκυρα, κομίζοντας σημαντική πρόταση της Ρωσίας για στρατηγική συμμαχία, φέρνουν την χώρα μας σε μια πρωτοφανή για την ιστορία της απομόνωση, ενώ η εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζουν να εποφθαλμιούν ότι απέμεινε από την εθνική μας κυριαρχία.

  21. Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ «ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ 2. nikosxeiladakis.gr/

    Η επίμονη του ελληνικού πολιτικού συστήματος να σέρνεται πίσω από μια Ευρωπαϊκή Ένωση που διαλύεται και αποσυντίθεται, καθώς το Brexit και οι προσεχείς εκλογές στην Αυστρία, Γαλλία και Γερμανία, θα σημάνουν το οριστικό τέλος της, φέρνει μια αναπόφευκτη εθνική καταστροφή, με ολέθριες συνέπειες για την ίδια την ύπαρξη του ελληνισμού.
    Η σκόπιμη αγνόηση της τουρκικής προκλητικότητας που εξελίσσεται βάσει του νεοοθωμανικού σχεδίου, θα προκαλέσει αναπόφευκτα μια μεγάλη κρίση σε μια χώρα που είναι εξουθενωμένη και τελείως απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει μια έκτακτη κατάσταση. Μην έχουμε την απατηλή εντύπωση πως θα «ιδρώσει» το αυτί των εταίρων μας αν η Ελλάδα πάθει μεγάλη ζημία από την εξ ανατολών απειλή, αντίθετα, θα τρίβουν τα χέρια τους έτοιμοι να ροκανίσουν ότι θα απομείνει.

  22. Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ…ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ .ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙ Η ΟΠΩΣ ΑΛΙΟΣ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ,,, ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΨΩΝΙΑ ΗΜΑΣΤΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ……

  23. ο τσιπρας ζητησε απο τον τραμπ τα 3.000.000 εκατομμυρια λαθρομεταναστες που θα διωξει απο αμερικη

    να ερθουν ελλαδα να τους ταιζουμε εμεις!!!!!!

  24. Η Βαγγελιτσα η απο Αμπαβρι είχε πιο πολυ κόσμο «στο καφενείον η πατρις »
    Μήπως παει για τη περιφέρεια η Δημαρχος ;;

  25. όλο το φρέσκο πολιτικό προσωπικό του νησιού ήταν εκεί, αντί να είναι στο φρέσκο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ