Ένα βραβείο και μια μεγάλη διάκριση για όλη την Κω στα Τourism Awards 2018 – Η Κως αλλιώς…γαστρονομικώς

21
2486

ΘΕΜΑ : “Ένα βραβείο και μια μεγάλη διάκριση για όλη την Κω στα Τourism Awards 2018 – Η Κως αλλιώς…γαστρονομικώς”

Μια μεγάλη διάκριση για όλη την Κω με την απονομή, στα πλαίσια των Tourism Awards 2018, στο Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση του βραβείου για την εκδήλωση Τοπικής Γαστρονομίας και Παραδοσιακών Προϊόντων που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο νησί, από το 2015, και αποτελεί πλέον θεσμό.

Η Κως βραβεύθηκε στην κατηγορία Στρατηγικής και Καινοτομίας στον Τουρισμό και στον τομέα που αφορά στη διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της οικονομίας.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκε μέσω του online συστήματος αξιολόγησης από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής των Tourism Awards 2018!

Η Κως αλλιώς…γαστρονομικώς.

Όπως είναι και το μήνυμα της εκδήλωσης που έγινε πλέον θεσμός για το νησί μας και κάθε χρόνο θα είναι πιο λαμπερή.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, στην τοποθέτηση του ,αμέσως μετά την απονομή του βραβείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι ένα βραβείο για την Κω. Ένα βραβείο που ανήκει σε όλη την Κω.

Ένα βραβείο που δικαιώνει τις προσπάθειες όσων πίστεψαν στη δυναμική αυτού του θεσμού που είχε σαν στόχο να προβάλει την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύλλογο Τοπικής Γαστρονομίας “ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ”, στην Ένωση Ξενοδόχων και στα Ξενοδοχεία που συμμετείχαν, στον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο, στο Σύλλογο Αλιέων και στους παραγωγούς και τυποποιητές και στους εθελοντές μας.

Χωρίς όλους αυτούς δεν θα είχαμε πετύχει αυτή τη σημαντική διάκριση.

Η Κως αλλιώς…γαστρονομικώς, δεν είναι σύνθημα, είναι μια πραγματικότητα. Βραβεύεται ως μια καινοτόμος κίνηση που ενισχύει και εμπλουτίζει το τουριστικό μας προϊόν.

Το βραβείο αυτό είναι μόνο η αρχή.

Το καλοκαίρι του 2018, η Γιορτή Τοπικής Γαστρονομίας και Παραδοσιακών Προϊόντων θα είναι πιο μεγάλη και πιο εντυπωσιακή. Με μεγαλύτερη εμβέλεια και λάμψη.

Θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις και events, που θα συνδεθούν με αυτή τη γιορτή και θα έχουν ως στόχο να απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες μας τις γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας αλλά και να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν αρκεί μόνο το βραβείο. …
    Θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια. ..
    Το νησί είναι βομβαρδισμενο οι τουρίστες έρχονται σε λίγο. …
    Τι έκανες ρε Δήμαρχε με τις συγκοινωνίες. …
    Τι έκανες με τον φορέα τον τουριστικό στα πρότυπα της ΠΡΟΤΟΥΡ…
    Τι κάνεις για τα χωριά. …
    Anyway Κάτι Καλό Ήταν και αυτό μπροστά στα τόσα προβλήματα που καθημερινά Όλοι μας αντιμετωπίζουμε. ..
    Άντε χατεσται και τελειώνετε με τις δουλειές που εχεται ανοιχτές ο Κόσμος είναι αγανακτισμένος. …

    • ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΑΣΤΡΩΝΟΜΙΚΟΣ.ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΠΡΟΣ.ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ.ΔΙΧΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ,ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ,ΤΣΑΚΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ,ΟΙ ΚΩΟΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΑΚΑΤΑΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ.ΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ,ΚΑΙ ΚΟΛΗΤΟΥΣ. ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ.

  2. Μόνο για φανφάρες και φωτογραφίες με βραβεία είστε άξιοι. Λυπάμαι για την κατάντια της Κω, τους πολιτικάντηδες που έχουν φέρει το νησί σε αυτό το χάλι. Τέλος της σεζόν να δούμε πόσα βραβεία ανικανότητας πρέπει να σας δώσουμε, ευτυχώς η ώρα της κάλπης έρχεται.

    • Αυτα ειναι κυριε μου τα σημαντικα πραγματα για το νησι μας και οχι εαν ο δρομος εχει μια λακουβα παραπανω (δεν ενοω βεβαια οτι οι δρομοι ειναι καλοι μην τρελαθουμε κιολας)η εαν αναβει μια λαμπα πιο λιγη αυτα τα πραγματα ειναι που τραβανε τον τουριστα αλλα που να ξυπνησετε μερικοι

  3. Το πρόσωπο της μητερούλας φέγγει
    πάνω απ’ τους ρόδινους λοφίσκους τού ύπνου σου
    εαρινό φεγγάρι
    ανάμεσα απ’ τα στάχυα τής έγνοιας της
    και τα τριαντάφυλλα των τραγουδιών μου.
    Κοιμήσου, κοριτσάκι.
    Είναι μακρύς ο δρόμος.
    Πρέπει να μεγαλώσεις.
    Είναι μακρύς
    μακρύς
    μακρύς ο δρόμος.

    Κοριτσάκι
    πώς τα φίλιωσες όλα, πώς τάσμιξες –
    καμιά φωνή δε λέει μου «όχι»,
    έτσι καθώς με δένεις
    μ’ εχτρούς και φίλους
    με τα παλιά και τ’ αυριανά
    όλα αυριανά
    κι όλα για πάντα.

    Πούναι ο παλιός γκρεμνός; -δε βλέπω-
    γκρεμνός δεν είναι-
    γεφύρι εσύ
    κι ούτε γεφύρι,
    ζωή.

    • Σιγά μην προβάλλεται η τοπική γαστρονομία.και τα τοπικά προϊόντα. Τα μεγάλα ξενοδοχεία που στέλνουν τους μαγειρες και τα προϊόντα δεν χρεισημοποιουν τοπικά προϊόντα και δεν έχουν ιδέα από τοπική γαστρονομία

  4. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΗΕ: ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

    Η εθνική κυβέρνηση της Ουγγαρίας δεν φοβήθηκε να υπερασπιστεί την μεταναστευτική της πολιτική στα Ηνωμένα Έθνη, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά της να διατηρήσει μια ομοιογενή χριστιανική κοινωνία.

    Όλα αυτά σε… εξέταση (!!!) που έγινε πάνω στο ιστορικό της Ουγγαρίας για το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα, από την Επιτροπή Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων των ΗΕ.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Πέτερ Σιγιάρτο, τόνισε στην Επιτροπή τα εξής: «Πρώτα και κύρια, είναι ακλόνητη πεποίθηση της κυβέρνησης ότι ο ουγγρικός λαός έχει το δικαίωμα να ζει μια ζωή σε ασφάλεια, χωρίς το φόβο τρομοκρατικών θηριωδιών.

  5. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΗΕ: ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

    Το 2015, η Ουγγαρία είχε θλιβερή εμπειρία, όταν περίπου 400.000 λαθρομετανάστες διέσχισαν τη χώρα στην πορεία τους προς τη δυτική Ευρώπη, αγνοώντας όλους τους κανόνες. Η ουγγρική κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί παράνομους μετανάστες και δεν θα τους δεχτεί στο μέλλον. Εμείς οι Ούγγροι ζούμε τα τελευταία 1.000 χρόνια σε μια χριστιανική κοινωνία, σε μια ενοποιημένη, ομοιογενή κοινωνία, κάτι που θεωρούμε ανεκτίμητο και συνεχίζουμε να επιμένουμε σε αυτό».

    Και πάλι εύγε στην θαρραλέα εθνική κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αποτελεί στις ημέρες μας την φωτεινή πρωτοπορία του αγώνα για την διατήρηση των εθνικών κρατών και της χριστιανικής παράδοσης της Ευρώπης!

  6. ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣ

    ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επίσης υποστήριξε ότι ο ηλεκτρικός φράχτης που έχει τοποθετηθεί στη μεθόριο Ισραήλ-Αιγύπτου έσωσε το Ισραήλ από επιθέσεις τζιχαντιστών αλλά κι από αυτό που αποκάλεσε «χειρότερη» απειλή, τη μαζική άφιξη παράτυπων μεταναστών από την Αφρική.
    «Χωρίς αυτόν τον φράκτη, θα ήμασταν αντιμέτωποι με σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά και, το χειρότερο, με μια μαζική άφιξη παράτυπων μεταναστών από την Αφρική» δήλωσε χαρακτηριστικά.
    Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ, 42.000 Αφρικανοί μετανάστες διαμένουν στη χώρα, με καταγωγή κυρίως το Σουδάν και την Ερυθραία.
    Αφίχθησαν μαζικά μετά το 2007, εισερχόμενοι από το Σινά της Αιγύπτου, όπου εκείνη την εποχή τα σύνορα ήταν διάτρητα.

  7. ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣ

    Ένα αμφιλεγόμενο κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει την απέλαση χιλιάδων Αφρικανών μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
    «Μιλάμε για ένα εβραϊκό και δημοκρατικό Κράτος, όμως πώς θα διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει εβραϊκό με 50.000-100.000 μετανάστες τον χρόνο;» διερωτήθηκε ο Νετανιάχου.
    «Ένα εκατομμύριο, ενάμισι εκατομμύριο και τότε «ας το κλείσουμε το μαγαζί»», συμπλήρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, εκφράζοντας ικανοποίηση «ότι αντί να «κλείσουμε το μαγαζί», τοποθετήσαμε έναν φράκτη».
    Υ.Γ. Για πες μας κάτι κυρ – Μπενιαμίν: Εμείς οι Έλληνες που ονειρευόμαστε ένα τέτοιο κυρίαρχο εθνικό κράτος, σαν το δικό σας και όχι «μαγαζί» όπως λες, που μπαινοβγαίνει ο καθένας όποτε γουστάρει, γιατί είμαστε «ρατσιστές»; Εσείς που λέτε ακριβώς τα ίδια, δεν είστε;

  8. αλλα κι αλλα!!! με ποιους διαγωνιστηκε η Κως και πηρε βραβειο ? Επειδη αλλα νησια δεν σπαταλανε τα λευτα τους σε βλακειες αλλα σε εργα

  9. Είναι λίγο εκτός τόπου και χρόνου ο δήμαρχος αλλά και τα βραβεία. Για να χαίρονται μεταξύ τους. Σίγουρα δεν θα κερδίσει κανένα βραβείο η δύναμη αλλαγής από τους πολίτες. Όσα βραβεία και να κερδίσει η Κως ο πήχης πρέπει να μπαίνει πιο ψηλά κάθε φορά. Διαπίστωση δικιά μου είναι, αλλά σε όλα, αυτός ο πήχης είναι πολύ χαμηλά. Ποιος όμως χτυπάει το τύμπανο; Αυτός έχει και το μεγαλύτερο κομμάτι της ευθύνης.

  10. Ο Δημος της Κω πληρωσε 372 ευρω το παραβολο συμμετοχης σε διαφημιστικη εταιρια και 400 ευρω το βραβειο.Αλλοι δημοι απλα συμμετειχαν,οπως και διάφοροι αλλοι φορεις αλλα και ιδιωτες.πληρωνεις παραβολο παιρνεις βραβειο.Μπειτε δειτε τα βραβεια και τις συμμετοχες και θα καταλάβετε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ