ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Συγκίνηση στον αποχαιρετισμό του Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσοστόμου | Από τον Ασώματο στον… Πανορμίτη

17
2666

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε απόψε στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Ασωμάτου στο Ασφενδιού η τρίτη στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου, στην τελευταία του χοροστασία στο νησί της Κω, λίγο πριν την αναχώρησή του για Σύμη την επόμενη εβδομάδα.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύμης αποχαιρέτησε με συγκινητικά λόγια ο π. Σακελλάρης επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά Μητροπολίτης Σύμης επισκέπτεται τον Ασώματο.

«Μα πάρετε χάρη από τη χάρη του και δύναμη από την δύναμή του, ώστε να πάτε στη νέα σας Μητρόπολη και να ξεκινήσετε το έργο σας, με τις ευχές όλων μας, του Σεβασμιωτάτου μας, όλων των κληρικών και των αδελφών χριστιανών. Ο Θεός να σας χαρίζει μακροημέρευση και υγεία.»

Κλείνοντας, ο π. Σακελλάρης αφιέρωσε στον Σεβασμιώτατο μια μαντινάδα την οποία σκέφτηκε όταν πληροφορήθηκε την εκλογή του στη θέση αυτή και την είχε πει τηλεφωνικά στον αδελφό του Βασίλη: «Να ζήσει ο Δεσπότης μας τη Σύμη να αγιάζει και ο Πανορμίτης από ψηλά να τον επισκιάζει».

Ο π. Χρυσόστομος στην συναισθηματικά φορτισμένη αποχαιρετιστήρια ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον π. Σακελλάρη για τα ζεστά του λόγια «που ξεχειλίζουν από αγάπη» εξέφρασε επίσης τις θερμές ευχαριστίες του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ που του επέτρεψε να ιερουργήσει και να χοροστατήσει ως Μητροπολίτης σε Ιερούς ναούς της Κω για να αποχαιρετήσει τον κόσμο.

Τόνισε ακόμη ότι επέλεξε στην τελευταία χοροστασία του στο νησί της Κω να αποτίσει φόρο τιμής στον Ασώματο μιας και παραλαμβάνει την Μητρόπολη της Σύμης με τον Πανορμίτη που επισκιάζει με τη χάρη του όχι μόνο τη Δωδεκάνησο αλλά όλο τον κόσμο. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο κεντρικό πρόσωπο της σημερινής ημέρας και αυτής της περιόδου που δεν είναι άλλο από την Παναγία μας «έχουμε ανάγκη σε αυτό τον αγώνα μας από ισχυρά πρότυπα που να μας στηρίζουν με το παράδειγμά τους, τις προσευχές και τις δεήσεις τους και το πλέον ξεχωριστό είναι η Παναγία μας η οποία μας έχει υπό την σκέπη της».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης ο Σεβασμιώτατος στην αυριανή ημέρα της Σταυροπροσκυνήσεως τονίζοντας ότι ο Σταυρός για μας έχει μεγάλη δύναμη διότι επάνω του υψώθηκε ο Υιός και Λόγος του Θεού. Παράλληλα μας διδάσκει πως καθένας από μας έχει ένα σταυρό στη ζωή του, ένα γολγοθά θα διαβεί, όμως αυτός ο σταυρός μας βοηθά να συναντήσουμε τον Κύριο και να χαρούμε την Ανάστασή του με την οποία ανασταίνεται μαζί Του και το ανθρώπινο γένος.

«Στο τελευταίο αντίο, το ανθρώπινο ήρθα εδώ να προσκυνήσω τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και να αποτίσω φόρο τιμής στους αειμνήστους προγόνους μας οι ψυχές των οποίων υπερίπτανται του Ιερού Ναού στο ένδοξο χωριό μας, να τους μνημονεύσω ενδόμυχα με την ευχή ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή τους και να εύχονται και για εμάς».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, αναχωρεί αύριο (μέσω Ρόδου) για Αθήνα όπου θα προεστεί στις εκδηλώσεις των Δωδεκανησιακών σωματείων στον εορτασμό για την Ενσωμάτωση και κατόπιν θα επιστρέψει στην Κω για να αναχωρήσει το επόμενο Σάββατο για τη νέα του Μητρόπολη.

Ακολούθως αποχαιρέτησε έναν έναν όλους τους προσκυνητές, ενώ στην διπλάνή αίθουσα η ενοριακή αδελφότητα προσέφερε τσάι με νηστήσιμα εδέσματα (και βάρβαρα από την φίλη Ξανθίππη Κασίου).

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Βάσω Πη (και κάτοικος της περιοχής), ο Πρόεδρος Ασφενδιού Σ. Μαλιλής, ο πρ. Πρόεδρος Μ. Γιωργαλλής, ο πρ. Έπαρχος Β. Ξυπολιτάς, ο πρ. Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Μ. Χατζηνικολάου και πολλοί προσκυνητές από Ζηπάρι, Κω, Λινοπότι και άλλες ενορίες.

Ο χορός των ιεροψαλτών ήταν κι αυτή τη φορά υπό την διεύθυνση του κ. Γιώργου Βαρβούνη (ο οποίος ευγενέστατα μας διόρθωσε ότι δεν είναι συνταξιούχος δάσκαλος -όπως γράψαμε την προηγούμενη φορά- αλλά υπάλληλος στο Δημόσιο Ταμείο, δεν παύει όμως να είναι δάσκαλος στο αναλόγιο για όλους τους νεότερους ιεροψάλτες).

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τα παλάτια του ερντογαν, τα ανάκτορα του Πούτιν, τα ξενοδοχεία του τραμπ, ο Φλωρινιώτης, το σπιτι της πατουλαινας και η ιδια η πατουλαινα με την εκκλησία….

    • …..Οτι εχουν πολυ χρυσαφι μεσα γιε μου!!
      αν και το σπιτι της πατουλαινας εχει επιχρυσα!

      • Η απάντηση ειναι πιο γενική: οι προσβλητικές και ξεδιάντροπες προβολές δύναμης και κακογουστιάς

    • ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΦΘΟΝΟ ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ! ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΠΟΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ! ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΌΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ! ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΡΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ! Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ!

  2. ειναι λογω θείας παρέμβασης ή λογω παρέμβασης της θείας;

  3. Σεβασμιοτατε είμαστε πολύ χαρουμενοι και υπερηφανοι για σας και ο Πανορμιτης να σας χαρίζει πάντα υγεία για να συνεχισετε τώρα πια στην Σύμη το τεράστιο Ιερατικο σας εργο.Τώρα έχουμε έναν λόγο παραπάνω για να ερχομαστε στην Σύμη και στην αγαπημένη μας Εκκλησία τον Πανορμιτη.

    • τετοιες σαν εσενα υπαρχουν και κανουν ανενοχλητοι ολοι αυτοι οι Τελωνες και οι Φαρισαιοι την δουλεια τουσ με βιτρινα την ορθοδοξια και τον Χριστο μας.

      • Ρε αντε και…….παλιοβλακα!!!!!!!!!Για γραψε το ονοματεπωνυμο σου αν έχεις……..και θα δούμε που θα πας να κρυφτεις μετα!!!!!!!!!!!

  4. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ ΧΡΥΣΟΥ,ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΚΑΝΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΟΠΟΙΚΙΛΤΕΣ ΜΗΤΡΕΣ ΔΗΛ ΚΟΡΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ Η ΕΠΙΧΡΥΣΗ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΡΑΒΔΟ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΑΚΤΗΜΟΣΥΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΧΙΤΩΝΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΕΖΗΣΕ. ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ ΔΗΛ ΟΙ ΟΛΟΧΡΥΣΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΥΛΙΝΟΙ;; ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ…ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΙΣΙΤΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ .

      • ΑΓΡΕΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
        ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΩΟΙ ΣΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΥΤΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΗς. ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΟς ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΗΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΩΟΙ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑ ΣΙΝΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΟΛΙΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΗ ΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΗΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΤΙΣ ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ, ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΕΖΕΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.
        κΥΡΙΑ ΑΓΡΕΛΗ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

  5. Την στιγμη που οι τουρκοι ειναι ετοιμοι να μας επιτεθουν καποιοι πανε να χτυπησουν και το μονο που ο αλλος θα παει να πολεμησει. Για του Χριστου την πιστη την Αγια και της πατριδας την Ελευθερια αυτο ελεγαν το 1821. Χωρις την Ορθοδοξια η Κως θα ειχε τουρκεψει.

  6. Προς ΥΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ. ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΑΜΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΛΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΩΟΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΗ ΜΕ ΤΟΥς ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΠΟΛΟΝΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥς ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑ AUDI KAI ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΣΗΜΙ CAPRIO MERCEDES ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΠΑΣΟΝ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΣΣΙΤΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΟΛΟΙ ΗΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.

  7. Προς ΥΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ 2
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    ΑΠΟ ΤΙΣ 650 ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΟΝΟ ΟΙ 50 ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΝΕ. ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥΓΚΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΓΡΑΦΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΗΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΩΝΥΜΙΑ. ΟΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ ΔΙΟΤΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΗ ΝΑ ΠΗ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ….. ΜΟΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΕΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ