Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ- Η.ΣΙΦΑΚΗΣ: ‘’Η Κως για 1η φορά έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την κρουαζιέρα | 8 μεγάλα κρουαζιερόπλοια στην Κω το 2018 χωρίς λιμάνι… (Πρόγραμμα)

38
1595

Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ- Η.ΣΙΦΑΚΗΣ: ‘’Η Κως για πρώτη φορά έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την κρουαζιέρα-Εξαιρετικά επιτυχημένη η επίσκεψη του κ. Κόντε.’’

Οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων κ. Δαυίδ Γερασκλής και Τουρισμού κ. Ηλίας Σιφάκης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση μετά το πέρας της επίσκεψης στην Κω του Προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θ. Κόντε:

‘’Η Κως, για πρώτη φορά, αποκτά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.
Η επίσκεψη του κ. Κόντε και η συνάντηση με τους φορείς, ανέδειξε την Κω της ενότητας και της εξωστρέφειας. Το σχέδιο του Δήμου Κω για τον επανασχεδιασμό των λιμενικών εγκαταστάσεων έχει τη στήριξη και τη σύμφωνη γνώμη των φορέων και των ανθρώπων του τουρισμού.
Το μήνυμα αυτό αλλά και η ενότητα και η αποφασιστικότητα του Δήμου και των φορέων του τουρισμού να υλοποιήσουν δράσεις για την μετατροπή της Κω σε προορισμό για την κρουαζιέρα πέρασε και ενισχύεται από την αποδοχή του από τον κ. Κόντε, έναν άνθρωπο της αγοράς, ανήκει στους opinion leaders στον τομέα της κρουαζιέρας, λόγω του θεσμικού του ρόλου αλλά και της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θ. Κόντες επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών στο χώρο της κρουαζιέρας, όπως της Carnival και της Royal Caribean να επενδύσουν στην Κω.
Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να περιμένει να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης στο λιμάνι. Οι δράσεις μας για τη ανάπτυξη της κρουαζιέρας ξεκίνησαν ήδη:
-Ο Δήμος με τις δικές του δυνάμεις και με δικούς του πόρους, δημιούργησε νέες εγκαταστάσεις για την πύλη Σένγκεν και τα ημερόπλοια από την Τουρκία.
-Ήρθαμε σε επαφή με τις εταιρείες κρουαζιέρας, ιδιαίτερα με τα μεγάλα πλοία υψηλού επιπέδου που μπορούν να κάνουν προσεγγίσεις χρησιμοποιώντας το αγκυροβόλιο και όχι το λιμάνι.
-Διαμορφώνουμε ειδικό χώρο στη νέα πύλη Σένγκεν στον οποίο θα μπορούν να προσεγγίζουν τα tenders ( λάντζες) και να αποβιβάζουν τους επιβάτες της κρουαζιέρας με δυνατότητα παροχής όλων των σχετικών διευκολύνσεων (security, στέγαστρο, χώρος στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία κ.α).
-Προχωράμε σε κοινές δράσεις προβολής της Κω με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας. Ο Δήμος Κω θα συμμετέχει στην κορυφαία έκθεση για την κρουαζιέρα στο Μαϊάμι τον Απρίλιο του 2019, μαζί με τους φορείς του τουρισμού.
-Δημιουργούμε έναν ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό με mobile εφαρμογές που θα παρέχει πληροφορίες και επιλογές, ειδικά, στον επισκέπτη της κρουαζιέρας που παραμένει στην Κω για ορισμένες ώρες.
-Βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση του Master Plan του λιμανιού της Κω, στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα στοιχεία αλλά και οι στοχεύσεις του σχεδίου που καταθέσαμε για τον επανασχεδιασμό των λιμενικών εγκαταστάσεων.
Ήδη 8 μεγάλα πλοία υψηλού επιπέδου ( 6 αστέρων) θα έρθουν στην Κω από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες άφιξης. Πρόκειται για τα πλοία:
29/6/2018 SEABOURN ODYSSEY
27/7/2018 SEABOURN ODYSSEY
24/8/2017 SEABOURN ODYSSEY
19/9/2018 SILVER WHISPER
21/9/2018 SEABOURN ODYSSEY
26/9/2018 AZAMARA PURSUIT
19/10/2018 SEABOURN ODYSSEY
11/11/2018 SEABOURN OVATION
Όλα αυτά σε ένα νησί που δεν έχει λιμάνι, κάτι που δείχνει τη δυναμική που έχει η Κως.
Η προσπάθειά μας δεν εξαντλείται σε ένα ή δύο χρόνια. Για να γίνει η Κως προορισμός για την κρουαζιέρα χρειάζεται συνεχής και συνεπής προσπάθεια.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

38 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ.Η πρόταση της Δύναμης Αλλαγής για τον μόλο κρουαζιερόπλοιων ΤΟ 2009!!!!ΠΑΛΙ ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    Η πρόταση αυτή επεξεργάστηκε από το ΔΛΤ της Κω το Μάρτιο του 2009 και έγινε δεκτή με πολύ θετικό τρόπο στο CRUISE SHIPPING SUMMIT στο MIAMI, από όλες τις μεγάλες εταιρίες του χώρου.Έτσι σε χθεσινή επικοινωνία του κ. Γερασκλή, πρώην Αντιπροέδρου του ΔΛΤ ΚΩ, με τον ΓΓ του πρώην Υπ. Θαλασσίων Υποθέσεων Ναυτιλίας και Αλιείας, κ. Νίκο Λύτινα, η πρόταση αυτή επανήλθε και έχει μεγάλες πιθανότητες να προχωρήσει, λόγω του γεγονότος ότι είναι ένα έργο μικρής κλίμακας που μπορεί να προχωρήσει άμεσα.http://www.kosvoice.gr/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/item/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%89%CE%BD

    • ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ,ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ,ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΥΜΠΑΝΑ.ΑΝΤΕ ΡΕ ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ,ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ,ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ,ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.ΟΛΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

  2. 8.000.000 για λιμενικα εργα σε συρο μυκονο απο περιφερεια νοτιου αιγαιου.

    Μετά από πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δόθηκε από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών η σύμφωνη γνώμη για την προέγκριση ένταξης στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ).Τα έργα αυτά, που θα συμπεριληφθούν στην επικείμενη αναθεώρηση του ΣΠΕΜ είναι:Κατασκευή εμπορικού κρηπιδώματος λιμένα Σύρου, προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ, με δικαιούχο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου.Κατασκευή νέων αιθουσών αναμονής επιβατών και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου λιμένα Παροικιάς, προϋπολογισμού 1.469.830 ευρώ, με δικαιούχο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου – ΑντιπάρουΑναβάθμιση συστήματος προσκρουστήρων λιμένα Μυκόνου, προϋπολογισμού 3.508.828 ευρώ, με δικαιούχο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου.http://www.e-mykonos.gr/megala-limenika-erga-se-mykono/
    KAI ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.http://www.pepna.gr/sites/default/files/news/%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A4%CE%99%CE%9F%20%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5%20-%20%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%97%20%CE%9B%CE%99%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D%20%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%A9%CE%9D%20%CE%A4%CE%A9%CE%9D%20%CE%9A%CE%A5%CE%9A%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%A9%CE%9D%20%CE%A3%CE%A4%CE%9F%20%CE%A3%CE%A0%CE%95%CE%9C.pdf

  3. Η πολυτελής εταιρία κρουαζιέρας Azamara Club Cruises που ανήκει στη Royal Caribbean International, με προγράμματα που εστιάζουν στον προορισμό (Destination Ιmmersion) αποκάλυψε χθες τα δρομολόγια για το 2018-2019 του ολοκαίνουριου Azamara Pursuit, στα οποία περιλαμβάνονται η Ρόδος, η Μονεμβασιά, η Σάμος και οι Σπέτσες.To Azamara Pursuit θα αυξήσει κατά 40% το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας και θα προσθέσει 61 επιπλέον προορισμούς. Οι επιβάτες επίσης θα μένουν περισσότερο στον κάθε προορισμό απολαμβάνοντας 48 μεταμεσονύκτιες και 26 ολονύκτιες διανυκτερεύσεις.http://www.aegeanews.gr/news/thalassa-skafos/129080/anagnostis-i-kos-pou-einai-dimarche-krouaziera-prosengiseis-ellinika-limania-apo-azamara-pursuit-2018/

  4. θελετε λιμανι , μολο και κρουαζιεροπλοια ? θαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

  5. λόγω χαμηλής πληρότητας, και υψηλού κόστους;μηπως λογω ανικανοτητας,αδιαφοριας του κυριτση;ο κυριτσης ειναι υπευθυνος για την οικονομικη καταστροφη του νησιου.αυτος ειναι υπευθυνος για το διωξιμο της ryanair.κυριτσης,καισερλης αυτοι οι δυο κυνηγησαν την ryanair απο το νησι.ο μολος που ειναι που θα εκαναν καισερλης,κυριτσης;και οι δυο μονο την παρτη τους αυτη ειναι η αληθεια.

  6. 2017.η ροδος εχει 300 αφιξεις κρουαζιεροπλοιων, η κερκυρα 400 αφιξεις κρουαζιεροπλοιων , η σαντορινη 600 αφιξεις

    η μυκονος 500 αφιξεις, η κως 30 !! 2018 κως 8 αφιξεις!!!! οταν το 2018 θα εχει αυξηση κρουαζιεροπλοων στην ελλαδα!

  7. οι αρχιερεις της διαπλοκης της αρπαγης, των εργολαβων ,των κλιματιστικων ,των λεωφορειων ,των τρενων,

    των προκατ αιθουσων ,παγκακια ,των αναθεσεων κλπ.μονο μασα

  8. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ, ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ,ΡΗΜΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ; ΜΟΛΟΥΣ; ΜΑΛΛΟΝ Κ@ΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΥΣ.

  9. ΛΙΜΕΝΟΛΟΓΟΣ Αζορακος Για Μαρινα Μολο 13- 12- 2012.συνεντευξη στο ΔΛΤ ΚΩ.DHRAS KOS

    ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ.ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,ΜΟΛΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ,ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.https://www.youtube.com/watch?v=Unx75A4IT0g.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΜΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΖΟΡΑΚΟΥ.
    ΑΛΛΑ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΝΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ.4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΑΠΛΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  10. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,

    Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΟ.ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΟΚΤ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΙΟΥΛΙΟ -ΣΕΠ ΔΗΛΑΔΗ 3 ΜΗΝΕΣ!!!!!ΡΗΜΑΞΕ-ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ
    μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια
    ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.ΕΡΗΜΗ ΠΟΛΗ ΕΡΗΜΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.κυριτση 3 χρονια εργο μηδεν στο νησι.διωχνεις την RYANAIR διωχνεις τα κρουαζιεροπλοια εκλεισες τον ΕΦΤ εφερες την μαυρη νυχτα στο νησι.ΕΡΗΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ.ο Κυρίτσης σαν άλλος Νέρωνας περιοδεύει στα αποκαΐδια…Η σεζόν χάνεται, η οικονομία του νησιού αργοπεθαίνει. http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/80748/orama-sezon-chanetai-oikonomia-tou-nisiou-argopethainei-kyritsis-san-allos-neronas-periodevei-sta-apoka%CE%90dia/

  11. Έχουμε νησί διαμάντι. Αυτό από μόνο του πουλάει.
    Θέλει όμως και ανθρώπους που να το αγαπάνε και να τρέξουν το πράγμα, Δήμος και ιδιώτες.
    Το έχω γράψει χίλιες φορές για την κρουαζιέρα. Καλά τα ΑΙ Ξενοδοχεία (τα έζησα πολλά χρόνια) αλλά η άφιξη ενός μόνο κρουαζιερόπλοιου με 1500 άντε 1000 επιβάτες, θα αφήσει στην τοπική αγορά πάνω από 5000 ευρώ μέσα σε 8 – 10 ώρες. Ο μ.ο. χρημάτων που ξοδεύει ένας επιβάτης στην στεριά, υπολογίζεται στα 50 με 60 ευρώ το άτομο γι’ αυτό το χρονικό διάστημα (ξενάγηση, φαγητό, ποτό, αγορές). Οι εταιρείες που αναφέρονται,ι έχουν πλοία με δυναμικότητα 2000 μέχρι και 3000 επιβάτες. Κάντε τους υπολογισμούς σας
    αδέλφια. Πάρτε ένα τηλέφωνο στην Σαντορίνη,Μύκονο, Ρόδο, Κέρκυρα. Κάτι ξέρουν να σας πούνε.

  12. την πλατεια του ΚΩΣ την παλεύετε 6 μηνες και ακομα ειστε στο ξεκαλούπωμα. Θα μας πείτε οτι εχετε και πρόγραμμα; ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ

  13. ο δημαρχος σαντορινης εβαλε πλαφον 8.000 τουριστες απο κρουαζιεροπλοια την ημερα

    ανωτατο οριο!!!!!

    • Δεν πειράζει, να τους στείλουν εδώ στο νησί μας, έστω και 8000 επιβάτες.
      Από το πλοίο για να ανέβεις στα Φοιρά χρειάζεσαι μεγάλη υπομονή και πάνω από μιάμιση ώρα με το σκάφος και το τελεφερίκ ή το μουλάρι. Δηλαδή τρεις ώρες στον δρόμο.
      Να υπολογίσουμε τα 10 λεπτά από τον μώλο στην πλατεία; Έτσι;

  14. Δηλαδή μας λέτε κατάμουτρα ότι τα 84 κρουαζιερόπλοια έγιναν 8 ; να σας χειροκροτήσουμε ή να σας γιαουρτώσουμε;

  15. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΪΣΕΤΕ ΣΑΝΟ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΟΧΙ Ο ΔΗΜΟΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ!

  16. Γκρίνια γκρίνια δεν θα έρθει η λαμπρή! Έχουν περάσει άλογα τα Παυλίδης Σκανδαλίδης Νικητιάδης Κρεμαστινος καισαρλης καματερος τι κάνανε για το νησάκι μας που είναι τα νοσοκομεία που μας υποσχόταν θα θα ψέμα και υποκρισία μόνο ο εθελοντισμός ότι κάνει από ενεργούς πολίτες! Ας δουν τη ουσία και ας μας λείπουν τα 8 κρουαζιερόπλοια!!

  17. 1. To 2015 εισβολή μεταναστών
    2. Το 2016 ρεκόρ πτώσης του τουρισμού λόγω της κακής διαχείρισης του μεταναστευτικού από τον Κυρίτση
    3. Αρχή του 2017 παύση της Ryan air μετά από συνεχόμενα χρόνια πτήσεων
    4. Καλοκαίρι του 2017: ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της Κω
    5. 2018: οι λιγότερες αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στο νησί μας τα τελευταία 10 χρόνια!

    Τι άλλο μας περιμένει με τον δήμαρχο της γκαντεμιάς? θεέ μου βοήθα μας με τον xρουσούζη που μπλέξαμε!

  18. Από τα 30 σχόλια τα 27 τα έχει γράψει ο «Λιμενολόγος». Έχει πολύ χρόνο διαθέσιμο… «Αργία μήτηρ πάσης κακίας» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι…

  19. εαν ακουγαν ο καισερλης και ο κυριτσης τον λιμενολογο τωρα το νησι θα ειχε μολο.

    «Αργία μήτηρ πάσης κακίας» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι…

  20. εσεις μονο μπλα μπλα σχεδιαγραμματα και θααααααααααααααααααααα

  21. Ξεπουλάνε τα πάντα ΜΌΝΟ ψέματα απόρο..ΓΙΑΤΊ τόσο ψεμα…..δήμαρχε Μετάνιωσα πραγματικά ΠΟΥ σας στήριξαν.Θα τα πάθεις χειρότερα απ’τον Καισαρλη ΛΥΠΆΜΑΙ ΓΙΑΤΊ ΠΊΣΤΕΨΑ ΣΕ ΣΈΝΑ.

  22. οταν ο λιμενολογος τα εγραφε στον καισερλη ηταν καλος τωρα ειναι κακος.

    να αγιαση το στομα σου λιμενολογε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ