ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 2 εκ. 830χιλ. ευρώ το κόστος αποκατάστασης των 3 σχολείων! Διαπραγμάτευση με εργολάβους για να μην υπάρξει καθυστέρηση

18
1111

BINTEO:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Live: Με κυρίαρχια θέματα τη μείωση τελών-μισθωτικών ανταλλαγμάτων για επιχειρήσεις που επλήγησαν και την ψήφιση των μελετών και του τρόπου εκτέλεσης των έργων αποκατάστασης των σχολείων.

Οι μελέτες των έργων αποκατάστασης στα τρία σεισμόπληκτα σχολεία της Κω (1ο-2ο ΓΕΛ Κω και 1ο Γυμνάσιο) προϋπολογίζουν συνολικό κόστος 2 εκ. 830 χιλ. ευρώ για την πλήρη επισκευή τους (αρκετά μεγαλύτερη από την αρχική εκτίμηση όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας, ενώ εκφράστηκε ανησυχία για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και ποια θα είναι η οικονομική συμμετοχή του δήμου.

Ενώ ο τρόπος εκτέλεσης του έργου -όπως ανέφερε ο εισηγητής του θέματος αντιδήμαρχος Δ. Γερασκλής- θα είναι με εργολαβία και διαπραγμάτευση (απευθείας ανάθεση) από την οικονομική επιτροπή, όπως προβλέπει ο νόμος, για να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες. Η έγκρισή τους έγινε κατά πλειοψηφία. Από την πλευρά της μειοψηφίας υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις και αμφισβητήσεις, ενώ τον τρόπο εκτέλεσης του έργου δεν ψήφισε και ο Ν. Μυλωνάς από την πλειοψηφία.

Αξιοσημείωτες οι αντεγκλήσεις του δημάρχου Γ. Κυρίτση με την επικ. του Οράματος Ι.Ρούφα και τον Γ. Ζερβό με διάφορα «χαριτολογήματα» («αν δεν σας αρέσει το επώνυμό σας να πάτε στο ληξιαρχείο να το αλλάξετε… «Γιαννάκη μου… Γιωργάκη μου ή Γιώργαρε…»ο Χαρίτσης είναι φίλος μου και προέρχεται από τον δικό μου πολιτικό χώρο… σιγά μην είναι Πασόκος ο Χαρίτσης», «εσείς οι ίδιοι και δυο τρία άλλα παιδάκια τρολάρετε στο διαδίκτυο…» και διάφορα άλλα παραπολιτικά… που προκάλεσαν την παρέμβαση του Προέδρου του ΔΣ ο οποίος έκλεισε μικρόφωνα για να μην ακούγονται…)

Στο θέμα της αποκατάστασης των σχολείων παρενέβησαν επίσης ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Κω Γ. Χαρτοφίλης, ο οποίος έθεσε το θέμα του χρονοδιοαγράμματος αν υπάρχει, ποιος το θέτει (ο δήμος ή ο εργολάβος;) και ποιος θα έχει την ευθύνη τήρησής του;

Ενώ η εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο 1ο ΓΕΛ Κω Ε. Παπαλεξίου τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη επίσπευσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών αλλά και την συμβολή του δήμου σε περίπτωση προβλήματος στη χρηματοδότηση για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποπεράτωση των εργασιών.

Στην αρχή της συνεδρίασης ένας μικρός σχολιασμός για την απόφαση παράτασης του μειωμένου ΦΠΑ (πριν τον «θάνατο», όπως σχολιάσε χαρακτηριστικά ο Α. Παυλίδης) και η έγκριση κατεπειγόντων θεμάτων χωρίς να λείψουν οι εντάσεις σε διαδικαστικά θέματα.

Αξιοσημείωτη η επισήμανση του δημάρχου ότι στο ψήφισμα για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ συμφώνησαν όλοι οι φορείς που εκλήθησαν εκτός από το Εργατικό κέντρο (τόνισε ότι εκφράζει τους μεγαλοξενοδόχους), τον Αγροτικό σύλλογο και το Σωματείο ενοικιαζομένων διαμερισμάτων.

Σε ότι αφορά την τη μείωση τελών-μισθωτικών ανταλλαγμάτων για επιχειρήσεις που επλήγησαν (19 κατέθεσαν σχετικές αιτήσεις) υπήρξε έντονη διαφωνία από την μειοψηφία. Η Ι. Ρούφα τόνισε ότι δεν είναι σύννομη και θα μπλέξουν οι υπάλληλοι που θα την υπογράψουν ενώ εκφράστηκε η απορία αν ήταν μόνο 19 οι σεισμόπληκτες επιχειρήσεις της Κω και αν η πρόσκληση ήταν σαφής και με συγκεκριμένες προσβλέψεις και δικαιολογητικά.

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΧΈΤΕΥΧΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΔΙΠΛΑΣΙΆΖΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΉ ΤΟΥ ΝΕΡΟΎ, ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ...

    Τα ξενοδοχεία είναι υποχρεωμένα να κάνουν σύνδεση και συμφέρει μια και η λειτουργία βιολογικού στον χώρο τους είναι οικονομικά ασύμφορη, όμως ένα σπιτάκι γιατί κάθε δίμηνο και όχι τρίμηνο που ισχύει παντού να πληρώνει για νερό περισσότερα από την ΔΕΗ που και εκεί έχει Δημοτικά χαράτσια για δημοτικό ηλεκτροφωτισμό και χαράτσι στα τετραγωνικά της κάθε κατοικίας ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;;; ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ Η ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ ΣΙΩΠΆ… κοινώς ΜΟΥΓΚΑ, προτιμά να ρίχνουν τα λύματα στα παλιά πηγάδια όπως πολλοί κάνουν στα χωριά όπως ξέρεις ΡΟΥΦΑ.

  2. Μέχρι πότε θα πληρώνουμε το ΧΑΡΑΤΣΙ της ΔΕΥΑΚ για τον βιολογικό της Κω εδώ και 25 ΧΡΟΝΙΑ που διπλασιάζει την τιμή του νερού;;;;;;

    Το πρόσθετο τέλος ήταν για να πληρωθεί το δάνειο της κατασκευής μόνο για 15 χρόνια αλλά όλοι οι δήμαρχοι ξεχνάνε να τον καταργήσουν.

    • Θυμήθηκες τους φορομπήχτες που έκαναν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ από τρις να έρχονται κάθε δύο μήνες;;;

      Μόνο στην Κω πληρώνουμε έξι πάγια στο νερό αντί για τέσσερα όπως παντού σε όλη την Ελλάδα… Ήταν η εποχή που οι πονηροί για να έχουν ιδιωτικό στρατό ψηφοφόρων, με διάφορα επιδόματα οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ έπαιρναν διπλάσιο μισθό με νυχτερινές βάρδιες από το σπίτι τους….

  3. Βρε ΟΥΣΤ..ΒΡΕ ΟΥΣΤ, ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΌΛΟΥΣ Μαυρογιαλούροι της μ@σας. Δήμαρχος εγωιστής ταξιδιάρης, αντιπολίτευση σαλεμένη 7,7 Ρίχτερ...

    Ο Γεώργιος με την αλαζονική του συμπεριφορά, το υφάκι της εξουσίας, ο χαλουβάς που γιορτάζει του Αγίου Ανδρέα με τους λουκουμάδες, η ΣΟΥΡΩΜΕΝΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ με αντιπολιτευτικό με την ξεσαλωμένη αγρότισσα να ψάχνει δήθεν παρανομίες ξεχνώντας την ρεμούλα στην διαχείριση του Δήμου από τη Σ@ρωμένη δημαρχία και τους εισπράκτορες της,( ΒΙΜΕΛ-ΔΗΡΑΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ-ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΑΜΥΝΑΣ), ο ΤΕΛΗΣ γραφικός να κάθεται στα περασμένα μεγαλεία του, ο #Γιαννάκης# της ξάπλας και του αραχτού φραπέ , κομματικό φερέφωνο του ΣφΥΡΙΖΑ με παρωπίδες που πουλά γνωριμίες υπουργών και που ζωντανεύει μόνο όταν το παίζει γραφείο τύπου στήριξης ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ-ΣφΥΡΙΖΑ, η Μακρή μια με το Χωροφύλακα και την άλλη με το Αστυφύλακα, ο επανεμφανιστείς ΖΕΡΒΟΣ του λαϊκισμού… και όλοι εμείς άφωνοι θεατές της θεατρικής παράστασης των λιμασμένων για τις «καρέκλες της εξουσίας»… –Αλεξίκακος-

    • Απαράδεκτη ατάκα Κυρίτση. Αποκάλεσε μπαΡΟΥΦΑ την μεγαλομανή αγρότισσα λόγω ονόματος ή τον Γιαννάκη που ΡΟΥΦΑ αραχτός τον φραπέ;

      Εμείς λέμε ότι και οι δύο είναι και λένε μπαΡΟΥΦΕΣ,, η κυρία πνεύμα αντιλογίας σε ότι προτείνει η Δημοτική αρχή και ο …αραχτός γιατί σαν εκπρόσωπος της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλέπει ότι δεν θα δώσουν φράγκο για τα σχολεία και τις εκκλησίες… Και οι δύο καταγγέλλουν αλλά για τους λόγους τους θέλουν να μείνουν τα σχολεία χωρίς καμιά επέμβαση και τα παιδιά να τρέχουν σε διπλή βάρδια…..

  4. Άλλο ένα ανούσιο ταξίδι αναψυχής για τον Δήμαρχο μας στην ΙΤΑΛΙΑ που μάλλον έχει καταλήξει ότι κάνει για Ευρωβουλευτής...

    Βρε Γιώργο καρφιά έχει η πολυθρόνα σου στην Δημαρχία και απουσιάζεις σε ταξιδάκια αναψυχής μια δυο φορές τον μήνα;;; Αντί να απουσιάζεις αυτές τις μέρες παραμονές που η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μας φορέσει το καζίκι του ΦΠΑ 24 % έπρεπε να βρίσκεσαι αντί στην Ιταλία στην Αθήνα στα υπουργεία και στα κόμματα.. Και μην ξεχνάτε δημότες της Κω ότι την καλοπέραση του την πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα με το πανάκριβο νερό και τα δημοτικά τέλη.

  5. Για ΓΕΛΙΑ ή για ΚΛΑΜΑΤΑ; Τώρα που η Δημοκρατική Παράταξη βαφτίστηκε σε «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ θα είναι υποψήφιος της ΝΔ;;;

    Θα περιστοιχίζετε από όλους αυτούς που σήμερα τον έχουν «σε εκτίμηση», τον Αβρίθη, τον Ασλάνη, τον Χόνδρο, τον Γιάννη Ζερβό, τον Σαράντη, τον Βρακίδη, το Φιλιππάκη και όλα φρούτα του μανάβικου της ΝΔ. Θα έχει και τσαντοκουβαλητή το Τέλη που θα του μάθει τις πόρτες και τα κόλπα… -Αλεξίκακος-

  6. Σας σιχάθηκα όλους, Δήμαρχος ταξιδευτής μόνο για εκθέσεις, αντιπολίτευση μουρλή της λάσπης, μόνιμα σουρωμένη, έχασε τα νούμερα..

    Η λαίδη του κάμπου με τα ζαρζαβατικά μπέρδεψε τις ημερομηνίες στο περασμένο ΔΣ, ζήτησε συγνώμη αφού ξεφτίλισε την παράταξη της αλλά δεν δένει κόμπο την γλώσσα της η γλωσσοκοπάνα και κύριο θέμα νέο ταξιδάκι άσχετων που δεν μιλάνε Αγγλικά για έκθεση τουρισμού για ψώνια και καλοπέραση… και στο βάθος η παράγκα του παγοδρόμιου που ακόμα δεν μάθαμε από που παίρνει και εάν πληρώνει ρεύμα….

  7. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ!!! ΔΏΣΕ ΤΗΝ ΧΑΡΆ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΆΤΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΡΊΞΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ..

    ΘΑ ΦΑΣ ΜΑΥΡΟ ΑΠΌ ΌΛΟΥΣ, θα τις τρως από αυτούς που σε έκαναν Δήμαρχο, από τους ΔΕΞΙΟΥΣ που δεν αντέχουν την αλαζονεία σου και από τους φασιστοαριστερούς του ΣφΥΡΙΖΑ που ψήφισαν Καματερό τον φίλο του σε διαρκή ευθυμία Κωστούκο… Θα αποδράσει σε 12 ΜΗΝΕΣ από την Δημαρχία χωρίς να μπορεί να αφήσει στην θέση του τον ΠΑΥΛΙΔΗ όπως θα επιθυμούσε….

  8. Πήρες χαμπάρι Κυρίτση ότι ο Σταμάτης λιγουρεύεται την καρέκλα που κάθεσαι; Είναι άνθρωπος του τουρισμού που έχει απήχηση.

    Πιστεύεις ακόμα ότι δεν θα έχεις αξιόλογο αντίπαλο στις επόμενες εκλογές με την απλή αναλογική του ΣφΥΡΙΖΑ και ότι θα κάνεις περίπατο περιμένοντας κάποιον ΤΕΟ από ξαναβρασμένα αποφάγια του σΟυΡΑΜΑτος; Θα χάσεις τον μπούσουλα με αυτό που ετοιμάζεται από ανθρώπους που κάποτε σε στήριξαν. Θα πηγαίνεις για Δήμαρχος και θα βγεις σύμβουλος της μειοψηφίας.

    • Ανενημέρωτος Αλεξίκακε, δεν άκουσες ότι ο επόμενος Δήμαρχος της Κω θα είναι άνθρωπος του τουρισμού και όχι κοντός;

      Τέρμα ποια με τους λεγόμενους τεχνοκράτες μηχανικούς που μόνο για τις εργολαβίες και τα τυχερά τους ενδιαφέρονται.

  9. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ, περιμένει τις εξελίξεις αλλά μάλλον εκεί θα καταλήξει. Με ΚΟΥΛΗ και την δυναμική που έχει η ΝΔ θα κάνει το ΔΕΞΙΟ βήμα!!!

    Σίγουρα στις επόμενες εκλογές θα έρθει πρώτο κόμμα η ΝΔ μετά την κατρακύλα του ΣφΥΡΙΖΑ και ελλείψη μέχρι τώρα σοβαρού κόμματος στον χώρο του κέντρου ΚΡΑΤΑ ΠΙΣΙΝΗ αλλά ΓΕΡΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ. Με τον εκλογικό νόμο που ετοιμάζει για τις Δημοτικές εκλογές ο ΣφΥΡΙΖΑ του λαϊκισμού ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, αλλά για βουλευτής ο Γιώργος και με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον ΝΙΣΥΡΙΑΔΗ που συνεργάζονται εσχάτως για την ανταλλαγή ψήφων, θα κάνει την Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΑ και ο ΚΟΥΛΗΣ θα κάνει τοπικά την διεύρυνση προς τον χώρο του κέντρου. Οι Γιώργηδες μετά και το φτύσιμο του ΚΟΥΛΗ στον Περιφερειάρχη ΧΑΤΖΗΠΑΠ.. που δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην παρουσία του στα νησιά ακάλεστος, έχουν μεγάλες πιθανότητες εκλογής, και το ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ… Τώρα τι θα γίνει με τα φρούτα του μανάβικου της ΝΔ τύπου Κρητικού, Σαράντη, Σβύνου, Χόνδρου και Νιννέτας μάλλον θα μείνουν στα αζήτητα.

  10. Η ΡΟΥΦΑ θα είναι υποψήφια Δήμαρχος, για να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο χρειάζεται υποψήφιους ακόμα και από το γηροκομείο...

    Με τον Καΐσερλη να στήνει νέα παράταξη με νέα πρόσωπα που θα βγει 250 μουρλούς η Τζιοβάνα;

  11. Καλά που θα σας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα σας πετάξει στα πολιτικά σκουπίδια μαζί με τον Κουλη και το πατουλη. Μου κάνατε το δημοβουλιο κοινοβούλιο, και έχετε και έναν αέρα, φτου να μη σας βασκάνω. Ο μόνος που ξέρει τι λέει είναι ο Αριστοτελης γι αυτό κάθονται δίπλα δίπλα τα νιάτα με την γνώση . Κωακε λαε σας τα λέγανε, μπλέξαμε, τώρα σιωπή, άκρα σιωπή στον κάμπο βασιλεύει
    λαλεί πουλί παίρνει σπυρί κι μάνα το ζηλεύει.

  12. ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙ... ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Η ΡΟΥΦΑ ΚΕ ΚΙΑΡΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ

    ΜΠΡΑΒΟ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑ ΡΟΥΦΑ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ.
    ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΗΡΕΜΟ ΤΡΟΠΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ