Απάντηση Γιούνκερ στο Δήμαρχο Κω: “Καμία πρόταση από την Ελλάδα για την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά!!!

11
1491

ΘΕΜΑ : Απάντηση Γιούνκερ στο Δήμαρχο Κω: Καμία πρόταση από την Ελλάδα για την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά!!!

Τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε δεν έχουν λάβει από τις ελληνικές αρχές κάποια πρόταση για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 αναφέρει στην απάντηση του προς το Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Κομισιόν κ. Γιούνκερ, κ.P.Kutos.

Ο Δήμαρχος Κω από τα τέλη του προηγούμενου Αυγούστου είχε στείλει επιστολή τόσο προς τους κ.κ. Γιούνκερ και Μοσκοβισί όσο και προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς ζητώντας την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος, τονίζοντας και την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Κυρίτσης είχε θέσει ως πρόσθετο επιχείρημα την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω προκειμένου να διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Στην απάντηση της Κομισιόν προς το Δήμαρχο Κω αναφέρεται ότι :

Από το 2015, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί – στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας του ΕΜΣ – να καταργήσει τους χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, καθώς δημιουργούν περιττές στρεβλώσεις και διοικητικές δαπάνες. Μολονότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ειδικές ανάγκες και δυσχέρειες, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν είναι οι πλέον αποτελεσματικοί ή στοχοθετημένοι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό.

Πάνω απ ‘όλα, η φορολογική πολιτική εμπίπτει στην αρμοδιότητα των κρατών μελών της ΕΕ και τόσο η εφαρμογή όσο και τα μέσα εφαρμογής μιας ευρείας φορολογικής δέσμευσης στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας σχεδιάστηκε από τις ελληνικές αρχές.

Στην απάντηση της Κομισιόν επισημαίνεται ότι Σε περίπτωση παρουσίασης σχετικού αιτήματος (από την Ελληνική κυβέρνηση), τα θεσμικά όργανα θα αξιολογήσουν την κατάσταση και τις πιθανές συνέπειές της, υπό το πρίσμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΣ και θα καθορίσουν σε πλήρη συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές τον τρόπο ή το ενδεχόμενο ανάληψης κατάλληλης δράσης.

Επισυνάπτονται η επιστολή του Δημάρχου κ. Κυρίτση στις 25 Αυγούστου και η απαντητική επιστολή της Κομισιόν με ημερομηνία 20 Νεομβρίου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2017/11/Final-reply-EL.pdf» title=»Final reply EL»] [pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2017/11/Επιστολή-σε-Πρόεδρο-Ε.Ε.-κ.-Γιούγκερ-για-ΦΠΑ.pdf» title=»Επιστολή σε Πρόεδρο Ε.Ε. κ. Γιούγκερ για ΦΠΑ»]

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ειπε ο γιουγκερ οτι θα στειλει 600.000.000 εκατομυρια ευρω στην κω!!!!!!!!

    για εργα.επισης πηρε τηλεφωνο τον γιουγκερ και ο φουρναρης και ειπε οτι θα στειλει αλλα 500.000.000 εκατομυρια για εργα στην κω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «παλεύει» σκληρά στα λόγια για ΦΠΑ 24 % στα νησιά με την τρικατάρατη ΤΡΟΪΚΑ...

      Και ΦΠΑ 24 % και αύξηση στις μεταφορές και νέους φόρους και μείωση μισθών, και 3ο Στρατόπεδο ΛΑΘΡΟ, και συντάξεων λόγω της νησιωτικότητα όπως λέει ο Λεβέντης Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ που ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊ ΌΠΩΣ ΈΧΕΙ ΔΗΛΏΣΕΙ εάν εφαρμοστεί για τα νησιά η αύξηση του ΦΠΑ….

    • Μην ανησυχείτε, ο Ηλίας είναι λεβέντης, θα παραιτηθεί και θα ρίξει την κυβέρνηση για τον ΦΠΑ όπως δημόσια έχει υποσχεθεί.

      Ο άνθρωπος δεν χαίρει εκτίμησης στο Μαξίμου λόγω του εριστικού χαρακτήρα του και έτσι επέλεξαν τον Σαντορινιό για τα αξιώματα και τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ για μαϊντανό των ΜΜΕ… Όμως τώρα πια θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο λίγους μήνες πριν τις εκλογές που έρχονται.

    • Γιατί βρε Κυρίτση δεν έστελνες τον ΦΟΥΡΝΑΡΗ ΤΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΆΤΕΥΣΗ αλλά περιμένεις από τους ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ του ΣφΥΡΙΖΑ;

      22 ΠΝΙΓΜΈΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΙ Ο ερωτύλος ΑΛΈΞΗΣ πέρασε για 10 λεπτά στα κρυφά, αποφεύγοντας τους πλημμυροπαθείς, πηγαίνοντας στην Ελευσίνα για να πάρει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο παρέα με την Αχιατχόγλου ΣΕ ΤΑΞΙΔΆΚΙ ΑΝΑΨΥΧΉΣ… Και η άλλη η διευθύντρια του γραφείου του στην Θεσσαλονίκη τον περιμένει με τα πλούσια κρεμαστά μπαλκόνια της….

  2. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! ΕΠΙ ΚΥΡΙΤΣΗ.ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ..!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕΣ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!

  3. Ψηφίζεται ο προϋπολογισμός σε λίγες μέρες και θα φανεί ξεκάθαρα τι ΦΠΑ θα πληρώνουμε. Το μόνο κακό είναι ότι θα παραιτηθεί και ο βουλευτής μας.

  4. 2017.η ροδος εχει 300 αφιξεις κρουαζιεροπλοιων, η κερκυρα 400 αφιξεις κρουαζιεροπλοιων και η κως

    μονο 30 αφιξεις κρουαζιεροπλοιων .ΚΑΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΔΗΜΑΡΧΕ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΤΟ ΠΑΤΩΣΕΣ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ.ΟΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ?

  5. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΓΚΕΙ»

    Πορείες (gay parade), προβολές ταινιών και εκθέσεων και ότι άλλο έχει σχέση με λεσβίες, «gay», «αμφιφυλόφιλους», «τρανς» και δε συμμαζεύεται, απηγόρευσε ο Ερντογάν Πασάς, επικαλούμενο ευαισθησίες της κοινής γνώμης.
    «Από τις 18 Νοεμβρίου 2017, μεριμνώντας για τη δημόσια ευαισθησία της κοινότητάς μας, οποιαδήποτε γεγονότα όπως ΛΟΑΤ… κινηματογράφος, θέατρο, δημόσιες συζητήσεις, συνεντεύξεις, εκθέσεις απαγορεύονται μέχρι νεωτέρας προκειμένου να υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
    Μάλιστα, προ ολίγων ημερών, οι αρχές της Άγκυρας απαγόρευσαν ένα γερμανικό φεστιβάλ ομοφυλόφιλου κινηματογράφου, μία μέρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξή του, επικαλούμενες λόγους δημόσιας ασφάλειας και τρομοκρατικούς κινδύνους.
    Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πάει μπροστά η Τουρκιά…

  6. ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ;

    Σίγουρα θα θυμάστε, ότι υπήρξαν κάμποσοι συλληφθέντες για τα επεισόδια που προκάλεσαν αναρχοκομμουνιστικά στοιχεία κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου τους. Σας είχαμε ενημερώσει δε, ότι έχουν πέσει πάνω τους «λυτοί και δεμένοι» συριζοψεκασμένοι, για να βγούνε λάδι. Και βγήκαν!Έτσι, η δίκη δέκα εξ’ αυτών, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης εις βάρος αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, διατάραξης κοινής ειρήνης, αντίστασης και παράνομης κατοχής φωτοβολίδων αναβλήθηκε, καθώς απουσίαζαν από τη διαδικασία οι μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί!
    Βέβαια, οι συλληφθέντες είχαν αφεθεί ελεύθεροι από το… Σάββατο, προφανώς με την μεσολάβηση της «αλληλέγγυας» Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών ήταν και 4 αλλοδαποί, 2 από την Γαλλία, ένας από την Ιταλία και ένας από την Λιθουανία, προς τους οποίους δόθηκε το ελεύθερο να φύγουν από την χώρα κι όταν γίνει η δίκη (αν δεν πάρει κι άλλη αναβολή…) να εκπροσωπηθούν από… δικηγόρο!!!

  7. ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ;

    Σήμερα οδηγήθηκαν στον ανακριτή κι άλλα δύο συντρόφια που διώκονται για το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών, καθώς μετείχαν σε ομάδα περίπου 100 νεαρών, οι οποίοι πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ μετά την πορεία του Πολυτεχνείου.

    Πρόκειται για έναν «Έλληνα» (έτσι γράφει η ταυτότητά του…) και έναν Γερμανό. Και βέβαια, μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα!!!

    Περιμένατε μήπως κάτι διαφορετικό;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ