ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πολλά παράπονα στη Λαϊκή συνέλευση Κεφάλου: για δρόμους – καθαριότητα – Ryanair («Είδατε τι έγινε στα Χανιά») Γ. Κυρίτσης: «Κι εγώ είμαι ερωτευμένος με την Κέφαλο & το νησί»

46
2621

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Νέα έργα 944χιλ. ευρώ
Παρά τις αρκετές απουσίες (λόγω ενός γάμου που έγινε απόψε στο χωριό), όσοι παρευρέθηκαν απόψε στη Λαϊκή συνέλευση Κεφάλου έκαναν ίσως την πιο παθιασμένη και ζωντανή λαϊκή συνέλευση για άλλη μια φορά (απ’ όσες παρακολουθήσαμε μέχρι τώρα), κριτικάροντας έντονα και ζητώντας πολλά περισσότερα από τη δημ. αρχή.

Τα βασικότερα αιτήματα των κατοίκων είχαν να κάνουν με ασφαλτοστρώσεις δρόμων (κάποιος έκανε σύγκριση με άλλες περιοχές, όπως η Αντιμάχεια που έχουν γίνει περισσότερα έργα οδοποιίας με τον δήμαρχο να τους απαντά ότι με βάση τα στοιχεία δεν ισχύει αυτό, αλλά και να τους διαβεβαιώνει ότι μόλις αναλάβει ο δήμος την επαναλειτουργία του μηχανήματος ασφαλτομίγματος η Κέφαλος θα είναι πρώτη στον προγραμματισμό),τεχνικά έργα, καθαριότητα, κάδους,έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην τουριστική περιοχή (αντί για το ‘έργο στη Τσιγκούρα, όπως τόνισαν), Ryanair και εταιρίες χαμηλού κόστους, συγκοινωνιακό-σχολικά λεωφορεία.

Ο Μ. Ζερβός ένοιωσε την ευαισθησία να απαντήσει σε μια σκληρή κριτική ενός συμπολίτη που έκρινε τους αντιπροσώπους στο δημ. συμβούλιο απογοητευτικούς (όπως και το επίπεδο των συνεδριάσεων του δημ. συμβουλίου, συνολικά) λέγοντας ότι τους αδικεί, μιας και οι αλλαγές στην Κέφαλο τα τελευταία χρόνια είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς («αν δεν γίνεται τίποτα τότε πως αλλάζουν τα πράγματα;»), όπως και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κεφάλου Γ. Καματερός λέγοντας ότι κάποιες ισοπεδωτικές κριτικές που ακούστηκαν αδικούν την καθημερινή προσπάθεια και το συνολικό έργο που έχει γίνει (πίνακες), ενώ ο δήμαρχος Κω απάντησε (στον ίδιο συμπολίτη που παρομοίασε όλες τις μεγάλες υποσχέσεις με το «τελεφερίκ» που είχαν υποσχεθεί κάποιοι άλλοι στην ίδια αίθουσα το οποίο οα συνέδεε το χωριό με το Καμάρι) με τη γνωστή ρήση «μη ρωτάς τι κάνει η πατρίδα για σένα, αλλά τι κάνεις εσύ για την πατρίδα», όπως και με ένα στίχο του Σαββόπουλου για του ερωτευμένους που ζητούν το πολλαπλάσιο, προσθέτοντας ότι είναι και ο ίδιος «ερωτευμένος» με την Κέφαλο και το νησί συνολικά και αυτή η τρέλα που έχουν οι πολίτες για το χωριό τους και ο ίδιος για το νησί ολόκληρο χρειάζεται για να επιτευχθεί το περισσότερο.

Όπως κατέληξε ο δήμαρχος όλες οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις που κατέθεσαν οι συμπολίτες μας καταγράφονται για να συμπεριληφθούν σε αυτό ή στα επόμενα προγράμματα εκτελεστέων έργων.

Για αυτά που έγιναν καθώς και για τα νέα έργα μίλησαν ο Πρόεδρος Κεφάλου Γ. Καματερός και ο Δήμαρχος Γ. Κυρίτσης, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μ. Κιάρης έκανε αναλυτική αναφορά στα έργα της ΔΕΥΑΚ καθώς και στο μεγάλο έργο του αποχετευτικού που δημοπρατείται σε λίγες μέρες, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γ. Κοκκαλάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο του λιμανιού της Κεφάλου και στις συνολικές παρεμβάσεις του ΔΛΤ.

Ο Πρόεδρος των σχ. επιτροπών Μ. Ζερβός δεν ήθελε να επεκταθεί σε όσα έγιναν σε επίπεδο σχ. επιτροπής θεωρώντας ότι αυτό που τα επισκιάζει όλα είναι το μεγάλο έργο του αποχετευτικού, παρά την προτροπή του δημάρχου λέγοντας ότι «τα βλέπουν οι πολίτες», ενώ αξιοσημείωτες ήταν οι παρεμβάσεις των πρώην Προέδρων και αυτοδιοικητικών της περιοχής, Νίκου Ζερβού και Σωτήρη Μαραγκού για τις ανάγκες της περιοχής (ΒΙΝΤΕΟ με πολίτες).

Για δε το θέμα της Ryanair ο δήμαρχος απάντησε με το παράδειγμα των Χανίων σχολιάζοντας την αλλοπρόσαλλη επιχειρηματική πολιτική της εν λόγω εταιρίας, θυμίζοντας για τη βάση που επεδίωκε και ο ίδιος να γίνει στην Κω («είδατε τι έγινε στα Χανιά…κινδυνεύαμε τώρα να μας άφηνε ξεκρέμαστους»). Τόνισε πάντως ότι πολιτική του δήμου είναι η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων εταιριών χαμηλού κόστους, υπογραμμίζοντας την αρχή που έγινε με την sky express, έπειτα από την ευόδωση προσπάθειών ενός χρόνου και περισσότερο.

Τέλος, για το θέμα της καθαριότητας αφού σχολιάστηκε η κλοπή κάδων (όχι μόνο στην Κέφαλο, αλλά και σε όλο το νησί, από κάποιους που τις κάνουν κινητές «ταΐστρες» για τα ζώα, ή καρότσια για την οικοδομή…) Ο δήμαρχος Κω καυτηρίασε για άλλη μια φορά το γεγονός ότι κάποιοι συνεχίζουν να πετάνε παντού πλυντήρια, στρώματα και κουζίνες, (τα βλέπει κι ο ίδιος όπως είπε τακτικά όταν πηγαίνει για κυνήγι), ενώ θα μπορούσαν με ένα τηλ. στη γραμμή δημότηνα ενημερώσουν την υπηρεσία να πάει να τα πάρει από την αυλή τους… Δυστυχώς και σε αυτό τον τομέα ο καθένας θέλει έναν υπάλληλο έξω από το σπίτι του (εκφράζοντας για άλλη μια φορά την άποψη ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα η καλύτερη λύση θα ήταν να δοθεί η υπηρεσία σε ιδιώτες).

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2017/11/Orizontiografia-KEFALOU_2007-Model.pdf» title=»Orizontiografia KEFALOU_2007-Model»]

46 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μερικά εργάκια της πλάκας με την μελέτη επέκτασης του λιμανιού που η υλοποίηση της θα γίνει στην 3η θητεία Κυρίτση.

    Μπαλώματα και μπόλικα θα, θα, θα, θα, θα…

    • Δημαρχε από σφαλιαρα σε σφαλιαρα σε εχουν στα χωρια.Το τελος σου είναι ηλιου φαεινοτερον.

    • Πάντως για να λέμε την αλήθεια, η Ρούφα να έκανε συγκέντρωση θα μάζευε δέκα Κεφαλιανούς, εσύ Κυρίτση κοτζάμ δήμαρχος πάπαλα;;; Ο γάμος;

      Χάθηκε ο κόσμος τώρα που έμαθες τον δρόμο να τους τάξεις και μια κεντρική πλατεία με σιντριβάνι και αγάλματα και με μια ποτίστρα για ζα σαν της Καρδάμαινας, για ζωντανά ψηφοφόρους την φτιάχνεις; Πάντως να είσαι σίγουρος, θα μείνεις άγαλμα το βράδυ των εκλογών από το ΜΑΎΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ που θα φας από εξ φίλους και εξ ψηφοφόρους σου που τους θυμάσαι μόνο παραμονές.

    • Εμείς πληρώνουμε την προεκλογική καμπάνια της κεφάλας της Ευρώπης…..

  2. Γιατί τόση ζήλια για την Αντιμάχεια;;; Εσείς Κεφαλιανοί προσφέρεται λουκουμάδες με μέλι και μπακλαβά φρέσκο και αφράτο;

    Και την. Ryan Air τι την θέλετε; ΘΈΛΕΤΕ και τουρισμό με τις γκαρσονιέρες της πλάκας που οι περισσότερες έχουν ύψος 2,30 και σκάει ο τζίτζικας;

    • ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΗΜΕΡΑ, θα το διαπιστώσετε πριν τις εκλογές που ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ θα ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ;;;

      Το μυαλό του είναι αρκετόν και γεμίζει την μεγάλη του κεφάλα, θα περιμένει τις εξελίξεις με το νέο κόμμα της ΚΕΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΦΗ;-ΚΑΜΙΝΗΣ;) και εάν δεν είναι φελλοί και ανυπόληπτοι σαν τους σημερινούς τότε ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΤΑ… Προγραμματίζει απόδραση με ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ τον ΓΕΡΑΣΚΛΗ και πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου από 01.01.2017 ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΤΕΛΗ παρά τους στημένους καυγάδες τους και θα αρχίσει τον αγώνας της έδρας. Όμως καλό είναι να πάρεις μερικά μαθήματα πολικής ευγένειας ΓΙΩΡΓΑΚΗ… ΔΕΝ ΚΛΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΑ. Η ψηλή πρόεδρος των ξενοδόχων άρχισε να χαιρετά ακόμα και από το αυτοκίνητο κάθε περαστικό που μέχρι χθες δεν τους έδινε σημασία μετά από υπόσχεση για δημιουργία Κέντρο-Δεξιάς ΝΕΑΣ Δημοτικής Παράταξης με παλιά απομεινάρια της πολιτικής…

  3. 1. To 2015 εισβολή μεταναστών
    2. Το 2016 ρεκόρ πτώσης του τουρισμού λόγω της κακής διαχείρισης του μεταναστευτικού από τον Κυρίτση
    3. Αρχή του 2017 παύση της Ryan air μετά από συνεχόμενα χρόνια πτήσεων
    4. Καλοκαίρι του 2017: ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της Κω
    5. Φθινόπωρο του 17: χάνουμε και τον Ιπποκράτη!

    Τι άλλο μας περιμένει με τον δήμαρχο της γκαντεμιάς? θεέ μου βοήθα μας με τον γρουσούζη που μπλέξαμε!

    • Γραψε και τονομα σου να σε μαθει ο κοσμος φλωρακο τη νουμερο εισαι…
      Με 91.609 διεθνείς αφίξεις (καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για το μήνα Οκτώβριο), ο Οκτώβριος έκλεισε στο +40,80% σε σχέση με πέρυσι, ενώ συνολικά η σεζόν έφτασε το 1.027.265 διεθνείς αφίξεις, στο +19,22% σε σχέση με πέρυσι και στην καλύτερη θεση όλων των εποχών , με δεύτερο το 2014 με 1.011.367 διεθνείς αφίξεις.

      Για δεύτερη φορά στην ιστορία, η Κως σπάει το φράγμα του 1.000.000 αφίξεων.

  4. Αυτό που πραγματικά με προβληματίζει είναι ότι σε καμία από αυτές τις λαικές συνελεύσεις , όπου και εάν έγιναν , δεν υπήρξαν πάνω από 10 με 15 πολίτες ( εξαιρώντας τους παριστάμενους της Δημοτικής αρχής ) και οι περισσότεροι από αυτούς σε όχι ιδιαίτερα παραγωγικές ηλικίες. Υπάρχει κανένας λόγος που γίνονται; Είναι ξεκά θαρο ότι ο κόσμος γυρνάει την πλάτη. Ας δίνουν κάποιες συνεντεύξεις τύπου για να μην ρεζιλεύονται και οι ίδιοι.

  5. γκρεμισαμε τον καισερλη με τις συνεργατικες,τωρα γκρεμιζουμε τον κυριτση.ο καισερλης συνεργατικες,ο κυριτσης τρενακια

    χωραφια,αγαλματα,κλιματιστικα.ο ενας χειροτερος απο τον αλλον.κυριτση ηρθε η ωρα να πας για καφε μαζι με τον καισερλη.2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗ κλιματιστικα ο ενας χειροτερος απο τον αλλον.κυριτση ηρθε η ωρα να πας για καφε μαζι με τον καισερλη.2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗ

  6. ΓΙΑΤΙ ΡΙΧΝΕΙ ΤΣΙΜΕΝΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ? ΕΤΣΙ ΘΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.

    ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΘΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

  7. βαζει ο ντουτσε την στολη του με ολα τα φτερααα με ολα τα ψεμματαααα

    και τον κοσμο κοροιδευει βρε τον φουκαρααα.ΝΤΟΥΤΣΕ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.

  8. η κυρια ρουφα εχει την εμπειρια και αν διαλεξει καινουργιους τιμιους θα πετυχει πολλα για το νησι μας.

    αρκει να καθαρισει τα ζιζανια.το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του. μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,νεοι φοροι,διχονοια,διαρκεις αντιπαραθεσεις με κυβερνηση περιφερεια επαρχειο υπουργους βουλευτες,δεν συνεργαζεται με τους φορεις,απετυχε σε ολα.εδιωξε ασκληπιειο!!!!!! και ιπποκρατη!!!!!!!!!!

  9. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ 23 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΕ ΣΤΕΝΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΥΛΙΟΥ

    ΜΕ 850 !!!! ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΝΟΙΚΙΟ!!!!! ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

  10. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 45% !!! ΕΠΙ ΚΥΡΙΤΣΗ.ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 45% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕΣ

  11. αντιγραφη του ψευτη τσιπρα….
    ψευτικες αφηγησεις μεχρι τις εκλογες και σιγουρα θα βρει καποιους που θα τους φορτωσει οτι φταινε για ολα τα δεινα του νησιου και ……….το ιδιο εργο συνεχιζεται………

  12. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΑΓΗΣ,ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ

    ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΥΤΕΑ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

  13. ο απερχομενος ριχνει διαφημίσεις σε καναλια εφημεριδες ραδιοφωνικους σταθμους σαιτ

    αλλα σε πηραμε χαμπαρι.

  14. ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΕΦΑΛΙΑΝΟΙ ΜΑΓΚΕΣ……ΣΧΟΛΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ…..ΔΙΠΛΟΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ……ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ? ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ? ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ…..ΟΛΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ Κ….ΛΟΥ……ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΕ ΒΛΕΠΩ 4 + 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ…..ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ………

  15. ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ?ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Κ ΤΗ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΘΡΟ Κ ΘΝΗΣΙΓΕΝΕΣ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΤΑ Τ.Α ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 1943 ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΡΑΛΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΗ ΠΛΥΝΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟ.ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΩΝ Τ.Α ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΓΟΝΑΤΑΣ.Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΟΣ.

  16. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ Κ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Κ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΑΛΛΑ Κ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΝΟΠΛΟΥ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΤΡΕΠΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ.Ο ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ Κ ΗΤΑΝ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ.Η ΟΒΑ(ΟΡΓΑΝΩΣΙΣ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ)ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ Κ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ ΣΤΑ Τ.Α ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΟΙΑ ΤΟΥΣ.

  17. ΓΙΑΤΙ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΤΑ Τ.Α?Η ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ Τ.Α.Ο ΕΛΑΣ ΕΙΧΕ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Κ ΚΑΘΕ ΠΗΓΗ ΠΙΘΑΝΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΧΤΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑ.ΤΟ 1943 ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΦΗ-ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 43 ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΨΑΡΡΟ Κ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 5/42.ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΖΕΡΒΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ(ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ).

  18. ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 43 ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΠΟΥ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΝΕΡΑΙΔΑΣ.ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ».ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΟΧΑΓΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.ΤΟΥ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΚΑΦΗΡΗ.ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΚΟΚΚΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ.ΤΟΥ ΙΛΑΡΧΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ Κ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΕΤΡΙΝΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 1944.ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΟΧΑΓΟΥ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 1944.ΟΠΟΥ Ο ΕΛΑΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ

  19. ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ Κ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ.ΟΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΚΚΕΝΩΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΣΕΡΧΟΤΑΝ Ο ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΙΔΡΥΘΟΥΝ ΤΑ Τ.Α ΩΣ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΣ.ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ(ΚΟΚΚΩΝΗΣ,ΣΤΟΥΠΑΣ,ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ) ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ Κ ΚΑΤΑΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ,ΦΙΛΟΙ Κ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ(Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ,ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΙΛΑΡΧΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΣ),ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ Κ ΟΣΟΙ

  20. ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ ΣΤΑ Τ.Α ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΤΑ Τ.Α ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΕΤΣΙ ΛΑΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ Κ ΠΛΑΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΕΝΩ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ Κ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 43 Ο ΑΡΧΙΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ.ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ.ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΑΛΛΑ Κ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ ΨΑΡΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 5/42

  21. ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΖΩΝΗ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΟΙΔΡΥΘΕΝΤΑ Τ.Α ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ Κ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΔΕΣΙΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΣ.ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΑ Τ.Α ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ.ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΔΡΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΛΟΥ ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ Κ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΥΖΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Κ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  22. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.ΣΤΑ Τ.Α ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΑ,ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ Κ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΜΙΣΘΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ Τ.Α.ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ Κ ΤΑ Τ.Α ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ,ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΤΑ ΛΙΟΣΙΑ Κ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ.ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ Η ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Κ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ.

  23. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΣΤΑ ΕΥΖΩΝΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙΣΦΡΥΣΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ,ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ Κ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ Τ.Α.ΓΙΑΤΙ?ΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΡΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ Τ.Α.ΕΤΣΙ Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ Τ.Α.ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΚΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΑ Τ.Α ΑΘΗΝΩΝ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥΣ,ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ.

  24. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ Κ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΣ,ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ Κ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.ΓΙΑΤΙ?ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΑΣ ΣΥΝΥΠΗΡΧΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ Η ΕΣΤΩ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΝΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΚ(ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ).ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛ Ο ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΗΛΘΕ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΚ Κ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ Τ.Α ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΣΦΑΓΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ(ΕΛΑΣ).

  25. ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ Τ.Α ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΑΣ.Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ PIC 55 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΛΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΣΠΕΥΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Κ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΑΜΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Ο ΕΛΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ,ΕΝΩ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

  26. ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΙΤΣΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ 2ου ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΛΑΣ ΤΟΥ 31ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΛΑΣ Κ ΤΟΥ ΕΡΙΧ ΦΕΝΣΕ,ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,ΛΕΙΒΑΔΙ,1-9-1944.ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ 1ο ΟΡΟ ΟΤΙ Ο ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ,ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ(Ο ΕΛΑΣ)ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΚΕΝΟΥΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Κ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ.Ο ΕΛΑΣ ΔΗΛ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

  27. ΚΑΝΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΜΑΣ».ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕ ΕΞΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣ .ΣΕ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΥΠ’ΑΡ 372/1944 ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ»ΚΑΜΜΙΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΝ ΔΕΝ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΤΙΖΑΝΩΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ».ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΝ Ε,ΤΜΗΜΑ 1/10,372/1944.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΛΑΣ.ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΧΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ» Κ «ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ».ΕΣΦΑΖΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ,ΔΗΛ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ Κ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  28. Αλέξανδρου Σούτσου παραλλαγή: με αφορμή τα απευθείας ανάθεσης έργα της δημοτικής αρχής

    -Έκτακτε Δήμαρχε μου, πόσα γρόσια θησαυρίζεις;
    -Όσα παίρνω σ’ ένα μήνα σ’ ένα χρόνο τα κερδίζεις;
    Έκτακτα τον μήνα παίρνεις εσύ χίλια… κι ας να μη!
    Εγώ παίρνω τρεις χιλιάδες εις την κάθε πιθαμή.
    Τερερέμ, λαλά, λαλά·
    η δουλειά πάγει καλά.

    τι ωραία ευρουλάκια το πουγκί μου κουδουνίζει,
    και το στόμα μου σαμπάνιες και ρυζόγαλο μυρίζει
    χαιρετάτε με, με σέβας, με βαθύν προσκυνισμόν
    επιστάτης, κύριοί μου, έγινα οικοδομών.
    Τερερέμ, λαλά, λαλά
    η δουλειά πάγει καλά.

  29. Ο βρε ο …….. ηκαμε ολακερι παρανομια μες τη μεση του χωριου και δεν ειναι εργο αυτο για το χωριο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ