ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεγαλειώδης & εντυπωσιακή η παρέλαση στην Κω (Έκλεψαν την παράσταση οι Εθνοφύλακες – Είδηση της ημέρας το νέο Τμήμα Τροχαίας) – ΓΓ Λιμένων: «Καταρχήν θετική η πρόταση του Δήμου για νέες λιμενικές εγκαταστάσεις»

10
8081

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ (νέες πρόσθετες φωτό από τον φίλο Ιβάν) & ΒΙΝΤΕΟ

Εντυπωσιακή και μεγαλειώδης, με ηλιόλουστο καλοκαιρινό καιρό, ήταν η παρέλαση στην Κω, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με νεανικό παλμό η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, στα βήματα της παράδοσης αλλά και με πρωτοτυπία η παρέλαση συλλόγων οργανώσεων. Δυναμική η παρουσία της τροχαίας (η είδηση της ημέρας είναι η λειτουργία από σήμερα τμήματος Τροχαίας στην Κω με Διοικητή τον μέχρι πρότινος υποδιοικητή ασφαλείας Κω, Βασίλη Πλατώνη.

Ακολούθησε τέλος, με δυναμισμό και με εθνική υπερηφάνεια η παρέλαση του στρατού, στην κατάμεστη από κόσμο (που χειροκροτούσε διαρκώς), παραλιακή λεωφόρο, ενώ την παράσταση έκλεψε το τμήμα των εφέδρων Εθνοφυλάκων Κω που πήρε μέρος στην παρέλαση για πρώτη φορά (φωτό-βίντεο).

Στην εξέδρα των επισήμων ήταν εκ μέρους της κυβέρνησης ο ΓΓ Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων,  Χρήστος Λαμπρίδης.  εκ μέρους του Προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, ο πρ. Βουλευτής Μ. Ιατρίδη, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Πρωτοσύγκελος π. Χρυσόστομος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου (ο οποίος παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Νίσυρο),Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κω Β. Χαδούλης, δημοτικοί – περιφερειακοί σύμβουλοι , ο πρώην Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Σ. Σεργεντάνης, Διοικητές κλπ επίσημοι.

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση Κω:

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι Έλληνες που πήραν τα όπλα εκείνο το πρωινό του ΄40 πολέμησαν και νίκησαν, γιατί πίστευαν ακόμη σε Αξίες, γιατί υπερασπίζονταν το τρίπτυχο «Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια».
    Και θα μνημονεύσω τα λόγια του μεγάλου Πατέρα εκείνης της Νίκης, του Πατέρα του ΟΧΙ, του Εθνικού κυβερνήτη, Στρατηγού Μεταξά: «Όλο το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον. Θα νικήσωμεν. Αλλά διά τους Έλληνας υπέρ την Νίκην η Δόξα».
    Αυτό είναι το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου. Όλο το Έθνος να εγερθεί σύσσωμο και να ξαναπούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ! ΟΧΙ στην υποταγή και την παρακμή. ΟΧΙ στην παγκοσμιοποίηση, την ισλαμοποίηση και την λαθρομετανάστευση. ΟΧΙ στην διαγραφή της Ιστορίας και της Θρησκείας μας. ΟΧΙ στα ύπουλα σχέδια που εξυφαίνονται σε βάρος της Πατρίδας μας.
    Ζήτω το ΟΧΙ των Ελλήνων! Ζήτω η αιωνία Ελλάς!

  2. Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου, το ΟΧΙ του Στρατηγού Μεταξά, το μεγάλο ΟΧΙ των Ελλήνων είναι για εμάς το πιο φωτεινό ορόσημο σε μία εποχή υποταγής και παράδοσης της Εθνικής μας Κυριαρχίας από το ξενόδουλο πολιτικό σύστημα.
    Η Χρυσή Αυγή, η μόνη πολιτική δύναμη που επιμένει να λέει ΟΧΙ στην ξένη οικονομική κατοχή των ημερών μας, καλεί όλους τους Έλληνες να αγωνιστούν μαζί της, όπως αγωνίστηκαν οι Ήρωες πρόγονοί μας και έδωσαν το αίμα τους για Πατρίδα και Ελευθερία.

  3. Χρόνια πολλά στην Κω, ιδιαίτερα στην 80 ΑΔΤΕ Δκση Επιτελείο και Μονάδες, συγχαρητήρια στους εθνοφύλακες του ΤΕ Κω και στην ΑΡΙΣΤΗ νεολαία .
    Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά .

  4. Με κλήρωση και οι παραστάτες,με κλήρωση και οι παπάδες ανά ενορία,με κλήρωση οι επίσημοι.

    Με κλήρωση τα στεφάνια,με κλήρωση οι δηλώσεις,με κλήρωση η μπάντα ,όλα με κλήρωση.

  5. Το 2015 βλέπαμε στις καταθέσεις και στις παρελάσει κάποια παιδιά με μαύρα ρούχα να στέκονται προσοχή,να ψέλνουν τον Εθνικό ύμνο,( παντού ακόμα και στις καφετέριες),να κατεβάζουν από την Αθήνα βουλευτές της χρυσής αυγής,(δείτε φοτο από το 2015).Που πήγαν αυτοί οι άνθρωποι; Δεν αισθάνονται πια την ανάγκη να δείξουν την εθνικοφροσύνη τους; Αν έλθουν πάλι πρόσφυγες θα εμφανιστούν;Μας δούλευαν τότε ‘η μας δουλεύουν τώρα; Ήξεραν τότε τι ακριβώς γιορτάζαμε την 28η Οκτωβρίου; Πως χαιρετούσαν μετά όπως ακριβώς οι ΝΑΖΙ;

  6. πολύ χοντρίλα έχει πέσει βρε παιδάκι μου από τότε που τα κοιλικία των σχολείων ταϊζουν σκουπίδια τα παιδιά, το πράγμα έχει παραπάει

  7. Για την αγαπημένη μας Κω ο κόσμος όλος κ αν χαθεί νησί μου μη κακό σου , γιατί πάτω το χώμα σου κ πινω το νερό σου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ