Μύρισε εκλογές…(Μαξιμαλιστικά, φαραωνικά «καλαμπούρια» & «πέτρες στο νερό…»)

18
2138

Μύρισε εκλογές…(Μαξιμαλιστικά, φαραωνικά «καλαμπούρια» & «πέτρες στο νερό…»)

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…

Ας δούμε μόνο σε τίτλους την τοπική και κεντρική πολιτική επικαιρότητα:

-«Πρόταση Δήμου Κω για Ολικό Επανασχεδιασμό Λιμενικών Εγκαταστάσεων”

-Η. Καματερός: Να συστρατευθούμε στην προσπάθεια για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στο νησί μας

-Δήμος Κω: Καμία αύξηση τελών το 2018, μείωση τελών το 2019

-Περισσότερες από 6.667 οι προσλήψεις στους δήμους
-Δημόσιο: Χιλιάδες προσλήψεις έως το τέλος του έτους (λίστα)

-Ν. Σαντορινιός: Εξεύρεση χρηματοδοτήσεων για αναβάθμιση λιμενικών εγκαταστάσεων, επανασχεδιασμός του ακτοπλοϊκού χάρτη, περισσότερα χρήματα για άγονες γραμμές, μερικές μόνο από τις προσπάθειές μας  με στόχο τα νησιά.

Μετά από όλα αυτά -όσο καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν (φράση του Δάντη: «ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις»)- υπάρχει κανείς που να μην έχει αντιληφθεί ακόμα ότι… «μύρισε εκλογές» (όπως θα ‘λεγε κι ο Τέλης);

Σε αυτό το πλαίσιο τα σενάρια των πρόωρων εθνικών στη χώρα μας (Bloomber, Kyle Bass) είναι διαρκώς στην επικαιρότητα.

Οι δημοτικές εκλογές σύμφωνα με τον Υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019 (και όχι Μάιο) για να διαχωριστούν με τις Ευρωεκλογές.

Μέχρι τότε λοιπόν και κυρίως με τη νέα χρονιά έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά. Νέες παρατάξεις, μετεγγραφές, ανακοινώσεις νέων ονομάτων, συνεργασίες, αποχωρήσεις κλπ. Και φυσικά, πολλές «προτάσεις».

Πρώτα πρώτα για τον «ολικό επανασχεδιασμό των λιμενικών εγκαταστάσεων» που μας παρουσίασε ο δήμαρχος Κω θέτοντας την πρόταση σε δημόσια διαβούλευση με τις παρατάξεις και τους φορείς. Το ίδιο και η πρόταση του Η. Καματερού για (επαν)έναρξη διαδικασιών αναφορικά με την ανέγερση νέουνοσοκομείο που βρήκε ένθερμη υποστήριξη από την πλευρά του ΔΙΙΚ και του Προέδρου του Αρ. Παυλίδη με την παραχώρηση έκτασης κλπ.

Βέβαια, η…κυνική ατιμετώπισή του από τον Γ. Κυρίτση ο οποίος μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στο Ζηπάρι τη χαρακτήρισε «καλαμπούρι» τη στιγμή που το υπάρχον νοσοκομείο έχει τραγικές ελλείψεις και προχωρώντας λίγο παρά πέρα έκανε λόγο για «πέτρες στο νερό» που πετάνε κάποι που είναι «στριμωγμένοι στη γωνία»… εγείρει κάποια ερωτηματάκια.

Δηλαδή αν η μαξιμαλιστική πρόταση για νέο Νοσοκομείο είναι «καλαμπούρι», τότε η … φετινή «φαραωνική» (κατά δήλωση του ιδίου του δημάρχου Κω σε όλες τις περσινές λαϊκές συνελεύσεις στην πόλη και τα χωριά, όταν τον ρωτούσαν για μόλο κρουαζιεροπλοίων) πρόταση για Ολικό Επανασχεδιασμού Λιμενικών Εγκαταστάσεων κοστους… μόλις 29εκ. ευρώ η οποία μάλιστα βρήκε «κόκκινο» φως και άρνηση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών, ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Επί της ουσίας τώρα. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να διαφωνήσει ούτε με την πρόταση για νέο νοσοκομείο, ούτε για νέο λιμάνι – μαρίνα ή μόλο κρουαζιεροπλοίων.

Η πρακτική και η τακτική των πολιτικών μας προβληματίζει, κυρίως όταν βασίζεται σε πολιτικές, παραταξιακές ή κομματικές σκοπιμότητες,. Διότι αν τους έβρισκε όλους μονοιασμένους και διεκδικητές του κοινού καλού κάθε μακρόπνοος στόχος, δεν θα συζητάγαμε δεκαετίες και δεκαετίες τώρα για τα αυτονόητα.

(Και για να προσγειωθούμε λίγο από τους «μακρόπνοους σχεδιασμούς»: το ΕΚΑΒ να δούμε πότε θα στελεχωθεί ώστε να έχουμε ασθενοφόρο επί 24ώρου βάσεως κι όχι κατόπιν ραντεβού… τα σχολεία  πότε θα αποκατασταθούν και οι σεισμόπληκτοι πότε θα αποζημιωθούν…;;;)

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φάτε ζωντανά κουτόχορτο ανάκατα με ιατρική ΚΑΝΑΒΗ, όλα σε επάρκεια από την φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...

    Κουτόχορτο και από τους Μαυρογιαλούρους της των δήμων με αναθέσεις μελετών, μελετών… αναθέσεις έργων λίγο πριν τις εκλογές και βουρ όλα τα βόδια για την κάλπη. Μετά αρχίζουν οι κωλοτούμπες, το σχίσιμο μνημονίων και ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ απο τους τριακόσιους της μασάς και της ασυλίας καθώς και από τους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες των αναθέσεων, της συναλλαγής και της αδιαφάνειας…-Αλεξίκακος-

  2. Πρώτο Θέμα το άρθρο του Γιάννη ΚΙΑΡΗ και όχι μια εμετική ανακοίνωση λαϊκισμού;;; Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε...

    Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ανακοίνωση του σΟυΡΑΜΑτος, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο απάντηση από την Δύναμη Απαλλαγής και ενδιάμεσα ανακοινώσεις του δασκάλου για την δραστήριο Κάπτεν Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρο που όλα τα ψηφίζει στα τέσσερα…, φόρους, μείωση μισθών και συντάξεων, ΦΠΑ 24 % αναγκαίο μέτρο νησιωτικότητας και αμέσως μετά με ανάποδη κωλοτούμπα ξεχνά την περιβόητη παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα… γιατί είναι πολλά τα μαϊδιά και οι ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ του βαθιές.

  3. διάβασα το άρθρο σου. Θα μου επιτρέψεις να πω, ότι το βρήκα ιδιαίτερα μίζερο και κατώτερο των περιστάσεων.Το ερώτημα είναι΄έχει η Κως ανάγκη από νέο λιμάνι και νέο νοσοκομειο; Η απάντηση αυτονόητη, ΝΑΙ. Ποιός είναι εσένα ο ρόλος σου, ως διαμορφωτής της κοινής γνώμης; Κατά τη γνώμη μου, η συσπείρωση του κόσμου για να γίνει κοινό αίτημα, από όλη την κωακή κοινωνία η επίτευξη του στόχου. Δες, πώς αντιμετωπίζουν οι ροδίτικες εφημερίδες κάθε πρόταση, εφικτή ή όχι, που γίνεται. Τώρα αν από την επιτυχία των στόχων έχουν εκλογικό όφελος ο Καματερός ή ο Κυρίτσης ε! ας το έχουν. Θα έχουν κάνει κάτι καλό για την κωακή κοινωνία. ΟΧΙ λοιπόν ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ!

  4. για να ασχολειτε ο φαραω καποιος λακος υπαρχει.ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ. ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑ.

    κινδυνος!!!

  5. ο δημαρχος δινει τον τελευτεο επικοινωνιακο αγωνα με το βλεμα στις επομενες εκλογες.

    αρχισε τις κλασσικες υποσχέσεις των θα .3 χρονια εργο μηδενικο.μονο τρενάκια αγαλματα κλιματιστικα

  6. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 45% !!! ΕΠΙ ΚΥΡΙΤΣΗ.ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 45% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕΣ

  7. ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΘΕΙΤΕ ΣΤΑ… ΤΕΣΣΕΡΑ! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΡΤΟΓΚΑΝ ΠΑΣΑΣ ΣΑΣ!

    Το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί το οθωμανικό προτεκτοράτο Ελλαδιστάν ο Ερντογάν Πασάς, όπως ανακοίνωσε ο κομμουνιστής υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς σε συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στους Έλληνες διπλωματικούς συντάκτες.
    Να ετοιμάζονται τα πάσης φύσεως γιουσουφάκια, να στηθούν ως συνήθως (στα τέσσερα, στα τέσσερα!) για να τον υποδεχθούν!

  8. ερχονται εκλογες!!τσαμπα πραμα.λιμανια ,μολοι ,κολοι,νοσοκομεια γεφυρες ,δρομοι ολα τζαμπα!!!!

    ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ!!!ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ!!

  9. Πες στο φιλαράκι σου το δημοσιογράφο της ΕΣΗΕΑ να γράψει κάτι γιατί μας έχει λείψει…………….

  10. ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ – ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ!

    Λύσσαξε το μαρξιστικό – μνημονιακό ψευδοκράτος και παρακράτος και οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» (που παριστάνουν την «αντιπολίτευση»), με την σφοδρή αντίδραση του λαού της Σαντορίνης για την αλλοδαπή σημαιοφόρο και στήνει δικογραφίες!Έτσι, το αστυνομικό τμήμα του νησιού σχηματίζει δικογραφία για… διατάραξη της κοινής ειρήνης, ενώ -όπως τονίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ- «σε συνεννόηση με την εισαγγελία, ενδεχομένως το κατηγορητήριο να επεκταθεί».Είναι το ίδιο ξεφτιλισμένο μερκελικό ψευδοκράτος (και οι λοιποί παρατρεχάμενοί του – ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ, όπως τα γουρούνια που έχουνε την ίδια μούρη!) που χαρακτηρίζει «ακτιβισμό» τις επιθέσεις των λυσσασμένων παρακρατικών τσογλαναράδων του Ρουβίκωνα (ακόμα και μέσα στη βουλή και σε ξένες πρεσβείες!), κι αν τυχόν η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της και τσακώσει μερικούς από δαύτους, τους απελευθερώνει με συνοπτικές διαδικασίες!
    Έλληνες αντισταθείτε στις μεθοδεύσεις των αχυρανθρώπων της ξενοκρατίας!

  11. ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΛΤ?ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΖΟΡΑΚΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ?ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ?ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ?

  12. ΚΥΡΙΕ ΚΙΑΡΗ ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

    ΓΙΑ ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ ΜΕΛΕΤΗ ΑΖΟΡΑΚΟΥ.

  13. Αυτή αγαπητοί δεν είναι η δασκάλα από το Ναύπλιο. Δεν είναι μια εκπαιδευτικός που πάσχει από σύνδρομο σφοδρής ωραιοπάθειας και ναρκισσισμού, που ζει και κυκλοφορεί προκαλώντας, μόνο και μόνο για ν’ αποτελεί το κέντρο του ενδιαφέροντος.Είναι η σημερινή Ελλάδα. Μια φτιασιδωμένη, προκλητική, ανεγκέφαλη κότα που λικνίζεται και παρελαύνει πασχίζοντας να την προσέξουν.Είναι η σημερινή Ελλάδα όπως την κατάντησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών.Είναι η Ελλάδα που οι πολιτικοί της Μεταπολίτευσης την έβγαλαν στο διεθνές παζάρι και την περιφέραν με αδαμιαία περιβολή διαλαλώντας τα κάλλη της και ξεπουλώντας τέλος τα προικιά της δεξιά και αριστερά, για να ξεκοκκαλίσουν τις εισπράξεις μετατρέποντας τες σε μίζες από οπλικά συστήματα, σε επιδοτήσεις για εργοστάσια και αγροτικές μονάδες που μόνο στην φαντασία υπήρχαν, σε επιχορηγήσεις για επιτροπές και συμβούλια προώθησης δήθεν προοδευτικών θεμάτων ανούσιων και αδιάφορων για τον πολύ κόσμο, αλλά άκρως ενδιαφερόντων γι αυτούς τους ιδίους, αφού εισέπρατταν.

  14. Μια διαπλεκόμενη ομάδα ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, μεγιστάνων της παρα-πληροφόρησης, εναλλακτικών διανοούμενων, συνδικαλιστών και ετέ(αι)ρων διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα και σύλησαν τα κρατικά ταμεία δημιουργώντας αμύθητες προσωπικές περιουσίες.Είναι η Ελλάδα που αρνήθηκε την προσωπικότητά και την πνευματική ηθική της, που έπαψε να πιστεύει στις αρχέγονες αξίες και στα ιδανικά, που καταπάτησε την σοβαρότητα και τη σεμνότητα της και ανήγαγε την πνευματική παρακμή, την φαιδρότητα, την διαφθορά, την απόλυτη ισοπέδωση σε κριτήρια κοινωνικής καταξίωσης και αποδοχής, ανάγοντας ως κυρίαρχη ιδεολογία αυτή της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης με κάθε μέσο θεμιτό ή αθέμιτο.
    Είναι η Ελλάδα που από ιστορικό υποκείμενο κατάπεσε στην ευτελή θέση του ειδώλου, ούτε καν του αντικειμένου.

  15. Είναι η Ελλάδα της καθημερινότητας, της φτώχειας της στέρησης, της ανεργίας, της ασθμαίνουσας αγοράς, των περικοπών, της δυσβάστακτης φορολογίας, του παρακράτους των ακροαριστερών, της εγκληματικής βίας των αποφυλακισμένων –ελέω υπουργού Δικαιοσύνης- δολοφόνων που καίνε με ηλεκτρικά σίδερα ηλικιωμένες Ελληνίδες για να τους αρπάξουν λίγα ευρώ, των νομοσχεδίων για αλλαγή φύλου στα 15, μιας συμπλεγματικής παιδείας που παραχαράσσει την Ιστορία και απαξιώνει την Θρησκεία.
    Είναι η Ελλάδα των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, των καταυλισμών με τους τριτοκοσμικούς εισβολείς και με τις ασθένειες που έφεραν μαζί τους.
    Είναι η Ελλάδα που αφήνει το ερπετό των Ισλαμιστών να μεγαλώνει μέσα της, που τους ενισχύει και τους θωρακίζει με αντιρατσιστικούς νόμους ασκώντας συγχρόνως στυγνή ρατσιστική συμπεριφορά στα παιδιά της.

  16. Είναι η Ελλάδα που αρνείται την ταυτότητα της και στρέφεται εναντίον του ίδιου της του Πολιτισμού σχεδιάζοντας ανέγερση τεμενών και μουσουλμανικών κοιμητηρίων, μια ημέρα μόνο μετά τον πνιγμό τριών πολιτών της, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην πόλη των Αθηνών.
    Είναι η Ελλάδα της καμένης Marfin και των νεκρών της που ακόμη οι ψυχές τους περιφέρονται αναμένοντας δικαίωση, ενώ οι ταυτοποιημένοι δολοφόνοι τους περιφέρονται ελεύθεροι καγχάζοντας και σαρκάζοντας.
    Δεν είναι λοιπόν η αξιέραστος Βορειοελλαδίτισσα εκπαιδευτικός , αλλά η σημερινή Ελλάδα, μια Ελλάδα που επιτρέπει στο κάθε συμπλεγματικό και ψυχωτικό τίποτα να κερδίζει την πολυπόθητη γι’ αυτό επωνυμία και δημοσιότητα παντοιοτρόπως, ακόμη και εκμαυλίζοντας μια Εθνική Επέτειο και περιφρονώντας τους νεκρούς της ήρωες.
    Πρέπει όμως στην γενικευμένη κοινωνική παρακμή και στην ηθική κατρακύλα να δοθεί ένα τέλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ