ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με αξιοσημείωτη ανταπόκριση φορέων η παρουσίαση προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης στην Κω από την Περιφέρεια μέσω του ΚΕΚ Γεννηματάς

7
2100

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Αξιοσημείωτη ανταπόκριση στην πρόθεση υλοποίησης στην Κω και τα υπόλοιπα βόρεια Δωδ/σα  μίας ευρείας γκάμας προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Επαρχείο και τους φορείς της περιοχής μέσω του ΚΕΚ Γεννηματάς, παρουσιάστηκε στην αποψινή ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΔ.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν απόψε στην Κω (και συνεχίζουν στα υπόλοιπα νησιά του Βορ. Συγκροτήματος Δωδ/σου η Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα δια βίου μάθησης , Χαρούλα Γιασιράνη, η η διευθύνουσα σύμβουλος του ΚΕΚ Φαίδρα Σπανού, και ο Δντης  Κώστας Χατζηδάκης έχοντας μια  ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών θεματικών, ενώ ταυτόχρονα συλλέγονται, καταγράφονται και αξιολογούνται εκπαιδευτικές ανάγκες και αιτήματα από συλλογικούς φορείς της περιοχής μας που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Μαζί τους στο πάνελ ήταν επίσης ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός και η Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος Ευρυδίκη Νάκη, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής από συλλογικούς φορείς και άλλους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στα προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού που γίνονται με πόρους της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου.
Την τελευταία τριετία υλοποιήθηκαν συνολικά 1.100 προγράμματα, 24.000ώρες εκπαίδευσης, για 14.000 επωφελούμενους με 280 εκπαιδευτές (εκ των οποίων 190 ντόπιοι).
Στην αποψινή συνάντηση παρουσιάστηκε επίσης μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα οπτική προσέγγισης του τουριστικού προϊόντος με θέμα «Ξένιζε Ξένον: Η φιλοξενία ως στοιχείο του Ελληνικού Πολιτισμού» με ομιλητή τον Κοινωνιολόγο, Δρ. Ιωάννη Κρικώνη (ΒΙΝΤΕΟ)
Παρόντες στην αποψινή συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, τον οποίο ευχαρίστησαν θερμά η κ. Γιασιράνη και οι εκπρόσωποι του κέντρου για την παραχώρηση αιθουσών της εκκλησίας προκειμένου να υλοποιηθούν σχετικά προγράμματα κατάρτισης (κατά πάσα πιθανότητα αργαλείου, κεντήματος κλπ), οι Περιφερειακή σύμβουλοι Ε. Σβύνου και Ν. Τσακίρης (τον οποίος ευχαρίστησαν ως εκπρόσωπο του ΕΒΕΔ για τη συνολική στήριξη), ο Επικ. της Δίεσης Γ. Ζερβός (ο οποίος δεσμεύθηκε να ενημερώσει για τα προγράμματα αυτά το δημοτικό συμβούλιο και καυτηρίασε την απουσία εκπροσώπου του δήμου Κω) και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων.

7 ΣΧΟΛΙΑ

    • Τρέχει πολύ παραδάκι στα προγράμματα επιμόρφωσης που μερικά είναι μόνο στα χαρτιά. Κάποιοι έχασαν το μονοπώλιο...

      Είδες ο Περιφερειάρχης, είναι κατά των μονοπωλίων, μας έφερε και καινούργιους επιμορφωτές φτάνει όμως να γίνουν και τα μαθήματα και όχι μόνο μια λίστα με ονόματα…. ως ξέραμε.

    • Επιδοτούμενα προγράμματα επιμόρφωσης με παραδάκι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.... Κάποιοι έγιναν πάμπλουτοι.

      Και κάποιοι πονηροί σε γειτονικό νησί σε καταλόγους επιμόρφωσης διαφόρων προγραμμάτων έγραψαν όλους τους κατοίκους του νησιού για μπόλικο παραδάκι … Ελπίζουμε αυτήν την φορά να γίνουν μαθήματα και όχι μόνο στα χαρτιά, σαν εκείνα επιμόρφωσης υπαλλήλων ξενοδοχείων με τους ξενοδόχους να εισπράττουν…

      • Ξενοδοχοϋπαληλος. Μας έβαζαν τα αφεντικά να υπογράφουμε και μοιράζονταν τον παρά.

        Μας έμαθαν αγγλικά, γερμανικά και πως με μερικές υπογραφές ξενοδόχοι και εκπαιδευτές ανακάλυψαν θησαυρό…

  1. ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΟΛΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΤΡΑ, ΠΟΛΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ , ////// ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΥ ; ΤΙ ΑΠΕΚΟΜΙΣΕΣ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ , ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ ΕΣΥ /////////ΤΙ ΑΠΕΚΟΜΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΥΨΗ.

  2. Αυτοί βέβαια που θα 'επιμορφωθούν' και επιδοτηθούν,θα αφαιρεθούν ω άνεργοι και έτσι

    το ποσοστό ανέργων θα πέσει για να το επιδεικνύει το Γκαβό και η Αχτσιόγλου,σαν επίτευγμα της Αριστεράς…Ενώ είναι ένα χαρτζιλίκι και μια επιδότηση μερικών εβδομάδων,αυτόματα για το Βρώμικο σύστημα της χώρας,οι άνθρωποι αυτοί παύουν να είναι άνεργοι.Θεωρούνται νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ