ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΑ: Η κ. Ρούφα θέλει την Κω απομονωμένη… Θα ήθελαν να μετατρέψουν το Ασκληπιείο σε μία ακόμα “συνεργατική”

23
874

 
Από τη δημοτική παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Νέα Αρχή” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Κάθε νέα ανακοίνωση της κ. Ρούφα, εκτός του ότι ξεχειλίζει από εμπάθεια, ξεπερνά σε φαιδρότητα την προηγούμενη.

Παράδειγμα η ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί το Δήμο Κω για τη συμμετοχή του στο Δίκτυο Πόλεων με Ασκληπιείο.

Προφανώς ήθελε την Κω απομονωμένη, όπως την είχαν καταντήσει στην προηγούμενη περίοδο, κατά την οποία είχαμε ακούσει και για τοπικό νόμισμα μαζί με άλλες φαιδρότητες.

Επί της ουσίας τώρα:

-Το Ασκληπιείο της Κω διατηρεί τη μοναδικότητα του έναντι των άλλων Ασκληπιείων. Η βλακεία ορισμένων μπορεί να είναι απύθμενη αλλά η ιστορική αλήθεια είναι ακαταμάχητη. Ο Ιπποκράτης και η Ιπποκρατική Ιδέα ταυτίζονται μόνο με την Κω, ιστορικά και πολιτισμικά.

-Ο στόχος του Δικτύου Πόλεων με Ασκληπιείο είναι η συνεργασία των μελών του Δικτύου στον τομέα της ιατρικής, του πολιτισμού, του τουρισμού και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η συνεργασία με επιστημονικά κέντρα, πανεπιστήμια και ιδρύματα σε χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου, στην οποία υπάρχουν 440 πόλεις με Ασκληπιεία.

-Το Δίκτυο Πόλεων με Ασκληπιείο ιδρύθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών στις 14 Μαρτίου 2017. Η ιδρυτική πράξη πέρα από την υπογραφή του Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση έχει την υπογραφή της Υπουργού Πολιτισμού που εκπροσωπεί την Πολιτεία, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος ΚΩ και των Δημάρχων Τρικάλων και Επιδαύρου. Η κ. Ρούφα δεν θέλει τη συμμετοχή της Κω, θέλει την Κω απομονωμένη και στη γωνία.

Τα ζητήματα αυτά όμως τα έλυσαν με την ψήφο τους οι πολίτες.

Επέλεξαν την Κω της εξωστρέφειας και έβαλαν στη γωνία τους πολιτικούς της απομόνωσης, οι οποίοι προφανώς θα ήθελαν να μετατρέψουν το Ασκληπιείο σε μία ακόμα “συνεργατική”.

Υπενθυμίζουμε το σχέδιο που κατέθεσε η Νέα Δημοτική Αρχή για την ανάδειξη του Ασκληπιείου της Κω και το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και υλοποιείται, ενώ το Δίκτυο Πόλεων θα λειτουργήσει υποστηρικτικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι δύο πρώτοι στόχοι είναι:

α) Η μετατροπή του Ασκληπιείου της Κω σε ένα χώρο με αρχαιογνωστικό περιεχόμενο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιατρική επιστήμη. Σε ένα χώρο για εκπαίδευση, περιήγηση και ξενάγηση με την ανάπτυξη υποστηρικτικών υποδομών στον περιβάλλοντα χώρο. Παγκόσμιο κέντρο προσέλκυσης ενός εξειδικευμένου κοινού επισκεπτών, που σχετίζεται με την ιατρική επιστήμη και πυλώνας που μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά για την ανάπτυξη του ιατρικού και συνεδριακού τουρισμού στο νησί.

β) Η προετοιμασία και υποβολή φακέλου υποψηφιότητας του Ασκληπιείου Κω, προκειμένου να ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Σε λίγο καιρό επίσης θα διοργανωθεί στην Κω, συνέδριο-ημερίδα που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Κω για τον ιατρικό τουρισμό.

Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα.

Αρκετά με την ανοησία και την εμπάθεια. Η Κως έχει απορρίψει τα φαντάσματα και τις πρακτικές του παρελθόντος.”

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επεσαν και οι υπογραφές ξεπουληθηκε το Ασκληπιείο της Κω,ΕΓΙΝΕ εδρα της Επιδαύρου!!!!!ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!.ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΝΙΑΤΗ!!!!ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ.ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΚΩ.ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ?Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ.ΓΙΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ.ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ.ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕΣ ΕΠΙΖΗΜΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΚΩ ΑΠΟ ΚΥΡΙΤΣΗ-ΠΑΥΛΙΔΗ.
    http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/55688/sto-diethnes-diktyo-asklipieion-dimos/

    • Βρε σΟυΡΑΜΑτα, τώρα που ξεράσατε όλη την χολή σας ΒΟΥΡ για πατσά με μπόλικο κολλαγόνο στην ταβέρνα του ΑΡΆΠΗ...

      Γιατί ΚΥΡΙΤΣΗ ρίχνεις το επίπεδο και απαντάς στην λολή;;; Αξίζει ο χρόνος που χάνεις;

      • ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…ΕΧΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΣΥ, Η ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΛΩΛΟΣ??» ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Ο «ΑΡΧΗΓΟΣ» ΣΟΥ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ…ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ, ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ…ΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΚΩ ΑΠΟΜΩΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ? ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΞΙΩΝΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ «ΖΩΗ» ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΚΑΙΣΕΡΛΗ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΠΟΤΕ!

      • Βρωμιαρηδες του δημου το νησι βρωμαει και εσεις αντι να το καθαρισετε

        απαντατε στην επομενη δημαρχο.Βρε χαραμοφαηδες βγειτε απο τα γραφεια σας,παρτε και τον μοναδικο γραφια σας,και ρουφιανο,και αντε στους δρομους ολου του νησιου να το γλειψετε απο την βρωμα.

      • ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ,ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ.

  2. Το έργο «Ανάδειξη του Ευρύτερου Χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου .ΔΗΜΑΡΧΕ Η ΚΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?

    σε Αρχαιολογικό και Περιβαλλοντικό Πάρκο» εντάχθηκε σε δράση του Υπ. Περιβάλλοντος.Με χρηματοδότηση, ύψους 985.000,00 ευρώ, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:
    -Διαμόρφωση διαδρομών επίσκεψης στα μνημεία του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και ανάπλαση των χώρων εξυπηρέτησης.-Δημιουργία βοτανικού κήπου και ανάδειξη της βιοποικιλότητας του Ασκληπιείου.
    -Αποκατάσταση και επαναλειτουργία της αρχαίας εισόδου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου.
    -Ανάπλαση της πρόσβασης στο Ιερό του Απόλλωνος Μαλεάτα, που συνδέει τα δύο ιερά της Επιδαύρου (Ασκληπιού και Απόλλωνος) / (βλ. συνημμένη εικόνα).http://maxhtika.blogspot.gr/2017/04/blog-post_0.html

  3. Οπως ολη η Ελλάδα κατα διαβόλου!ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ.

    Αισθάνθηκα άσχημα σαν Κωος από αυτά που άκουσα από ξένους γιατρούς με το τελείωμα της τελετής . Δεν γνώριζαν τίποτα για το καπέλωμα , έρχονται για τρία χρόνια συνεχώς και δεν πρόκειται να ξαναέρθουν -ολα τα έξοδα τα κάλυψαν οι σύλλογοι τους και τα άλλα φελουδάκια ούτε ενα καφέ για το καλωσόρισμα αλλά θέλαν να κλέψουν το από το κυρος της εκδήλωσης και να λανσαριστουν ότι είναι ικανοί να κάνουν μεγάλες εκδηλώσεις για κονδύλια ευρωπαϊκά. Χάσαμε μια πολύτιμη εκδήλωση που πήγαινε να γίνει μόνιμα εδώ.

  4. Οι κομπλεξικοί δεν άκουσαν μόνο την δημόσια καταγγελία του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου που εκπροσωπεί ολους τους συλλόγους της Ελλάδας οτι ΄»εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα για την υπογραφή αυτης της συμφωνίας» και το είπε στην τελετή στο ασκληπιείο Καποιοι δημοσιογράφοι ή δεν το άκουσαν ή ‘καναν οτι δεν το άκουσαν Ο τοπικος σύλλογος των γιατρών είναι πανάξιος αφού αυτος εφερε για 3 χρόνια την εκδήλωση αυτή στη Κω και γίνεται εδώ με δική του πρωτοβουλία.

  5. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,

    ξεπουλημα ιπποκρατη ασκληπιειου. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΟ.ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΟΚΤ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΙΟΥΛΙΟ -ΣΕΠ ΔΗΛΑΔΗ 3 ΜΗΝΕΣ!!!!!ΡΗΜΑΞΕ-ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ
    μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια
    ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.ΕΡΗΜΗ ΠΟΛΗ ΕΡΗΜΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.κυριτση 3 χρονια εργο μηδεν στο νησι.διωχνεις την RYANAIR διωχνεις τα κρουαζιεροπλοια εκλεισες τον ΕΦΤ,εκλεισες την ΒΙΜΕΛ εφερες την μαυρη νυχτα στο νησι.ΕΡΗΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ.ο Κυρίτσης σαν άλλος Νέρωνας περιοδεύει στα αποκαΐδια…Η σεζόν χάνεται, η οικονομία του νησιού αργοπεθαίνει. http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/80748/orama-sezon-chanetai-oikonomia-tou-nisiou-argopethainei-kyritsis-san-allos-neronas-periodevei-sta-apoka%CE%90dia/

  6. ευρωπαικων κονδυλιων.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΩΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ….ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΛΠ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ.ΟΥ ΡΕ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ

  7. οι συμβουλοι της δυναμης αλλαγης ειναι προβατα?ψηφιζουν εναντιον του νησιου?

    απιστευτα αυτα που γινονται.τι απολογουνται?

  8. Δυστυχώς οι κωοι οταν καταλάβουν τι έκαναν με την Επιδαυρο θα ειναι αργα.Ολα για την Επίδαυρο και την Λαρισα γίνονται μεινετε εσεις με τα τρενακια και την κατεστραμμένη πολη για να κονομάνε τα all in clusive

  9. ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΚΩ .ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΕ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ ΑΕΡΟΜΠΑΡΟΥΦΑΣ

  10. γεωργιε πουλησες το νησι για να γινεις βολευτης.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΠΑΝΕ

    ΕΠΙΔΑΥΡΟ! ΛΑΡΙΣΣΑ! ΤΡΙΚΑΛΑ!!ΣΤΗΝ ΚΩ ΜΗΔΕΝ.

  11. ΚΥΡΙΤΣΗ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ . Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ; πολυ απλα γιατί παλευει ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΕΣΥ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΑΙ:

  12. Η ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!!!! ΨΕΥΤΌΘΟΔΩΡΕ ΓΕΩΡΓΙΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017.

  13. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο κύριος Μανιάτης ως υπουργός Περιβάλλοντος το 2014 δήλωσε ότι ξεκινά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ( ΥΠΕΚΑ) «ένα διεθνώς πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα αναδείξει τον Ασκληπιείο της Επιδαύρου σε παγκόσμιο τόπο προσέλκυσης ενός εξειδικευμένου κοινού επισκεπτών, που είναι οι Γιατροί και φοιτητές Ιατρικής από τα Πανεπιστήμια όλου του πλανήτη. Τα εκατομμύρια των γιατρών και φοιτητών Ιατρικής θα προσκαλούνται να επισκεφτούν και να ορκιστούν με τη λήψη των πτυχίων τους ή με την ολοκλήρωση τής ειδικότητάς τους, στο χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου …..»Χθες, 16 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα εκδήλωση, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, με τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή».

  14. Η Λάρισα σύμφωνα με την ert.gr έβαλε το θεμέλιο λίθο για την επιστροφή του Ιπποκράτη και πλέον πληροί όλες τις προϋποθέσεις να καταγραφεί ως Ιπποκρατική πόλη.
    «Αυτό είναι σημαντικό για να πατήσουμε και να αναδείξουμε τη Λάρισα ως Ιπποκρατική πόλη. Υπάρχουν ισχυρές μαρτυρίες για την ύπαρξη του τάφου του στο σημείο του αγάλματος. Αυτό από μόνο του αποτελεί γεγονός. Καθυστερήσαμε αρκετά να εισπράξουμε κάτι από το περιουσιολόγιο που εμπεριέχει ο Ιπποκράτης» ανέφερε o γνωστός καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης «Η Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη».
    Τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου στο πάρκο Αλκαζάρ απέναντι από το μνημείο του Ιπποκράτη αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος στάθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να αποκαταστήσει τη σύνδεση με τον πατέρα της Ιατρικής, αποκαλώντας τον «συμπολίτη»
    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ