ΒΙΝΤΕΟ: Στην Κω ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής – Καμία δέσμευση, καμία απάντηση επί της ουσίας…

16
1272

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση Κω/ρεπορτάζ: Μαρία Πολίτου

Στην Κω βρέθηκε χθες , ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί σε τουριστικά νησιά της χώρας.

Ο κ. Πιτσιλής  συνοδευόταν  από τον Γενικό Διοικητή Φορολογικής Διοίκησης κο Ευθύμιο Σεϊτη και από τον  φορολογικό Περιφερειάρχη Πειραιά και Νήσων της ΑΑΔΕ, κ. Ρήγα Μπάρκουλα.

Ο κ.Πιτσιλής ενημερώθηκε από τα στελέχη της ΔΟΥ  Κω αναφορικά με την πορεία των εσόδων, τη φοροδιαφυγή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κτιριακά η υπηρεσία. Στην συνέχεια ο κ.Πιτσιλής πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους φορέων στο ξενοδοχείο ΚΩΣ.

Σημαντικές και με μεγάλο ενδιαφέρον ήταν  τοποθετήσεις των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων που κινήθηκαν γύρω από το ζήτημα του Φ.Π.Α, του τέλους διανυκτέρευσης, της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος με δεδομένο τα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε η Κως το μεταναστευτικό και τον σεισμό, και της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

Τον δήμο Κω εκπροσώπησε η  αντιδήμαρχος κ. Ευτέρπη Παπαχρήστου η οποία κατέθεσε τα προβλήματα και τις προτεραιότητες από πλευράς δήμου, η κ.Σβύνου εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων, ο κ.Αβρίθης εκ μέρους του Δικηγορικού συλλόγου, ο κ.Έψιμος Χρήστος εκ μέρους των λογιστών Κω και ο κ.Σαράντης εκ μέρους του επιμελητηρίου . Σημαντική επίσης ήταν η μεγάλη συμμετοχή λογιστών του νησιού μας.
Ο κ.Πιτσιλής επί της ουσίας δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα, δεν υποσχέθηκε απολύτως τίποτα παρά μόνο ότι θα κοιτάξει τα ζητήματα που του ετέθησαν. Σημαντικό επίσης ήταν το γεγονός πως δεν γνώριζε την γεωγραφική κατανομή του συμπλέγματος της Δωδ/σου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κατανοήσει τους προβληματισμούς σε λειτουργικά υπηρεσιακά ζητήματα που του ετέθησαν.

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο βουλευτής Ηλίας Καματερός ο οποίος πρόταξε το ζήτημα της νησιωτικότητας επισημαίνοντας αναγκαιότητα να υπάρξουν ειδικές πολιτικές για τα νησιά σε όλους τους τομείς και επιτακτική ανάγκη διατήρησης  των μειωμένων συντελεστών  φ.π.α.
Σήμερα ο κ.Πιτσιλής θα βρίσκεται στην Ρόδο για  να έχει συνεργασία με στελέχη της ΔΟΥ Ρόδου.

Στην συνάντηση με τον κ.Πιτσιλή παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Καλύμνου κ.Γαλουζής στο ξενοδοχείο «Κως»,  ο οποίος έθεσε στον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων το ζήτημα της επανίδρυσης της ΔΟΥ Καλύμνου αφού οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται από τις μετακινήσεις στην Κω για να εξυπηρετηθούν, έθεσε επίσης το αίτημα όλων των νησιωτικών δήμων για παράταση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α καθώς επίσης το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες της Καλύμνου από ζημιές που υπέστησαν στις επιχειρήσεις τους από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου που μπορεί όπως ο ίδιος τόνισε να μην συγκρίνονται με της Κω αλλά υπάρχουν .

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δεν υπαρχει Νομικο προσωπο ΑΑΔΕ ειναι ιδιωτικη εταιρια ειναι απλα οι Δημιοι της Γερμανικης κατοχης που σε συνεργασια με τους Συριζαιους γερμανοτσολιαδες μας πινουν το αιμα με το μπουρι της σομπας Μην τους πληρωνεται ταραξτετους στις αγωγες και τις μηνυσεις ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΚΟΜΑ τα λεφτα μας απο τους φορους δεν πανε στο Ελληνικο κρατος…

    • Τα κοράκια της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 900 κατασχέσεις την ημέρα 27.000 των μήνα μικρό οφειλετών

      Και να τα έπαιρναν από τους λογαριασμούς των μεγάλο οφειλετών θα τους λέγαμε και μπράβο. ΟΜΩΣ περιμένουν να πέσει η σύνταξη των 550 ευρώ στους λογαριασμούς των ανήμπορων για να τους αδειάσουν μέχρι την τελευταία δεκάρα…

    • Παρών και ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος, ΠΟΎΛΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΌΤΗΤΑΣ και αναστολή του 24% ΦΠΑ που ψήφισε στα τέσσερα...

      Αλήθεια ΠΌΣΟ ΠΩΡΩΜΈΝΟΣ πρέπει να είναι κάποιος που θέλει να τον αποκαλούν «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» όταν ακόμα και τώρα που ΈΧΕΙ ΨΗΦΊΣΕΙ ΜΝΗΜΌΝΙΑ και ΦΌΡΟΥΣ που δεν θα τολμούσε καμιά δεξιά κυβέρνηση εξακολουθεί να πουλά θα, θα, θα λαϊκισμού φτάνει να ΕΙΣΠΡΆΤΤΕΙ ΠΑΡΑΔΆΚΙ ΚΑΙ να ΠΑΡΙΣΤΆΝΕΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΉ…..

    • ΠΡΟΣΟΧΗ, βάζουν χέρι στους λογαριασμούς ΧΙΛΙΑΔΩΝ μισθωτών και συνταξιούχων ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ...

      Στέγνωσαν την αγορά με φόρους, φόρους, φόρους για να πληρώνουν τον κομματικό στρατό, τεμπέληδες και αργόσχολοι χιλιάδες ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ που δεν δούλεψαν πότε ρουφάνε το στέρησαν των πολιτών.

  2. ραντεβου στην καλπη μεσιε πιρσιλη,εκει θα νιωσεις τα αισθηματα

    των νησιωτών..επειδή εσύ δεν έχεις και όταν ανέλαβα υποσχέθηκε σαν ορκισμένος Ταλιμπάν να φέρεις έσοδα ακόμα και με αίμα.εχουν μείνει στην ιστορία οι δηλώσεις σου
    ας τις ανεβάσει ο Λιάπης.σαν φαντάροι μετράνε όλοι τις ημέρες.εκει θα φας καλά για το ξεκληρισμα που κάνατε.σταλινικα αποθημενα.

  3. Κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος σε βασικές αρχές άρθρα του και τους ακούμε ακόμααααα;;; Τί περιμενουμε όλοι μας;;; Ν’αλλαξουνε το Σύνταγμα και να μας «πνίγουν» νόμιμα; Έλεος με την Απάθεια μας! Ελεος με την Απραξία μας. Πού είναι οι δικηγορικοί Σύλλογοι να μπούνε μπροστά να απαιτηθεί δικαιοσύνη;
    Ελεεινοί Βολεψάκηδες Υποτελείς Μεμψιμοιροι……..Έλεος……καο.Ντροπή σας……

  4. Στόχος όμως της κομμουνιστικής κυβέρνησης των τοκογλύφων τραπεζιτών του σύριζα είναι να αντικατασταθεί το χαρτονόμισμα από την κάρτα και όλη η ιδιωτική περιουσία να περιέλθει στην κατοχή των τραπεζών και κατ ΄επέκταση στό κράτος .
    Στην άχρήματη κοινωνία που προωθούν οι νεοταξίτες κομμουνιστές κανένας δεν θα μπορεί να έχει ένα κομπόδεμα για ΄μια ώρα ανάγκης και οι πολίτες θα εξαρτώνται αποκλειστικά και απόλυτα απο το διεφθαρμένο κράτος .

  5. Μιλάμε ότι τα άτομα αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα που έχουν περάσει ποτέ απ την Ελλάδα

    Το καινούριο ,το φρέσκο έγκλημα είναι ότι δεν θα γίνεται καμιά επιστροφή φόρου σε νομοταγείς φορολογούμενος,αλλά θα αφαιρείται απ το ποσό του ΕΝΦΙΑ ή θα συμψηφίζεται.Δεν έχει ξανάρθει στην Εξουσία ποτέ τέτοιο έκτρωμα,τόσο επικίνδυνος Θίασος.Δηλαδή παρουσιάζοντας τα έξοδα χρησιμοποιώντας πιστωτικές,και έχοντας φορο-ελαφρύνσεις αφού είσαι τυπικότατος,και σου βεβαιώνεται στο εκκαθαριστικό ένα ποσό επιστροφής,θα στο παίρνουν κατευθείαν..Αυτά για όλους όσους ακόμα μιλάνε για αποδείξεις…Τα άτομα αυτά που Κυβερνούν είναι χειρότεροι απ τους Πασάδες της Τουρκοκρατίας.Ακόμα για τα τελευταία σεντ να πάρεις απόδειξη,τίποτα δεν κερδίζεις….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ