Ηλίας Καματερός στον «Σ»: Το υπουργείο Υποδομών έχει ξεκινήσει μελέτη για την αποκατάσταση ολόκληρου του λιμανιού – Σύντομα οι μελέτες για τα μνημεία

6
838

Ηλίας Καματερός: «Το υπουργείο Υποδομών έχει ξεκινήσει μελέτη για την αποκατάσταση ολόκληρου του λιμανιού»

«Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να δούμε συνολικά το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Κω γιατί τώρα είναι ευκαιρία να δούμε λύσεις μόνιμες για κρουαζιερόπλοια, ημερόπλοια, κ.λ.π. Έχουμε συνεννοηθεί με το δήμαρχο ότι θα κάνουμε παρέμβαση στη διαδικασία της μελέτης»

«Είναι ευκαιρία για να προχωρήσουμε και σε άλλα μεγάλα έργα, όπως είναι το νέο νοσοκομείο, η επέκταση του βιολογικού αλλά και το κλειστό γυμναστήριο στο Πυλί, το δημοτικό σχολείο στο Πυλί, κ.ά.»

«Σύντομα θα ολοκληρωθούν οι μελέτες για τα έργα αποκατάστασης του τεμένους της πλ. Ελευθερίας, της Πύλης του Φόρου και του μιναρέ στο τζαμί της πλ. Πλατάνου»

Αρκετές οι ειδήσεις που βγαίνουν από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Σ» ο βουλευτής Δωδ/σου Ηλίας Καματερός. Κατ’ αρχήν, μας ενημέρωσε ότι αναβάλλεται για μικρό χρονικό διάστημα η επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στην Κω. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πως μπορεί να επιτευχθεί ο καθαρισμός των αρχαιολογικών χώρων σε συνεργασία υπουργείου με δήμο, ότι, έγινε αγώνας δρόμου για να κηρυχθεί το νησί σε έκτακτη ανάγκη (εμπλέκονται πέντε υπουργεία), αλλά ακόμα δεν έχουν βγει οι σχετικές αποφάσεις για τις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες…

Με αφορμή την «προσωρινή» λύση που δίνεται για τη λειτουργία του λιμανιού, μας ενημέρωσε ότι, το υπουργείο Υποδομών έχει ήδη ξεκινήσει τη μελέτη για την αποκατάσταση ολόκληρου του λιμανιού και έχει κοστολογηθεί (πρώτη εκτίμηση) με 8 εκ. ευρώ. Με πρότασή του δε, θα υπάρχει συνεργασία υπουργείου με το δημοτικό λιμενικό ταμείο. Για το μεγάλο αυτό θέμα, είναι σε συνεννόηση με τον δήμαρχο, προκειμένου να κάνουν παρέμβαση στη μελέτη.

«Όπως είχα προτείνει από την πρώτη μέρα του σεισμού και ίσως παρεξηγήθηκα από μερικούς, είναι ευκαιρία να δούμε πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να δούμε συνολικά το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Κω γιατί τώρα είναι ευκαιρία να δούμε λύσεις μόνιμες για κρουαζιερόπλοια, ημερόπλοια, κ.λ.π.» δήλωσε ο κ. Καματερός, επαναλαμβάνοντας πως, είναι ευκαιρία για να προχωρήσουμε και σε άλλα μεγάλα έργα, όπως είναι το νέο νοσοκομείο, η επέκταση του βιολογικού αλλά και το κλειστό γυμναστήριο στο Πυλί, το δημοτικό σχολείο στο Πυλί, κ.ά.

Για το τέμενος στην πλατεία Ελευθερίας, μας ενημέρωσε ότι, έχει αναλάβει τις εργασίες αντιστήριξης μνημείων το Βακούφ και θα τις υλοποιήσει σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, ενώ σε λίγες μέρες προγραμματίζεται η αποκατάσταση της Πύλης του Φόρου, αλλά και του μιναρέ στο τζαμί της πλατείας Πλατάνου. «Παραδίδεται μέσα στην εβδομάδα η μελέτη του Βακούφ και αμέσως θ’ αρχίσουν οι εργασίες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Καματερός σημειώνει ότι, οι συναντήσεις του με τον δήμαρχο Κω είναι σχεδόν καθημερινές για να βρεθεί η καλύτερη λύση για όλα τα ζητήματα, ενώ, πέρα και έξω από το σεισμό, εξηγεί περισσότερο τι σημαίνει κατηγοριοποίηση των νησιών, πρόταση την οποία είχε κάνει πέρσι, αλλά ξεκινά φέτος…

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ερ: Κύριε Καματερέ, εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο θέμα ο σεισμός, όχι ως προς την ουσία του πλέον, αλλά ως προς την αντιμετώπιση των ζημιών που μας άφησε στο πέρασμά του. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η επίσκεψη στην Κω της υπουργού Πολιτισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση δική σας. Τι αποκομίσατε από αυτήν την επίσκεψη;

Η.Κ.: Πριν σας απαντήσω σε αυτό, να σας ενημερώσω ότι, αναβάλλεται για λίγο η επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά. Είμαστε σε συνεννόηση για τον καθορισμό της νέας ημερομηνίας, η οποία θα είναι μετά της Παναγίας. Στο ερώτημά σας τώρα. Παρόλο που, από τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό, μαζί με όλα τα κλιμάκια που είχαν έρθει από όλα τα υπουργεία και οι ίδιοι οι υπουργοί, είχε έρθει και η γενική γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ. για την αντιμετώπιση της κατάστασης, θεώρησα σκόπιμο η ίδια η υπουργός να είχε την εικόνα, γιατί οι ζημιές στα μνημεία είναι πολύ σοβαρές και θα χρειαστεί και χρόνος για την αποκατάστασή τους και χρήματα αρκετά. Επομένως, είναι απαραίτητο ένα σχέδιο με αξιολόγηση για να δούμε πώς θα εξασφαλιστούν όλα αυτά. Κάτι το οποίο νομίζω ότι προχωράει, οπότε, ήταν πάρα πολύ χρήσιμη η επίσκεψη της υπουργού και δόθηκε και η δυνατότητα και στους φορείς να εκφράσουν την άποψή τους.

Ερ: Ποια η άποψη της κας Κονιόρδου για το πάγιο αίτημα, το οποίο έθεσε εκ νέου ο δήμαρχος, ένα ποσοστό από τα έσοδα των αρχαιολογικών χώρων να πηγαίνει στην αυτοδιοίκηση; Και το ρωτώ αυτό με αφορμή τη δήλωση της υπουργού για συνεργασία υπουργείου, δήμου και περιφέρειας για την αποκατάσταση των μνημείων.

Η.Κ.: Κατ’ αρχήν είπε ότι είναι ένα θέμα το οποίο μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά έβαλε και κάποιες πλευρές του ζητήματος, όπως για παράδειγμα, την αναδιανομή που πρέπει να γίνεται. Δηλαδή, πρέπει να υπάρχει μια κεντρική διαχείριση των εσόδων έτσι ώστε να ενισχύονται και τα μικρά μουσεία και οι μικροί αρχαιολογικοί χώροι οι οποίοι δεν έχουν τα έσοδα για την αυτοσυντήρησή τους. Όμως, άφησε το θέμα ανοιχτό. Να πω επίσης πως, η λύση των προβλημάτων δεν είναι μόνο μέσα από εκεί. Μέσα από τη συνεργασία κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού πάντα υπάρχουν τρόποι και κανάλια για να μπορείς να λύνεις προβλήματα και να μην έχουμε την τωρινή εικόνα Θα μπορούσε μια συνεργασία να έχει λύσει το πρόβλημα.

Ερ: Για παράδειγμα; Τι είδους συνεργασία;

Η.Κ.: Η υπουργός ανέφερε δεκάδες δήμους στους οποίους δεν δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα, επειδή υπήρχε συνεργασία του υπουργείου με την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν είναι τόσο σοβαρό το θέμα του καθαρισμού, ούτε οικονομικά. Θα μπορούσε με μια μικρή ενίσχυση να το αναλάβει ο δήμος. Επιπλέον με την αξιοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του Υπουργείου Εργασίας μέσω των Δήμων θα μπορούσε να δινόταν λύση.

Ερ: Γιατί δεν έχει γίνει αυτό στην Κω τόσα χρόνια τώρα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη σημερινή δημοτική αρχή. Το θέμα έρχεται από πολύ παλιά…

Η.Κ.: Είμαστε σε μια φάση που προσπαθούμε να συνεργαστούμε με το δήμο γιατί είμαστε σε δύσκολη κατάσταση και πρέπει να το κάνουμε. Ξέρετε πολύ καλά ότι, επισκέφθηκα το δήμαρχο αμέσως μετά το σεισμό και συνεργαζόμαστε σχεδόν σε καθημερινή βάση. Εν πάσει περιπτώσει, η αρμοδιότητα είναι της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Στην προκειμένη περίπτωση υπήρξε και καθυστέρηση στο να έρθουν τα χρήματα λόγω κάποιων γραφειοκρατικών προβλημάτων. Τώρα ήρθαν και ο καθαρισμός θα γίνει έστω και με καθυστέρηση. Απλά εννοούσα ότι, όταν βοηθάει η τοπική αυτοδιοίκηση εκεί που δυσκολεύεται η αρχαιολογική υπηρεσία, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί. Δεν ήταν δύσκολο. Να σας πω για παράδειγμα ότι, παρόλο που η αρχαιολογία είχε λίγους εργάτες, έκανε δουλειά, αλλά δεν είχε ένα μέσο για να μεταφέρει τα χόρτα.

Ερ: Ξεκαθαρίστε μας, τι προβλέπεται για την αποζημίωση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το σεισμό; Το ρωτώ για να το εμπεδώσουμε. Να σημειώσω εδώ ότι, ο δήμος ήδη έχει βγάλει ενημερωτικό δελτίο για τα νοικοκυριά.

Η.Κ.: Όλα αυτά που είπατε, προβλέπονται από τη νομοθεσία. Τα κτηριακά είναι υπόθεση του αρμόδιου υπουργείου, οι επιχειρήσεις είναι υπόθεση της περιφέρειας και τα οικιακά, όπως είπατε, είναι του δήμου. Βλέπετε ότι και εδώ υπάρχει πολυδιάσπαση. Παρόλα αυτά, για να διευκολυνθεί ο κόσμος, λειτουργούν δύο γραφεία και στο επαρχείο και στο δήμο για να υποβληθούν τα αιτήματα των πολιτών. Από εκεί και πέρα, οι Υπηρεσίες θα τα ταξινομήσουν και θα τα προωθήσουν. Οφείλω όμως να πω, γιατί πολλά ακούγονται για τις καθυστερήσεις, ναι, στη Μυτιλήνη δεν έχουν πάρει ακόμα οι άνθρωποι τις όποιες αποζημιώσεις. Αυτό είναι γεγονός, γιατί δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γραφειοκρατία υπάρχει. Να σας πω για παράδειγμα ότι, όταν αμέσως μετά το σεισμό από τα πρώτα μου μελήματα ήταν να βγει η απόφαση για την παράταση στα φορολογικά, που τελικά βγήκε και προβλέπεται από τη νομοθεσία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με τσάκισε η γραφειοκρατία. Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται απόφαση έξι συναρμόδιων υπουργείων. Στη δική μας, επειδή δεν είχε ανάμειξη το υπουργείο Γεωργίας, είχαμε πέντε!! Για να κηρυχθεί δε όλο το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έγινε αγώνας δρόμου. Και ακόμα περιμένουμε να βγουν οι αποφάσεις για τις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες της Κω.

Ερ: Η κήρυξη ενός τόπου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σημαίνει ότι, ξεπερνιέται η προβλεπόμενη γραφειοκρατία…

Η.Κ.: Έχουμε ένα όφελος στον τομέα των έργων. Ψηφίσαμε το 2016 μια πρόσθετη νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα να γίνεται πιο γρήγορα η ανάθεση των έργων, όπως λ.χ. έγινε στο λιμάνι της Κω.

Ερ: Μιας και αναφερθήκατε στο λιμάνι, υπάρχουν ενστάσεις που μιλούν για «προχειροδουλειά». Δηλαδή, λείπει μια συνολική μελέτη που θα λύσει το πρόβλημα.

Η.Κ.: Η λύση είναι προσωρινή αλλά όχι προχειροδουλειά. Το ότι γίνεται πολύ γρήγορα, δεν σημαίνει ότι δεν έγινε μελέτη. Έγινε μελέτη και μάλιστα για όσους παρακολουθούν το έργο, θα δουν πόσο προσεκτικά γίνεται η δουλειά. Σας πληροφορώ επίσης ότι, το υπουργείο Υποδομών έχει ξεκινήσει ήδη τη μελέτη για την αποκατάσταση ολόκληρου του λιμανιού και έχει κοστολογηθεί (πρώτη εκτίμηση) με 8 εκ. ευρώ. Με πρότασή μου, θα υπάρχει συνεργασία υπουργείου με το δημοτικό λιμενικό ταμείο. Γι’ αυτό, είμαστε σε συνεννόηση με τον δήμαρχο, να κάνουμε παρέμβαση στη μελέτη, να τη δούμε, γιατί, όπως είχα προτείνει από την πρώτη μέρα του σεισμού και ίσως παρεξηγήθηκα από μερικούς, είναι ευκαιρία να δούμε πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να δούμε συνολικά το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Κω γιατί τώρα είναι ευκαιρία να δούμε λύσεις μόνιμες για κρουαζιερόπλοια, ημερόπλοια κ.λ.π. Έχουμε συνεννοηθεί με το δήμαρχο ότι θα κάνουμε παρέμβαση στη διαδικασία της μελέτης. Να επαναλάβω εδώ ότι, είναι ευκαιρία για να προχωρήσουμε και σε άλλα μεγάλα έργα, όπως είναι το νέο νοσοκομείο, η επέκταση του βιολογικού αλλά και το κλειστό γυμναστήριο στο Πυλί, το δημοτικό σχολείο στο Πυλί, κ.ά.

Ερ: Για την αποκατάσταση του τεμένους στην πλατεία Ελευθερίας, η κα Κονιόρδου είπε ότι θα γίνει σε συνεργασία με το Βακούφ. Έχει γίνει κάποια συνεννόηση;

Η.Κ.: Το Βακούφ έχει αναλάβει τις εργασίες αντιστήριξης μνημείων και θα τις υλοποιήσει σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία. Σε λίγες μέρες προγραμματίζεται η αποκατάσταση της Πύλης του Φόρου, αλλά και του μιναρέ στο τζαμί της πλατείας Πλατάνου. Πιο συγκεκριμένα, παραδίδεται μέσα στην εβδομάδα η μελέτη του Βακούφ και αμέσως θ’ αρχίσουν οι εργασίες. Πιστεύω ότι, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Ερ: Κύριε Καματερέ, είχατε συνάντηση με τον δήμαρχο για τα σχολεία.

Η.Κ.: Με τον δήμαρχο βρίσκομαι καθημερινά για όλα αυτά τα ζητήματα. Η ενημέρωση που είχα από τον δήμαρχο είναι ότι, δεν θα μπορέσουν όλα να λειτουργήσουν στην ώρα τους. Επισπεύδουμε τις διαδικασίες για να γίνουν τα έργα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να επαναλάβω ότι, δίνονται πολλά λεφτά για την Κω, αλλά πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα για το πώς θα τα απορροφήσουμε, όχι μόνο για τα άμεσα, όπως τα σχολεία, αλλά και για μεγάλα έργα όπως σας είπα.

Ερ: Με την ευκαιρία, ένα άσχετο με τα προηγούμενα ερώτημα. Θέλω να ξεκαθαρίσετε τι εννοείτε όταν λέτε «κατηγοριοποίηση των νησιών».

Η.Κ.: Αυτό είναι πολύ σοβαρό θέμα. Κατ’ αρχήν, υπάρχουν μελέτες από πανεπιστήμια, από μελετητικά γραφεία, υπάρχει ευρωπαϊκή εμπειρία, υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία. Τι λένε; Το αυτονόητο. Δεν είναι όλα τα νησιά ίδια. Από πέρσι έχω κάνει πρόταση για την κατηγοριοποίηση των νησιών. Εν ολίγοις, υπάρχουν τα παράκτια νησιά και τα απομακρυσμένα. Εκτός αυτής της κατηγοριοποίησης, πρέπει να επιλεγούν τα νησιά κόμβοι και τα νησιά δορυφόροι, τα οποία μπορούν να εξυπηρετούνται από τα νησιά κόμβους. Για παράδειγμα, κόμβοι στα Δωδεκάνησα μπορούν να είναι η Ρόδος και η Κως και στις Κυκλάδες η Σύρος και η Νάξος. Με αυτόν τον τρόπο, όταν δηλαδή έχεις το κεντρικό νησί, μπορείς να αναπτύξεις, συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά, τα γειτονικά νησιά. Αυτό έχει άμεση σχέση με το αναπτυξιακό αλλά και το χωροταξικό σχέδιο. Το ευχάριστο λοιπόν, είναι ότι, προχωράει επιτέλους η κατηγοριοποίηση των νησιών.

Εφημερίδα ΣΤΑΘΜΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

    • Βρε ανίκανοι φασιστοαριστεροί ΨΕΥΤΕΣ, πάψετε να κοροϊδεύετε τον κόσμο. Στο τέλος θα μείνουν μόνο οι 300.000 €εάν έρθουν μ

      Σου λέει, σε ένα χρόνο το πολύ έχουμε εκλογές απόδρασης από τα μνημονιακά μέτρα που έρχονται από 1/1/2019… περικοπή στις συντάξεις 20%… ΠΡΈΠΕΙ να προλάβουν πριν φάνε ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ και πάνε στον αγύριστο. ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΈΛΟΥΝ ΧΡΟΝΙΆ, ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑΓΙΝΟΥΝ.

    • Ηλιάκη, κάποτε το έπαιζες νταής και απειλούσε με παραίτηση εάν έφερναν ΦΠΑ 24% στα νησιά. Στο τέλος με την ουρά στα σκέλια το ψήφισες...

      Έτσι ψήφισες στα τέσσερα το πρώτο μέτρο νησιωτικότητας για τα νησιά της άγονης γραμμής. Τώρα μετά τους ΛΑΘΡΟ που και με προτροπή σου, πολιτική ΤΑΣΙΑΣ, γέμισαν τα νησιά και τους σεισμούς σε Λέσβο και Κω δεν βρήκες καιρό για μια ντροπολογία σαν και αυτές που κατά δεκάδες κατέθεσαν οι φασιστοαριστεροί βουλευτές της κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προτείνεις έστω την αναβολή του χαρατσιού για έναν ακόμα χρόνο που μαζί με το ΤΈΛΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ στα καταλύματα θα καταστρέψουν την οικονομία των νησιών;;;

  1. ΕΔΩ ΠΑΠΠΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΠΠΑΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ!

    Μέχρι τώρα ξέραμε πως οι πολιτικάντηδες «τακτοποιούσαν» τα παιδιά τους, σε διάφορες καλοπληρωμένες θέσεις του… αθάνατου ελληνικού δημοσίου. Η… ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έσπασε κι αυτή την παράδοση! Έτσι, οι συριζαίοι γιοί βολεύουν τους… πατεράδες τους! Λέτε να ακολουθήσουν και οι… παππούδες – όσοι τουλάχιστον υπάρχουν; Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού υπάρχει ένας Παππάς στον κρατικό μηχανισμό των συριζοψεκασμένων παπατζήδων! Έτσι, εκτός από τον γνωστό… διαστημικό υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών, Ενημέρωσης (και δε συμμαζεύεται), Νίκο Παππά υιό, ο πατήρ Στέλιος Παππάς κατέλαβε τη θέση του προέδρου του άρτι κρατικοποιηθέντος ΟΑΣΘ (Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης)!
    Έτσι συντρόφια, τόπο στα… νιάτα!
    (ΥΓ): Και προπάντων, κάτω η οικογενειοκρατία και πάνω το… ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς!

  2. ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

    το νέο έργο «Επιβατικός και Εμπορικός λιμένας Σιγρίου Ν. Λέσβου – α’ φάση», προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ. Με το έργο αυτό δημιουργείται ένα σύγχρονο εμπορικό και επιβατικό λιμάνι στο Σίγρι Λέσβου, που θα δώσει τη δυνατότητα αναβάθμισης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, με πολλαπλά κοινωνικοοικονομικά οφέλη. Πρόκειται για έργο καθοριστικής σημασίας για το Σίγρι και την ευρύτερη περιοχή, με το οποίο ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Λέσβου που για χρόνια δεν είχε βρει ανταπόκριση.http://www.newsit.gr/ellada/Nea-erga-enekrine-o-ypoyrgos-Pos-tha-allaksoyn-morfi-vasikoi-dromoi-stin-Athina/679117

  3. Ακομα γυρναει και μιλαει αυτος ο τυπος που δεν θα ηθελε αν ειναι Κωος οπως ειχε πει ?Αυτος που ελεγε θα μενουν εδω 48 οι μεταναστες και θα φευγουν και αντι γιαυτο φερνουν και απο αλλες περιοχες της χωρας εδω?Αυτος ελεγε που δεν πουλιουντε τα αεροδρομεια?Που δεν καταργητε ο ΦΠΑ στα Δωδεκανησα?Αυτος δνε τα ελεγε?Καθεστε ακομα και τον ακουτε?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ