Ο Βασίλειος Τριανταφύλλου (Bill Fillos) το πρωί της Παρασκευής 4ης Αυγούστου άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν βυθίζοντας σε πένθος την σύζυγό του Κούλα, τα παιδιά Μαρία και Μάριο Στιβάρο, Ελισάβετ και Διονύσιο Μιχαλάτο, Ειρήνη και Λάμπρο Μητράκο, τα έξι εγγόνια του, τα αδέλφια Δημοσθένη και Βαρβάρα Τριανταφύλλου, τις νύφες Μαρία, Ειρήνη και Αννα Τριανταφύλλου, τους κουνιάδους Ζαμπέτα Χαρτοφύλλη, Αννα και Ορέστη Μυταρά, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.
Η σορός του το απόγευμα της Κυριακής (2-5 και 7-9 μ.μ.) εκτέθηκε για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Αντωνόπουλος στο Ντίτμαρς, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.
Ο εκλιπών ήταν γνωστός στην ομογένεια λόγω της επιχειρηματικής του δράσης και της ενασχόλησής του με τα κοινά. Με τα αείμνηστα αδέλφια του Νίκο και Γιώργο ασχολήθηκαν με τα εστιατόρια και ήταν ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Μολφέτα» και του νυχτερινού κέντρου «Green Room» στους 47 δρόμους και 8η Λεωφόρο στο Μανχάτταν.
Γεννήθηκε το 1930 στο Εμπορειό Νισύρου, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Από τη Νίσυρο μετέβη στη Ρόδο όπου αποφοίτησε από το εξατάξιο Βενετόκλειο Γυμνάσιο. Ήταν αρχηγός των Προσκόπων Ρόδου και υποδέχθηκαν τον Βασιλέα το 1948 στο Μανδράκι της Ρόδου όπου έγινε η έπαρση της ελληνικής σημαίας της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου. Στη συνέχεια υπηρέτησε στον Στρατό και το1953 μετέβησαν στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και βοήθησαν στην ανοικοδόμηση της πόλης μετά από τη σεισμική καταστροφή.
Μετά την απόλυσή του από τον στρατό μετέβη στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε για τρία χρόνια και το 1964 ήρθε στην Αμερική, όπου συνάντησε τα αδέλφια του. Το 1967 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας με την εκλεκτή της καρδιάς του Κυριακούλα Χαρτοφύλλη από τα Νικειά της Νισύρου και απέκτησαν τρία κορίτσια την Μαρία, Ελισάβετ και Ειρήνη.
Ο εκλιπών διετέλεσε σύμβουλος και στέλεχος των κοινοτήτων του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς. Παράλληλα υπηρέτησε τον Νισυριακό Σύλλογο «Παναγία Θερμιανή» από διάφορα αξιώματα συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του.
Επί προεδρίας του και με τη συνεργασία του γραμματέα Δρα. Ιωάννη Φίλου και του Ταμία Παύλου Φρανζή κτίστηκε το υπέροχο ξενοδοχείο “Πάλοι” στο παραλιακό χωριό Πάλοι της Νισύρου.
Το ξενοδοχείο λειτουργεί σήμερα με δέκα δωμάτια και είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στη Νίσυρο που κτίστηκε από Νισύρικο Σύλλογο του εξωτερικού.
(Από τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ)