Γιώργος Κοπάδης: «Η Κως έχει έναν χαρακτήρα του κακού υγειονομικού νησιού»

3
219

«Η Κως έχει έναν χαρακτήρα του κακού υγειονομικού νησιού»

«Το νοσοκομείο πρέπει να ξαναπάρει την αίγλη του σαν νοσοκομείο και να μη δουλεύει σαν μεγάλο κέντρο υγείας»

«Οι Κώοι πρέπει να ασχοληθούν με την υγεία σε ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο και δεν πρέπει να προσαρμόζουν την υγεία μόνο για τον τουρισμό – Η υγεία πρωτίστως πρέπει να είναι για τους πολίτες του νησιού και όχι υποχρεωτικά να προσανατολιζόμαστε μόνο για τα τουριστικά δεδομένα και τις τουριστικές απαιτήσεις»

«Έχει δημιουργηθεί ένα κάκιστο περιβάλλον που δεν θέλουν οι γιατροί να έρθουν στην Κω. Πρόσφατα προσλήφθηκαν στο νοσοκομείο Καλύμνου δύο Παθολόγοι και δύο Καρδιολόγοι. Η Κάλυμνος έχει μία διαφορετική θεώρηση πάνω στην υγεία και πάνω γενικότερα στη ζωή του νησιού. Στην Κω δεν το έχουμε αυτό»

«Δεν πρέπει να διώχνουμε τους γιατρούς που θέλουνε να μείνουνε στην Κω και να μην μένουμε μόνο στις θέσεις που προκηρύσσονται»

«Αντί το καλοκαίρι να βοηθούν στις διακομιδές και στα ασθενοφόρα ο στρατός και η πυροσβεστική, που υπάρχει και τεράστιο νομικό πρόβλημα σε αυτό, θα έπρεπε να βγει μια Κοινή Υπουργική Απόφαση όπου για παράδειγμα, κάθε δήμος άνω των 5.000 – 10.000 κατοίκων να έχει υποχρεωτικά ένα δημοτικό ασθενοφόρο με το ανάλογο πλήρωμα και να τίθεται στη διάθεση των κατά τόπους ΕΚΑΒ».

«Έχει κάνει ο δήμος ολοκληρωμένη πρόταση για το Κέντρο Υγείας στο υπουργείο Υγείας; Όχι. Αυτό το ξέρω σίγουρα. Για να σου δώσουνε κάτι πρέπει να απαιτήσεις, αν δεν απαιτήσεις πώς θα στο δώσουν;»

«Δεν με στήριξαν τα κέντρα αποφάσεων τόσο της Κω όσο και της περιφέρειας, αλλά ίσως και οι περισσότεροι βουλευτές. Ο μόνος που με στήριξε ήταν ο απλός κόσμος.
Ήμουνα ο μόνος που προεκλογικά είπα ότι, διαφωνώ με τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας του περιφερειάρχη»

 

Την δική του εκτίμηση για την άρνηση γιατρών να έρθουν στην Κω και να στελεχώσουν το νοσοκομείο μας δίνει με συνέντευξή του στον «Σ» ο γνωστός Αγγειοχειρουργός, Δ/ντής Αγγειοχειρουργικής του «Γεννηματάς, Γιώργος Κοπάδης.

Κατ’ αρχάς, ο κ. Κοπάδης μας μιλά για την απόφασή του να ανοίξει ιατρείο στο νησί μας, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί και στους λόγους για τους οποίους δεν εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές.

Εκφράζει την άποψή του για την παροχή υγείας στην Κω, όπως και στο γιατί το Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια, το οποίο έχει υποβιβαστεί σε Περιφερειακό Ιατρείο, δεν λειτούργησε ποτέ με βάση τις προδιαγραφές του.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ερ: Κύριε Κοπάδη, κατ’ αρχάς πείτε μου, ποιο ήταν το κίνητρο για έναν Δ/ντη Αγγειοχειρουργικής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, να αποφασίσει να ανοίξει ιατρείο στην Κω.

Γ.Κ.: Έτσι κι αλλιώς, έρχομαι που έρχομαι στην Κω. Έχω αντιληφθεί ότι οι ανάγκες πάνω στην ειδικότητά μου είναι αρκετές κι έτσι το αποφάσισα, γιατί το επιτρέπει πλέον και η νομοθεσία. Μία φορά το μήνα, λοιπόν, θα έρχομαι στην Κω να κάνω ιατρείο.
Ερ: Για καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, πείτε μου, τι σημαίνει Αγγειοχειρουργική, δηλαδή, σε τι μπορεί να βοηθήσει ένας Αγγειοχειρουργός;
Γ.Κ.: Σε όλες τις παθήσεις αρτηριών και φλεβών κυρίως. Όπως είναι τα ανευρύσματα
κοιλιακής αορτής, καρωτίδες, άνθρωποι που έχουν κάνει εγκεφαλικά, άνθρωποι που έχουν πρόβλημα αιμάτωσης των ποδιών και δεν μπορούν να περπατήσουν, που χρειάζονται κάποιο bypass, κάποια αγγειοπλαστική. Είναι οι άνθρωποι που έχουν στα πόδια τους χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, οιδήματα κάτω άκρων κ.ά. Είναι μεγάλη η γκάμα των αγγειακών παθήσεων και η συμπτωματολογία που μπορεί να έχει ένας ασθενής.

Ερ: Ας κλείσουμε με αυτό το θέμα για να πάμε και σε άλλα ιδιαίτερα σημαντικά, με το πότε ξεκινάτε.

Γ.Κ.: Στις 27 Φεβρουαρίου.

Ερ: Καλώς να μας έρθετε λοιπόν, αν και, όντας νοσοκομειακός γιατρός, είμαι βέβαιη ότι θα επιθυμούσατε – όπως όλοι μας – να ήταν άρτια στελεχωμένο το νοσοκομείο μας συμπεριλαμβανομένης και της δική σας ειδικότητας. Κύριε Κοπάδη, θέλω να μιλήσουμε για την κατάσταση παροχής φροντίδας υγείας στην Κω. Μου έχετε δώσει στο παρελθόν αρκετές συνεντεύξεις. Σε μία από αυτές, το 2011, δηλαδή πριν από 14 χρόνια, είχατε δηλώσει ότι, από το Ζηπάρι και πάνω δεν υπάρχει υγεία στο νησί μας. Σήμερα, αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι, ο τομέας της υγείας χωλαίνει σε όλο το νησί. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

Γ.Κ.: Συμφωνώ με τη λογική ότι, έχει μειωθεί πάρα πολύ, ειδικά με την έλλειψη παθολόγων, η παροχή υγείας στο νοσοκομείο. Έχουμε ελλείψεις γιατρών, έχουμε χίλια δυο πράγματα. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι που ίσως βοηθούσαν σε αυτό, έχω μιλήσει και σε ανώτερα επίπεδα, αλλά δυστυχώς, καμία από τις σκέψεις μου, καμία από τις ιδέες μου δεν έχει εφαρμοστεί.
Ερ: Θέλω τις ιδέες σας, αλλά πριν από αυτό, θέλω το σχόλιο σας γι αυτό που είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ότι δηλαδή, μόνο στα νοσοκομεία Κω και Δράμας βγήκαν άγονες οι προκηρύξεις Παθολόγων. Και όχι μόνο Παθολόγων θα προσθέσω. Λείπουν κι άλλες ειδικότητες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γ.Κ.: Σε αυτό έχει δίκιο ο υπουργός,

Ερ: Γιατί; Έχουμε τον «ιατροδιώκτη» στην Κω;

Γ.Κ.: Έχει δημιουργηθεί διαχρονικά ένα κάκιστο περιβάλλον, που δεν θέλουν οι γιατροί. Μάλιστα πρόσφατα έμαθα ότι προκηρύχθηκαν θέσεις στο νοσοκομείο Καλύμνου και πήγανε δύο Παθολόγοι και δύο Καρδιολόγοι.

Ερ: Έτσι ακριβώς. Στην Κω όμως, γιατί δεν συμβαίνει αυτό;
Γ.Κ.: Πιστεύω ότι φταίει και λίγο και η τοπική κοινωνία. Η Κάλυμνος έχει μία διαφορετική θεώρηση πάνω στην υγεία και πάνω γενικότερα στη ζωή του νησιού. Στην Κω δεν το έχουμε αυτό. Για παράδειγμα, κυκλοφορείς τώρα και είναι ένα σκοτάδι, τα πάντα είναι κλειστά. Η Κάλυμνος αυτή την εποχή έχει ζωή, όλα τα καταστήματα είναι ανοιχτά. Οι Κώοι πρέπει να ασχοληθούν με την υγεία σε ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο και δεν πρέπει να προσαρμόζουν την υγεία μόνο για τον τουρισμό. Με έχει κουράσει αυτό να το λέω. Η υγεία πρωτίστως πρέπει να είναι για τους πολίτες του νησιού και όχι υποχρεωτικά να προσανατολιζόμαστε μόνο για τα τουριστικά δεδομένα και τις τουριστικές απαιτήσεις.
Ερ: Λέτε, δηλαδή, ότι η κοινωνία της Κω δεν ασχολείται όσο πρέπει με το νοσοκομείο και ασχολείται μόνο με τον τουρισμό;
Γ.Κ.: Όχι. Δεν ασχολείται όσο πρέπει. Δεν θέλω να πω ότι ασχολείται με άλλα πράγματα, αλλά πρέπει να ασχοληθεί σε σοβαρότερο επίπεδο.

Ερ: Για να καταλάβω γιατρέ μου, λέτε ότι ο τρόπος που λειτουργούμε στην Κω δεν είναι ελκυστικός για να έρθει ένας γιατρός να μείνει;
Γ.Κ.: Είναι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με τα χρόνια. Δηλαδή, η Κως έχει έναν χαρακτήρα του κακού υγειονομικού νησιού και δεν θέλουν οι γιατροί να έρθουν. Είναι λίγο τραγικό αυτό.

Ερ: Με λίγα λόγια, όλοι ευθυνόμαστε για την «εικόνα» της υγείας στο νησί μας. Δηλαδή και διοίκηση και δήμος και πολίτες.

Γ.Κ.: Όλοι έχουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Όλοι αγωνιούμε για την υγεία, δυστυχώς μόνο όταν την έχουμε άμεση ανάγκη. Μετά το ξεχνάμε. Πρέπει να φτιάξει το υγειονομικό περιβάλλον της Κω. Δυστυχώς, δεν έχει φτιάξει. Βλέπει κανείς ότι γίνονται προκηρύξεις θέσεων και δεν έρχονται γιατροί και πάνε σε δεύτερα νησιά, σε τρίτα νησιά συγκριτικά με την Κω.

Ερ: Κύριε Κοπάδη, έχετε κάνει σειρά προτάσεων και όταν ήσασταν δημοτικός σύμβουλος, αλλά και πριν, όπως λ.χ. για επιδημιολογικές μελέτες, θεματικά συνέδρια, κ.λ.π. Δυστυχώς, δεν έγινε τίποτε από όλα αυτά.
Γ.Κ.: Δεν θα γίνει τίποτα αν δεν σταθούμε στα πόδια μας και πρέπει να το ξαναπώ για τελευταία φορά. Το νοσοκομείο πρέπει να ξαναπάρει την αίγλη του σαν νοσοκομείο και να μη δουλεύει σαν μεγάλο κέντρο υγείας. Δεν έχουμε Παθολόγο, δεν ξέρω αν υπάρχει Καρδιολόγος αυτή τη στιγμή… Είναι πάρα πολύ σοβαρά πράγματα αυτά. Και βλέπει κανείς ότι βγαίνουνε διάφορες αποφάσεις από το υπουργείο Υγείας για τους ιδιώτες γιατρούς και αναρωτιέσαι, μέχρι ποιο σημείο μπορεί να υποχρεωθεί ο ιδιώτης γιατρός να μετέχει στη δημόσια υγεία; Είναι και αυτό ένα πρόβλημα γιατί κάποιος θα πει, είναι επιλογή δική μου να είμαι ιδιώτης, δεν είμαι γιατρός του εθνικού συστήματος υγείας.

Ερ: Μου δίνετε την ευκαιρία να πω ότι, στην Κω έχουμε πολύ καλούς ιδιώτες γιατρούς, από τους οποίους κάποιοι είχαν θητεύσει επί μακρόν στο ΕΣΥ…
Γ.Κ.: Ναι, πάρα πολύ καλοί, κι εγώ μια ζωή έλεγα ότι δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τη δημόσια με την ιδιωτική υγεία σε ένα χώρο. Πρέπει να το βλέπουμε συνολικά γιατί, οι μεν έχουν να δώσουν στους δε και δε στους μεν. Όλοι έχουν να συνεισφέρουν σε έναν τόπο από τη δικιά τους μεριά ο καθένας, είτε είναι ιδιώτης είτε είναι γιατρός του ΕΣΥ.
Να σας πω ένα παράδειγμα όσον αφορά στη μεριά του υπουργείου. Το είχα πει και στον υπουργό και μάλιστα πρόσφατα, το είπα και στον Μάριο Θεμιστοκλέους ότι, υπάρχουν κάποιοι γιατροί που είναι επικουρικοί. Εγώ ξέρω τρεις γιατρούς που έκαναν το επικουρικό τους στην Κω. Δεν φτιάχτηκε μια θέση για να μπορέσουν να την κρατήσουν.  Σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε το υπουργείο να πει ότι, με σύμφωνη γνώμη για παράδειγμα του επιστημονικού συμβουλίου και της διοίκησης του νοσοκομείου να παίρνουν μία προσωποπαγή θέση για γονιμοποίηση. Δεν πρέπει να διώχνουμε αυτούς που θέλουνε να μείνουνε στην Κω και να μην μένουμε μόνο στις θέσεις που προκηρύσσονται. Θυμάμαι μια εξαιρετική Ακτινολόγο που ήθελε να μείνει στην Κω, αλλά έφυγε γιατί δεν υπήρχε θέση μετά.
Ερ: Κατά την άποψή σας, τι πρέπει να γίνει;
Γ.Κ.: Πρέπει να γίνουν διάφορες μικρές νομοθετικές παρεμβάσεις – ρυθμίσεις, μέσω του υπουργείου ώστε αυτός που θέλει να μείνει, πραγματικά να μένει και χωρίς προκήρυξη θέσης.

Ερ: Τι σας απαντάει το υπουργείο όταν τα συζητάτε αυτά;
Γ.Κ.: Ότι, όλα θα γίνουν, αλλά ποτέ δεν τα προχώρησαν. Πιστεύω ότι είναι αρκετά σημαντικό σε ένα νησί που δεν έχει γιατρούς, αν θέλει ένας γιατρός να μείνει, να κάνουμε κάτι να τον κρατάμε.  Όχι μόνο τους γιατρούς, αλλά και για το προσωπικό, νοσηλευτικό ή διοικητικό. Επίσης να σας πω ότι, έχω εκφράσει τη διαφωνία μου στον υπουργό για την απελευθέρωση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης του ιατρικού επαγγέλματος στο δημόσιο φορέα.
Ερ: Δηλαδή;

Γ.Κ.: Αυτό δεν έπρεπε να εφαρμοστεί στα μεγάλα αστικά κέντρα, γιατί σε λίγο τα μεγάλα αστικά κέντρα θα στερούνται γιατρών, θα φύγουν όλοι ιδιωτικά. Θα έπρεπε να εφαρμοστεί μόνο στην περιφέρεια σαν κίνητρο γιατρών.

Ερ: Τι ακριβώς εννοείτε;

Γ.Κ.: Για παράδειγμα, ένας γιατρός του ΕΣΥ ανοίγει ιατρείο και κάνει σύμβαση με μια μεγάλη ιδιωτική κλινική. Αυτό είναι κακό για ένα μεγάλο αστικό κέντρο. Αυτό το δικαίωμα σε έναν γιατρό του ΕΣΥ, έπρεπε να το δώσουνε μόνο στην περιφέρεια και όχι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Μια άλλη πρόταση αφορά στην οικονομία της υγείας. Αντί να πάνε οι 50 στον έναν γιατρό, ο ένας γιατρός να πάει στους 50.

Ερ: Για εξηγήστε το αυτό;

Γ.Κ.: Να έχει το δικαίωμα ένας γιατρός, π.χ. Νευροχειρουργός της Ρόδου να κάνει ιατρείο στην Κω, σαν απογευματινό ιατρείο, να πάει μια μέρα στην Κάλυμνο, μια μέρα στη Λέρο… Αντί να πάνε δηλαδή, 50 άνθρωποι σε ένα γιατρό στη Ρόδο, με όποιο κόστος και ταλαιπωρία έχει αυτό, να πάει ένας γιατρός να δει αυτούς τους αρρώστους.
Ερ: Έχουμε περιπτώσεις γιατρών που έρχονται κάποιες μέρες το μήνα στην Κω από την Αθήνα.

Γ.Κ.: Δεν μιλώ για ιδιώτες γιατρούς, αλλά για γιατρούς μέσα από το σύστημα υγείας. Παράδειγμα από το νοσοκομείο της Ρόδου. Αυτό είναι εφαρμόσιμο και λογικό και αν θέλουν μπορούν να το επεκτείνουνε και με γιατρούς του ΕΣΥ από άλλες υγειονομικές περιφέρειες. Επίσης, είπα πρόσφατα στον υπουργό Υγείας, ότι, αντί να λέμε το καλοκαίρι να βοηθούν στις διακομιδές και στα ασθενοφόρα ο στρατός και η πυροσβεστική, που υπάρχει και τεράστιο νομικό πρόβλημα σε αυτό, θα έπρεπε να βγει μια Κοινή Υπουργική Απόφαση όπου για παράδειγμα, κάθε δήμος άνω των 5.000 – 10.000 κατοίκων να έχει υποχρεωτικά ένα δημοτικό ασθενοφόρο με το ανάλογο πλήρωμα και να τίθεται στη διάθεση των κατά τόπους ΕΚΑΒ.

Ερ: Είναι κι αυτή μια πρόταση. Αν κάποιος νοσοκομειακός γιατρός από τη Ρόδο έρθει στην Κω και ανοίξει ιατρείο, πού βλέπετε τη δωρεάν παροχή υγείας;

Γ.Κ.: Όχι υποχρεωτικά να ανοίξει ιατρείο, αλλά μέσα στο νοσοκομείο να κάνει απογευματινό ιατρείο με μια μικρή αμοιβή που υπάρχει στα απογευματινά ιατρεία. Ισχύει αυτό σε όλη την Ελλάδα.

Ερ: Ας αλλάξουμε θέμα και ας πάμε σε ένα «αγαπημένο», το Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια, το οποίο έχει υποβαθμιστεί σε Περιφερειακό Ιατρείο. Πόσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί γι αυτό το θέμα όλα αυτά τα χρόνια!!! Κι όμως, παραμένει έτσι. Ακούσαμε τις προάλλες τον υπουργό Υγείας να δηλώνει ότι, περιμένει προτάσεις από τον δήμο.

Γ.Κ.: Ο δήμος έχει κάνει πρόταση; Θυμάμαι ότι, η μοναδική συζήτηση είχε γίνει σε ειδική συνεδρίαση του δήμου για τη υγεία και είχαν πει, ας το πάρει ο δήμος. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε καμία πρόταση από κανέναν.

Ερ: Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην πρώτη του θητεία ως υπουργός Υγείας στον «Σ», σε σχετική ερώτηση είχε πει ότι, δεν το παραχωρεί στο δήμο. Τώρα λέει άλλα, αλλά και πάλι υπεκφεύγει.
Γ.Κ.: Αυτό δεν το ξέρω, αλλά ξέρω ότι, όταν ήμασταν εμείς δημοτική αρχή, είχε πει το εκχωρώ. Αν το ψάξουμε και λίγο νομικά, γιατί το είχα ψάξει τότε. Γίνεται μία καταγγελία χρησιδανείου και το παίρνει ο δήμος με πλήρη κυριότητα, όπως επίσης, το πιο σωστό όπως λέω πάντα, είναι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, αλλά το υπ. Υγείας για να το παραχωρήσει πρέπει να έχει κάποια δεδομένα, πρέπει να έχει ένα, ένα project, ένα πρόγραμμα.
Ερ: Και το πρόγραμμα αυτό ποιός μπορεί να το βγάλει;

Γ.Κ.: Ο δήμος θα έπρεπε να το έχει κάνει, να έχει την πρότασή του ολοκληρωμένη.  Εμείς είχαμε κάνει τότε ολοκληρωμένη πρόταση. Έχει κάνει ο δήμος ολοκληρωμένη πρόταση στο υπουργείο Υγείας; Όχι. Αυτό το ξέρω σίγουρα. Για να σου δώσουνε κάτι πρέπει να απαιτήσεις, αν δεν απαιτήσεις πώς θα στο δώσουν;
Ερ: Εν κατακλείδι, αν κάποιος που δεν γνωρίζει το τι συμβαίνει στην Κω, απλά έβλεπε τις ελλείψεις που υπάρχουν και την άρνηση γιατρών να έρθουν στο νοσοκομείο μας και σας ρωτούσε κύριε Κοπάδη, γιατί συμβαίνει αυτό, τι θα του απαντούσατε;
Γ.Κ.: Γιατί έχει δημιουργηθεί μια νοσηρή κατάσταση. Το ποιος φταίει γι αυτό, είναι μεγάλη ιστορία.

Ερ: Νέο νοσοκομείο. Όλοι το θέλουμε, αλλά προς το παρόν θέλουμε να στελεχωθεί το υφιστάμενο που πνέει τα λοίσθια. Ποια η γνώμη σας;

Γ.Κ.: Το νέο νοσοκομείο θα γίνει. Είναι ένας γολγοθάς διαδικαστικός απ’ ότι έχω καταλάβει, με διάφορες μελέτες που πρέπει να γίνουν από τη μεριά του δήμου. Μακάρι να υπάρξει και η ανάλογη χρηματοδότηση από την περιφέρεια.
Ερ: Να το θέσω αλλιώς. Αν γίνει το νέο νοσοκομείο, πιστεύετε ότι θα αρθούν όλα τα αρνητικά για το νησί; Θα στελεχωθεί; Δηλαδή, θα δεχτούν οι γιατροί να έρθουν;

Γ.Κ.: Όχι υποχρεωτικά, αλλά τουλάχιστον το κομμάτι των κτιριακό θα είναι ένα καλό κίνητρο για να έρθουν γιατροί, αλλά από κει και πέρα όμως, θα μου πεις ότι, εδώ έχουμε ένα νοσοκομείο και δεν μπορούμε να το δουλέψουμε, τι χρειαζόμαστε ένα καινούργιο; Όμως, πάντα  ένα καινούργιο είναι ένας πόλος έλξης και νέων επιστημόνων και νέων γιατρών. Αλλά πρέπει να έχει τον δικό του αναβαθμισμένο οργανισμό λειτουργίας.

Ερ: Απ’ ότι μας έχει πει ο κ. Χρυσόπουλος, με τον ίδιο οργανισμό λειτουργίας θα πάει και το νέο νοσοκομείο. Δεν θα αλλάξει κάτι.

Γ.Κ.: Θα έπρεπε να αναβαθμιστεί ο οργανισμός. Το 2012, απ’ ότι θυμάμαι, πολύ καλύτερο οργανισμό από την Κω είχε η Λέρος.

Ερ: Πριν σας αποχαιρετίσω, αν και έχει περάσει πολύς χρόνος, θέλω να μου πείτε, γιατί δεν εκλεχτήκατε περιφερειακός σύμβουλος ενώ είχατε αναπτύξει μια σημαντική δράση; Ήσασταν υποψήφιος με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου.

Γ.Κ.: Δεν εκλέχτηκα, αλλά θεωρώ ότι και δεν έχασα. Έχω μάθει να χάνω, έχω μάθει να κερδίζω, αλλά δεν μου αρέσει να με κλέβουν. Θεωρώ ότι ίσως κάποιοι με έκλεψαν.
Και όπως είπε και ο Κώστας Καΐσερλης κάποτε, «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Κι εγώ συμπληρώνω, «φοβού και τους δώρα εισπράττοντες».

Ερ: Δηλαδή. Μιλάς με γρίφους γέροντα…
Γ.Κ.: Δεν με στήριξαν τα κέντρα αποφάσεων τόσο της Κω, όσο και της περιφέρειας, αλλά ίσως και οι περισσότεροι βουλευτές. Ο μόνος που με στήριξε ήταν ο απλός κόσμος.
Για αυτό λέω, δεν έχασα απλώς δεν εκλέχθηκα. Ίσως πληρώνω τον χαρακτήρα μου,
Ήμουνα ο μόνος που προεκλογικά είπα ότι, διαφωνώ με τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας του περιφερειάρχη. Να σας πω πως, ο πρώτος άνθρωπος που με συνεχάρη μετά τις εκλογές ήταν ο Κώστας Καΐσερλης ο οποίος μου ‘πε, «χάρηκα που δεν εκλέχθηκες, σε ευχαριστώ και μπράβο σου που δεν βγήκες γιατί σε ένα μήνα θα είχες παραιτηθεί ή θα είχες ανεξαρτητοποιηθεί, γιατί ο χαρακτήρας και η γνώμη σου δεν υποτάσσονται εύκολα». Είχε πει επίσης προεκλογικά «Και όμως θα αποχωρήσει πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις». Δεν ξέρω αν θα είχα παραιτηθεί ή ανεξαρτητοποιηθεί, σίγουρα όμως θα προσπαθούσα να αμβλύνω αυτή την τραγική και άκομψη αντιπαράθεση μεταξύ περιφέρειας και δήμου.

ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

https://www.stathmosnet.gr/

Σημείωση:

Ο Γιώργιος Κοπάδης θα βρίσκεται στην Κω το τριήμερο 27/02, 28/02, 1/03

στο ιατρείο του, στην οδό Μητροπόλεως 22.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 6973395370, 2242022228

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν έχει μόνο το χαρακτήρα, είναι και στην πράξη διαχρονικά το χειρότερο νοσοκομείο πανελλαδικά! Μην κοιτάτε που θάβουν τα περιστατικά και δεν ακούγεται τίποτα! Μέσα σε αυτό το νοσοκομείο έχει πεθάνει πολύς κόσμος άδικα, έχουν τελεστεί εγκλήματα εκεί μέσα!!!

  2. Γιωργο θα ειχες εκλεγει, αν δεν ειχε παρει ο α….. τον ν….. απο το χερι και οπου καθοταν και οπου στεκοταν τον διαφημιζε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ