Τρομακτική προειδοποίηση του γνωστού Τούρκου καθηγητή για το ρήγμα κάτω από την Τουρκία

0
88

Πανεπιστημιακή έρευνα διαπιστώνει ότι μεγαλώνει το ρήγμα κάτω από την Τουρκία

Η ανακάλυψη μιας ρωγμής κάτω από την Τουρκία από το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν έχει προκαλέσει φόβο και πανικό.

Αυτή η μελέτη, που έκανε θραύση σε όλο τον κόσμο, ήταν στο σημείο όπου ο γνωστός Τούρκος καθηγητής Naci Görür επεσήμανε τον υψηλό κίνδυνο σεισμού. Στην τελευταία του δήλωση σχετικά με το θέμα, ο Görür είπε: «Οι σεισμοί κινούνται από την ανατολή προς τη δύση».

Γερμανοί επιστήμονες εντόπισαν ένα ρήγμα μήκους 1.500 χιλιομέτρων που εκτείνεται από την Τουρκία έως το Ιράν.

Εμφανιζόμενος στη ζωντανή μετάδοση της Habertürk, ο Görür έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή: «Ξεκινάει από το Bingöl Karlıova και φτάνει μέχρι την Ελλάδα. Αυτό το ρήγμα είναι ένα όριο πλακών. Οι σεισμοί συμβαίνουν στο όριο της πλάκας ή εντός του. Το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας έχει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Μεταφέρει σεισμούς από ανατολή προς δύση. Ο σεισμός μεταναστεύει από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Ο τελευταίος σεισμός χτύπησε την πόρτα του Μαρμαρά. Όταν συμβεί ένας σεισμός στον Μαρμαρά, η Βόρεια Ανατολία θα κάνει ένα διάλειμμα από τους σεισμούς για περίπου 200 χρόνια.

Το ρήγμα Bitlis Zagros είναι ένα ρήγμα ώθησης. Η ζώνη Bitlis Zagros αντιπροσωπεύει τον κλειστό ωκεανό. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι το απομεινάρι του ωκεανού που ονομάζουμε Νεοθέτη»

Η ρωγμή κάτω από την Τουρκία ήταν τρομακτική

rogmi tourkia

Μιλώντας για τον πιθανό σεισμό της Κωνσταντινούπολης, ο Görür επανέλαβε ότι θα υπάρξει ένας μεγάλος σεισμός μέσα σε 30 χρόνια και έδωσε 47% πιθανότητες να συμβεί .

Ο διάσημος γεωλόγος, ο οποίος μίλησε και για το ρήγμα όπου αναμένεται σεισμός, επέστησε την προσοχή στις παράκτιες περιοχές και είπε χαρακτηριστικά: «Η ενέργεια μεταφέρεται στην αδιάσπαστη περιοχή. Το μεταφερόμενο τμήμα είναι το μεσαίο ρήγμα του Μαρμαρά. Ο λόγος είναι ότι εδώ συσσωρεύεται ενέργεια. Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές».

Σχέση με το Αιγαίο Πέλαγος

Ο Görür σημείωσε τα ακόλουθα σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο Πέλαγος:

«Είπαμε ότι η αφρικανική πλάκα βυθίζεται κάτω από την Ανατολία από το νότο. Η πλάκα που βουτάει κάτω είναι η αφρικανική πλάκα, λιώνει. Έρχεται στην επιφάνεια ως μάγμα. Ταυτόχρονα, εκτείνεται λόγω αυτής της υποβύθισης. Σχηματίζονται κανονικά ρήγματα προς την κατεύθυνση ανατολής-δύσης. Και τα ρήγματα και οι σεισμοί της λάβας προκαλούν εδώ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ