Το σύστημα των εξουσιών στην Ελλάδα και οι πελατειακές σχέσεις που το συντηρούν | Άρθρο για διάλογο του Κ. Καΐσερλη

2
73

Το σύστημα των εξουσιών στην Ελλάδα και οι πελατειακές σχέσεις που το συντηρούν

Άρθρο για διάλογο του Κ. Καϊσερλη π. υφυπουργού με την ευκαιρία της συζήτησης του προϋπολογισμού

Στην Ελλάδα συντηρείται και δεν τις αξίζει, ένα σύστημα εξουσιών που αενάως αυτοτροφοδοτείται μόνο του με πελατειακές σχέσεις. Που οι άνθρωποι υποχρεωτικά και όχι με την θέληση τους, εθίζονται σε αυτές.

Η ανάλυση με λεπτομέρειες της αλυσίδας των εξουσιών που ξεκινούν από τον αρχηγό του κράτους, που στην Ελλάδα είναι ο πρωθυπουργός και φτάνουν μέχρι τον Δήμο, την Κοινότητα και τελευταίο πολίτη  και οι υποχρεώσεις  που δημιουργούν  οι χιλιάδες κρίκοι αυτής της αλυσίδας και οδηγούν στις  θεμιτές ή αθέμιτες, υποχρεωτικές και μη πελατειακές σχέσεις, σίγουρα θα μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα και κυρίως θα εντοπίσουν σε ποια σημεία και σε ποιους μεγάλους χαλκάδες και όχι μικρούς κρίκους θα πρέπει να γίνουν αλλαγές ώστε να σπάσει η αλυσίδα ή έστω να σταματήσει να επηρεάζει το επίκτητο πλέον φαινόμενο της κοινωνίας μας για εξάρτηση και άρα για σχέσεις εξυπηρέτησης.

Όσο και αν φαίνονται παρατραβηγμένα παραδείγματα, οι κάθε είδους επιδοτήσεις και pass προς τους αδυνάτους οδηγούν σε πελατειακές σχέσεις βαθιάς εξάρτησης. Είναι η ίδια εξάρτηση με την γνωριμία ενός γιατρού που θα μας οδηγήσει χωρίς διατυπώσεις γρήγορα στο χειρουργείο. Είναι το ίδιο με τον βουλευτή ή το κόμμα που έβαλε τον ανίκανο αστυνομικό μέσα στη Βουλή. Είναι το ίδιο με τον πρωθυπουργό που θα επιλέξει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι το ίδιο με τον αρχηγό του κόμματος, ακόμα και του 3% που θα επιλέξει τον τομεάρχη, ή τον υποψήφιο βουλευτή.

Χιλιάδες παραδείγματα που μπορεί να φαίνονται ως ενέργειες που προστατεύουν ή οφείλονται στην φιλία ή την ενίσχυση του κόμματος, της κυβέρνησης, ή της επιβίωσης, αλλά στην ουσία ήδη έχουν διαβρώσει την αξιοκρατία, την πρόοδο, την ισότητα, την δικαιοσύνη.

Τρεις είναι οι χαλκάδες πάνω στις οποίες δένονται οι χιλιάδες μικροί κρίκοι της αλυσίδας των κρατικών περιφερειακών και δημοτικών εξουσιών.

1.Τα μονοπρόσωπα συστήματα διακυβέρνησης του κράτους, των Περιφερειών και των Δήμων.

2.Η πλήρης εξάρτηση της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας από την νομοθετική που ελέγχεται πλήρως από ένα πρόσωπο, τον πρωθυπουργό!!! και

3.Η υπαλληλική σχέση των αιρετών, διορισμένων και μετακλητών με τις δημόσιες υπηρεσίες ως προϊσταμένων τους.

Αυτοί είναι οι τρεις χαλκάδες μιας τεράστιας αλυσίδας  χιλιάδων κρίκων που σφίγγουν τον λαιμό της  χώρας Από αυτούς τους τρεις χαλκάδες ξεκινούν δεκάδες μικρότεροι κρίκοι στην ίδια αλυσίδα του πολιτικού πελατειακού συστήματος που περιτυλίγουν το σώμα της χώρας μας και της απαγορεύουν την αναγέννηση, την αναζωογόνηση και την δημιουργία. Που απαγορεύουν την συμμετοχή του πολίτη για να αναδείξει τις τεράστιες ανθρώπινες δυνάμεις του.

Εάν οι βουλευτές περιοριστούν στο νομοθετικό έργο τους και στον έλεγχο της εφαρμογής του από την εκτελεστική εξουσία στην οποία δεν θα συμμετέχουν οι βουλευτές ως υπουργού.  Εάν στην διοίκηση και στην λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών δεν συμμετέχουν οι αιρετοί, οι διορισμένοι και οι μετακλητοί της εκτελεστικής εξουσίας  που διορίζονται από τους βουλευτές, τότε σίγουρα θα αρχίσει το ξήλωμα του μαύρου αντιπαραγωγικού πέπλου εξάρτησης και υποτέλειας που σκεπάζει όλη την Ελλάδα.

Υπενθύμιση: Η πτώχευση της χώρας έγινε εξαιτίας του ίδιου απηρχαιωμένου πολιτικού πελατειακού συστήματος που σήμερα επιχειρεί να την ανακάμψει με αποτέλεσμα τα μνημόνια που υπέγραψαν και οι τρεις, απλά  για να εξοφλήσουμε τα δάνεια, να έχουν οδηγήσει στην ληστρική εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας και των ανθρώπων της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μα γιατί κ Κώστα μου πάτε γυρεύοντας. Ο κάθε δήμαρχος δεν προσλαμβάνει δικούς του ανθρώπους με τους περισσότερους οικογενειακούς ψήφους; Ο κάθε βουλευτής δεν διορίζει καθηγητές με ρουσφέτια αφήνοντας αξιόλογους εκπαιδευτικούς έξω από την αξιοκρατία;

  2. Το οποίο εσύ Κώστα το υπηρέτησες με τον καλύτερο τρόπο αφού χρησιμοποιώντας τις εξουσίες σου εκμάυλησες γενιές νέων ανθρώπων σε αυτά που τώρα καταγγέλλεις

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ