Κώστας Χατζηεμμανουήλ ο νεότερος -4η γενιά. 100 χρόνια παραγωγής κρασιού. Τι είπε για τον παππού του

0
240

Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv μίλησε ο Οινοπαραγωγός Κώστας Χατζηεμμανουήλ ο νεότερος και που αποτελεί την 4η γενιά της οικογένειας Χατζηεμμανουήλ όπου εδώ και έναν αιώνα παράγει κρασί στην Κω, συνεχίζοντας περήφανα την οινοποιητική παράδοση του νησιού. Στην εκπομπή ανέφερε τα εξής : «Aσχολούμε με πολύ αγάπη τηρώντας την παράδοση. Το επάγγελμα μας έχει μεγάλη διαδικασία προετοιμασίας ξεκινώντας από τον Γενάρη που έχουμε τα κλαδέματα μέχρι και τον Αύγουστο που ξεκινάει ο τρύγος που είναι και το τελικό στάδιο του αμπελιού. Μετά είναι από τον μούστο στο κρασί και το επόμενο είναι το μάρκετινγκ (marketing) που συνίσταται στην οργανωμένη προσπάθεια της επιχείρησης. Από μικρός ασχολούμαι στην επιχείρηση του πατέρα μου και παρέμεινα βάζοντας τώρα νέες ιδέες σιγά σιγά. Να σημειώσω όταν ξεκίνησα ήταν και ο παππούς μου (Κωνσταντίνος Χατζηεμμνουήλ σήμερα 91 ετών) στο επάγγελμα φτιάχνοντας το γλυκό παραδοσιακό κρασί αλλά και το τυρί της πόσιας. Εργαζόμουνα μαζί του, σε αρκετές δουλειές και πολλά βιώματα μαζί του. Ο Παππούς ήταν πολύ ενεργός, εργαζόταν πολλές ώρες και αγαπούσε αυτό που έκανε και αυτό είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτό και τα αποτελέσματα φάνηκαν στην πορεία. Ο πατέρας αλλά και ο παππούς μου, το λάτρεψαν αυτό το επάγγελμα. Για μας σήμερα που ήμαστε στην 4η γενιά έχουμε να κάνουμε με μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Το εμφιαλωμένο κρασί παλιότερα ο κόσμος δεν το προτιμούσε. Η δυναμική του ξεκίνησε πριν 20 χρόνια στην Ελλάδα και χρόνο με το χρόνο γίνεται ένα πολύ δημοφιλές ποτό. Η Κως έχει ένα πολύ ζεστό κλίμα και αυτό μας ωφελεί πάρα πολύ. Για έναν οινοπαραγωγό όταν έχει καλή πρώτη ύλη τότε τα υπόλοιπα τελειοποιούνται. Ο Οινοτουρισμός πήγε πολύ καλά στο νησί μας, για φέτος το καλοκαίρι. Για τον τουρίστα είναι μια καινοτομία όταν επισκέπτεται το οινοποιό και βλέπει από κοντά αλλά και γεύεται το κρασί μας. Το κρασί της Κω είναι σε ένα πολύ καλό βαθμό είναι γεμάτα και πιο φρουτώδες και αρέσει σε πάρα πολύ κόσμο. Η επιχείρηση μας έχει 8 διαφορετικές ετικέτες και παράγουμε 90.000 φιάλες το χρόνο.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ