Γ. Νικητιάδης στη Βουλή για τον Αναπτ. Νόμο: Δε θα σας πω ανίκανους και άχρηστους αλλά σίγουρα μη ικανούς και μη χρήσιμους

0
11

Γ. Νικητιάδης στη Βουλή για τον Αναπτ. Νόμο: Δε θα σας πω ανίκανους και άχρηστους αλλά σίγουρα μη ικανούς και μη χρήσιμους

 

Ουδεμία δέσμευση από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης για την πληρωμή των επιχειρηματιών που έχουν υποβάλλει ενδιαφέρον για τον Αναπτυξιακό Νόμο. Η απόλυτη ανικανότητα της Κυβέρνησης της ΝΔ αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά στην απάντηση της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Δωδεκανήσου και τομεάρχη Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Νικητιάδη με θέμα τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου. Η επίκαιρη ερώτηση συζητήθηκε στο πρωί της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου.

Ο κ. Νικητιάδης στην τοποθέτηση του τόνισε πως η Κυβέρνηση ενώ γνωρίζει το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα εκτός από ένα απίστευτο επικοινωνιακό κρεσέντο για τρία και πλέον χρόνια, να επαίρεται και να διαφημίζει αναπτυξιακούς νόμους και το Ταμείο Ανάκαμψης που δήθεν εκτοξεύουν τις επενδύσεις.  Όλοι οι Υπουργοί Ανάπτυξης αναφέρονται σε επιτυχίες που, ούτε ένας επενδυτής που θέλει να υπαχθεί σε Αναπτυξιακό Νόμο δεν έχει δει και ενώ εδώ και 2,5 χρόνια έχουν ενεργοποιηθεί 4 μόνο από τα 13 καθεστώτα και μόνο για τα 2 έχουν βγει προσωρινοί πίνακες.

Απευθυνόμενος στην Υφυπουργό Ανάπτυξης κα. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου,  ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε πως «Δεν πείθεται κανένας υποψήφιος επενδυτής του Αναπτυξιακού Νόμου για την αγνότητα των προθέσεων σας, ενώ για μία ακόμη φορά τους παραπέμπετε στο επόμενο διάστημα χωρίς να μας λέτε το πότε είναι αυτό. Έτσι οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να προγραμματίσουν».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση τονίζοντας χαρακτηριστικά «Ψηφίζετε νόμους χωρίς προγραμματισμό για να πανηγυρίζετε. Από τους πολλούς πανηγυρισμούς σας, με βία συγκρατούμαι  να μην πω ότι καταντήσατε να είστε για τα πανηγύρια με όλα αυτά τα καμώματα. Δε θα σας χαρακτηρίσω ανίκανους. Σίγουρα όμως δεν είστε ικανοί να ανταποκριθείτε. Ούτε άχρηστους θα σας πω, αλλά σίγουρα δεν είστε χρήσιμοι». Ο κ. Νικητιάδης σημείωσε πως για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση στηρίζει τις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ έχει ξεχάσει τεχνηέντως τις μικρομεσαίες  που αποτελούν το 99% της αγοράς. Δεν σας πιστεύει κανείς τόνισε κλείνοντας τη δευτερολογία του ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

Video: https://youtu.be/0iZUNwg2Uk0

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ