Βίντεο από τη στιγμή που οι ένοπλοι τρομοκράτες εισβάλλουν στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας

0
113

Στα πλάνα φαίνονται οι τρομοκράτες με τα όπλα κι ακούγονται συνομιλίες για τα σχέδια εξόντωσης, τη στιγμή που δύο άνθρωποι έχουν σωριαστεί στο έδαφος

Ένα ασύλληπτο σκηνικό εκτυλίσσεται στην Άγκυρα στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην περιοχή Καχραμανκαζάν της Άγκυρας. Συγκλονίζςει νέο βίντεο που δείχνει τη στιγμή που τρομοκράτες εσιβάλλουν στις εγκαταστάσεις, στις οποίες απασχολούνται 15.000 άτομα, κι ανοίγουν πυρ.

Στα πλάνα φαίνονται οι τρομοκράτες με τα όπλα κι ακούγονται συνομιλίες για τα σχέδια εξόντωσης, τη στιγμή που δύο άνθρωποι έχπυν σωριαστεί στο έδαφος.

Δείτε το βίντεο με την έκρηξη στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία της Τουρκίας

 

Στο συγκεκριμένο βίντεο, ακούγεται η ανταλλαγή πυροβολισμών από το σημείο

Στην ακόλουθη φωτογραφία διακρίνεται ένας από τους ένοπλους τρομοκράτες

tromokratis_oplo

Ειδήσεις σήμερα:

Live update: Νεκροί, τραυματίες και αναφορές για ομήρους στην Άγκυρα – Τρομοκρατικό χτύπημα στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία

ANKARA_AARTHRO
H σελίδα ανανεώνεται αυτόματα

Πολύ προσεκτικά κρατούσε το όπλο της η γυναίκα τρομοκράτης

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η γυναίκα τρομοκράτης που επιτέθηκε στις εγκαταστάσεις. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κρατούσε το όπλο της πολύ προσεκτικά.

Πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι η μάχη συνεχίζεται μέσα στις εγκαταστάσεις.

g_k

Για 4 νεκρούς και 14 τραυματίες μιλά ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι από την επίθεση υπήρξαν 4 νεκροί – τους χαρακτήρισε «μάρτυρες»- και 14 τραυματίες

Ποια είναι η τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία

Η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία είναι μια κρατική εταιρεία όπλων και αεροδιαστημικής τεχνολογίας με έδρα κοντά στην Άγκυρα.

Η εταιρεία παράγει στρατιωτικά αλλά και πολιτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς και συστήματα drone για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και άλλες χώρες παγκοσίως.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, η Αεροδιαστημική Βιομηχανία ξεκίνησε να λειτουργεί προκειμένου να μειώσει την εξάρτηση της Τουρκίας από τις ξένες εισαγωγές αεροδιαστημικής τεχνολογίας για στρατιωτικές χρήσεις.

Η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία έχει οριστεί από την Τουρκία ως ο αδειοδοτημένος κατασκευαστής για τα μαχητικά F-16, ενώ παίζει ρόλο και στον εκσυγχρονισμό παλαιότερων αεροσκαφών για χρήση από τον τουρκικό στρατό.

Οι δύο κύριοι ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και ένας πολιτικός βραχίονας της τουρκικής κυβέρνησης που είναι επιφορτισμένος με τη βελτίωση των αμυντικών δυνατοτήτων της και τη διαχείριση των στρατιωτικών προμηθειών.

Τρεις νεκροί και 14 τραυματίες

Τρεις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι δύο τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν.

«Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια επίθεση. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με επιμονή και αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης» διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός.

Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες από την επίθεση, λέει ο δήμαρχος

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας, δήλωσε ο δήμαρχος της Καχραμανκάζάν Σελίμ Τσιρπάνογλου, μετέδωσε το Reuters.

Στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών

Στον χώρο της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας κατέφθασε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Τι γνωρίζουμε για την επίθεση

Ο χώρος που εκδηλώθηκε η τρομοκρατική επίθεση είναι η έδρα της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας που βρίσκεται στο Καχραμανκαζάν, περίπου 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άγκυρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αεροδιαστημικής εταιρείας, η πανεπιστημιούπολη καλύπτει έκταση περίπου 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ασαφές είναι μέχρι στιγμής ο ακριβής χώρος που έχει γίνει η επίθεση, καθώς και εάν έγινε στις κεντρικές εγκαταστάσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν έξω από τα κεντρικά γραφεία της αεροδιαστημικής βιομηχανίας ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Ερλικαγιά έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση», λέγοντας ότι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί άνθρωποι

Πλάνα από το περιστατικό που προβλήθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν αρχικά μεγάλα σύννεφα καπνού και μια μεγάλη πυρκαγιά, αναφέρει το AFP

Δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων ή πόσοι άνθρωποι μπορεί να εμπλέκονται

Εικόνα των εγκαταστάσεων της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας

egkatastaseis

Νεκροί δύο από τους τρεις τρομοκράτες, ο τρίτος παραμένει στις εγκαταστάσεις

Ένας ο τρομοκράτης εντός των εγκαταστάσεων σύμφωνα με το A Haber. Οι τουρκικές αρχές έχουν σκοτώσει δύο από τους τρεις που μπήκαν στις εγκαταστάσεις. Ακόμη δεν υπάρχει σαφής αναφορά για το εάν υπάρχουν όμηροι με τις αρχές που επιχειρούν να σημειώνουν πως ο χώρος είναι πολύ μεγάλος και χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν τη στιγμή της επίθεσης στο σημείο.

Τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της αεροδιαστημικής βιομηχανίας

Στο σημείο ασθενοφόρα, στρατιώτες και αστυνομία

Ισχυρές δυνάμεοις της αστυνομίας, στρατιώτες και ασθενοφόρα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας, μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Στον χώρο σπεύδουν και ειδικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων.

Ελικόπτερο πάνω από τις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας

Ένα ελικοπτερο στο οποίο επιβαίνουν ειδικές δυνάμεις πετά πάνω από τις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας.

Παραμένουν στις εγκαταστάσεις δύο τρομοκράτες

Σύμφωνα με το CNN Turk, η τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς δύο τρομοκράτες παραμένουν στις εγκαταστάσεις.

Ειδικές δυνάμεις στο σημείο για τους ομήρους

Ειδικές ομάδες στέλνει η τουρκική κυβέρνηση στον χώρο, καθώς φωτογραφίες δείχνουν ότι παραμένουν οι όμηροι.

omiroi

Η Τουρκία «δείχνει» Κούρδους

Προς την πλευρά των Κούρδων «δείχνει» η Τουρκία, κι ενώ ακόμη δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα αφότου ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Μπαχτσελί δήλωσε ότι ο φυλακισμένος επικεφαλής του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, θα μπορούσε να αποφυλακιστεί υπό όρους, με την προϋπόθεση να παραστεί σε κοινοβουλευτική εκδήλωση για να «κηρύξει το τέλος της τρομοκρατίας».

Αναφορές για ομήρους

Το τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk έκανε λόγο για «ομήρους», λέγοντας πως η επίθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής.

Έρευνα διέταξε η Γενική Εισαγγελία της Άκυρας

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση.

Φωτογραφίες από τους ενόπλους έξω από την Αεροδιαστημική Υπηρεσία

Εικόνες από το σημείο

Εικόνες από τους ένοπλους τρομοκράτες

tromokratis_oplo

 

tromokratis2

Η έκρηξη στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία

Η στιγμή της έκρηξης

Έκρηξη βόμβας και πυροβολισμοί

Εκρήξη και πυροβολισμοί σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας – TUSAŞ στην περιοχή Καχραμανκαζάν της Άγκυρας, σύμφωνα με αναφορές σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης (Hurriyet και CNN Turk).

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για βόμβα που εξερράγη σε ένα ταξί, στην πύλη της εγκατάστασης, ενώ ακολούθησαν πυροβολισμοί ανάμεσα σε άγνωστο αριθμό ένοπλων τρομοκρατών και αντρών της ιδιωτικής ασφάλειας της εγκατάστασης. Το CNN Turk κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς, ενώ το A Haber μιλάει και για κατάσταση ομηρίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ