Δημοσκόπηση: Πρώτος σταθερά ο «κανένας» για πρωθυπουργός με 47%!

0
26

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια αυξάνεται, η ΝΔ παραμένει πρώτη αλλά με σημαντική φθορά και η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κερδίσει έδαφος

Δυσαρεστημένη και ανήσυχη για το μέλλον εμφανίζεται η πλειοψηφία της κοινωνίας με το μέτωπο της οικονομίας να είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες. Ακόμα μία δημοσκόπηση επιβεβαιώνει ότι η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, οι υψηλές τιμές της ενέργειας είναι τα βασικότερα προβλήματα των πολιτών που δεν φαίνεται να εμπιστεύονται ιδιαίτερα καμία πολιτική δύναμη για να δώσει διέξοδο.

Η ΝΔ παραμένει πρώτη δύναμη αλλά κινείται σε χαμηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου που φαίνεται να έχουν παγιωθεί εδώ και μήνες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Interview για την politic.gr.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται δεύτερο κόμμα αλλά όπως φαίνεται οι εσωκομματικές εκλογές δεν του έδωσαν παραπάνω ώθηση καθώς κινείται στο 13%.

Ένα 14,5% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, ποσοστό που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που καταγράφεται στη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την έρευνα το όριο του 3% πιάνουν το ΜεΡΑ25 και η Νέα Αριστερά.

Η εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εικόνα κατάρρευσης καθώς καταλαμβάνει, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, την πέμπτη θέση με ποσοστό μόλις 6,6%.

Όσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρείται ο επικρατέστερος τόσο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ όσο και συνολικά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τους ερωτηθέντες να είναι μοιρασμένοι ανάμεσα σε μία κεντροδεξιά και μία κεντροαριστερή επιλογή.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Ειδικότερα στην ερώτηση «εάν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ψηφίζατε» οι ερωτηθέντες απάντησαν:

  • ΝΔ 25%
  • ΠΑΣΟΚ 13,1%
  • ΚΚΕ 8%
  • Ελληνική Λύση 7,1%
  • ΣΥΡΙΖΑ 6,6%
  • Φωνή Λογικής 6%
  • ΝΙΚΗ 4,4%
  • Πλεύση Ελευθερίας 3,8%
  • Μέρα 25 3,5%
  • Νέα Αριστερά 3%.
  • Αδιευκρίνιστη ψήφος 14,5%.
δημοσκόπηση

Σε σχέση με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, και ενώ στην ερώτηση περιλαμβανόταν τα ονόματα του Μητσοτάκη και του Ανδρουλάκη, την πλειοψηφία συγκεντρώνει η απάντηση «κανένας».

δημοσκόπηση

ΣΥΡΙΖΑ

Εν αναμονή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται ο επικρατέστερος υποψήφιος παρά την απόφαση της ΚΕ να τεθεί εκτός προεκλογικής κούρσας.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο της κοινής γνώμης, ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 31,4%, ακολουθεί ο «Κανένας» με 21,9%, ενώ τρίτος είναι ο Σ. Φάμελλος με 21,2%. Ακολουθεί με σχεδόν δέκα μονάδες απόσταση ο Π. Πολάκης με 12,1%.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προτιμούν και αυτοί τον Στ. Κασσελάκη (47,2%) για πρόεδρο του κόμματος, και ακολουθεί ο Σ. Φάμελλος με 22,9% και ο Π. Πολάκης με 11,9%.

Δημοσκόπηση

Στο σύνολο των ερωτηθέντων

Δημοσκόπηση

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δύο χαρακτηριστικά προκρίνει η πλειοψηφία για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2025 έχουμε τη λήξη της θητείας της κυρίας Σακελλαροπούλου.

Ένας στους δύο κρίνει πως ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ενώνει τους Έλληνες και σχεδόν ένας στους τέσσερις θεωρεί πως πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο με παρουσία στην πολιτική ζωή της χώρας.

Δημοσκόπηση

Όσον αφορά την πολιτική ιδεολογία οι απόψεις είναι ισομοιρασμένες καθώς το 40,2% λέει πως ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει να προέρχεται από την δεξιά/κεντροδεξιά και το 39,6% από την αριστερά/κεντροαριστερά.

Δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 7 στους 10 (68%) κρίνουν αρνητικά τη θητεία της σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας, σε αντίθεση με το 25% που την κρίνει θετικά.

Δημοσκόπηση

Ακρίβεια και χαμηλοί μισθοί

Ως σημαντικότερο πρόβλημα για τη χώρα θεωρείται πάντα η ακρίβεια. Ακολουθεί το χαμηλό ύψος των εισοδημάτων και στην τρίτη θέση είναι οι υψηλές τιμές της ενέργειας.

Επίσης πάνω από τα 2/3 πιστεύουν ότι η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση.

Δημοσκόπηση

Η ακρίβεια παραμένει σταθερά το πρώτο πρόβλημα για τους πολίτες

Δημοσκόπηση
Ειδήσεις Σήμερα:
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ