Θεοδόσης Νικηταράς, για τα σκουπίδια της Καλύμνου “οι Κώοι δεν δεχόμαστε τετελεσμένα” | «Δεν γίνεται δεκτή από τους Κώους η αλαζονική στάση του Δημάρχου Καλυμνίων – Υπερασπίζεται ψεύδη και ανακρίβειες»

41
8375

Θεοδόσης Νικηταράς, για τα σκουπίδια της Καλύμνου

“οι Κώοι δεν δεχόμαστε τετελεσμένα”

 

Με την ξεκάθαρη θέση ότι, οι Κώοι δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα, για μεταφορά των σκουπιδιών της Καλύμνου στην Κω, απάντησε ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς στην επιστολή του Δημάρχου Καλύμνου, μετά την άρνηση του για συζήτηση του ζητήματος σε κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Κω και Καλύμνου.

Παράλληλα ανακοινώνει ότι θα εισάγει το ζήτημα για απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς καταλογίζει στο Δήμαρχο Καλύμνου αλαζονική στάση που δεν γίνετε αποδεκτή από τη δημοτική αρχή Κω και τους Κώους πολίτες.

Του χρεώνει επίσης ότι αποκρύπτει ή δεν γνωρίζει την αλήθεια για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Καλύμνου, ενώ υπερασπίζεται ψεύδη και ανακρίβειες.

 

Σημείωση: ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Κω

 

 

 

Κύριε Δήμαρχε,

ξεκινώ την επιστολή μου, λέγοντας σας ότι, τετελεσμένα δεν πρόκειται οι Κώοι να δεχθούν.

Με έκπληξη και έντονο προβληματισμό, διάβασα την απαντητική επιστολή σας για το πώς αντιμετωπίζετε τη διαχείριση των σκουπιδιών σας.

Έπρεπε να λάβετε υπόψη ότι, η Κως είναι από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς, στηρίζει την ανάπτυξη όλης της περιοχής ενώ σηκώνει μεγάλο βάρος και για το μεταναστευτικό.

Αυτό σημαίνει ότι, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει η «χαβούζα» για ότι δυσμενές μπορεί να προκύπτει.

Αδιαφορείτε για το γεγονός ότι λάβατε, εν αγνοία μας, στο δικό σας Δημοτικό Συμβούλιο, μια απόφαση που αφορά στην Κω, στο νησί μου.

Σε ποια αυτοδιοικητική λογική στηρίζεται αυτό, με ποιά ηθική υπόσταση;

Το κάνετε όμως ακόμα χειρότερο, στην ίδια λάθος κατεύθυνση.

Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες και συνεχίζετε να αρνείστε να συζητήσετε με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Κω, παρά την σχετική πρόταση μου.

Εισάγετε νέα ήθη απαράδεκτης στάσης και συμπεριφοράς, σε αντίθεση με την διαχρονικά καλή σχέση συνεργασίας που διατηρούν Κως και Κάλυμνος.

Πυροδοτείτε την ένταση και προκαλείτε το δημοκρατικό αίσθημα της Κωακής κοινωνίας.

Μια τέτοια αλαζονική στάση δεν γίνεται αποδεκτή από τη δημοτική αρχή Κω, ούτε από τους συμπολίτες μου.

Ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε. Μην το λησμονείτε και μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των Κώων.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της επιστολής σας, ειλικρινά αναρωτιέμαι αν είναι γραμμένο από εσάς.

Αυτό προκύπτει, διότι αναλαμβάνετε να υπερασπιστείτε ψεύδη και ανακρίβειες.

Η αλήθεια για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Καλύμνου είναι εντελώς διαφορετική.

Την αποκρύπτετε ή ακόμα χειρότερα δεν τη γνωρίζετε.

Είναι σαφές ότι στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΟΣΔΑ) του Δήμου Καλυμνίων περιλαμβάνεται ως σχεδιασμός και η δεματοποίηση και αποθήκευση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στο νησί σας, μέχρι να δημιουργηθεί Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (κατά το ΠΕΣΔΑ).

Ο δικός σας δήμος ζήτησε και πήρε την περιβαλλοντική αδειοδότηση για αυτό.

Η Περιφέρεια το ενέκρινε.

Ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ το ανακοίνωσε στις 13.05.2022.

Όλα αυτά καταγράφονται, ως δημόσια έγγραφα, όπου ο καθένας που έχει πρόσβαση, μπορεί με μια απλή ανάγνωση να διαπιστώσει ότι δε λέτε την αλήθεια.

Η στάση σας δείχνει ότι, είτε το αποκρύπτετε σκοπίμως είτε συνεχίζετε να κάνετε ότι δεν το γνωρίζετε.

Σε κάθε περίπτωση, σας επαναλαμβάνω ότι, με την τακτική που ακολουθείτε πυροδοτείτε την ένταση και αυτό δεν θα είναι καθόλου ωφέλιμο.

Τέλος, σας ενημερώνω ότι, μετά την άρνηση σας να συζητήσουν τα δύο Δημοτικά Συμβούλια, θα εισάγω το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω.

Όχι ως ενημέρωση πλέον αλλά για λήψη απόφασης.

Οι Κώοι, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε φιλόξενοι αλλά τετελεσμένα, όπως σας ανέφερα και στην αρχή της επιστολής μου,  δεν δεχόμαστε.

 

Ο Δήμαρχος Κω

 

Θεοδόσης Α. Νικηταράς 

 

41 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ε!, εσύ υπέγραψες Νικηταρά, εσύ έχεις την απόλυτη ευθύνη. όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα, για να κοιμησεις τους σανοφαγους που σου απέμειναν. άντε γεια…

    • ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΗΗΗΗΗΗΗ. ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ,ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΚΥΜΝΟ.

      ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗ@/////.ΔΕΚΑ ΨΕΨΑΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΙΑ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.Η ΤΗΜΩΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ.

      • οι καλυμνιοι να ξέρεις εινσι πιο άξιοι σπο σένα, ανορθογραφε βλακα.
        Σου συνιστώ να αναφέρεσαι σε συγκεκριμένα άτομα και να μην γενικεύεις.

    • Ρε γραφο..λακα,16:23:21-16:41:32-16:42:02-16:42"2516:42:47-16:43:23-16:44:04-16:45:05-16:45:42-16:46:14-16:48:13-

      Βρε αχρηστε δεν ξερεις βρε προστυχε,οτι κανεις κακο στο νησι που ζεις.Ξεγκρεμειστου να πας στον @γυριστό,ρόδο και καλυμνο.Εαν σε μάθουν οι κωοι,δεν θα βρεις τρύπα να κρυφτείς.Έχει ξεσηκωθεκ ολοκληρο νησι,και εσύ βρε ξεδιαντροπο σκουπιδι υποστηριζεις ροδο και ψευτοκαλυμιους.Ακομα και βρωμοπρομαζεμα να είσαι,πρέπει να υποστηρίζεις το καλό του τόπου που σε ταΐζει.ΒΡΩΜΙΑΡΗ,ΛΕΤΣΟ.

  2. Εχει γίνει μαϊντανός, τσακώνεται μονίμως και με όλους, ο δήμαρχος της κόντρας και της διχόνοιας. Αλλά έλεγες και άλλα έκανες, έπρεπε να το φανταστούμε από τότε που πήγαινες για φασαρία στην Μαρίνα πόσο τοξικός είσαι.

    • ΜΑΚΑΚΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ,ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ, ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΟΤΕΣ.ΔΕΝ ΞΕΣΤΡΑΒΩΝΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 16% ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ 24%.ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΕ ΚΩ,ΡΙΔΟ,ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΝΟ,ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΘΑ ΞΕΤΡΥΠΗΣΕΙ.ΧΟΛΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΥΜΟ ΤΩΝ 60 ΧΙΛΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΣ.ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ.

  3. έλα ρε δήμαρχε ποιον μπορείς να πείσεις τώρα; μας δουλευεις; όλος ο κόσμος ξέρει ότι τς υπέγραψες και ότι θέλεις να κατέβεις για περιφερειαρχης. τραγικός εισαι

    • Δήμαρχος μας θα είναι για παντα.Όταν δεν γνωρίζεις δεν θα μιλάς κουτουρεζικα.

    • Ρε γραφο..κακα,16:23:21-16:41:32-16:42:02-16:42"2516:42:47-16:43:23-16:44:04-16:45:05-16:45:42-16:46:14-16:48:13-

      Βρε αχρηστε δεν ξερεις βρε προστυχε,οτι κανεις κακο στο νησι που ζεις.Ξεγκρεμειστου να πας στον @γυριστό,ρόδο και καλυμνο.Εαν σε μάθουν οι κωοι,δεν θα βρεις τρύπα να κρυφτείς.Έχει ξεσηκωθεκ ολοκληρο νησι,και εσύ βρε ξεδιαντροπο σκουπιδι υποστηριζεις ροδο και ψευτοκαλυμιους.Ακομα και βρωμοπρομαζεμα να είσαι,πρέπει να υποστηρίζεις το καλό του τόπου που σε ταΐζει.ΣΙΧΑΜΑ.

    • Κύριε μαστροκουκο,σαν καλυμνιος θα σας έλεγα να πείτε την αλήθεια,

      γιατί εμείς οι καλυμνιοι ειμαστε περηφανοι για την Κάλυμνο μας.Βγες και πες την αλήθεια,μπας και σώσεις ότι σώζετε.

  4. Ματίνα μας , μόνο εσύ για δήμαρχος, μόνο εσύ μπορείς και είσαι ικανή. Επιτέλους να παραιτηθεί ο δήμαρχος να μπεις μπροστά κοπέλα μου.

  5. Θα σε βγάλουν στα κανάλια Νικηταρά.. καταστρέφεις τα πάντα και δείχνεις το μίσος παντού. Οι πολίτες της κω είναι και θα μείνουν αγαπημένοι με την καλυμνο. Φύγε πήγαινε σπίτι σου

  6. από την περιφέρεια για λιμενικά έργα μολος για κρουαζιερόπλοια κλπ.η Κως δεν πήρε.γιατι ΔΗΜΡΧΕ;

  7. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως ΧΥΤΑ αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,εγκαταστάσεις SEGEN ,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

  8. ΒΡΕ ΣΕ ΣΤΟΛΙΣΕ ΘΕΟΔΟΣΑΚΗ Ο ΚΑΛΥΜΝΙΟΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ! ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΦΑΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΤΟΥ! ΤΟ ΤΙ ΛΕΣ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ ΔΗΜΑΡΑΚΟ….

  9. Ο Δήμος Κω είναι ο μοναδικός Δήμος στο Νότιο Αιγαίο που δεν υποβάλλει φακέλους με έργα για το νησί ,ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέλνει προσκλήσεις για υποβολή φακέλων με έργα για να ενταχθούν.Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αδιάθετα όπως φαίνεται στους παρακάτω συνδέσμους της περιφέρειας.Ο Δήμος Κω πρέπει να υποβάλλει φακέλους για κτήριο αφίξεων και αναχωρήσεων στο λιμάνι, για κατασκευή καινούργιων εγκαταστάσεων SEGEN, μόλου για κρουαζιερόπλοια, master plan για το λιμάνι και έχει λάβει επιχορήγηση 1.000.000 ευρώ για μελέτες, επέκταση μαρίνας, αξιοποίηση οινοποιείου, αβικω, αλεξαντερ φασιον, έργα οδοποιίας, κατασκευή καινούργιων σχολείων, κολυμβητήριο με κλειστό γυμναστήριο και έργα στα χωριά.https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/539058/anagnostis-giati-dimos-den-ypovallei-fakelous-erga-stin-perifereia

  10. Εσύ που γράφεις και γράφεις έχεις διαβάσει όλο το σχέδιο μελέτης αναθεώρησης κλπ θα εκπλαγεις!!!

  11. ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΝΩΡΙΖΙΥΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΠΑΙΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΛ ΜΑΣ ΤΟΝ ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟ.

    ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ.ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΚΩ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΗ ΤΗΣ.ΚΥΡΙΕ ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΕ,ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ,ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.

  12. όλα τα σχόλια κατά του δημάρχου τα γράφει ο διορισμένοι από τον Χατζηλακο και ο πονεμενος του πρώην

  13. ΚΑΚΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΔΙΤΗ. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

  14. δημαρχε μην κανεις πισω.
    ο κοσμος ειναι μαζι σου .
    2 ατομα γραφουν τα σχολια.
    οι γνωστοι ρουφιανοπροδοτες.

    • δήμαρχε μη κάνεις πίσω εμείς οι δύο αυλικοί σου και ο εαυτός σου όλη μέρα γράφουμε σχόλια
      μην ξεχάσεις την μισθό 1 του μήνα

  15. άλλοι πάντα φταίνε….
    κατακαημενη Κως….
    Τώρα είναι αργά….
    Μια παροιμία λέει… » Αν του τη δώσεις του φιδιού ..δώστου τη στο κεφάλι»
    Αστοχησατε….

  16. Απορώ με τα σχόλια όλοι ενάντιο του δημάρχου,άρα στηρίζετε τους Ροδίτες και τους Καλύμνιους,και θέλετε να πάει το νησί μπροστά,

  17. Καλέ τι να λέμε τώρα? αφού πουλήθηκε ο ΧΥΤΑΣ σε ιδιώτη ,πλέων δεν θα ρωτήσει κανέναν Δήμαρχο αν επιτρέπει για να φέρνει σκουπίδια, θα φέρνει από όπου γουστάρει ,όχι μόνο από την Κάλυμνο. Αφού το υπόγραψε ο Δήμαρχος ,πώς θα γίνει να το χωνέψουμε ποιά!!!

  18. ο Μαστροκούκος να κάνει αλλού τις πονηριές του. να μιλήσει ο γαλουζης και ο διακομιχάλης. τι πράγματα είναι αυτά. τόσα χρόνια δεν μπορούμε να λύσουμε το θέμα με τα σκουπίδια και θα τα στέλνουμε πακέτο στην κω ; δεν σε ψήφισε ο περήφανος Καλυμνιος δάσκαλε για να αναστατώνεις τα γειτονικά νησιά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ