Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου: Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση «Το Ολοκαύτωμα της Κάσου: 1824-2024» στη Βουλή των Ελλήνων

0
2287

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18.00 μ.μ , στην Αίθουσα Γερουσίας , του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων η αφιερωματική επιστημονική εκδήλωση με θέμα:»To ολοκαύτωμα της Κάσου 1824-2024″.

Η εκδήλωση περιελάμβανε 2 μέρη. Στο πρώτο 4 επιστήμονες η κ. Τζελίνα Χαρλαύτη, ο κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος, ο κ. Νίκος Αναστασόπουλος και ο κ. Μανώλης Περσελής, ανέπτυξαν θέματα που σχετίζονται με το ολοκαύτωμα.

 

ACAVOYLI5 Copy

 

Στο δεύτερο μέρος οι καλεσμένοι επισκέφθηκαν το περιστύλιο της Βουλής, όπου υπήρχε μικρή αφιερωματική έκθεση με τεκμήρια από την ιδιωτική συλλογή του ζεύγους Μιμη και Βασιλικής Χριστοφιλάκη , καθώς και αρχιακό και βιβλιακό υλικό από τη συλλογή της βιβλιοθήκης της Βουλής.

 

ACATETI Copy

 

Χαιρετιμό απηύθυναν: o Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωσταντίνος Τασούλας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής βιβλιοθήκης κ. Βασίλης Γεώγακας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς, ο υπουργός και καθηγητής πανεπιστημίου κ . Γιώργος Γεραπετρίτης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Κόνσολας, η κ. Μίκα Ιατρίδη βουλευτής Δωδεκανήσου, ο κ. Βασίλης – Νικόλαος Υψηλάντης βουλευτής Δωδεκανήσου, ο κ. Γιώργος Νικητιάδης βουλευτής Δωδεκανήσου και ο δήμαρχος της Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος.

 

Την εκδήλωση συντονίσε η κ. Όλγα Κατσιαρδή-Hering, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

ACAVOYLI6 Copy

 

Μια ανεπανάληπτη εκδήλωση τιμής και μνήμης, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και έδωσε «τροφή για σκέψη» σε όσους την παρακολούθησαν!

 

 

Δείτε την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο:

 

πηγη: https://www.mcnews.gr/logotexnia/ekdilwseis/me-apoliti-epityxia-stefthike-h-ekdilosi-to-olokaytoma-tis-kasoy-1824-2024-sti-voyli-ton-ellinon.html

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ