Πιστοί στο ραντεβού τους, οι Lions συμμετέχουν στην 18η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» του Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

0
52
Για άλλη  μια χρονιά, η λέσχη Lions Κω «Ιπποκράτης» συμμετέχει στην  18η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» που διοργανώνει το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την οδική ασφάλεια, διοργανώνοντας για 18η συνεχή χρονιά την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα».
Η δράση έλαβε χώρα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, απέναντι από το εστιατόριο  «Σχολαρχείο» με τη συμμετοχή εθελοντών του ΕοΔ Κω και του ελληνικού σώματος Οδηγισμού Κω. Τα αλκοτεστ θα γίνονται όπως κάθε χρόνο τι τμήμα Τροχαίας Κω .
Η δράση γίνεται σήμερα παράλληλα σε  περισσότερα από 35 σημεία νυχτερινής διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα, προτρέποντας τους νέους να επιλέξουν έναν οδηγό που θα παραμείνει νηφάλιος καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.
Αλκοόλ και οδήγηση: ένας επικίνδυνος συνδυασμός
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αλκοόλ παραμένει η κύρια αιτία θανατηφόρων τροχαίων, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και μεταξύ των νέων οδηγών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταγράψει χιλιάδες θανάτους που θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν εξαλειφόταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Οδηγός της παρέας: Ένα βραχιόλακι, μια υπόσχεση
Με το σύνθημα «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ι.Ο.ΑΣ. προτρέπει τις παρέες να ορίσουν έναν «οδηγό» που θα αποφύγει την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Ο οδηγός αυτός θα φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι, υπενθυμίζοντας σε όλους τη σημασία της υπεύθυνης συμπεριφοράς στο δρόμο.
«Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι!»
Με αυτό το μήνυμα, το Ινστιτούτο απευθύνεται κυρίως στους νέους, τονίζοντας ότι μια απλή κίνηση μπορεί να σώσει ζωές. Η απόφαση να μείνεις νηφάλιος είναι μια απόφαση για ασφάλεια και υπευθυνότητα.

πηγη: kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ