Ο Νισύριος Τζον Κατσιματίδης επιβεβαιώνει ότι ενδιαφέρεται για τη Δημαρχία Νέας Υόρκης

0
94

Την πρόθεσή του να κατέλθει ως υποψήφιος για τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης σε ενδεχόμενες έκτακτες εκλογές, εάν τελικά ο νυν δήμαρχος Ερικ Ανταμς (Eric Adams) υποβάλλει την παραίτησή του, εν μέσω του σκανδάλου με τις κακουργηματικές ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον του, εξέφρασε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «NY1», ο ομογενής δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis).

Ο κ. Κατσιματίδης, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του κ. Ανταμς εντός της ελληνοαμερικανικής κοινότητας αλλά και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ξεκαθάρισε πως εξακολουθεί να τον στηρίζει και πως θα κινηθεί μόνο εάν ο ίδιος ο δήμαρχος αφήσει κενή τη θέση με την αποχώρησή του.

«Δεν είμαι εδώ για να τον μαχαιρώσω. Εάν υπάρξει κενή θέση, θα το σκεφτώ. Είπα, για παράδειγμα, εάν ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ θέλει να κατέβει πάλι, θα κάνω πέρα. Οπως είχα κάνει πέρα το 2008, όταν είχε αποφασίσει να διεκδικήσει τη Δημαρχία. Κατέβηκα μόνο όταν υπήρχε κενή θέση», ανέφερε ο κ. Κατσιματίδης.

Στη συνέχεια, ο ομογενής επιχειρηματίας επανέλαβε ότι παραμένει υποστηρικτής του Ερικ Ανταμς, υπενθυμίζοντας πως, ήδη από την περίοδο που ήταν πρόεδρος στο Μπρούκλιν, ο ίδιος είχε δραστηριοποιηθεί με συνέπεια στην περιοχή με ανεγέρσεις κτιρίων, εκφράζοντας, ωστόσο, την ελπίδα πως ο νυν δήμαρχος «δεν έχει κάνει κάποια ανοησία».

Όσον αφορά στο πρόβλημα που θεωρεί ως το βασικό στη Νέα Υόρκη, εάν τελικά κάποια στιγμή εκλεγεί δήμαρχος, αυτό είναι η εγκληματικότητα, με τον κ. Κατσιματίδη να εκφράζει τη δυσπιστία του όσον αφορά στα επίσημα στατιστικά στοιχεία του NYPD, τα οποία δείχνουν μείωση σε συγκεκριμένα βίαια εγκλήματα, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

«Εγώ δεν πιστεύω αυτές τις στατιστικές. Ξέρετε, εκεί έξω υπάρχουν αστυνομικοί που είναι θαυμάσιοι άνθρωποι, αλλά προχωρούν σε συλλήψεις και βρίσκουν τον μπελά τους, έχουν κάποιον που τους τραβάει βίντεο και χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν τον μισθό τους. Εγώ ξέρετε τι γνωρίζω; Μένω στο Μανχάταν και έχω καταστήματα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Εχω να σας πω σχεδόν για κάθε υπάλληλό μου που δεν θέλει να δουλεύει τη νύχτα ότι αυτό γίνεται επειδή φοβάται να μπει στο μετρό ή το λεωφορείο για να πάει σπίτι του. Εγώ θυμάμαι ότι μπορούσαμε να περπατήσουμε στα αγαπημένα μας εστιατόρια ακόμη και στις 11 το βράδυ. Δεν είναι θέμα στατιστικών, είναι θέμα της αίσθησης ανασφάλειας στην πόλη», είπε ο κ. Κατσιματίδης, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα τον πρώην κυβερνήτη Νέας Υόρκης, Ντέιβιντ Πάτερσον (David Paterson), με τον οποίο συνεργάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό ABC και έπεσε θύμα ληστείας στο δρόμο.

«Εάν επιτίθενται στους πρώην Κυβερνήτες στους δρόμους, σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί σε εμάς τους υπόλοιπους», είπε ο Τζον Κατσιματίδης.

Μάλιστα, ο ομογενής επιχειρηματίας έστειλε μήνυμα, μέσω του «NY1» στους Πολιτειακούς Αντιπροσώπους της Νέας Υόρκης, αναφέροντας πως, εάν δεν αυστηροποιήσουν τους νόμους που θεωρεί ότι ευνοούν την ανάπτυξη της εγκληματικότητας, ο ίδιος, ως δήμαρχος Νέας Υόρκης, θα αφαιρέσει την αστυνομική τους προστασία από το NYPD.

«Θα πω στους πολιτειακούς βουλευτές και γερουσιαστές ότι θα τους αφαιρέσω την αστυνομική προστασία εάν δεν το αυστηροποιήσουν αυτό. Αρκετά πλέον. Εδώ έχω τους διοικητές της Αστυνομίας να μου λένε πως η Νέα Υόρκη έχει 3.300 σεσημασμένους εγκληματίες που συλλαμβάνονται 20, 30 και 40 φορές. Αρκετά, οι πολίτες της Νέας Υόρκης χρειάζονται την ποιότητα ζωής που αξίζουν για τους υψηλούς φόρους που πληρώνουν», κατέληξε ο κ. Κατσιματίδης.

Εκτός από το «NY1», ο Τζον Κατσιματίδης παραχώρησε συνέντευξη και στον τηλεοπτικό σταθμό «Fox News», όπου επίσης μίλησε για το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει τη Δημαρχία, μόνο στην περίπτωση που βγει από το κάδρο ο νυν δήμαρχος Έρικ Άνταμς, την ίδια στιγμή που, όπως είχε αναφέρει προηγούμενο δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα», το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Νέας Υόρκης βλέπει με όλο και καλύτερο μάτι μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του.

Πηγή: ekirikas.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ