«Γενέθλια» στη Ρηγίλλης χωρίς Καραμανλή – Σαμαρά | Γιατί δεν πήγαν στην γιορτή για τα 50 χρόνια της ΝΔ

0
2672

Μητσοτάκης στη Ρηγίλλης: Να χαρίσουμε στη ΝΔ τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες

Σήμερα τιμούμε και τους παρόντες και τους απόντες, το μήνυμα του πρωθυπουργού στο street party για τα 50 χρόνια της ΝΔ – Προχωράμε ενωμένοι σε μια νέα συστράτευση ελπίδας – Εχουμε μπροστά μας μια τριετία καθαρού πολιτικού χρόνου – Βίντεο και φωτογραφίες

kmitsotakis-m5
Στην ιστορική της έδρα, στην οδό Ρηγίλλης επέστρεψε η Νέα Δημοκρατία για τη συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής.

Ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ομιλία για τα γενέθλια της γαλάζιας παράταξης, μπροστά από το νεοκλασικό κτίριο που επί δεκαετίες φιλοξένησε τα γραφεία της ΝΔ.

«Τα γενέθλια της ΝΔ δεν γινόταν να τιμήσουμε παρά μόνο εδώ. Στη Ρηγίλλης 18 που επέλεξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και συνδέθηκαν με την ιστορία της Ελλάδας» ανέφερε ο κυριάκος Μητσοτάκης όταν ανέβηκε στο βήμα.

Δείτε βίντεο

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας

«Από αυτά τα γραφεία ξεδιπλώθηκαν οι μεγάλες στιγμές της κομματικής μας ιστορίας», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική παράταξη της μεταπολίτευσης η οποία στάθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και απέναντι στο σαράκι του διχασμού».

«Αυτό το κόμμα έρχεται από μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά για να οδηγεί την πατρίδα μας πάντα μπροστά κάνοντας αναφορές στον Ιδρυτή  Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαράς. «Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς παρόντες και απόντες» σημείωσε.

Αυτήν την ημέρα της γιορτής, πρέπει να απαντήσουμε και εμείς στην παράταξη και σε όσα μας έχει προσφέρει. «Πρέπει να της χαρίσουμε και εμείς τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενείς αναφορές στις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή λέγοντας ότι ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτός που έβαλε τη ΝΔ στο δρόμο μιας αδιάκοπης εξέλιξης.

Τόνισε, ότι ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ενεργούσε χωρίς να επιδιώκει να κολακεύει την κοινή γνώμη και ότι παγίως επέλεγε να συνεργαστεί με τους ικανότερους. Αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στη διεύρυνση, που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια η Νέα Δημοκρατία ο πρωθυπουργός επεσήμανε με νόημα ότι «η ζωή έχει αποδείξει πως όσο πλατύτερα απλώνονται τα κλαριά της ΝΔ τόσο δικαιώνουν την ισχύ που έχουν οι ρίζες της. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους λίγους, που θέλουν μία περιχαρακωμένη παράταξη, κλειστή και τελικά ηττοπαθή».

6329613
6329609

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι επί δικής του θητείας η Νέα Δημοκρατία επικράτησε σε όλες τις μάχες και μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, στην τελευταία πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενες. Σχετικά με την κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «δεν κοιτά ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, παρά μόνο μπροστά».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη σημερινή θέση της Ελλάδος, που πλέον, όπως είπε, φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της ανάπτυξης στην Ευρωπαική Ένωση, ενώ τόνισε ότι ο Οδικός Χάρτης για την Ελλάδα του 2027 έχει στον πυρήνα της μία χώρα με ανάπτυξη 3%, με πληθωρισμό 2%, με ανεργία 8%, με μέσο μισθό τα 1.500 ευρώ και με βασικό τα 950 ευρώ.

«Στα 50 μας χρόνια η κυριαρχία μας είναι αδιαμφισβήτηση. Η κρίση στην αντιπολίτευση δεν είναι ανεξάρτητη από τη δική μας ρεαλιστική πολιτική. Εμείς σπάσαμε ιδεολογικές αγκυλώσεις και δόγματα. Ακυρώσαμε τα θεμέλια που στέκονταν για πολλά χρόνια οι αντίπαλοί μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα αλλάζει και προχωρά και θα συνεχίσει να προχωρά. Το δώρο που μας ζητά η ΝΔ στα γενέθλιά της είναι να χτίσουμε πιο γρήγορα το αύριο. Σε αυτό το κτίριο μπήκα ως ΟΝΝΕΔίτης και σήμερα στέκομαι μπροστά του ως πρωθυπουργός. Και δεν ξεχνώ ότι είμαι πρωθυπουργός επειδή είμαι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας…».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στην επιλογή να πραγματοποιηθεί η αποψινή εκδήλωση στα ιστορικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Ρηγίλλης. «-Η επιλογή του ιστορικού κτιρίου της Ρηγίλλης δεν έγινε τυχαία: στα γραφεία αυτά ξετυλίχτηκαν χαρούμενες, αλλά και στενάχωρες στιγμές της κομματικής ζωής, ωστόσο αυτές οι στιγμές δεν βρήκαν ποτέ τους Νεοδημοκράτες υποταγμένους ή παραιτημένους. Η Νέα Δημοκρατία μπόρεσε να μετουσιώσει την κάθε εμπειρία σε νέα αφετηρία και γι’ αυτό και αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική της Μεταπολίτευσης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε όλα τα απλά κομματικά μέλη.

«Το πραγματικό σπίτι του κόμματός μας όμως είναι ένα: Η καρδιά της Νεοδημοκράτισσας και του Νεοδημοκράτη». Τα 50 χρόνια μας καλούν σε μια νέα συστράτευση ελπίδας. Εχουμε μπροστά μας μια τριετία καθαρού πολιτικού χρόνου για να κάνουμε πράξη το όραμα μας». Γιορτάζουμε από τη Ρηγίλλης, ξεκινάμε ξανά από τη Ρηγίλλης και προχωράμε ενωμένοι. Τα καλύτερα έρχονται» είπε καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

50 χρόνια στη σωστή πλευρά της ιστορίας 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή στις γιγαντοοθόνες ενός βίντεο με δηλώσεις στελεχών για τη Νέα Δημοκρατία η οποία όπως επεσήμαναν επί πενήντα χρόνια βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ακολούθησε ένα επετειακό βίντεο για την ιστορία του κόμματος το οποίο περιέχει σημαντικές στιγμές και πρόσωπα, από τον Οκτώβριο του 1974 μέχρι και σήμερα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζονται στο βίντεο.

6329472

Από το ραντεβού στη Ρηγίλλης απουσίαζαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega σχολίασε ότι ο ίδιος έκανε το καθήκον του και τους προσκάλεσε, προσθέτοντας πως η σημερινή, είναι μία μέρα γιορτής για τους Νεοδημοκράτες.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι: Παύλος Μαρινάκης, Μαρία Συρεγγέλα, Βασλιλης Κικίλιας, Γιώργος Μυλωνάκης, Ζέττα Μακρή, Κώστας Μπακογιάννης, Διονύσης Σταμενίτης, Βασίλης Υψηλάντης, Περικλής Μαντάς, Μαρία Κεφάλα, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Θανάσης Κοντογεώργης, Βασίλης Γιόγιακας, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Τσιόδρας, Νίκος Ρωμανός, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Ειρηνη Αγαπηδάκη, Θανάσης Μπούρας, Γιάννης Καλλιάνος, Μάκης Βορίδης,  Γιώργος Καλαντζής, Χρήστος Μπουκώρος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Διονύσης Χατζηδάκης, Θεόδωρος Λιβάνιος, Στέλιος Κουτνατζής.

Δείτε φωτογραφίες από τη Ρηγίλλης

marinakis-01
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στη Ρηγίλλης
6329342
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας
6329374
Ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης
6329347__1_
Κυριάκος Πιερρακάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου
6329344
Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης
6329327
Παρών στην εκδήλωση και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας
6329280
Η γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα
6329276
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Νίκος Ρωμανός
6329265
6329253
6329308
6329351
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Γιάννης Μπρατάκος
6329383
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας
tzitzikostas-voloudaki
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας με την Σέβη Βολουδάκη
6329399
Ο κ. Γιάννης Ανδριανός
6329409
Η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη
ndparty-01
6329428
ndparty-02
6329434
6329580
Ο Βασίλης Σπανάκης
6329581
Ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος
6329605__1_
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας
6329629
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη
6329615
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς

Νέα Δημοκρατία: Δεν πάνε Καραμανλής και Σαμαράς στην γιορτή για τα 50 χρόνια του κόμματος

Γαλάζιες πηγές επιχειρούσαν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους και σημείωναν λακωνικά πως «η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους Νεοδημοκράτες»

Αρμόδια πηγή ανέφερε σχετικά στο protothema.gr: «Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους Νεοδημοκράτες»

karamanlis-samaras-02

50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, εορτάζονται σήμερα με το κόμμα να επιστρέφει στην ιστορική έδρα της Ρηγίλλης. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από αυτό το «ραντεβού ενότητας» θα απουσιάσουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι Καραμανλής και Σαμαράς έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους σχετικά με την απόφαση αυτή, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που ήθελαν τους δύο πρώην πρωθυπουργούς να κινούνται en bloque.

Αρμόδια πηγή δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών και όπως ανέφερε στο protothema.gr, «η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους Νεοδημοκράτες».

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημείωναν χθες ότι ο ίδιος έκανε αυτό που έπρεπε, σηκώνοντας το τηλέφωνο και προσκαλώντας τους, κάτι που δεν ήταν δεδομένο μετά τις βολές των «πρώην» από το Πολεμικό Μουσείο στις αρχές Ιουλίου.

Με δύο ηχηρές απουσίες -του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά – θα γίνει απόψε η γιορτή για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ρηγίλλης, όπου για χρόνια ήταν τα ιστορικά γραφεία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνήσει στους δύο πρώην πρωθυπουργούς για να τους προσκαλέσει στην αποψινή εκδήλωση, ωστόσο όπως έγινε σήμερα γνωστό δεν πρόκειται να δώσουν το παρών. Σε συνέντευξή του μάλιστα και σχετικά ερωτηθείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Εγώ το καθήκον μου το έκανα».

Γαλάζιες πηγές επιχειρούσαν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους και σημείωναν λακωνικά πως «η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους Νεοδημοκράτες».

Δεδομένο πάντως είναι πως η απουσία αυτή στέλνει νέα …μηνύματα, ενώ είχαν προηγηθεί τους προηγούμενες μήνες ηχηρές τοποθετήσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών. Ο Κώστας Καραμανλής σε δημόσιες παρεμβάσεις του είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα εθνικά θέματα, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έχει τοποθετηθεί με σκληρή γλώσσα για μία σειρά κυβερνητικών επιλογών.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είχαν κάνει μια κοινή εμφάνιση πριν από περίπου δέκα μέρες στην παρουσίαση του βιβλιου του Ιδρύματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης, ωστόσο δεν είχαν κάνει κάποια δήλωση. Είχαν προηγηθεί οι ηχηρές τοποθετήσεις τους στο πλαίσιο εκδήλωσης για το βιβλίο του διευθυντή της εφημερίδας «Εστία» Μανώλη Κοττάκη «οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή». Να σημειωθεί πως ο Κ. Καραμανλής και ο Αν. Σαμαράς είχαν δώσει το παρών στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο, όπου πάντως δεν είχαν μιλήσει.

Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς έχει εκφράσει τις διαφωνίες του με κυβερνητικές επιλογές και σε ψηφοφορίες στη Βουλή. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι τον Δεκέμβριο είχε καταψηφίσει τροπολογία για τους μετανάστες, ενώ ακολούθησε τον Φεβρουάριο το «όχι» στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι αναφορές Μητσοτάκη

Στην αποψινή εκδήλωση είχε αναφερθεί στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας «να θυμίσω, φορώντας και το κομματικό μας καπέλο ότι την Παρασκευή «θα πάμε όλοι Ρηγίλλης», όπως λέει και το σύνθημά μας. Θα πάμε για να τιμήσουμε τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας τη δύναμη του χθες αποτέλεσμα στο σήμερα, ελπίδα για το αύριο, σε μια ωραία επετειακή εκδήλωσης». Μάλιστα επεσήμανε πως «έχουμε κάνει ένα Συνέδριο για τα 50 μας χρόνια, στο οποίο μιλήσαμε αναλυτικά και απαντήσαμε στο ερώτημα γιατί η Νέα Δημοκρατία τελικά είναι η μόνη παράταξη η οποία άντεξε τόσο πολύ στους κλυδωνισμούς της μεταπολίτευσης και είναι σήμερα τόσο ισχυρή». Προσέθεσε δε «θα είναι μια ωραία, νομίζω, ευκαιρία να συναντηθούμε με φίλους και παλιούς αγωνιστές για να γιορτάσουμε αυτή την, νομίζω, πολύ σημαδιακή και ιστορική επέτειο».

Συνεχίζεται το κοινοβουλευτικό pressing

Με ενδιαφέρον αναμένεται να φανεί απόψε και αν θα υπάρξουν απουσίες με… μηνύματα βουλευτών από το γαλάζιο street party. Τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας έρχονται σε μια χρονική στιγμή που έχουν πυκνώσει οι ηχηρές ερωτήσεις βουλευτών για μια σειρά θεμάτων.

Πρόσφατα 8 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας για την «επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη» (θέμα που αφορά χαμηλοσυνταξιούχους). Είχε προηγηθεί ερώτηση 11 βουλευτών – δεν είναι οι ίδιοι με τους 8 για τα κόκκινα δάνεια και είχε ακολουθήσει απάντηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Ωστόσο χθες ο Γιώργος Βλάχος- που ήταν ένας εκ των έντεκα βουλευτών – επανήλθε με επίκαιρη ερώτηση στην οποία ανέφερε ότι «ερωτήματα που θέσαμε δεν έλαβαν απάντηση», ενώ δημιουργήθηκαν και νέα «αφού ταυτόχρονα γινόμαστε αποδέκτες νέων αιτημάτων των πολιτών». Την ίδια στιγμή ο Μάξιμος Χαρακόπουλος – που επίσης ήταν στους έντεκα – κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος για τους «προκλητικούς λογαριασμούς ρεύματος σε γεωτρήσεις πλημμυροπαθών αγροτών».

Οι …γαλάζιες ζυμώσεις

Ένας κύκλος συναντήσεων υπουργών με βουλευτές είναι σε εξέλιξη, σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση και να αντιμετωπιστούν τυχόν παράπονα. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και χθες έγινε ανάλογη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με βουλευτές. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αυτή που θα έχει ραντεβού με τους γαλάζιους. Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλουν να υπάρξει κλίμα εσωστρέφειας και το επόμενο διάστημα αναμένεται να πυκνώσουν τα «ραντεβού»

Η γιορτή για τα 50 χρόνια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανέβει στην ειδική εξέδρα που θα έχει στηθεί μπροστά από το κτίριο στον αριθμό «18» λίγο μετά τις 20:00. Για περίπου 35 χρόνια τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στεγάστηκαν στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης, το οποίο συνδέθηκε με ορισμένες από τις πιο κρίσιμες στιγμές της μεταπολίτευσης, προτού η Νέα Δημοκρατία για λόγους οικονομικής διαχείρισης πάρει τον δρόμο για τη Συγγρού και αργότερα για την Πειραιώς. Η σημερινή εκδήλωση προγραμματίζεται να είναι μια «βουτιά» στο ιστορικό παρελθόν της παράταξης, με τον πυρσό παρόντα, ενώ το μπαλκόνι του κτιρίου, στο οποίο γιορτάστηκαν νίκες, αλλά παράλληλα καταγράφηκαν και ιστορικές ήττες, αναμένεται να είναι σημαιοστολισμένο. Άλλωστε, η ΝΔ είναι το πιο ανθεκτικό κόμμα της μεταπολίτευσης, παραμένοντας εδώ και πενήντα χρόνια σε τροχιά εξουσίας. Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει νωρίτερα δώσει συνέντευξη στο Mega, ενώ ανεβαίνοντας στη σκηνή αναμένεται να κάνει μια «γέφυρα» του χθες με το σήμερα-των ιστορικών επιλογών της ΝΔ που δικαιώθηκαν συνδυαστικά με τις προκλήσεις του σήμερα που καλείται να υπηρετήσει το κόμμα υπό την ηγεσία του, διανύοντας μια περίοδο σχεδόν αδιατάρακτης πολιτικής κυριαρχίας.

Μητσοτάκης για Καραμανλή και Σαμαρά: Εκανα το καθήκον μου και τους κάλεσα προσωπικά στα γενέθλια της ΝΔ

Οι αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή – Ανάπτυξη και αύξηση μισθών στις προτεραιότητες της επόμενης τριετίας – Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά – «Απαράδεκτες οι θέσεις Ερντογάν για το Κυπριακό» – Όσα είπε για βία ανηλίκων και κινητά στα σχολεία

arthrou-mega-mitsotakis

Για την «εσωκομματική αντιπολίτευση», τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τα επόμενα τρία χρόνια, μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στο Mega, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Δείτε βίντεο, ολόκληρη η συνέντευξη:

Μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο street party που διοργανώνεται το απόγευμα στα παλαιά γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης. Σχολιάζοντας την απουσία των πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, είπε πως ο ίδιος έκανε το καθήκον του και τους προσκάλεσε, προσθέτοντας πως η σημερινή, είναι μία μέρα γιορτής για τους Νεοδημοκράτες.

«Εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά από κει και πέρα θα επαναλάβω ότι η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς όχι στους διατελέσαντες πρωθυπουργούς αλλά στον απλό νεοδημοκράτη και νομίζω ότι μία μέρα γιορτή και χαράς μία μέρα ενότητας για την παράταξη και έτσι θα τη θυμόμαστε», είπε χαρακτηριστικά για να απαντήσει εάν θα έπρεπε να είναι όλοι σε αυτή τη γιορτή, «αυτό θα το κρίνουν εγώ είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει. Εγώ όπως σας είπα έκανα το καθήκον μου».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ