Κοινή ανακοίνωση της ΟΜΕ, του ΕΚΒΣΔ, του Σωματείου Εξόρυξης Μεταλλευμάτων Δωδεκανήσων: Περιοδεία στους χώρους εργασίας στο Γυαλί Νισύρου

0
31
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΓΥΑΛΙ ΝΙΣΥΡΟΥ
Την Τρίτη 24/9/2024, πραγματοποιήθηκε από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προγραμματισμένη περιοδεία στη νήσο Γυαλί, όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες εξόρυξης «ΛΑΒΑ» και «ΠΕΡΛΙΤΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ».
Οι εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών οργανώσεων περιόδευσαν στους χώρους δουλειάς και συναντήθηκαν και με τους εκπροσώπους των 2 εταιρειών, όπου συζητήθηκαν σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με εργασιακά και τις συνθήκες εργασίας και ασφάλεια των εργαζομένων.
Συμφωνήθηκε αμφοτέρω ότι στο άμεσο επόμενο διάστημα θα θεσμοθετηθούν επιτροπές εργαζομένων για την υγεία και ασφάλεια εργασίας, βάσει της σχετικής νομοθεσίας 3850/2010 και του ΚΜΛΕ, που υποχρεούνται οι εταιρείες να εφαρμόσουν.
Από την περιοδεία διαπιστώθηκαν ορισμένες παραλείψεις που θα πρέπει με ευθύνη των εταιρειών να υλοποιηθούν για την ομαλότητα της εργασίας, αλλά και την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.
Αναλυτικά θα δοθούν στις 2 εταιρείες τις επόμενες μέρες υπομνήματα από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις από διαπιστώσεις της περιοδείας, όπου με την θετική πρόθεση των εταιρειών να υλοποιηθούν το συντομότερο.
ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΞΟΡΥΞΗΣ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ
& ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ