Η Ακαδημία Κω στις Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας

0
28

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΩ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

 

 

Η Ακαδημία Κω συμμετείχε στη μεγάλη γιορτή που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για τους μικρούς αθλητές – ποδηλάτες όλης της χώρας, τις Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας, ταξιδεύοντας αυτήν τη φορά στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Η Ακαδημία Κω, στηρίζοντας ενεργά και με διάρκεια τις προσπάθειες των μικρών της αθλητών, αποτέλεσε ένα από τα 18 ποδηλατικά σωματεία που συμμετείχαν στους φετινούς διήμερους αγώνες των πανελληνίων ημερών νεολαίας, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη.

Με αποστολή αποτελούμενη από 4 αθλητές, την προπονήτρια της ομάδας μας, την κυρία Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή και 5 συνοδούς, η Ακαδημία Κω, ήταν η μόνη ομάδα από την Κω που εκπροσώπησε το νησί μας σε αυτή τη διοργάνωση.

Η θετική αύρα της άριστα οργανωμένης διοργάνωσης σε συνδυασμό με την καλή προετοιμασία των μικρών μας αθλητών, ντυμένων με τα όμορφα ρούχα και χρώματα της ιταλικής Dolcini, έδωσε ώθηση στις προσπάθειές τους, πετυχαίνοντας άριστα αποτελέσματα.

Το Σάββατο, την πρώτη ημέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεων, έλαβαν χώρα δύο αγωνίσματα, αυτό της δεξιοτεχνίας το πρωί, το οποίο περιλάμβανε δώδεκα ή δεκαπέντε εμπόδια, ανάλογα την κατηγορία των αθλητών και το αγώνισμα XCE (Cross – Country Αποκλεισμού) το μεσημέρι, αγώνισμα που διεξάγεται ανά τετράδες με αποκλεισμό των αντιπάλων, μέχρι οι αθλητές να φθάσουν στην τελική τετράδα, όπου συναγωνίζονται μεταξύ τους για τις θέσεις 1 έως 4.

Στη δεξιοτεχνία η Ακαδημία είχε τη μεγαλύτερή της επιτυχία καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, με την Έλενα Νίκη Σταυράκη στην κατηγορία των μίνι μικρών κοριτσιών να κατακτά την 3η θέση και να επιστρέφει στο νησί μας με το πρώτο της πανελλήνιο μετάλλιο. Στα μίνι μικρά αγόρια, με επίσης εξαιρετική απόδοση και έντονο ανταγωνισμό, ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου κατέκτησε την 5η θέση και ο Χαράλαμπος Ηλίας Πορρής Κονταντώνης τη 12η. Οι συμμετοχές της Ακαδημίας στο πρώτο αγώνισμα ολοκληρώθηκαν με τον Δημήτριο Ροΐδη στην κατηγορία των μίνι μεγάλων αγοριών, ο οποίος τερμάτισε στην 25η θέση.

Το μεσημέρι, στο αγώνισμα XCE, οι αθλητές της Ακαδημίας έδωσαν εκπληκτικές μάχες στους προκριματικούς γύρους, με την Έλενα Νίκη Σταυράκη στα μίνι μικρά κορίτσια να φθάνει μέχρι τον τελικό και να κατακτά την 4η θέση. Ανάλογο αγώνα πραγματοποίησε και ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου, στα μίνι μικρά αγόρια, ο οποίος επίσης έφθασε μέχρι τον τελικό και κατέκτησε την 4η θέση. Ο Χαράλαμπος Ηλίας Πορρής Κονταντώνης στην ίδια κατηγορία τερμάτισε στην 18η θέση όπως και ο Δημήτριος Ροΐδης στα μίνι μεγάλα αγόρια.

Την Κυριακή έλαβε χώρα το αγώνισμα XCC (Cross  – Country  Μικρή Πίστα), αγώνας Short Track μικρής διάρκειας, όπου και πάλι οι αθλητές της Ακαδημίας πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στην κατηγορία των μίνι μικρών κοριτσιών, η Έλενα Νίκη Σταυράκη συνέχισε την καλή της απόδοση τερματίζοντας στην 4η θέση, όπως και ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου με πολύ καλό αγώνα στην κατηγορία του. Τον Μιχαήλ Άγγελο ακολούθησε στην ίδια κατηγορία ο Χαράλαμπος Ηλίας Πορρής Κονταντώνης στην 13η θέση.

Στην κατηγορία των μίνι μεγάλων αγοριών, η οποία συγκέντρωσε και τους περισσότερους αθλητές, ο Δημήτρης Ροΐδης με πολύ δυνατό αγώνα τερμάτισε στην 7η θέση, ολοκληρώνοντας τις επιτυχίες της ομάδας μας στην πανελλήνιες ημέρες νεολαίας για το 2024.

Η Ακαδημία Κω συγχαίρει τους αθλητές της και την προπονήτριά της για τις επιτυχίες τους και ευχαριστεί θερμά τον μέγα χορηγό Phython Tours και Python Experience, καθώς και τους υπόλοιπους χορηγούς της ομάδας, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., GLOBAL AVIATION S.A., Jacksons Beach Bar Restaurant, κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, Koullias Hotel Group, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα – έπιπλο – πόρτες HOF), την εμπορία φρούτων Νικολένδρη, τους Αφούς ΚΟΡΚΗ και το συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε., που στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών και του σωματείου μας.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries που στήριξε μία ακόμα αποστολή της ομάδας μας για φέτος.

Κως, το νησί του ποδηλάτου.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ