Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή, «ανέκρουσε πρύμναν» η Κυβέρνηση στη φορολόγηση μικρών σκαφών

0
20

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή, «ανέκρουσε πρύμναν» η Κυβέρνηση στη φορολόγηση μικρών σκαφών

Υπαναχώρησε η Κυβέρνηση, μετά από και την σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης, στο χαράτσι που ήθελε να επιβάλλει, ακόμη και μικρές βάρκες έως και 7 μέτρων. Η ερώτηση του κ. Νικητιάδη κατατέθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου με αποδέκτη τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Η πίεση που ασκήθηκε στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, από την ερώτηση του κ. Νικητιάδη και οι συντονισμένες ενέργειες της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έφεραν αποτέλεσμα. Η ηγεσία του Υπουργείου ανακοίνωσε την απαλλαγή των σκαφών αναψυχής β΄ κατηγορίας από τον ειδικό φόρο πλοίων καθώς και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις».

Η τροπολογία αυτή προβλέπει ότι τα σκάφη αναψυχής β΄ κατηγορίας κάτω των 7 μέτρων απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο πλοίων καθώς και από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Έχει μάλιστα αναδρομικό χαρακτήρα και οι κάτοχοι σκαφών β΄ κατηγορίας μέχρι 7 μέτρα δεν θα καταβάλλουν φόρο για τα έτη 2020, 2021, 2022 και 2023 και όσοι έχουν ήδη καταβάλλει) δικαιούνται επιστροφή φόρου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ