Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου στην περιοχή Μενετές | 30 δασοκομάντος στη μάχη με τις φλόγες

0
32

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου – Και 30 δασοκομάντος στη μάχη με τις φλόγες

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα

pirosvestiki
Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (20/9) στον ΧΥΤΑ Καρπάθου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ. Παράλληλα, μεταβαίνουν αεροπορικώς 30 δασοκομάντος της 1ης ΕΜΟΔΕ με αεροσκάφος ATR.

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε απο τον ΧΥΤΑ, έχει καλύτερη εικόνα, ωστόσο αναμενεται να ενταθούν ακόμα περισσότερο οι άνεμοι.

Νωρίτερα, όσοι βρίσκονταν στο σημείο έλαβαν μήνυμα από το «112». «Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο χώρο συλλογής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Καρπάθου. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μενετές Καρπάθου παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στον ΧΥΤΑ Καρπάθου που βρίσκεται στην περιοχή Μενετές. Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας τα μέλη της οποίας δίνουν μάχη προκειμένου να την περιορίσουν.

Παράλληλα, έχουν φύγει ενισχύσεις και από τη Ρόδο προκειμένου να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ενώ κάτοικοι και επισκέπτες έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα το γνωστό προειδοποιητικό μήνυμα της Πολιτικής προστασίας μέσω του 112 το οποίο ανέφερε τα ακόλουθα:

«Πυρκαγιά στο χώρο συλλογής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Καρπάθου. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μενετές Καρπάθου παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ανακοίνωση του βουλευτή Δωδεκανήσου, κου Γιάννη Παππά

«Ενημερωση για την φωτιά στην Κάρπαθο.

Όλη η ηγεσία του υπουργειου πολιτικής προστασίας είναι στο κέντρο επιχειρήσεων . Σε επικοινωνία με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια και τον αρχηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Βάγια Θεόδωρο ενημερώθηκα για το σχέδιο αντιμετώπισης.

Η πυρκαγιά εστιαζεται κυρίως στο ΧΥΤΑ Καρπάθου, ενώ είναι σχεδόν υπό έλεγχο έξω από αυτόν. Στις 23.30 θα προσγειωθεί με ATR από Αθήνα μονάδα δασοκομαντος. Με το πρώτο φως θα ενεργήσουν Canadian και ελικόπτερα από Αθηνα και Κρήτη Ενω στις 11:00 απο Ρόδο με το bluestar Χιος θα μεταβούν στο νησί πυροσβεστικά οχήματα από Ρόδο.»

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ωστόσο άπαντες είναι επιφυλακτικοί λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Όσοι συμμετέχουν στην κατάσβεση τους κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μπορέσουν να την περιορίσουν.

πηγη: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ