Η κινητοποίηση για την υγεία, έξω από το Νοσοκομείο της Κω

30
11083


Με τη συμμετοχή της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, των Συνταξιούχων του ΙΚΑ, του Συλλόγου Γυναικών μέλος ΟΓΕ, του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κω, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και πολιτών, πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση για την υγεία το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου.
Στη συνάντηση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε και ο Κοινωνικός Χώρος Μανδηλαρά με πανό για τον Παύλο Φύσσα και την ZackieOh, μιας και σήμερα συμπληρώνονται 11 χρόνια από τη δολοφονία του Φύσσα.

Η Γαρυφαλλιά Καρανάσιου πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κω στην συνέντευξη της στον Γιώργο Βενέρη τόνισε μεταξύ άλλων :

“H Υγεία είναι υπόθεση όλων και διεκδικούμε ένα σύστημα υγείας δημόσιο και δωρεάν για όλο τον κόσμο. Με πρωτοβουλία του εργατικού κέντρο στην είσοδο του Νοσοκομείου καθώς και σε όλη την Ελλάδα γίνονται κινητοποιήσεις για να δώσουμε άλλη μια μάχη ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα που διεκδικούμε και να μην απογοητευόμαστε. Ο κόσμος τις τοπικής κοινωνίας έχει απογοητευτεί και δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις λέγοντας «δεν αλλάζει τίποτε» αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση του αγώνα και τις προσπάθειας με σκοπό να έχουμε την υγεία που θέλουμε. H κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει την υγεία με σκοπό το κέρδος. Στο νησί μας η μόνη επιλογή είναι το νοσοκομείο. Έχουν ακουστεί ότι καλύφθηκαν θέσης ενώ στην ουσία βλέπουμε κόσμος να φεύγει για συνταξιοδότηση και μάλιστα νωρίτερα διότι οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ άσχημες αλλά και συνθήκες διαβιώσεις με αυτούς τους μισθούς και τα ωράρια είναι πολύ δύσκολα. Η Κως με όλα αυτά δεν είναι ελκυστική για να έρθει προσωπικό η οποιαδήποτε ειδικότητα.”

Πηγη: https://www.kostv.gr

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 3 και ο κούκος, σιγά μην χάσουν τα φράγκα οι μποχαλαράδες. Ας πάρετε τώρα ότι σας αξίζει να ψοφοβολάτε στα αγροτικά και βάζετε μέσο να σας κλείσουν ραντεβού στη Ρόδο.

    • Νουδουλα μου γλυκιά, απόψε ηταν 300 και ο κουκοι. Οι κωοι πλεον δεν αντέχουν αλλο την κατάρρευση του συστηματος υγειας, ουτε να τρέχουν και να τα σκάνε σε Αθηνα και Ροδο. Εσυ αντε πανε να γλύψεις τον αδωνη
      καλή νυχτα!!

    • Μόνο λόγια μεγάλα και παχιά.
      ΦΑΦΑΡΙΕΣ και μόνο φαφαριές.
      Ο τέως έπαρχος υποσχέθηκε ότι θα κοιμόταν έξω από το υπουργείο μέχρι να δωθεί λύση.
      ΦΑΦΑΡΙΕΣ και μόνο φαφαριές
      Η άλλη η γιατρινα έκοβε τις φλέβες της.
      ΦΑΦΑΡΙΕΣ και μόνο φαφαριές.
      Που είναι τα σπίτια που θα διέθεται ο δήμος για τους γιατρούς?
      ΦΑΦΑΡΙΕΣ και μόνο φαφαριές.
      Όλα μα όλα …. ΦΑΦΑΡΙΕΣ….!!!!!!

    • Δεν προλαβαίνανε.Ηταν όλοι κουρασμένοι απ’ τους πανηγυρισμούς του milko cup και την συναυλία του θαλασσινού.Αμ πως ποιος ασχολείται με το νοσοκομείο εδώ ήρθε ο μπούλης και τα έλυσε όλα.

  2. Ενω αν είχε λαοθαλασσα αύριο θα εσκαγαν 10 γιατροί άσε μας ρε φίλε ελάτε στην πραγματικότητα μερικοί με ψευτοκινητοποιησεις πιστεύετε θα αλλάξετε το σύστημα το κακό πρέπει να κοπει απο την ρίζα τάδε έφη οι κλικες μέσα στο νοσοκομείο και έπειτα στέγαση των γιατρών!Τα υπόλοιπα να είχαμε να λέγαμε!

  3. Επρεπε σύσσωμο το νησί με πρώτους τους τοπικούς άρχοντες είναι εκεί! Όχι όμως, τα συμφέροντα είναι μεγάλα και επειδή είμαστε ως δημοτικοί άρχοντες, υποτακτικοί της κυβέρνησης με τρία μέτρα γλώσσα για γλυψιμο και ως Κωοι πολίτες ευρωφονιαδες, θα μείνουμε στις καφετέριες να ψωφολογησουμε!!!

  4. Είστε αισχρός σαν άνθρωπος. Αυτό μόνο. Το ότι είναι περίοδος τουριστική κατά τη διάρκεια της οποίας η πλειοψηφία δουλεύει πυρετωδώς και ταυτόχρονα σχολική περίοδος με γονείς να τρέχουν σαν τρελοί δεν υπάρχει στο μυαλό σας… Είστε μόνο για να προσβάλλετε ικανός γιατί ξεκάθαρα έχετε πολλά προσωπικά προβλήματα…

  5. όταν φέρανε το κύπελλο είχε πάει ολο το νησί,για την υγεία δεν τους νοιάζει μόνο όταν βρεθούν σε δύσκολη θέση τότες κατηγορούν,εμείς απλά φύγαμε οριστικά από το νησί γιαυτό τον λόγο και σωθήκαμε.

  6. σε αυτό το νησί μην αρρωστήσεις, δεν θα φύγεις απ το νοσοκομείο ορθιος, το ποιό σίγουρο οριζόντια αλλα σε ένα κουτί.

  7. Επαναλαμβάνω: όσο οι διαμαρτυρίες θα καπελωνονται από το ΚΚΕ και τα αδελφά συνδικακατα του,η συμμετοχή του κόσμου θα είναι μηδενική.Επτα σωματεία συμμετείχαν χτες,τα εξής ένα : ΚΚΕ.Ειναι μια ομάδα συγγενείς, φίλοι, ομοϊδεάτες, που σε τακτα χρονικά διαστήματα κάνουν το κομμάτι τους και στέλνουν εξετάσεις στο κόμμα.Περίπου 680 άτομα κομμουνιστές στο νησί της Κω,οι μισοί 350 στην πόλη της Κω.Αυτοι είστε.Ουτε εσείς συμμετέχετε.Κουρασατε,κουραστηκατε…. Κάποτε συμμετείχα οικογενειακώς για αυτό το σοβαρό θέμα που μας αγγίζει, αλλά καπελωθηκα και δεν ξαναπήγα, όπως πολλοί συμπολίτες μας.Τι σχέση έχει το νοσοκομείο,η υγεία,ο Φύσσας και ο Ζακ,μόνο τα άρρωστα μυαλά σας το ξέρουν.Στειλτε φωτό στο Περισσό και αρχίστε να προγραμματίσετε το επόμενο…… Ποτέ ξανά αριστερά…..

    • …..Α ΡΕ ΒΟΔΙ….ΒΟΔΙ…ΒΟΔΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ….ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ???? ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!!! ΕΣΥ ΡΕ Σ….ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ ΤΑ ΡΗΜΑΞΕ ΟΛΑ….. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΩΣ ΝΔ??????? ΕΕΕΕΕΕ

  8. Ντροπή μόνο να γράφετε σχόλια είστε όλοι. Που είναι ο κόσμος βρε κάθε μέρα με αεροδιακομιδές σας στέλνουνε, γιατροί γιοκ.

  9. Να πας να κανείς τι,ανάμεσα στις μπίζνες των για γιατρών και των κομμάτων;Ποιος δεν θέλει ένα λίρες νοσοκομείο σε κάθε νησί;Σε κάθε γειτονιά;Ποιος δεν το θέλει;

    • Απορώ που Απορείς.. η ΝΔ δεν θέλει, γιατί εχει υποσχεθεί μπίζνες στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους που πλουτίζουν απο το ζήτημα της Υγείας.

      • Αλήθεια;Μακάρι να έχουμε άριστες υπηρεσίες υγείας και ας είναι και από τον Άρη.Εσυ σώνει και καλά θέλεις να πας σε δημόσιο υπάλληλο;Μήπως ξέρεις ποσό μας στοιχίζει αυτή η δημόσια υγεία;Έχεις πάρει πρέφα τη πανηγύρι γίνεται;Με αυτά τα χρήματα θα είχαμε λουξ κτήρια και γιατρούς Α και όχι να παρακαλάμε να έρθει γιατρός και ότι να είναι.

  10. Έκανε πάλι την παρέλαση του το ΚΚΕ με τις προτάσεις του,προσλήψεις και αύξηση μισθών,έβγαλαν τις φωτογραφίες να τις στείλουν στο Περισσό και πήγανε για ποτό.

  11. Πάλι και πάλι και πάλι καπέλωμα μιας διαμαρτυρίας από συγκεκριμένο κόμμα.Τελικά μήπως οι διαμαρτυρίες γίνονται για να επιβεβαίωση της ύπαρξή του συγκεκριμένου κόμματος, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που το δήθεν χριστιανοπατριωτικό κόμμα του επικοινωνούντα με τον Χριστό Βελόπουλου του πήρε τη θέση?

  12. Πιο πολλοί είναι αυτοί που γράφουν από αυτούς που πήγαν. Βλέπω και 11.000 θεάσεις για την ανάρτηση μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης. Όλους τους ενδιαφέρει τι γίνεται αλλά κανείς δεν πάει. Μόνο οι άρρωστοι και οι συγγενείς αυτών που πήγαν με αεροδιακομηδές να ερχόντουσαν θα ήταν τουλάχιστον 2000 άτομα.

  13. Μακάρι να γινότανε. Η υγεία ιδιωτική να ξεμπερδεύαμε από τους εργατοπατέρες που πληρώνουμε πανάκριβα.Στο δημόσιο πάνε όσοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά αλλου.Εχετε σκευτει ποσό στοιχίζει αυτή η δημόσια υγεία που δεν έχουμε;Βαλτετα κάτω και σκευτητε τη περίθαλψη θα είχαμε με αυτά τα χρήματα.Παρακαλαμε να έρθει το τελευταίο Γιατρουδάκη που μόλις τελείωσε η δεν βρίσκει αλλου ξανά δουλέψει λόγο ανεπάρκειας .Νοσοκομες σπουδαγμένες,νέες κοπέλες με όρεξη για δουλειά παραμένουν άνεργες και ανεχόμαστε τις βολεμένες κομματικές επιλογές να μας ταλεπωρουν.Δεν νομίζω κάποια υπηρεσία που έφυγε από το κράτος μέχρι σήμερα είναι χειρότερα από ότι ήταν πρην.Τα παιδιά σας που μαθαίνουν γράμματα;Στα δημόσια σχόλια η στα φροντιστήρια ;Ξένες γλώσσες στο δημόσιο μαθαίνουν;Ξέρετε ποσό μας στοιχίζουν ενώ πληρώνουμε από πάνω τα φροντιστήρια;Να τελειώνει το παραμύθι.Οπου δεν μπορεί το κράτος να φεύγει.Ειδικα για την εκπαίδευση ας πάει στους δήμους.Επιτελους ας ακολουθήσουμε ότι κάνει ο πολιτισμένος κόσμος.Εχουμε μείνει στην εποχή της Τουρκοκρατίας.

  14. Το νησί του ιπποκράχαχαχαχαχαχαχαχ, τι ξεφτίλισαν είναι αυτά. Αχάμπαροι οι ντόπιοι ψοφάνε στα αγροτικά φύλλο δεν κουνιέται. Τους αδειάζουν σκουπίδια οι καλύμνιοι τσιμουδιά. Χοτ σποτ τους φορτώνουν πάλι ησυχία

  15. Δήμαρχε για τις συναυλίες είστε Πρώτος με ότι έχει να κάνει με την υγεία είστε απών και εσείς και οι αντιδήμαρχοι ντροπή σας εύχομαι να μην χρειαστείτε την υγεία τις Κω γιατί δεν υπάρχει!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ